Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όποιος πιστεύει ότι μετά τον covid θα παραμείνει το remote (ή έστω ένα hybrid) μοντέλο τότε θα προσγειωθεί απότομα.

Είναι γνωστό ότι οι εταιρίες κοιτάνε πάντα το κοινωνικό τους προφιλ και ότι κάνουν τις μεγαλύτερες κ**οτούμπες. Απλά κάντε bookmark αυτό το σχόλιο και ανοίξτε το σε 3 χρόνια αφότου τελειώσει ο covid. Θα δείτε ότι όλοι. Μάλλον δεν καταλάβατε. εννοώ ΟΛΟΙΙΙ θα γυρίσουν στο παλιό μοντέλο. Sad but true.

• Like 2
  • Sad 1
  • Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To full remote επέδειξε περίτρανα πόσο άχρηστοι είναι κάτι middle managers του κώλου που περισσότερο καθυστερούν το project σου παρά το βοηθούν. Οι ίδιοι managers έχουν λυσσαξει να επιστρέψουν στα γραφεία οι εργαζόμενοι. Πλέον είναι πανευκολο να δεις ποιος dev δουλεύει και ποιός κάθεται (και δεν εννοώ κάμερες και άλλα τέτοια, μόνο τα pull requests φτάνουν). 

Επίσης μην ξεχνάμε, την μ@λακια της apple με το open space (ναι αυτη το ξεκίνησε) ακόμα την πληρώνουμε. Και έχουν συνάδελφοι μου δίπλα από το γραφείο τους τις πωλήσεις να ακούνε ότι βλακεία μπορείς να φανταστείς, για να πουλήσουν το προϊόν. Άντε να συγκεντρωθεις μετά...

Edit: τα ίδια δεν έλεγε και πέρσι και οι υπάλληλοι είπαν όχι;;;;

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 17
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, έχουμε την ευκαιρία να συνδυάσουμε ό, τι καλύτερο μάθαμε για την εξ’ αποστάσεως εργασία με τα αναντικατάστατα οφέλη της προσωπικής συνεργασίας. 

οτι πεις...

2022 και ναι πρεπει να βλεπω την φατσα του αλλου live για να συνεργαστω.να σταματησει να βγαζει κινητα τοτε  και να τα λεμε απο κοντα αντε και σε σταθερο. και να κοψει και τα ipod.μουσικη μονο live

Με το "αναντικατάστατα οφέλη της προσωπικής συνεργασίας." εννοεί αυτό 😅

%CF%87%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CE%BF%CE

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NotAliki177 είπε

Όποιος πιστεύει ότι μετά τον covid θα παραμείνει το remote (ή έστω ένα hybrid) μοντέλο τότε θα προσγειωθεί απότομα.

Είχα 10 προτάσεις για δουλειά αυτό το μήνα. Οι 8 ήταν full remote και οι άλλες 2 hybrid. Από ελληνικές εταιρείες όλες.

Μάλλον η δική σου εταιρία θα προσγειωθεί απότομα όταν δεν θα βρίσκει σοβαρό dev ούτε για δείγμα. 

• Like 23
  • Thanks 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, filip123go είπε

Είχα 10 προτάσεις για δουλειά αυτό το μήνα. Οι 8 ήταν full remote και οι άλλες 2 hybrid. Από ελληνικές εταιρείες όλες.

Μάλλον η δική σου εταιρία θα προσγειωθεί απότομα όταν δεν θα βρίσκει σοβαρό dev ούτε για δείγμα. 

Και εμένα η ομάδα μου είναι από 7 χώρες. 

• Like 3
Δημοσ.
Just now, filip123go said:

Καλά μέχρι τώρα είναι αναγκασμένοι να προσφέρουν τηλεργασία σε κάποιο βαθμό ούτως η άλλως. Δεν το κάνουν και 100% από την καλή τους καρδιά.

Όσο για το "δεν θα βρίσκει σοβαρό dev ούτε για δείγμα", και που ακριβώς θα δουλεύουν αυτοί όταν όλοι θα έχουν γυρίσει στο παλιό μοντέλο;

Μακάρι να βγω λάθος. Με συμφέρει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Καλά μέχρι τώρα είναι αναγκασμένοι να προσφέρουν τηλεργασία σε κάποιο βαθμό ούτως η άλλως. Δεν το κάνουν και 100% από την καλή τους καρδιά.

Όσο για το "δεν θα βρίσκει σοβαρό dev ούτε για δείγμα", και που ακριβώς θα δουλεύουν αυτοί όταν όλοι θα έχουν γυρίσει στο παλιό μοντέλο;

Μακάρι να βγω λάθος. Με συμφέρει.

