Herald Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, Fotis Deutschland είπε Αρχικά είναι δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι από το σπίτι τους τεμπελιαζουν Κατάλαβα. Εσύ δηλαδή αν δεν έχεις βούρδουλα από πάνω σου δεν δουλεύεις. Δεκτόν, αλλά να μιλάς για τον εαυτό σου. Εγώ και πριν την πανδημία όταν είχα αρκετή δουλειά, καθόμουν σπίτι, με τις ευλογίες - παρότρυνση του εργοδότη μου. 3 2
shadowlike Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, whirlwind91 είπε Δεν μπορεί να γίνει με την ίδια ευκολία σε οποιοδήποτε επάγγελμα. Ένας γιατρός ή ένας μηχανικός πχ με 10 χρόνια εμπειρίας έχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με έναν με 5 χρόνια εμπειρίας και δεν μπορεί η εταιρεία να τον διώξει το ίδιο εύκολα. Προφανώς και μπορεί να γίνει και εκεί σε έναν βαθμό, αλλά σε αυτούς τους τομείς έχω την αίσθηση ότι υπάρχει μεγαλύτερη συναίνεση μεταξύ εργοδοτών-εργαζομένων και δεν προβάλλονται ισχυρές απαιτήσεις όπως την πληροφορική που κάποιοι μπορούν να απαιτούν άνετα πράγματα όπως full remote κλπ. Από την άλλη, η αίσθησή μου για την πληροφορική είναι ότι μετά από κάποια χρόνια, όταν αποκτήσει κάποιος το "seniority" που λένε, δεν υπάρχει και τεράστια διαφορά με τα χρόνια εμπειρίας, αρκεί κάποιος να μαθαίνει τις τελευταίες "τεχνολογίες". Οπότε για να μπορέσει να ανελιχθεί και να προστατευτεί κάποιος, πρέπει να το γυρίσει σε management κλπ. Δεν γίνεται να μου συγκρίνεις τον πληροφορικό με τον γιατρό τον μηχανικό ή τον φούρναρη. Κατά κανόνα αν όλοι αυτοί πάνε remote δεν κάνουν τις δουλειές που πρέπει να κάνουν. Οι πληροφορικοί θέλουν το full remote γιατί πρακτικά δεν αλλάζει κάτι για αυτούς όσων αφορά το τρόπο που δουλεύουν ενώ έχουν πολλά πλεονεκτήματά. Δεν είναι θέμα υπερβολικών απαιτήσεων αλλά κοινής λογικής. Κάποιος μαθαίνει ανάλογα με την εμπειρία που έχει, αλλιώς μαθαίνει με 5 χρόνια εμπειρία αλλιώς με 10. Επίσης το τι θα επιλέξει να μάθει είναι εξίσου σημαντικό, αφού μπορεί να θυσιάσει με μια λάθος επιλογή του πολύτιμο χρόνο και χρήμα. Η εμπειρία στο αντικείμενο βοηθάει σε μια σωστή επιλογή τεχνολογίας για την επίλυση ενός προβλήματος. Για εμένα ένας Dev team lead είναι απείρως πιο χρήσιμος από έναν manager. Αν θέλει κάποιος να εξελιχθεί καλό θα ήταν να μην απομακρυνθεί απο το αντικείμενο γιατί το μόνο που θα καταφέρει είναι να γίνει obsolete ο ίδιος. Τα hard skills σου εξασφαλίζουν ακόμα και βιοποριστική αυτονομία. Από την άλλη, ένας manager δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς μια εταιρία. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από shadowlike 5
agnostos13 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 12 ώρες πριν, NotAliki177 είπε Όποιος πιστεύει ότι μετά τον covid θα παραμείνει το remote (ή έστω ένα hybrid) μοντέλο τότε θα προσγειωθεί απότομα. Είναι γνωστό ότι οι εταιρίες κοιτάνε πάντα το κοινωνικό τους προφιλ και ότι κάνουν τις μεγαλύτερες κ**οτούμπες. Απλά κάντε bookmark αυτό το σχόλιο και ανοίξτε το σε 3 χρόνια αφότου τελειώσει ο covid. Θα δείτε ότι όλοι. Μάλλον δεν καταλάβατε. εννοώ ΟΛΟΙΙΙ θα