Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Satzik είπε

Αν είναι alpha Bank μπορείς.σου αφαιρει τη δόση απο το οριο όχι όλο το ποσό που αγοράζεις. Εγώ έχω κάνει αγορές πολλές πάνω από το όριο με δόσεις απλά να μην υπερβαίνει η δόση το όριο 

Αυτό που γράφεις δεν ισχύει. Κάτι έχεις καταλάβει λάθος. 

• Like 1
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγόρασα κινητό 549 ευρω σε 24 δόσεις με όριο πιστωτικό 500 κ ενώ ήδη είχα αγορά 189 ευρώ σε smartwatch σε 12 δόσεις. Σύνολο δόσεων 37.83.Μου αφαιρει από το πιστωτικό μόνο τηβδοση του μήνα κ του επόμενου κ το υπόλοιπο είναι πάνω από 400.

Επεξ/σία από Satzik
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Satzik είπε

Αγόρασα κινητό 549 ευρω σε 24 δόσεις με όριο πιστωτικό 500 κ ενώ ήδη είχα αγορά 189 ευρώ σε smartwatch σε 12 δόσεις. Σύνολο δόσεων 37.83.Μου αφαιρει από το πιστωτικό μόνο τηβδοση του μήνα κ του επόμενου κ το υπόλοιπο είναι πάνω από 400.

Δηλαδή μου λες ότι με πιστωτικό όριο 500 ευρώ, μπορείς να αγοράσεις πράγματα αξίας π.χ 10 ή 20 χιλιάδων ευρώ αρκεί το σύνολο των δόσεων να μην ξεπερνάει τα 500 ευρώ, που είναι το όριό σου? Καλό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα ειδικός δεν είμαι. Λέω αυτό που βλέπω κ από την εμπειρία μου εδώ και 3 χρόνια που έχω την κάρτα. Έχω αγοράσει και τν 600 ευρώ όταν την έβγαλα και έγινε ακριβώς το ίδιο. Δεν είχα σε άλλη τράπεζα. 

Επεξ/σία από Satzik
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Satzik είπε

Κοίτα ειδικός δεν είμαι. Λέω αυτό που βλέπω κ από την εμπειρία μου εδώ και 3 χρόνια που έχω την κάρτα. Έχω αγοράσει και τν 600 ευρώ όταν την έβγαλα και έγινε ακριβώς το ιδιο

Σίγουρα έχεις 500 ευρώ πιστωτικό όριο? Δεν είναι ημερήσιο ή ανάληψης μετρητών ή κάτι άλλο?

Αυτό είναι από 2 χρόνια πριν

Αναφορά σε κείμενο

Αλλάζει από το Φεβρουάριο ο τρόπος λειτουργίας των δόσεων στην Alpha Bank, σε σχέση με το διαθέσιμο όριο των πιστωτικών καρτών.

Ειδικότερα, από εδώ και στο εξής το ποσό των εκκρεμών δόσεων από συναλλαγές που έχετε πραγματοποιήσει σε επιχειρήσεις θα συνυπολογίζεται στο σύνολό του για τον προσδιορισμό του διαθέσιμου υπολοίπου σας για νέες αγορές.

Για παράδειγμα, εάν το πιστωτικό σας όριο διαμορφώνεται σε 1.000 ευρώ και πραγματοποιήσετε μία αγορά 500 ευρώ σε 12 μηνιαίες δόσεις, τότε το διαθέσιμο ποσό για επόμενες συναλλαγές διαμορφώνεται στα 500 ευρώ.

Κι αυτό διότι αφαιρείται όλο το ποσό των εκκρεμών δόσεων. Όσο αποπληρώνετε τις δόσεις, τόσο αυξάνετε στη συνέχεια το διαθέσιμο όριό σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι σίγουρα.Η αγορά του smartphone έγινε Δεκέμβριο και του smartwatch Ιούνιο. Μέχριτον προηγούμενο μήνα ήταν πάνω από 500 ποσο δόσεων. 

Επεξ/σία από Satzik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει αυτό, όλο το ποσό αφαιρείται, αλλιώς θα κυκλοφορούσαμε με Bugatti Chiron.

Επεξ/σία από Addicted_21
Δημοσ.

Σε αυτήν την περίπτωση μάλλον έχει γίνει υπέρβαση πιστωτικού ορίου. (Υπάρχει σαν δυνατότητα στης πιστωτικές αρκεί να το επιλέξεις κατά την έκδοση της) 

Δημοσ.

Καλησπέρα. Να ρωτήσω εδώ κάτι για να μην ανοίγω παρόμοιο θέμα και συγχωρέστε με που δεν έχω καταλάβει ακόμη από τα γραφόμενα.

