NickTG Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 On 07/03/2022 at 13:07, polaki said: Υπάρχει λόγος που εργοστάσια στον Ασπροπύργο ή έξω από την Αθήνα γενικά δίνουν πιο υψηλούς μισθούς, μπας και έρθει ο άλλος να δουλέψει. Σαφώς πιο καλούς σε σχέση με εργοστάσια πχ στον Ταύρο που είναι μες την Αθήνα με πανεύκολη πρόσβαση. Ακόμα και αν τα εργοστάσια και οι εταιρείες αυτές είχαν και δικά τους πουλμανακια για να μεταφέρουν το προσωπικό, και πάλι οι μισθοί ήταν μεγαλύτεροι Το έχεις δει αυτό? Έχεις περάσει δηλαδή από κάποια από αυτά για δουλειά?
NotAliki177 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 49 minutes ago, nzeppos said: Απολύτως λογικό θα έλεγα, παντού το ίδιο trend υπάρχει ή τουλάχιστον όπου δίνεται η ευκαιρία. Σε βάθος χρόνου πιθανώς να γίνει και το αυτονόητο. Να παρατηρήσω ότι για πολύ κόσμο το 1-2 φορές την εβδομάδα στο γραφείο είναι too much, ειδικά αν δεν μένουν κοντά (ή για παράδειγμα θέλουν να τη βγάζουν όλο το καλοκαίρι από το χωριό τους στο νησί). Αν τους έδιναν μια ενδιάμεση υβριδική επιλογή του στιλ "1-2 φορές το μήνα ή το εξάμηνο ή όποτε χρειαστεί τελοσπάντων ανάλογα με τις ανάγκες του line management", πιθανώς οι υπέρμαχοι του WFH να το προτιμούσαν αντί να ήθελαν ντε και σώνει να μπουν σε συνθήκες μόνιμου remote working (το οποίο μπορεί να έχει πρόσθετη πολυπλοκότητα για την εταιρία, γιατί αν σε χρειαστεί στο γραφείο θα πρέπει να σου πληρώνει έξοδα μετακίνησης, κατάλυμα κλπ). Με ένα πιο χαλαρό υβριδικό μοντέλο, είναι πιο εύκολο να βγουν οι πάντες κερδισμένοι. Θα μου πεις δεν το εφαρμόζουν όλοι οι εργοδότες. Ε, τότε ας κοιτάξουμε να πάμε σε όσους το εφαρμόζουν. Μήπως να αιτηθούν να πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν κιόλας. Και εγώ με τους εργαζόμενους είμαι όχι με την εργοδοσία. Αλλά να είμαστε ρεαλιστές... ΥΓ: Ακούγεται sad αλλά δεν μπορούμε να τα θέλουμε όλα. 3 hours ago, RaNd said: ένα δείγμα απο ΙΤ εταιρια στην Ελλαδα, με 80% devs, ... Ανούσιο Poll. Αναμενόμενα αποτελέσματα. Ενδιαφέρον θα είχε μια έρευνα μεταξύ επιχειρήσεων να δούμε σε τι ποσοστό και με ποιον τρόπο θα κρατήσουν την τηλεργασία. Γιατί στο τέλος αυτές θα αποφασίσουν. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2022 από NotAliki177 1
polaki Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 19 λεπτά πριν, NickTG είπε Το έχεις δει αυτό? Έχεις περάσει δηλαδή από κάποια από αυτά για δουλειά? Προσωπικά όχι, αλλά φίλος μου που δουλεύει στα Τσιμέντα Τιτάν λίγο έξω απ'τη Χαλκίδα υπάλληλος γραφείου παίρνει 1100€ ενώ στα κεντρικά που είναι κάπου κέντρο Αθήνα οι μισθοί είναι αρκετά χαμηλότεροι (700-800). Αναφέρομαι στα καθαρά. Επίσης άλλος που εργάζεται στην περιοχή των ναυπηγίων Σκαραμαγκά παίρνει +150€ σε σχέση με τους ντόπιους από Ασπρόπυργο, επειδή ο ίδιος μένει Αθήνα κέντρο, και υπάρχει βανάκι της εταιρείας που τους πηγαίνει από κάπου κεντρικά το πρωι στις 6, όπως και ο Τιτάνας έχει βανάκι από Αθήνα. Αν κάποιος εδώ μέσα έχει προσωπική εμπειρία ο ίδιος μπορεί να το επιβεβαιώσει με πιο συγκεκριμένα νούμερα.