γυρίσουν στο παλιό μοντέλο. Sad but true. Το βασικό είναι να αναλύσει η κάθε εταιρεία πιό μοντέλο είναι πιο παραγωγικό γι αυτή. Πχ στις περισσότερες πολυεθνικές που έχουν task forces με στελέχη που βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες του κόσμου το remote είναι αυτονόητο οτι λειτουργεί. Από την άλλη υπάρχουν και οι managers που θέλουν να σε έχουν από κοντά για να αισθάνονται την ύπαρξη της ομάδας. Και σίγουρα αν είσαι στο σπίτι υπάρχουν τρόποι να αποσυγκεντρωθείς (πχ παιδιά, μαγείρεμα κλπ) όπως αντίστοιχα στο γραφείο (πχ συνάδελφοι που ψάχνουν κουβέντα, άσχετοι επισκέπτες κλπ). Η ουσία στο τέλος αν/πως προχωράει το project και όχι από που προχωράει. Στο κάτω-κάτω κάποιος που θέλει τη μισή μέρα να ξύνεται, θα το κάνει είτε είναι σπίτι είτε στο γραφείο! Και είναι και το οικονομικό στη μέση... 2
Fotis Deutschland Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 29 λεπτά πριν, Herald είπε Κατάλαβα. Εσύ δηλαδή αν δεν έχεις βούρδουλα από πάνω σου δεν δουλεύεις. Δεκτόν, αλλά να μιλάς για τον εαυτό σου. Εγώ και πριν την πανδημία όταν είχα αρκετή δουλειά, καθόμουν σπίτι, με τις ευλογίες - παρότρυνση του εργοδότη μου. Πόση ώρα σου πηρε να γράψεις αυτή την μαλάκια;; Για να νευριασες μάλλον δεν δούλευες και τόσο.
MrRush Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 36 λεπτά πριν, whirlwind91 είπε Όσο και αν δεν την πάω την Apple μία, καμία startup που για να επιβιώσει χρηματοδοτείται απο επενδυτές δεν την πιάνει. Και οι startups μια μόδα της δεκαετίας είναι, δεν σημαίνει ότι αποτελούν βιώσιμο μοντέλο. Και προσωπικά τις περισσότερες τις θεωρώ και γω σκουπίδια που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό. Το λέω και γω όπως ο Μήτσος ο περιπτεράς. Γνώμη σου και απόλυτα σεβαστή. Εμένα με βολεύουν γιατί πληρώνουν καλά, κάνεις πράγματα χωρίς να θες έγκριση από 10 μανατζαρέους και μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολύ καινούργιες τεχνολογίες. Οι περισσότερες είναι αποτυχίες, υπάρχουν επιτυχίες όμως (ιδιαίτερα σε fintech) που αξίζουν να δουλεύεις για αυτές. 1 λεπτό πριν, Fotis Deutschland είπε Πόση ώρα σου πηρε να γράψεις αυτή την μαλάκια;; Για να νευριασες μάλλον δεν δούλευες και τόσο. όση ώρα σου πήρε να σκεφτείς και εσύ αυτά που έγραψες. Μάλλον είσαι κάποιος middle manager που θα κοπεί με το remote 1 1
SolidSnake12 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, NotAliki177 είπε Αυτό με τις ευκαιρίες και τα "ταλέντα" μου κάνει κάπως 2κ22. Στο 2022 ζούμε, η πληροφορία/μόρφωση είναι εκεί για όλους. Ειδικά στο IT είναι όλοι αναλώσιμοι. Τέσπα αυτό που ήθελα να πω είναι ότι οι μεγάλοι παίχτες θα ορίσουν το παιχνίδι. Αν Apple, Microsoft, Google κλπ. γυρίσουν πίσω στο παλιό μοντέλο (με ή χωρίς "μαστίγιο" ) τότε θα ακολουθήσουν όλοι. Ακόμα και η πιο μικρή εταιρία. Νομίζω ότι λέμε τι θα γίνει και όχι τι προτιμάει ο εργαζόμενος. Προφανώς και οι περισσότεροι προτιμάνε full remote ή hybrid. Το θέμα όμως είναι τι θα επιτρέψουν οι εταιρίες. Αυτό σχολιάζουμε. Ναι δε διαφωνώ για το τι σχολιάζουμε, τη δική μου απορία είπα
Herald Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, Fotis Deutschland είπε Πόση ώρα σου πηρε να γράψεις αυτή την μαλάκια;; Για να νευριασες μάλλον δεν δούλευες και τόσο. Aυτό που παριστάνεις ότι κατάλαβες ότι νευρίασα πίσω από ενα PC για να μην παραδεχτείς τα αυτονόητα με ξεπερνάει... Το αν δούλευα δεν το κρίνω ούτε εγώ, και σίγουρα ούτε εσύ, το κρίνει ο εργοδότης. Για να επιμένει να δουλεύω απτό σπίτι όταν έχουμε αρκετά φορτωμένους μήνες, κάτι θα ξέρει. Η άποψη σου σεβαστή μεν, αδιάφορη δε 2 2 1
MrRush Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Μόλις τώρα, Herald είπε Aυτό που παριστάνεις ότι κατάλαβες ότι νευρίασα πίσω από ενα PC για να μην παραδεχτείς τα αυτονόητα με ξεπερνάει... Το αν δούλευα δεν το κρίνω ούτε εγώ, και σίγουρα ούτε εσύ, το κρίνει ο εργοδότης. Για να επιμένει να δουλεύω απτό σπίτι όταν έχουμε αρκετά φορτωμένους μήνες, κάτι θα ξέρει. Η άποψη σου σεβαστή μεν, αδιάφορη δε Μην σκας, άλλος ένας για το ignore list :p 3 1
Fotis Deutschland Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 53 λεπτά πριν, MrRush είπε 1) Προγραμματιστής σε hot startups για χρόνια, δεν θα δούλευα για Apple ούτε κατά διάνοια. Και ο Μήτσος ο περιπτεράς να ήμουν, έχω κάθε δικαίωμα να λέω την Apple κλόουν γιατί έτσι μου αρέσει. 2) Μόνο το ότι κοινονικοποιείσαι αληθεύει. Έχοντας δουλέψει και από γραφείο και από σπίτι και έχοντας συνεργαστεί με ομάδα και σε γραφείο και σε σπίτι, έχω να σου πω ότι απλά οι περισσότεροι δουλεύουν καλύτερα από το σπίτι. Με τον covid απλά οι περισσότερες εταιρίες το πήραν χαμπάρι και άρχισαν να προσλαμβάνουν και εκτός της πόλης/χώρας που έχουν έδρα. Δουλεύουν όλοι 9-5 από το σπίτι; Σίγουρα όχι. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι στο γραφείο δουλεύουν 9-5 όμως; Η Google λέει ότι το παραγωγικό ωράριο για τους εργαζόμενους της είναι κάπου 6 ώρες και από το σπίτι κάπου 6 ώρες δουλεύουμε εγώ και οι συνάδελφοι μου. Στο γραφείο φεύγεις για να πάρεις καφέ, φεύγεις για να φας και κάνεις καμιά ώρα, κάθεσαι και κοιτάς τον κέρσορα του terminal που αναβοσβήνει και καταλήγεις να δουλεύεις 6 ώρες, να κάθεσαι 2 και να ταλαιπωρείσαι στην κίνηση άλλες 2. Οπότε μην μου λες ότι το έχω χάσει αν νομίζω ότι από το σπίτι είμαι το ίδιο παραγωγικός. Είμαι το ίδιο παραγωγικός και καλύτερα ακόμα, επειδή δουλεύω στον χώρο μου (έχω ξεχωριστό δωμάτιο μόνο για γραφείο), εκτός μεγάλου αστικού κέντρου και έχω και την πολυτέλεια να βάλω ένα πλυντήριο όσο κάνει build το app. Καμία σχέση την πραγματικότητα. Λυπάμαι που το λέω αλλά θα πας 70 ετών και η ζωη σου θα είναι ένα computer. Θα δουλέυεις, θα ψωνίζεις, θα επικοινωνείς και γενικότερα θα έχεις ζήσει την ζωή σου πίσω από μια οθόνη υπολογιστή. Η δουλειά από το σπίτι σου στερεί πολλά πράγματα που τώρα δεν τα βλέπεις. Εξάλλου και στο σπίτι που είσαι σε ενοχλούν με τηλέφωνα, email και teams περισσότερο από το διάζωσης. Συμφωνώ ότι στο σπίτι έχεις περισσότερο χρόνο όμως έχω να σου πω ότι σε πολλές χώρες αρχίζει η εργασία 4 μέρες και όχι 5ημερο. Αν αυτο εφαρμοστει θα έχουμε 3 μέρες κενές για εμάς που είναι μια χαρά. Μόλις τώρα, MrRush είπε Μην σκας, άλλος ένας για το ignore list 😛 Αν βάζεις σε ignore list όποιον δεν συμφωνεί με εσένα τώρα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί θέλεις να δουλεύεις από το σπίτι σου. 😉😉 2
