Προς το περιεχόμενο

Θόρυβος σε Turbo Diesel 1.1 Hyundai i.20

princeG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, αγόρασα πρίν από ένα μήνα ένα μεταχειρισμένο Hyundai i.20 crd 1.1 του 2013 με 91,000 χλμ περίπου.

Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά από την αρχή έχω παρατηρήσει κάτι κατά την κίνηση και θα ήθελα την γνώμη σας, καθώς δεν έχω και τίποτα ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις, πόσο μάλλον από μηχανές Diesel με turbo.

Από την τρίτη ταχύτητα και πάνω, κυρίως 4-5-6, πατώντας το γκάζι και μέχρι να πιάσει κάποια χιλιόμετρα ακούγεται ένας δυνατός μπάσος θόρυβος, σαν βουητό, μέχρι να ανεβούν οι στροφές και να σταθεροποιηθεί σε πιο υψηλή.ταχύτητα. Είναι ο ήχος από το turbo? Και αν ναί, είναι φυσιολογικό να ακούγεται τόσο έντονος και να ακούγεται σε όλη την καμπίνα?
Έχει περάσει κανονικά όλα τα σερβις του απ'οτι είδα και στο ιστορικό του.
Eυχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, princeG είπε

Καλησπέρα, αγόρασα πρίν από ένα μήνα ένα μεταχειρισμένο Hyundai i.20 crd 1.1 του 2013 με 91,000 χλμ περίπου.

Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά από την αρχή έχω παρατηρήσει κάτι κατά την κίνηση και θα ήθελα την γνώμη σας, καθώς δεν έχω και τίποτα ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις, πόσο μάλλον από μηχανές Diesel με turbo.

Από την τρίτη ταχύτητα και πάνω, κυρίως 4-5-6, πατώντας το γκάζι και μέχρι να πιάσει κάποια χιλιόμετρα ακούγεται ένας δυνατός μπάσος θόρυβος, σαν βουητό, μέχρι να ανεβούν οι στροφές και να σταθεροποιηθεί σε πιο υψηλή.ταχύτητα. Είναι ο ήχος από το turbo? Και αν ναί, είναι φυσιολογικό να ακούγεται τόσο έντονος και να ακούγεται σε όλη την καμπίνα?
Έχει περάσει κανονικά όλα τα σερβις του απ'οτι είδα και στο ιστορικό του.
Eυχαριστώ.

Ίσως έχει σκιστεί  κάποιο κολλαρο και κάνει θόρυβο . Κάνε ένα έλεγχο . 

Αν το μτχ. με τα 91.000χλμ. "μόνον" είναι προέλευσης εξωτερικού ίσως είναι 191.000 ή 291.000χλμ. και θέλει τα συμμαζέματά του. Πάντως τα χλμ. αυτά είναι λίγα για ντήζελ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω τα χαρτιά από τα ΚΤΕΟ του που υποδηλώνουν τα χλμ  και σε κυκλοφορία αναφέρει ότι βγήκε το 2016 παρ'οτι είναι παραγωγής 2013, καθώς και όλα τα καταγεγραμμένα σερβις. 

Τέλος πάντων κοίταξα και την εξάτμιση και εκ πρώτης όψεως φαίνεται μια χάρα, καμία τρύπα.
Τον ήχο τον κάνει μέχρι να ανεβάσει αρκετά στροφές στις υψηλές ταχύτητες, πχ όταν βάλω έκτη, μέχρι να πιάσει κάποια χιλιόμετρα ακούγεται και μετά ουσιαστικά είναι αθόρυβο. Όσο πιο βαθιά πατάς το γκάζι και μεγαλώνει η επιτάχυνση, τόσο πιο έντονα ακούγεται.

Επεξ/σία από princeG

Αυτός ο μπάσος ήχος όπως τον περιγράφεις, είναι αναμενόμενο να ακούγεται στις πχ. 1200στροφές και πατάς το γκάζι με μεγάλη ταχύτητα, τώρα το συγκεκριμένο μοτεράκι δεν μου φαίνεται απίθανο να το κάνει πιο έντονα. Σε ποιο φάσμα στροφών?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έκανα κάποιες μακρινές διαδρομές πρόσφατα, διαπίστωσα ότι το κάνει πάντα μέχρι να φτάσεις τις 3000 στροφές, ή λίγο πριν,  γύρω στις 2800-2900. Δηλαδή μπορεί να έχεις 5η ή 6η και αν είναι πιο χαμηλά από αυτο το νούμερο τότε έχεις μόνιμα αυτόν τον θορυβο, απλά είναι ακόμα πιο έντονος αν πατάς βαθιά το γκαζι.

Μόλις φτάσει τις 3k σταματάει.αλλα αυτό σημαίνει ότι πηγαίνω τουλάχιστον με 100.

Επεξ/σία από princeG

14 λεπτά πριν, princeG είπε

Επειδή έκανα κάποιες μακρινές διαδρομές πρόσφατα, διαπίστωσα ότι το κάνει πάντα μέχρι να φτάσεις τις 3000 στροφές, ή λίγο πριν,  γύρω στις 2800-2900. Δηλαδή μπορεί να έχεις 5η ή 6η και αν είναι πιο χαμηλά από αυτο το νούμερο τότε έχεις μόνιμα αυτόν τον θορυβο, απλά είναι ακόμα πιο έντονος αν πατάς βαθιά το γκαζι.

Μόλις φτάσει τις 3k σταματάει.αλλα αυτό σημαίνει ότι πηγαίνω τουλάχιστον με 100.

Γιατί το δουλεύεις σε τόσες πολλές στροφές; 

Μόνο όταν είμαι στην εθνική πχ και έχει μια κάποια ταχύτητα, μες στην πόλη δεν πάω με πάνω από 2-2.5. Αλλά εκεί είναι και ο θόρυβος, από 4η και πάνω ταχύτητα και στην επιτάχυνση, είτε επιταχυνεις γρήγορα ή σιγά σιγά, δεν απομακρυνεται.

• 8 μήνες μετά...

απο αυτα που γραφτηκαν μιας και ειχα td αλλα volvo χωρις κανενα μηχανικο θεμα, αποδειχθηκε οτι υπηρξε υστερηση του turbo και στο δικο μου οταν παταγες γκαζι στα πολλα χλμ (π.χ προσπεραση) αν και δεν ειχε θορηβο τοσο πολυ, ενιωθες οτι "κουνιεται" η καμπινα. Δεν εκατσα ποτε να το ψαξω παρακατω μιας και αν εξαιρεσουμε αυτο, μηχανικα δεν ειχα προβλημα (μιλαμε για δεκαδες χιλιαδες χλμ) ουτε θεμα με καταναλωση, σφαλματα κτλ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...