nzeppos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Όσο υπάρχει δουλειά και προσφορά, οι εργαζόμενοι θα έχουν όλο και μεγαλύτερες απαιτήσεις αλλά και πάτημα για να τις κάνουν αποδεκτές. Ανάλογα και τον εργοδότη βέβαια. Στη δική μου περίπτωση που η εταιρεία χρειάζεται συνέχεια κόσμο, μόνο που δεν παρακαλάει όσους έχουν φύγει να ξαναγυρίσουν με κάθε τρόπο. Οπότε ναι, αν κάποιος από αυτούς πει ότι εγώ το καλοκαίρι θέλω θα είμαι στο χωριό 3 μήνες, δεν θα του πουν όχι όπως δεν έχουν πει όχι σε όσους δήλωσαν ότι θα μετακομίσουν (ή ήδη μετακόμισαν) εκτός Αθήνας. Γιατί το κόστος αν τους χάσουν θα είναι μεγαλύτερο από το όποιο ρίσκο του WFH (που ούτως ή άλλως δουλεύει μια χαρά 2 χρόνια τώρα). Αν τα παραπάνω δεν αρέσουν σε κάποιο άλλο εργοδότη, τότε ας συνεχίσει τη δική του πορεία. Το μέλλον πάντως φαίνεται να είναι είτε υβριδικό, είτε μόνιμο WFH. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2022 από nzeppos 2
polaki Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, nzeppos είπε Να παρατηρήσω ότι για πολύ κόσμο το 1-2 φορές την εβδομάδα στο γραφείο είναι too much, ειδικά αν δεν μένουν κοντά (ή για παράδειγμα θέλουν να τη βγάζουν όλο το καλοκαίρι από το χωριό τους στο νησί). Αν τους έδιναν μια ενδιάμεση υβριδική επιλογή του στιλ "1-2 φορές το μήνα ή το εξάμηνο ή όποτε χρειαστεί τελοσπάντων ανάλογα με τις ανάγκες του line management", πιθανώς οι υπέρμαχοι του WFH να το προτιμούσαν αντί να ήθελαν ντε και σώνει να μπουν σε συνθήκες μόνιμου remote working (το οποίο μπορεί να έχει πρόσθετη πολυπλοκότητα για την εταιρία, γιατί αν σε χρειαστεί στο γραφείο θα πρέπει να σου πληρώνει έξοδα μετακίνησης, κατάλυμα κλπ). Να τολμήσω να ρωτήσω ηλικία που έχεις? Το λέω γιατί χωρίς παρεξήγηση εσείς οι νέοι οι κατω των 27-28 βλέπετε "πολύ τηλεόραση" όπως λέγαμε πολύ παλιά εμείς οι παλιότεροι. Τις συνθήκες εργασίας δεν τις ορίζει ο εργαζόμενος. Ο εργαζόμενος αυτό που μπορεί να κάνει είναι να επιλέξει το που θα εργαστεί. Τώρα να συζητάμε για το αν ο εργαζόμενος θα ξενερώσει επειδή θέλει να είναι στο ΧΩΡΙΟ του το καλοκαίρι, δηλαδή οκ κάπου chill..
NotAliki177 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 42 minutes ago, nzeppos said: Όσο υπάρχει δουλειά και προσφορά, οι εργαζόμενοι θα έχουν όλο και μεγαλύτερες απαιτήσεις αλλά και πάτημα για να τις κάνουν αποδεκτές. Ανάλογα και τον εργοδότη βέβαια. Στη δική μου περίπτωση που η εταιρεία χρειάζεται συνέχεια κόσμο, μόνο που δεν παρακαλάει όσους έχουν φύγει να ξαναγυρίσουν με κάθε τρόπο. Οπότε ναι, αν κάποιος από αυτούς πει ότι εγώ το καλοκαίρι θέλω θα είμαι στο χωριό 3 μήνες, δεν θα του πουν όχι όπως δεν έχουν πει όχι σε όσους δήλωσαν ότι θα μετακομίσουν (ή ήδη μετακόμισαν) εκτός Αθήνας. Γιατί το κόστος αν τους χάσουν θα είναι μεγαλύτερο από το όποιο ρίσκο του WFH (που ούτως ή άλλως δουλεύει μια χαρά 2 χρόνια τώρα). Αν τα παραπάνω δεν αρέσουν σε κάποιο άλλο εργοδότη, τότε ας συνεχίσει τη δική του πορεία. Το μέλλον πάντως φαίνεται να είναι είτε υβριδικό, είτε μόνιμο WFH. Το θέμα όμως είναι ότι λίγοι είναι αυτοί που είναι πραγματικά χρήσιμοι και "κουβαλάνε". Όχι απαραίτητα με τις γνώσεις τους έτσι. Απλά μπορεί κάποιος να είναι χρόνια στην εταιρία και να τον έχουν εμπιστευτεί. Το κακό στο IT είναι ότι ψωνίζονται εύκολα και ο καθένας νομίζει ότι είναι αναντικατάστατος...