Herald Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Fotis Deutschland είπε Αν βάζεις σε ignore list όποιον δεν συμφωνεί με εσένα τώρα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί θέλεις να δουλεύεις από το σπίτι σου. 😉😉 Αν διαφωνείς με γεγονότα, ασφαλώς πας σε ignore list. Το πόσο κάνει 1+1 δεν είναι θέμα άποψης για να διαφωνήσουμε. Το ότι εσύ το κολοβαράς όταν δουλεύεις απτό σπιτι το καταλάβαμε, δεν σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο και για τους υπόλοιπους. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από Herald 2
Fotis Deutschland Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, Herald είπε Αν διαφωνείς με γεγονότα, ασφαλώς πας σε ignore list. Το πόσο κάνει 1+1 δεν είναι θέμα άποψης για να διαφωνήσουμε. Το ότι εσύ το κολοβαράς όταν δουλεύεις απτό σπιτι το καταλάβαμε, δεν σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο και για τους υπόλοιπους. Δεν ξέρω πως μπορώ να κολοβαραω στην τράπεζα που εργαζόμουν αλλά οκ. Την περίοδο της καραντίνας εκτός του ότι εργαζόμουν κανονικά δια ζώσης έβγαλα και μεταπτυχιακό φιλαράκο εξ αποστάσεως και μάλιστα με άριστο βαθμό. Άρα όχι εγώ μια χαρά εργαζόμουν. Είμαι από τα άτομα που η δουλειά μου δίνει χαρά και θέλω να εργάζομαι καθώς αγαπάω πολύ τι αντικείμενο μου. Άρα αν ψάχνεις για τεμπέληδες ίσως να κοιτάξεις γύρω σου. 😉😉
Herald Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Fotis Deutschland είπε Δεν ξέρω πως μπορώ να κολοβαραω στην τράπεζα που εργαζόμουν αλλά οκ. Την περίοδο της καραντίνας εκτός του ότι εργαζόμουν κανονικά δια ζώσης έβγαλα και μεταπτυχιακό φιλαράκο εξ αποστάσεως και μάλιστα με άριστο βαθμό. Άρα όχι εγώ μια χαρά εργαζόμουν. Είμαι από τα άτομα που η δουλειά μου δίνει χαρά και θέλω να εργάζομαι καθώς αγαπάω πολύ τι αντικείμενο μου. Άρα αν ψάχνεις για τεμπέληδες ίσως να κοιτάξεις γύρω σου. 😉😉 Το μεταπτυχιακό που κολλάει? Και εγώ πήγαινα γυμναστήριο... Όταν μόνος σου παραδέχεσια ότι ΟΛΟΙ όσοι δουλεύουν απτό σπίτι τα ξύνουν, ε ναί εγώ αυτόματα θεωρώ ότι εσύ είσαι ο ΜΕΓΑΣ ξύστης και θεωρείς ότι όλοι κάνουν το ίδιο. Αν παρεξήγησα συγνώμη, αλλά φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι είναι βλακώδες να βγάζεις μια γενικευμένη άποψη για πράγματα που εκ των πραγάτων δεν γίνεται να γνωρίζεις. Σαν να σου λέω εγώ, όσοι δουλεύουν στις τράπεζες το κωλοβαράνε, change my mind...και εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό? Α καλά, εκεί να δείς κωλοβάρεμα, χαριστικά σε περάσανε. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από Herald 1