Έστω ότι έχει κάποιος μια πιστωτική κάρτα με πιστωτικό όριο 500 ευρώ και θέλει να αγοράσει κάτι αξίας 1000 ευρώ, μπορεί να προσθέσει στην πιστωτική αλλά 500 και με το συνολικό ποσό να το αγοράσει; Για εφαπαξ συναλλαγή ρωτάω όχι να χρησιμοποιήσει όλο το ποσό για δόσεις.

Και έστω ότι γίνεται, μετά αποπληρώνει με δόσεις κάθε μήνα αυτό το ποσό (500 ευρώ) στην τράπεζα και μόλις ξεχρεωσει μπορεί να έχει πάλι το ίδιο πιστωτικό όριο;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Giorgosdiagw είπε

Καλησπέρα. Να ρωτήσω εδώ κάτι για να μην ανοίγω παρόμοιο θέμα και συγχωρέστε με που δεν έχω καταλάβει ακόμη από τα γραφόμενα.

Έστω ότι έχει κάποιος μια πιστωτική κάρτα με πιστωτικό όριο 500 ευρώ και θέλει να αγοράσει κάτι αξίας 1000 ευρώ, μπορεί να προσθέσει στην πιστωτική αλλά 500 και με το συνολικό ποσό να το αγοράσει; Για εφαπαξ συναλλαγή ρωτάω όχι να χρησιμοποιήσει όλο το ποσό για δόσεις.

Και έστω ότι γίνεται, μετά αποπληρώνει με δόσεις κάθε μήνα αυτό το ποσό (500 ευρώ) στην τράπεζα και μόλις ξεχρεωσει μπορεί να έχει πάλι το ίδιο πιστωτικό όριο;

Και γιατί να μην πληρωσει τα 500€ μετρητά και τα υπόλοιπα στην κάρτα;

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

• μπορεί να μαζεύει κάποιου είδους πόντους και να θέλει να χρεώσει την κάρτα.
  • Μπορεί να σκέφτηκε ότι ναι μεν θα πληρώσει εφαπαξ αλλά μετά θα εξοφλεί την κάρτα σε δόσεις πληρώνοντας μόνο την ελάχιστη καταβολή

σίγουρα τα παραπάνω είναι βλακείες αλλά έχω δει πολλά και δε ξέρεις πως σκέφτεται ο καθένας. άγνωστε αι βουλαι...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Bitbit είπε
  • μπορεί να μαζεύει κάποιου είδους πόντους και να θέλει να χρεώσει την κάρτα.
  • Μπορεί να σκέφτηκε ότι ναι μεν θα πληρώσει εφαπαξ αλλά μετά θα εξοφλεί την κάρτα σε δόσεις πληρώνοντας μόνο την ελάχιστη καταβολή

σίγουρα τα παραπάνω είναι βλακείες αλλά έχω δει πολλά και δε ξέρεις πως σκέφτεται ο καθένας. άγνωστε αι βουλαι...

Ε ας μας εξηγήσει το σκεπτικό του τότε, για να μπορέσουμε και εμείς να του εξηγήσουμε αν και γιατί είναι βλακεία.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Παίζει να ναι αγορά εξ αποστάσεως και θέλει να πληρώσει μία κι έξω με κάρτα. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Έψαχνα ένα σχετικό τόπικ με δόσεις και νομίζω βρήκα το σωστό.

Έχω να κάνω κάτι χρόνια αγορά με πιστωτική κάρτα (τελευταία ήταν όταν είχαμε την citibank)

Πρόσφατα έβγαλα πιστωτική κάρτα στην Εθνική με το όριο να είναι 1500 ευρώ (εγώ το επέλεξα) και το επιτόκιο είναι 15,05%

Θέλω να κάνω μια αγορά και συγκεκριμένα ένα βρεφικό καροτσάκι.

Αυτό που θα πάρω κοστίζει 700 ευρώ και υπάρχει η δυνατότητα από το κατάστημα για άτοκες δόσεις συγκεκριμένα μπορούμε να κάνουμε 12 άτοκες δόσεις από 58,25 ευρώ το μήνα

Εδώ έχω 2 ερωτήματα.

1) Αφού θα το κάνω 12 άτοκες δόσεις εγώ στην τράπεζα θα πληρώνω 58,25 ευρώ κάθε μήνα και τίποτα παραπάνω (δεν θα το παραλείψω κατά 95%)

2) Αν έχω δυνατότητα να δίνω κάτι παραπάνω αυτό πως θα μετρήσει?

Για το 2ο ερώτημα αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι πως τις δόσεις να τις χρησιμοποιώ και σαν "μαξιλαράκι ασφαλείας" δηλαδή ναι μεν μπορώ να πληρώσω 58,25 ευρώ αλλά αν χρειαστεί να πληρώσω και το διπλάσιο τον επόμενο μήνα και άρα να τελειώσω και πιο γρήγορα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...