Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, BlackBoldog είπε

Έψαχνα ένα σχετικό τόπικ με δόσεις και νομίζω βρήκα το σωστό.

Έχω να κάνω κάτι χρόνια αγορά με πιστωτική κάρτα (τελευταία ήταν όταν είχαμε την citibank)

Πρόσφατα έβγαλα πιστωτική κάρτα στην Εθνική με το όριο να είναι 1500 ευρώ (εγώ το επέλεξα) και το επιτόκιο είναι 15,05%

Θέλω να κάνω μια αγορά και συγκεκριμένα ένα βρεφικό καροτσάκι.

Αυτό που θα πάρω κοστίζει 700 ευρώ και υπάρχει η δυνατότητα από το κατάστημα για άτοκες δόσεις συγκεκριμένα μπορούμε να κάνουμε 12 άτοκες δόσεις από 58,25 ευρώ το μήνα

Εδώ έχω 2 ερωτήματα.

1) Αφού θα το κάνω 12 άτοκες δόσεις εγώ στην τράπεζα θα πληρώνω 58,25 ευρώ κάθε μήνα και τίποτα παραπάνω (δεν θα το παραλείψω κατά 95%)

2) Αν έχω δυνατότητα να δίνω κάτι παραπάνω αυτό πως θα μετρήσει?

Για το 2ο ερώτημα αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι πως τις δόσεις να τις χρησιμοποιώ και σαν "μαξιλαράκι ασφαλείας" δηλαδή ναι μεν μπορώ να πληρώσω 58,25 ευρώ αλλά αν χρειαστεί να πληρώσω και το διπλάσιο τον επόμενο μήνα και άρα να τελειώσω και πιο γρήγορα

Δεν θα πληρώσεις κάτι παραπάνω αν δεν καθυστερήσεις.
Αν βάλεις κάτι παραπάνω, θα αφαιρεθεί από τις αμέσως επόμενες δόσεις.
Πχ αν η δόση είναι 40 και βάλεις 100, η πρώτη και η δεύτερη δόση εξοφλείται και η τρίτη είναι 20. Η τέταρτη, πάλι 40.

• Like 1
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BlackBoldog είπε

2) Αν έχω δυνατότητα να δίνω κάτι παραπάνω αυτό πως θα μετρήσει?

Σε τίποτα αφού είναι άτοκες. Μόνο στο ότι θα ξεπληρώσεις πιο γρήγορα αν το κάνεις συνέχεια.

• Like 1
Δημοσ.

Μια ερώτηση που μου ήρθε τώρα. Ας πάρουμε το παράδειγμα μας πληρώνω 58,25 ευρώ το μήνα. Ας πούμε λοιπόν τον έναν μήνα πλήρωσα 50 ευρώ και έμειναν τα 8,25 ευρώ. Εδώ ο τόκος θα πάει για το ποσό που έμεινε? (8,25) ή πάει για όλο το ποσό μιας και δεν το κάλυψα? (58,25)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, BlackBoldog είπε

Μια ερώτηση που μου ήρθε τώρα. Ας πάρουμε το παράδειγμα μας πληρώνω 58,25 ευρώ το μήνα. Ας πούμε λοιπόν τον έναν μήνα πλήρωσα 50 ευρώ και έμειναν τα 8,25 ευρώ. Εδώ ο τόκος θα πάει για το ποσό που έμεινε? (8,25) ή πάει για όλο το ποσό μιας και δεν το κάλυψα? (58,25)

Αν είναι η πρώτη δόση που θα χρωστάς, θα τοκιστεί το 8,25. Αν δεν είναι η πρώτη δόση που χρωστάς, είναι λιγο πιο σύνθετο καθώς το ποσό που βάζεις για να εξοφλήσεις κάθε μήνα, εξοφλεί πρώτα επιτόκιο και μετά κεφάλαιο (χρεωλύσιο). 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 24/5/2022 στις 2:18 ΜΜ, unforgiven είπε

Δεν θα πληρώσεις κάτι παραπάνω αν δεν καθυστερήσεις.
Αν βάλεις κάτι παραπάνω, θα αφαιρεθεί από τις αμέσως επόμενες δόσεις.
Πχ αν η δόση είναι 40 και βάλεις 100, η πρώτη και η δεύτερη δόση εξοφλείται και η τρίτη είναι 20. Η τέταρτη, πάλι 40.

Συγνώμη που ρωτάω εκ νέου. Αν δηλαδή βάλεις διπλάσια χρήματα τον μήνα τότε αφαιρείται μόνο η μηνιαία δόση ή το παίρνει αυτόματα οτι πληρώθηκαν 2 δόσεις και πχ αντι για 12 ατοκες δοσεις γίνονται στην ουσία 11; Ή δεν καταλαβα σωστά;

Δημοσ.
21 ώρες πριν, mrvaggos είπε

Συγνώμη που ρωτάω εκ νέου. Αν δηλαδή βάλεις διπλάσια χρήματα τον μήνα τότε αφαιρείται μόνο η μηνιαία δόση ή το παίρνει αυτόματα οτι πληρώθηκαν 2 δόσεις και πχ αντι για 12 ατοκες δοσεις γίνονται στην ουσία 11; Ή δεν καταλαβα σωστά;

Έτσι. Απλά η χρέωση της δεύτερης δόσης γίνεται τη μέρα που λήγει. Όχι νωρίτερα.

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Να κάνω και εγώ ερώτηση πληρώνω 38.29 κάθε μήνα για 24 άτοκες δόσεις, η αγορά από το κατάστημα είχε γίνει στις 22/12 αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε 22 του μήνα θα πρέπει να το πληρώνω έτσι (το πληρώνω σχεδόν κάθε τέλος του μήνα όταν εμφανίζεται τρέχων λογαριασμός της πιστωτικής στο ebank). Και τελευταία παρατηρώ ότι μόλις μου έρχεται κάθε 23-24 του μήνα ο τρέχων λογαριασμός μου τραβάει αυτοματα τα λεφτά από την χρεωστική ενώ δεν φαίνεται ότι έχει πληρωθεί η δόση στην πιστωτική και μου ζητάει άλλα 38.29.. γιατί συμβαίνει αυτό ;;

Στις 24/5/2022 στις 8:03 ΜΜ, Helionar είπε

Αν είναι η πρώτη δόση που θα χρωστάς, θα τοκιστεί το 8,25. Αν δεν είναι η πρώτη δόση που χρωστάς, είναι λιγο πιο σύνθετο καθώς το ποσό που βάζεις για να εξοφλήσεις κάθε μήνα, εξοφλεί πρώτα επιτόκιο και μετά κεφάλαιο (χρεωλύσιο). 

Να κάνω και εγώ ερώτηση πληρώνω 38.29 κάθε μήνα για 24 άτοκες δόσεις, η αγορά από το κατάστημα είχε γίνει στις 22/12 αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε 22 του μήνα θα πρέπει να το πληρώνω έτσι (το πληρώνω σχεδόν κάθε τέλος του μήνα όταν εμφανίζεται τρέχων λογαριασμός της πιστωτικής στο ebank). Και τελευταία παρατηρώ ότι μόλις μου έρχεται κάθε 23-24 του μήνα ο τρέχων λογαριασμός μου τραβάει αυτοματα τα λεφτά από την χρεωστική ενώ δεν φαίνεται ότι έχει πληρωθεί η δόση στην πιστωτική και μου ζητάει άλλα 38.29.. γιατί συμβαίνει αυτό ;;

Δημοσ.

εχω ξερω οτι οταν ειναι να γινει η πληρωμη της καρτας, τα λεφτα τραβουνται αυτόματα από τον λογαριασμό που είναι συνδεδεμενη η καρτα. Αν δεν εχει λεφτα ο λογαριασμος, τοτε η πληρωμη γινεται ληξιπροθεσμη και οι εποχες ειναι τετοιες που και για μια καθυστερηση πληρωμης, μπαινεις στον Τειρεσια.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, tsaltinho είπε

εχω ξερω οτι οταν ειναι να γινει η πληρωμη της καρτας, τα λεφτα τραβουνται αυτόματα από τον λογαριασμό που είναι συνδεδεμενη η καρτα. Αν δεν εχει λεφτα ο λογαριασμος, τοτε η πληρωμη γινεται ληξιπροθεσμη και οι εποχες ειναι τετοιες που και για μια καθυστερηση πληρωμης, μπαινεις στον Τειρεσια

Στις πρώτες 7 δόσεις δεν μου τα τραβούσαν αυτόματα το είχα και το έχω απενεργοποιημενο.. τώρα στις 2 τελευταίες μου τραβάει αυτοματα το ποσό και δεν φαίνεται στην πιστωτική μου ότι έχει πληρωθεί ο μήνας 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Dimakos7 είπε

Στις πρώτες 7 δόσεις δεν μου τα τραβούσαν αυτόματα το είχα και το έχω απενεργοποιημενο.. τώρα στις 2 τελευταίες μου τραβάει αυτοματα το ποσό και δεν φαίνεται στην πιστωτική μου ότι έχει πληρωθεί ο μήνας 

Τι καρτα εχεις ? Εγω εχω Εθνικη και πληρωνα μονος μου τις δοσεις μεχρι που καποια στιγμη πριν απο 4-5 μηνες με χρεωσε διπλα. Μιλησα με την τραπεζα και μου ειπαν οτι πλεον η πληρωμη της καρτας γινεται αυτοματα κι ετσι πρεπει να ειναι παντα.

Μιλα με την τραπεζα σου

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Dimakos7 είπε

Από τη στιγμή που στο τραβάει αυτόματα η δόση έχει πληρωθεί απλά θα φανεί στο επόμενο statement και η νέα οφειλή που σου βγάζει είναι αυτόματα η επόμενη δόση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, ModernAthenian είπε

Από τη στιγμή που στο τραβάει αυτόματα η δόση έχει πληρωθεί απλά θα φανεί στο επόμενο statement και η νέα οφειλή που σου βγάζει είναι αυτόματα η επόμενη δόση. 

Πειραιώς έχω .. στις 2 τελευταίες δόσεις που μου τα τράβηξε αυτόματα εγώ ξανά έβαζα το ποσό,με το που  πλήρωνω, το ποσό φεύγει από το τρέχων λογαριασμό.. εδώ τι γίνεται .....Και αφού έχω την αυτόματη ξοφληση απενεργοποιημένη πως τα τραβάει αυτοματα ... 

Επεξ/σία από Dimakos7
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. 

Εάν κάποιο προϊόν έχει 1300 μπορώ να δώσω στο κατάστημα(πλαίσιο)τα 700 μετρητά και τα άλλα να τα βάλω 24 άτοκες? 

Έχω πιστωτική visa eurobank  

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, johnnyman είπε

Καλημέρα παιδιά. 

Εάν κάποιο προϊόν έχει 1300 μπορώ να δώσω στο κατάστημα(πλαίσιο)τα 700 μετρητά και τα άλλα να τα βάλω 24 άτοκες? 

Έχω πιστωτική visa eurobank  

Ευχαριστώ. 

Δεν μπορείς να πληρώσεις πάνω από 500 ευρώ με μετρητά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...