marinax1 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 όταν πέθανε ο θείος και εκτός των άλλων άφησε στη θεία μου ένα αυτοκινητο. το αυτοκίνητο είναι μεγάλου κυβισμού, το είχε τρακάρει και είχε παραδώσει πινακίδες. Ρωτήσαμε και είπανε ότι δεν αξίζει να διορθωθεί γιατί θέλει αρκετά. Αλλά και να διορθωθεί μιλάμε για πάνω από 2000 κυβικά και παλιο, οπότε πρακτικά είναι άχρηστο. για να μεταβιβαστεί στο όνομα της θειας μου μας είπανε ότι πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας παρόλο που δεν έχουμε σκοπό να το κυκλοφορήσουμε. τα τέλη κυκλοφορίας μόνο είναι 840€. Αν το αυτοκίνητο το παρατήσουμε έτσι θα το πάρει το κράτος; τι γίνεται αν κάποιος δε δεχθεί την κληρονομια; έρχονται και το μαζεύουν; η θεία μου δεν έχει σκοπό να το κυκλοφορήσει εξάλλου, δε το θέλει. ρωτάω κι εδώ να έχω μια εικόνα γιατί άλλες φορές είχε τύχει να πάρω λάθος γνώμες από άτομα που υποτίθεται ξέρουν
tigergreg Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Πουλα το για ανταλλακτικα 500-600 ευρω στο car.gr οπως εκανα με 2 τετοιες περιπτωσεις τα τελευταια χρονια. Μαρκα-μοντελο-χλμ?
nik0laus Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Αν δεν κανω λαθος δεν μπορει να γινει μερικη αποδοχη κληρονομιας, να πει δηλαδη η θεια δεχομαι να κληρονομησω το σπιτι και το μηχανάκι αλλα όχι το αυτοκινητο και το οικοπεδο στη "Δώθε Παναγιά" Οποτε αν υπαρχουν κι αλλα περιουσιακα στοιχεια που ο εκλιπων "αφησε" στη θεια σου μάλλον θα πρεπει πρωτα να παρει στο όνομά της το όχημα και μετά να το πουλήσει-διαγραψει κλπ Συμβουλευτειτε ενα δικηγόρο για να μη τρεχετε αργότερα ....
Bitbit Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, nik0laus είπε Αν δεν κανω λαθος δεν μπορει να γινει μερικη αποδοχη κληρονομιας, να πει δηλαδη η θεια δεχομαι να κληρονομησω το σπιτι και το μηχανάκι αλλα όχι το αυτοκινητο και το οικοπεδο στη "Δώθε Παναγιά" σε τετοια περίπτωση ένα όχημα τι γίνεται; το παίρνει ο οδδυ και το βγάζει στις δημοπρασίες του;
nik0laus Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δε ξερω τι γινεται... αλλα νομιζω οτι μια κληρονομια γινεται αποδεκτη συνολικα ... Δηλαδη αυτος που κληρονομει πρεπει να αποδεχτει στο όλον αυτα που του αφηνει ο εκλιπων (ειτε με διαθηκη είτε με τη νομή που εχει ορισει ο νομοθετης σε περιπτωση που δεν υπαρχει διαθηκη). Νομιζω οτι δε γινεται να παρει η "θεια" ,στη περίπτωση του ts, π.χ τα σπιτια και να μη δεχθει το όχημα ή και τα χρέη που πιθανον ειχε ο εκλιπών (π.χ δανειο για ένα σπίτι κλπ). Αν δε κανω λαθος ειναι αναγκασμενη να τα παρει όλα και αφου γινει εκκαθαριση σε όλες τις εκκρεμότητες θα της μεινει ότι μεινει... Αλλιως αποποιείται του δικαιωματος κληρονομιας συνολικά και αν δεν αποδεχθουν την κληρονομια, στο όλον πάλι, οι υπολοιποι δικαιούχοι με τη σειρα τους (αν υπαρχουν) τότε όλα πηγαινουν στο κρατος...