NickTG Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 1 hour ago, polaki said: Προσωπικά όχι, αλλά φίλος μου που δουλεύει στα Τσιμέντα Τιτάν λίγο έξω απ'τη Χαλκίδα υπάλληλος γραφείου παίρνει 1100€ ενώ στα κεντρικά που είναι κάπου κέντρο Αθήνα οι μισθοί είναι αρκετά χαμηλότεροι (700-800). Αναφέρομαι στα καθαρά. Επίσης άλλος που εργάζεται στην περιοχή των ναυπηγίων Σκαραμαγκά παίρνει +150€ σε σχέση με τους ντόπιους από Ασπρόπυργο, επειδή ο ίδιος μένει Αθήνα κέντρο, και υπάρχει βανάκι της εταιρείας που τους πηγαίνει από κάπου κεντρικά το πρωι στις 6, όπως και ο Τιτάνας έχει βανάκι από Αθήνα. Αν κάποιος εδώ μέσα έχει προσωπική εμπειρία ο ίδιος μπορεί να το επιβεβαιώσει με πιο συγκεκριμένα νούμερα. Εγώ πάντως δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Άλλο πράγμα να το χρησιμοποιήσεις ως διαπραγμάτευση να ζητήσεις παραπάνω και άλλο να σου δίνουν έτσι από μόνοι τους που η αλήθεια είναι δεν το έχω πετύχει μέχρι τώρα.
polaki Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, NickTG είπε Εγώ πάντως δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Άλλο πράγμα να το χρησιμοποιήσεις ως διαπραγμάτευση να ζητήσεις παραπάνω και άλλο να σου δίνουν έτσι από μόνοι τους που η αλήθεια είναι δεν το έχω πετύχει μέχρι τώρα. Στις εποχές της μεγάλης κρίσης με τους μισθούς στα 586€ μικτά για τους άνω των 25, και -10% για τους κάτω των 25 ετών, δεν υπήρχε τέτοιο νούμερο στα εργοστάσια εκτός Αττικής. Στα εργοστάσια στον Ταύρο (που έχει αρκετά), αυτοί ήταν οι μισθοί. Και είναι και λογικό, που θα βρει ένα εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο τόσα άτομα να εργαστούν εκεί? Γιατί το να τραβιέται ο άλλος από έστω Πειραιά εγώ θα πω που είναι και κοντά, είναι λίγο too much. Το ίδιο και τώρα που ο βασικός είναι 650 μικτά. Βασικά σκέψου το και έτσι, πες ότι εγώ είχα μία έκταση 4 στρέματα απ'τον μπάρμπα μου στα κατσάβραχα κάπου στη μέση της ΕΟ Αθηνών Λαμίας και έφτιαχνα εργοστάσιο ή γενικά μια εταιρεία που θα χρειαζόταν σχετικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Είναι δυνατόν να έδινα 650 μικτά? Για να έρθει ποιός? αφού σε ακτίνα 50χλμ θα έχει μόνο κατσίκια. Και ειδικά αν ήθελα και κάποιον με ένα α' expertise. Με τί θα τον προσέλκυα, αν όχι με ένα ΠΟΛΥ ικανοποιητικό μισθό? Βέβαια για να μην είμαι απόλυτος, αυτή είναι η εμπειρία που μου έχουν μεταφέρει.. δεν έχω ασχοληθεί εγώ ο ίδιος οπότε αν κάποιος πράγματι έχει εμπειρία και μας πει ακριβώς πώς έχουν τα πράγματα εννοείται το ακούω, δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2022 από polaki
NickTG Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 32 minutes ago, polaki said: Στις εποχές της μεγάλης κρίσης με τους μισθούς στα 586€ μικτά για τους άνω των 25, και -10% για τους κάτω των 25 ετών, δεν υπήρχε τέτοιο νούμερο στα εργοστάσια εκτός Αττικής. Στα εργοστάσια στον Ταύρο (που έχει αρκετά), αυτοί ήταν οι μισθοί. Και είναι και λογικό, που θα βρει ένα εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο τόσα άτομα να εργαστούν εκεί? Γιατί το να τραβιέται ο άλλος από έστω Πειραιά εγώ θα πω που είναι και κοντά, είναι λίγο too much. Το ίδιο και τώρα που ο βασικός είναι 650 μικτά. Βασικά σκέψου το και έτσι, πες ότι εγώ είχα μία έκταση 4 στρέματα απ'τον μπάρμπα μου στα κατσάβραχα κάπου στη μέση της ΕΟ Αθηνών Λαμίας και έφτιαχνα εργοστάσιο ή γενικά μια εταιρεία που θα χρειαζόταν σχετικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Είναι δυνατόν να έδινα 650 μικτά? Για να έρθει ποιός? αφού σε ακτίνα 50χλμ θα έχει μόνο κατσίκια. Και ειδικά αν ήθελα και κάποιον με ένα α' expertise. Με τί θα τον προσέλκυα, αν όχι με ένα ΠΟΛΥ ικανοποιητικό μισθό? Βέβαια για να μην είμαι απόλυτος, αυτή είναι η εμπειρία που μου έχουν μεταφέρει.. δεν έχω ασχοληθεί εγώ ο ίδιος οπότε αν κάποιος πράγματι έχει εμπειρία και μας πει ακριβώς πώς έχουν τα πράγματα εννοείται το ακούω, δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης. Έχω περάσει από 3 διαφορετικά εργοστάσια στον Ασπρόπυργο, από την Colgate στον Πειραιά, έχω φίλους και γνωστούς σε πολλά άλλα και έχω πάει για συνεντεύξεις σε ακόμα περισσότερα. Τουλάχιστον για τις θέσεις που έχω περάσει και για αυτές που γνωρίζω δεν παίζει αυτό που λες τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα