Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Μπορεί να σας φανεί άκυρο το θέμα αλλά είμαι απελπισμένος, δεν ξέρω που να βρω πληροφορίες 

Εν ολιγης 

Αποφασίσαμε να μεταφέρουμε στο μπάνιο την παροχή αποχέτευσης κ του νερού γιατί θέλαμε να τοποθετήσουμε αλλού το έπιπλο μπάνιου από το σημείο π ήταν όταν κατασκευαστικε το σπίτι. 

Ο υδραυλικός λοιπόν άνοιξε τρύπα αλλά σε ένα σημείο έπεσε πάνω σε μπετόν κ συνέχισε κανονικά την δουλειά του. 

Μετά το σκέφτομαι κ λέω μήπως έκανε ζημιά στο κτίριο; 

Επιτρέπεται να ανοίγεις κατά μήκος τρύπες στο μπετόν του τοίχου; 

Θα ήθελα τις συμβουλές σας εάν έχετε ακούσει κάτι τέτοιο στο παρελθόν 

Ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Mikeapo5 είπε

Καλησπέρα σας

Μπορεί να σας φανεί άκυρο το θέμα αλλά είμαι απελπισμένος, δεν ξέρω που να βρω πληροφορίες 

Εν ολιγης 

Αποφασίσαμε να μεταφέρουμε στο μπάνιο την παροχή αποχέτευσης κ του νερού γιατί θέλαμε να τοποθετήσουμε αλλού το έπιπλο μπάνιου από το σημείο π ήταν όταν κατασκευαστικε το σπίτι. 

Ο υδραυλικός λοιπόν άνοιξε τρύπα αλλά σε ένα σημείο έπεσε πάνω σε μπετόν κ συνέχισε κανονικά την δουλειά του. 

Μετά το σκέφτομαι κ λέω μήπως έκανε ζημιά στο κτίριο; 

Επιτρέπεται να ανοίγεις κατά μήκος τρύπες στο μπετόν του τοίχου; 

Ευχαριστώ πολύ 

Τα πιο σημαντικά δεν τα γράφεις, τι διάμετρο έχει η τρύπα που έκανε; Ήταν αρκετά μεγάλη να περάσει χοντρός σωλήνας αποχέτευσης, ή λάθος κατάλαβα; Επίσης το μπετό που τρύπησε ήταν κάποια κολώνα/δοκάρι ή άσχετο με τον σκελετό του κτιρίου?

Πάντως αν είσαι τόσο απελπισμένος όσο λες, φώναξε έναν μηχανικό ώστε να σε ενημερώσει για πιθανή ζημιά στο κτίριο.

• Like 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Mikeapo5 είπε

σου έχουν απαντήσει ήδη κανονικοί ΠΜ εκεί που απευθύνθηκες αρχικά, ακολούθα τις συμβουλές τους

Δημοσ.

προφανώς μιλά για τρύπα σε κολόνα κάθετη η οποία εμπόδιζε τον "σούπερ" μάστορα να περάσει παροχές νερού και αποχέτευσης . Ο βασικός κανόνας είναι ότι απαγορεύεται να τρυπάς ότιδήποτε έχει σχέση με τον φέροντα σκελετό του κτιρίου , όπως π.χ. κολόνες δοκάρια κλπ. 

Από εκεί και πέρα αν έπεσε πάνω σε σίδερο και αναγκάστηκε να το κόψει ή να το τραυματήσει ακόμη χειρότερα και για την ακρίβεια "τρισχειρότερα" . Αν άνοιξε απλά μια τρύπα στο μπετό και πέρασε τις σωλήνες να τις ξανακλείσει με επισκευαστικό μπετού . Το γεγονός ότι τρύπησε κολόνα σε μπάνιο είναι ακόμη χειρότερο λόγω υγρασιών κλπ , και έπρεπε να το συνυπολογίσει. Σε κάθε περίπτωση φέρε μηχανικό να εκρτιμήσει την κατάσταση και τη ζημιά γιατί με τέτοια δεν παίζουμε .Ούτε ανοίγουμε τρύπες όπως μας βολεύει για να κάνουν οι "μαστόροι" την δουλειά της .....ναούμ !!! 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...