Ola150 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Λογικά υπάρχει και η λογική της "κλοπής" και να πάει για σκραπ. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Το παρατάτε έτσι,αφού έχουν παραδωθεί πινακίδες δεν επιβαρύνει κανέναν.
nik0laus Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Πρεπει να συμβουλευτούν δικηγορο γιατι μετα δε θα μπορουν να πουν μου το ειπε ο Ukforthemoment, o nik0laus, o Ola150 και o Μuchavodoointhefuture απο το insomnia.....
filidonas Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Στις 6/3/2022 στις 8:09 ΜΜ, Ukforthemoment είπε Το παρατάτε έτσι,αφού έχουν παραδωθεί πινακίδες δεν επιβαρύνει κανέναν. Στις 6/3/2022 στις 8:07 ΜΜ, Ola150 είπε Λογικά υπάρχει και η λογική της "κλοπής" και να πάει για σκραπ. σε περίπου αντίστοιχη περίπτωση και μάλιστα πρόσφατα, κάτι μήνες πριν, απλά το έδωσα ολόκληρο για σκραπ (ανεπίσημα). Προφανώς δεν είναι και τόσο νόμιμο αυτό. Υπάρχει περίπτωση να... μπλέξει η κατάσταση;
Joshua21 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Μόλις τώρα, filidonas είπε σε περίπου αντίστοιχη περίπτωση και μάλιστα πρόσφατα, κάτι μήνες πριν, απλά το έδωσα ολόκληρο για σκραπ (ανεπίσημα). Προφανώς δεν είναι και τόσο νόμιμο αυτό. Υπάρχει περίπτωση να... μπλέξει η κατάσταση; Θεωρητικά ναι, στην πράξη όμως - τουλάχιστον μέχρι τώρα - δεν έχω ακούσει ποτέ να δημιουργηθεί πρόβλημα με κάτι τέτοιο. Και φυσικά κανένας δεν μπορεί να σε διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί πρόβλημα στο μέλλον.
jimmy1966 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 4 λεπτά πριν, filidonas είπε σε περίπου αντίστοιχη περίπτωση και μάλιστα πρόσφατα, κάτι μήνες πριν, απλά το έδωσα ολόκληρο για σκραπ (ανεπίσημα). Προφανώς δεν είναι και τόσο νόμιμο αυτό. Υπάρχει περίπτωση να... μπλέξει η κατάσταση; το αμαξι αν δεν παει για ανακυκλωση και μετα αν δεν διαγραφει απο την εφορια και τη Δνση συγκοινωνιων παντα θα "υπαρχει" για τους κληρονομους του ιδιοκτητη.
filidonas Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Θεωρητικά ναι, στην πράξη όμως - τουλάχιστον μέχρι τώρα - δεν έχω ακούσει ποτέ να δημιουργηθεί πρόβλημα με κάτι τέτοιο. Και φυσικά κανένας δεν μπορεί να σε διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί πρόβλημα στο μέλλον. 9 λεπτά πριν, jimmy1966 είπε το αμαξι αν δεν παει για ανακυκλωση και μετα αν δεν διαγραφει απο την εφορια και τη Δνση συγκοινωνιων παντα θα "υπαρχει" για τους κληρονομους του ιδιοκτητη. δηλαδή θα μπορούσα τώρα να δηλώσω κλοπή και να ησυχάσω; μπελά σε τι θα μπορούσα να μπω; πχ να το φτιάξει κάποιος και να κυκλοφορήσει, να κάνει κάποια ληστεία και μετά να κυνηγάνε εμένα;
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 18 λεπτά πριν, filidonas είπε δηλαδή θα μπορούσα τώρα να δηλώσω κλοπή και να ησυχάσω; μπελά σε τι θα μπορούσα να μπω; πχ να το φτιάξει κάποιος και να κυκλοφορήσει, να κάνει κάποια ληστεία και μετά να κυνηγάνε εμένα; Το έδωσες για σκραπ και θα δηλώσεις κλοπή;Γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο;
filidonas Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το έδωσες για σκραπ και θα δηλώσεις κλοπή;Γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο; διότι το είχα δώσει ανεπίσημα. Χωρίς χαρτιά, τίποτα. Το είχα δώσει σε κάποιους που μαζεύαν σίδερα.... Εξάλλου δεν έκανε και για κάτι άλλο και μου έπιανε χώρο παρκινγκ.
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Μόλις τώρα, filidonas είπε διότι το είχα δώσει ανεπίσημα. Χωρίς χαρτιά, τίποτα. Το είχα δώσει σε κάποιους που μαζεύαν σίδερα.... Εξάλλου δεν έκανε και για κάτι άλλο και μου έπιανε χώρο παρκινγκ. Μεγάλο λάθος. Εχεις παραδώσει πινακίδες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα