StavrosApost Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Αξίζουν τον κόπο τελικά ή υπάρχουν και πιο καλές επιλογές για δουλειά και καλό μισθό στην Ελλάδα;
gii Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Nομιζω έχεις ξαναανοιξει τέτοιο ποστ...ο μισθός είναι τόσα οσα με πολλούς αστυνομικούς πάντως που έχω μιλήσει στο περιβάλλον μου δεν περνάνε καλά δεν φτάνει ο μισθός τους για Αθήνα...οι στρατιωτικοί πιστεύω είναι σε καλύτερη μοίρα λόγω το ότι μπορούν να είναι σε επαρχία (πιο φθηνή ζωή) και συνήθως έχουν κάτι ειδικές αποστολές που πληρώνονται καλά (τα λεγόμενα σχολεία-εκπαιδευση στο εξωτερικό) κυρίως οι αξιωματικοί όμως.Ειναι σίγουρα λεφτά αλλά το ταβάνι είναι χαμηλό.
xgol Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Φοβεροι μισθοι, φοβερη ζωη. Κανε τα παντα για να μπεις, σωθηκες. 1
Sibyl Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 20 ώρες πριν, StavrosApost είπε Αξίζουν τον κόπο τελικά ή υπάρχουν και πιο καλές επιλογές για δουλειά και καλό μισθό στην Ελλάδα; Προσωπικά σε τέτοιες περιπτώσεις, το πρώτο που ρωτάω είναι: "Μπορείς;" Και όταν λέω "μπορείς" δεν εννοώ αν μπορέσεις ν΄ανταποκριθείς στις εξετάσεις εισαγωγής αλλά αν μπορείς ν΄αντέξεις την στρατιωτική νοοτροπία για μια ζωή. ΄Οπως όταν έμαθαν ότι διορίζονται πλέον ευκολότερα οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, έτρεξαν όλοι να πάρουν τα απαιτούμενα προσόντα για να μπουν στους πίνακες. Ρώτησαν άραγε πριν τον εαυτό τους αν έχουν τις ψυχικές αντοχές να δουλεύουν μια ζωή μ΄αυτά τα παιδιά; "Μπορείς;" 1
magnam Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, gii είπε Nομιζω έχεις ξαναανοιξει τέτοιο ποστ...ο μισθός είναι τόσα οσα με πολλούς αστυνομικούς πάντως που έχω μιλήσει στο περιβάλλον μου δεν περνάνε καλά δεν φτάνει ο μισθός τους για Αθήνα...οι στρατιωτικοί πιστεύω είναι σε καλύτερη μοίρα λόγω το ότι μπορούν να είναι σε επαρχία (πιο φθηνή ζωή) και συνήθως έχουν κάτι ειδικές αποστολές που πληρώνονται καλά (τα λεγόμενα σχολεία-εκπαιδευση στο εξωτερικό) κυρίως οι αξιωματικοί όμως.Ειναι σίγουρα λεφτά αλλά το ταβάνι είναι χαμηλό. Το αντίθετο. Οι μισθοί και η ποιότητα ζωής των αστυνομικών είναι κατά πολύ ανώτερα από τα αντίστοιχα των στρατιωτικών. Όσον αφορά τον TS: Αν είναι να μπεις μόνο για την επαγγελματική αποκατάσταση και τον όποιο μισθό, μην το κάνεις. Θα κάνεις χάρη στον εαυτό σου. Υπάρχουν 1002 άλλοι τρόποι για να βγάλεις μισθό κατά πολύ καλύτερο, χωρίς την άθλια ποιότητα του στρατιωτικού βίου. Η μόνη περίπτωση να ανταπεξέλθεις σε όλο αυτό το κλίμα και να μη σου δημιουργηθούν τρομερά ψυχολογικά και οικογενειακά προβλήματα, είναι να είσαι τρελά ερωτευμένος με αυτό το επάγγελμα. Που σε αυτή την περίπτωση δεν θα το σκεφτόσουν καν και δεν θα ρωτούσες κάτι τέτοιο σε ένα forum. Στο λέω ως απόφοιτος Στρατιωτικής Σχολής. Καλή συνέχεια! Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2022 από magnam
gii Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Eγω πάντως από αστυνομικούς έχω ακούσει ότι η εξέλιξη μέσα στο σώμα (όχι για αξιωματικούς) είναι πολύ χειρότερα από το καθεστώς του στρατού και των υπολοίπων σωμάτων
magnam Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 11 ώρες πριν, gii είπε Eγω πάντως από αστυνομικούς έχω ακούσει ότι η εξέλιξη μέσα στο σώμα (όχι για αξιωματικούς) είναι πολύ χειρότερα από το καθεστώς του στρατού και των υπολοίπων σωμάτων Σε αυτό ίσως έχει δίκιο εν μέρει. Η βαθμολογική εξέλιξη (υπόψιν πως δεν σχετίζεται με τη μισθολογική εξέλιξη) είναι διαφορετική, αναλόγως την προέλευσή σου. Π.χ. ένας υπαξιωματικός του Στρατού από τη ΣΜΥ θα γίνει κάποια στιγμή Αξιωματικός, αλλά ένας υπαξιωματικός που μπήκε ως ΕΠ.ΟΠ. δεν πρόκειται να δει βαθμό μεγαλύτερο του Αρχιλοχία. Κάπως έτσι και με την αστυνομία, άλλη εξέλιξη έχει κάποιος της Σχολής Αστυφυλάκων και άλλη ένας Ειδικός Φρουρός. Παρ' όλα αυτά εξακολουθούν οι αστυνομικοί να έχουν κατά πολύ ανώτερο μισθολογικό καθεστώς και μακράν καλύτερη ποιότητα ζωής. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα