Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Εχω μια tv SAMSUNG  UE65AU7172 συνδεδεμένη στο pc (σταθερο) μέσω καλωδίου hdmi,(σημ. dvi σε hdmi με ανταπτορα ) σε καρτα γραφικών radeon rx 550.Στην ιδια καρτα είναι συνδεδεμένη και η οθόνη υπολογιστή μέσω hdmi. Τα win 11 βλέπουν και την δεύτερη οθόνη,εχω επιλέξει αναπαραγωγή οθονών, ουσιαστικά για να βλέπω σειριές και ταινίες στην μεγάλη οθόνη,το πρόβλημα είναι ότι το εικονίδιο ήχου κάτω δεξιά δεν μου δείχνει σαν επιλογή την τηλεόραση για να ακούω ηχο από εκεί( η tv είναι συνδεδεμένη με soundbar),εικόνα εχω κανονικα.Να σημειώσω οτι την πρώτη φορα που εγινε σύνδεση μου το έβγαλε σαν επιλογή,αλλα την επόμενη και εωs σήμερα όχι.Eχω κανει update τους drivers ηχου και εικόνας

Ευχαριστώ εκ των προτερων

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, kosvassof είπε

Γεια σας

Εχω μια tv SAMSUNG  UE65AU7172 συνδεδεμένη στο pc (σταθερο) μέσω καλωδίου hdmi,(σημ. dvi σε hdmi με ανταπτορα ) σε καρτα γραφικών radeon rx 550.Στην ιδια καρτα είναι συνδεδεμένη και η οθόνη υπολογιστή μέσω hdmi. Τα win 11 βλέπουν και την δεύτερη οθόνη,εχω επιλέξει αναπαραγωγή οθονών, ουσιαστικά για να βλέπω σειριές και ταινίες στην μεγάλη οθόνη,το πρόβλημα είναι ότι το εικονίδιο ήχου κάτω δεξιά δεν μου δείχνει σαν επιλογή την τηλεόραση για να ακούω ηχο από εκεί( η tv είναι συνδεδεμένη με soundbar),εικόνα εχω κανονικα.Να σημειώσω οτι την πρώτη φορα που εγινε σύνδεση μου το έβγαλε σαν επιλογή,αλλα την επόμενη και εωs σήμερα όχι.Eχω κανει update τους drivers ηχου και εικόνας

Ευχαριστώ εκ των προτερων

Tο πρόβλημα είναι μάλλον στον dvi-to-hdmi αντάπτορα, κανονικά το DVI δεν μεταφέρει ήχο από όσο ξέρω.

Θα σου πρότεινα να συνδέσεις την TV με την HDMI θύρα της κάρτας γραφικών και πάρε ένα καλώδιο DisplayPort-to-Ηdmi για την οθόνη του υπολογιστή.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απαντηση,αλλα δυστυχωs  η καρτα γραφικών εχει μια εισοδο hdmi και μια dvi

Ευχαριστώ για την απαντηση,αλλα δυστυχωs  η καρτα γραφικών εχει μια είσοδο hdmi και μια dvi

Kαι οταν το κανω ανάποδα, δηλαδή hdmi σε tv,και dvi to hdmi στην οθόνη του υπολογιστή, ναι μεν εμφανίζει στον ηχο την tv,αλλα μου ρίχνει την ανάλυση της οθονηs απο 

2560*1440 σε 1920*1080 και απο 144 hz σε 60 hz

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαλλον το DVI της καρτας σου ειναι single link, και το μεγιστο που υποστηριζει ειναι 1920χ1980 στα 60. 

Ισως αν το ψαχνες με ενα HDMI splitter ωστε απο τη θυρα HDMI της καρτας να στελνεις και στην οθονη και στην τηλεοραση.

Διαφορετικα, το αφηνεις ως εχει και παιρνεις αλλο καλωδιο περα απο το HDMI και στελνεις απευθειας ηχο απο το pc στη soundbar.

Επεξ/σία από lector
Δημοσ.
Μόλις τώρα, lector είπε

Ισως αν το ψαχνες με ενα HDMI splitter ωστε απο τη θυρα HDMI της καρτας να στελνεις και στην οθονη και στην τηλεοραση

* Σημείωση! Θα βλέπει και στις δύο οθόνες την ίδια εικόνα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε

* Σημείωση! Θα βλέπει και στις δύο οθόνες την ίδια εικόνα.

Οντως, αλλα αν καταλαβα καλα αυτο θελει ουτως η αλλως, αφου εχει γραψει αναπαραγωγη οθονων και οχι επεκταση.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τιs προτασειs.HDMI splitter η καλύτερη λύση.

Αλλά για τον ηχο βρέθηκε λυση-επιλεγω μόνο την δεύτερη οθόνη(τηλ) και εμφανίζεται η επιλογή ήχου απο την tv

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...