Lol, σε εταιρίες εξωτερικού φίλε..! Mid και senior devs ( java και React ξέρω σίγουρα, αλλά λογικά και άλλες mainstream γλώσσες) δεν βρίσεις ούτε για δείγμα εδώ .. Όλοι μα όλοι οι γνωστοί μου δουλεύουν full remote σε ξένες εταιρείες. Και εγώ σε γαλλική εταιρεία δουλεύω.

Και όπως λέει και το παιδί πιο πάνω, τα team πλέον είναι international. Εμείς έχουμε 2 παιδιά από Ιταλία και ολόκληρο team στο Λουξεμβούργο. Ο team leader μου είναι  από Καβάλα και το μισο team μου από Κρήτη..

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, JimxxZe είπε

Εμείς πάντως (δουλεύω σε μεγάλη Ελληνική πολυεθνική) το έχουμε καθιερώσει υβριδικό αλλά κατ'επιλογήν. Οι περισσότεροι δουλεύουμε remote και όποτε θέλουμε αν χρεαστεί πάμε στο γραφείο. Απίστευτη διευκόλυνση, εγώ είμαι 2 μηνές εκτός Αθήνας, δουλεύω από το σπίτι μου στην επαρχία, δεν χρειάζεται να τρελαίνομαι κάθε πρωί και να πήζω στην Αθήνα και απολαμβάνω μια ποιότητα ζωής συνδυάζοντας μισθό Αθήνας με ηρεμία και ποιότητα ζωής επαρχίας.

Αυτό θα έχει να κάνει καθαρά με το job description/role. Εγώ δούλευα σε μεγάλο Ελληνικό Όμιλο εταιριών σε μάρκετινγκ κομμάτι και εννοείται μας γύρισαν όλους πίσω και αν ζήταγες τηλεργασία, έστω 2 μέρες την εβδομάδα, σου έλεγαν αν έχεις σοβαρό λόγο, αν είναι απολύτως απαραίτητο, ότι όλη η ομάδα πρέπει να είναι μαζί κτλ. Εδώ και κάποιο διάστημα έχω πάει σε Ελληνική Πολυεθνική σε εμπορικό ρόλο, όχι πωλητής, και με το που τελείωσε το απαιτούμενο από το κράτος ποσοστό τηλεργασίας, τους γύρισαν όλους πίσω και ούτε καν διανοείται κανείς να ζητήσει τηλεργασία.

Γνωρίζω και από άλλους σε παρόμοιες θέσεις στον κύκλο μου στην Ελλάδα και η συντριπτική πλειοψηφία έχει γυρίσει στο γραφείο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, filip123go said:

Lol, σε εταιρίες εξωτερικού φίλε..! Mid και senior devs ( java και React ξέρω σίγουρα, αλλά λογικά και άλλες mainstream γλώσσες) δεν βρίσεις ούτε για δείγμα εδώ .. Όλοι μα όλοι οι γνωστοί μου δουλεύουν full remote σε ξένες εταιρείες. Και εγώ σε γαλλική εταιρεία δουλεύω.

Και όπως λέει και το παιδί πιο πάνω, τα team πλέον είναι international. Εμείς έχουμε 2 παιδιά από Ιταλία και ολόκληρο team στο Λουξεμβούργο. Ο team leader μου είναι  από Καβάλα και το μισο team μου από Κρήτη..

Δεν είπα κάτι, σε πιστεύω. Απλά εσύ μιλας για το τώρα και εγώ μίλησα για 3 χρόνια αφότου τελειώσει μια και καλή ο covid. Επίσης δεν είναι όλοι προγραμματιστές. Θα σε ρώταγα πριν τον κοβιντ πως δουλεύατε με άλλα παιδιά από άλλες χώρες αλλά νομίζω δεν χρειάζεται.

ΥΓ: Εντάξει ο καθένας έχει την οπτική/άποψη του. Μπορεί εσύ να το βλέπεις ρομαντικά. Μπορεί εγώ να είμαι πολύ καχύποπτος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επικρατήσει το μοντέλο που θα προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα (κέρδη) για την εταιρία και όχι τι αρέσει στους υπαλλήλους. Αν μια εταιρία γλιτώνει χρήματα με το να μας έχει στο σπίτι τότε σίγουρα θα το κρατήσουν.

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NotAliki177 είπε

Δεν είπα κάτι, σε πιστεύω. Απλά εσύ μιλας για το τώρα και εγώ μίλησα για 3 χρόνια αφότου τελειώσει μια και καλή ο covid. Επίσης δεν είναι όλοι προγραμματιστές. Θα σε ρώταγα πριν τον κοβιντ πως δουλεύατε με άλλα παιδιά από άλλες χώρες αλλά νομίζω δεν χρειάζεται.

Hybrid και full remote. Παιδιά σε εταιρίες εξωτερικού το full remote και το hybrid δεν είναι κάτι καινούργιο. Γίνεται τα τελευταία 10 χρόνια. Και πολλές ελληνικές εταιρείες (κυρίως start up) δίνανε 1 και 2 μέρες τη βδομάδα remote. 

Να ξεκαθαρίσω ότι μιλάω για developers. Στα άλλα τμήματα δεν ξέρω τι γίνεται.

• Like 2
Δημοσ.
1 minute ago, filip123go said:

Hybrid και full remote. Παιδιά σε εταιρίες εξωτερικού το full remote και το hybrid δεν είναι κάτι καινούργιο. Γίνεται τα τελευταία 10 χρόνια. Και πολλές ελληνικές εταιρείες (κυρίως start up) δίνανε 1 και 2 μέρες τη βδομάδα remote. 

Να ξεκαθαρίσω ότι μιλάω για developers. Στα άλλα τμήματα δεν ξέρω τι γίνεται.

Όσες ήδη εφαρμόζανε ένα παρόμοιο μοντέλο τότε μια χαρά. Πιστεύω θα το εφαρμόσουν και λίγο πιο έντονα (παραπάνω μέρες;) μετά τον κόβιντ.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, JimxxZe είπε

Εμείς πάντως (δουλεύω σε μεγάλη Ελληνική πολυεθνική) το έχουμε καθιερώσει υβριδικό αλλά κατ'επιλογήν. Οι περισσότεροι δουλεύουμε remote και όποτε θέλουμε αν χρεαστεί πάμε στο γραφείο. Απίστευτη διευκόλυνση, εγώ είμαι 2 μηνές εκτός Αθήνας, δουλεύω από το σπίτι μου στην επαρχία, δεν χρειάζεται να τρελαίνομαι κάθε πρωί και να πήζω στην Αθήνα και απολαμβάνω μια ποιότητα ζωής συνδυάζοντας μισθό Αθήνας με ηρεμία και ποιότητα ζωής επαρχίας.

Αυτό ακριβώς. Οι μαγικές λέξεις είναι "ΑΝ χρειαστεί" και "επαρχία". Για πολλούς δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να συνεχίσουν το WFH αν πρόκειται να μένουν στο ίδιο σπίτι, στην ίδια πόλη, πιθανώς και στο ίδιο (πανάκριβο) ενοίκιο. Ας ξαναγυρίσουν στο γραφείο, έστω για 3-4 μέρες την εβδομάδα μπας και γλυτώσουν λίγη από την καθημερινή κίνηση.

Αυτός όμως που την κοπανάει από την Αθήνα (βλ. την πανάθλια πόλη που δεν αντέχεται ούτε δευτερόλεπτο) και πάει να κάνει τη ζωάρα του στας εξοχάς, δουλεύοντας από χωριά, αυλές, δάση, βουνά, παραλίες, νησιά και λιβάδια, δεν έχει κανένα λόγο να πηγαίνει συχνά στο γραφείο. Μόνο αν και όταν χρειαστεί. Η εμπειρία 2 ετών covid έδειξε σε πάμπολλες εταιρείες ότι αυτό είναι το μέλλον. Αυτές που δεν θέλουν να ακολουθήσουν ας μείνουν με τους υπαλλήλους που προτιμούν γραφείο και (για λίγο καιρό ακόμα) με αυτούς που πηγαίνουν από ανάγκη αλλά ετοιμάζονται να πάρουν τα ταλέντα τους και να πάνε στους εργοδότες που προσφέρουν μόνιμο WFH.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απορώ με μερικούς που προτιμάνε το γραφείο. Δηλαδή πρέπει να σηκωθώ 1 ώρα τουλάχιστον πιο πριν για να ετοιμαστώ, να φτιάξω το φαγητό μου σε ταπερακι, να υποστώ τη κινηση, να πληρώνω για τη μετακίνηση, να αντέξω τη ψυχοφθόρα διαδικασία του γραφείου και το άγχος του καθενός, να κάνω ψεύτικο socializing, να περιμένει ο καθένας όταν σχολάσει να μη σηκωθεί πρώτος για να μη φανεί ότι είναι ο κακος υπαλληλος που θέλει να σχολάσει στην ώρα του, να, να, να... Η υγεία μου και η διάθεση μου βελτιώθηκαν αισθητά όσο δούλευα από το σπίτι. Προς το παρόν έχω επιστρέψει αναγκαστικά στο γραφείο και κάνω υπομονή, αλλα εννοείται ότι με τη πρώτη ευκαιρία για full remote έχω φύγει, εγώ και πόσοι άλλοι..

Επεξ/σία από SolidSnake12
  • Like 24
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SolidSnake12 είπε

Απορώ με μερικούς που προτιμάνε το γραφείο.

Είχα συναδέλφους κατά καιρούς που έρχονταν στο γραφείο το πρωί και έφευγαν το βράδυ επειδή δεν άντεχαν τη γυναίκα τους και τα παιδιά τους. Είναι περισσότεροι απ' ότι νομίζεις.

• Like 13
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...