whirlwind91 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 4 λεπτά πριν, Fotis Deutschland είπε Καμία σχέση την πραγματικότητα. Λυπάμαι που το λέω αλλά θα πας 70 ετών και η ζωη σου θα είναι ένα computer. Θα δουλέυεις, θα ψωνίζεις, θα επικοινωνείς και γενικότερα θα έχεις ζήσει την ζωή σου πίσω από μια οθόνη υπολογιστή. Η δουλειά από το σπίτι σου στερεί πολλά πράγματα που τώρα δεν τα βλέπεις. Η μεγάλη παγίδα της εποχής. Με την τεχνολογία χάνει κανείς εντελώς το perspective και την αίσθηση της πραγματικότητας. Πραγματικά δεν μπορώ να διανοηθώ άνθρωπο που έχει μια φυσιολογική κοινωνικοποίηση να γουστάρει να δουλεύει μια ζωή απομονωμένος σπίτι του μπροστά στο πισί του, όσο εσωστρεφής και αν είναι (και γω είμαι). Καλά και τα λεφτά, καλό και το βόλεμα, αλλά αυτή η αποξένωση από το αντικείμενο και το περιβάλλον εργασίας είναι πολύ βλαπτική για την ψυχολογία όσο και αν δεν το συνειδητοποιεί κανείς. Ειδικά το να δουλεύει κάποιος συνειδητά πάνω σε κάτι άχρηστο απλά για τις παροχές όπως κάνουν πολλοί. 4
Fotis Deutschland Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 4 λεπτά πριν, Herald είπε Το μεταπτυχιακό που κολλάει? Και εγώ πήγαινα γυμναστήριο... Όταν μόνος σου παραδέχεσια ότι ΟΛΟΙ όσοι δουλεύουν απτό σπίτι τα ξύνουν, ε ναί εγώ αυτόματα θεωρώ ότι εσύ είσαι ο ΜΕΓΑΣ ξύστης και θεωρείς ότι όλοι κάνουν το ίδιο. Αν παρεξήγησα συγνώμη, αλλά φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι είναι βλακώδες να βγάζεις μια γενικευμένη άποψη για πράγματα που εκ των πραγάτων δεν γίνεται να γνωρίζεις. Σαν να σου λέω εγώ, όσοι δουλεύουν στις τράπεζες το κωλοβαράνε, change my mind...και εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό? Α καλά, εκεί να δείς κωλοβάρεμα, χαριστικά σε περάσανε. Κοίτα το χαριστικά με περάσανε άστο να το ξέρω εγώ καλύτερα με το διάβασμα που έκανα. Επίσης, δεν ξέρω πως γίνεται να με πέρασαν χαριστικά όταν οι τελευταίες εξετάσεις έγιναν δια ζώσης και τα έδωσα εκεί τα μαθήματα. Δεν με ενδιαφέρει η άποψη σου καθώς πάντα ήμουν άριστος και σαν μαθητής και σαν φοιτητής αλλά και στην δουλειά μου. Τώρα εσύ μπορεί να λες ότι βλακειες θέλεις πίσω από την οθόνη του insomnia. Γενικά στην Ελλάδα έχουμε γεμίσει αποτυχημένα άτομα που λένε ότι χαρίζονται τα πτυχία, οι θέσεις εργασίας κτλ μόνο και μόνο επειδή εκείνοι απετυχαν στη ζωή τους. Μην αισθάνεσαι άσχημα όμως δεν είσαι ο μοναδικός. Επίσης, άλλο πανεπιστήμιο και αλλο γυμναστήριο που πήγαινες εσύ για να ρίξεις καμία γκόμενά.😉😉
NT1G Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, Fotis Deutschland είπε Κοίτα το χαριστικά με περάσανε άστο να το ξέρω εγώ καλύτερα με το διάβασμα που έκανα. Επίσης, δεν ξέρω πως γίνεται να με πέρασαν χαριστικά όταν οι τελευταίες εξετάσεις έγιναν δια ζώσης και τα έδωσα εκεί τα μαθήματα. Δεν με ενδιαφέρει η άποψη σου καθώς πάντα ήμουν άριστος και σαν μαθητής και σαν φοιτητής αλλά και στην δουλειά μου. Τώρα εσύ μπορεί να λες ότι βλακειες θέλεις πίσω από την οθόνη του insomnia. Γενικά στην Ελλάδα έχουμε γεμίσει αποτυχημένα άτομα που λένε ότι χαρίζονται τα πτυχία, οι θέσεις εργασίας κτλ μόνο και μόνο επειδή εκείνοι απετυχαν στη ζωή τους. Μην αισθάνεσαι άσχημα όμως δεν είσαι ο μοναδικός. Επίσης, άλλο πανεπιστήμιο και αλλο γυμναστήριο που πήγαινες εσύ για να ρίξεις καμία γκόμενά.😉😉 Μην ασχολείσαι με την πλεμπαρία μαν, μπορεί να σε κολλήσουν και τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα