pavlovgr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Χαιρετώ όλο τον κόσμο Θα ήθελα αν μπορείτε να μου προτείνετε ένα φτηνό και αξιόπιστο mobo για Athlon αλλά και ένα για Celeron. Λεω φτηνό και αξιόπιστο, γιατί ενδιαφέρομαι να πάρω μια μεγάλη ποσότητα, και δεν θέλω να τρέχω για χαζά προβλήματα όλη την ώρα, ούτε να μου βγει off μετά από 1 χρόνο. Δεν χρειάζομαι firewire κτλ ούτε πρόκειται να γίνει o/c ποτέ. Είναι για απλή χρήση (win & office) οπότε να με ενδιέφερε lan, sound, vga on board, με επιφύλαξη για την vga. Αν μπορείτε, γράψτε και με τι cpu το προτείνετε Ευχαριστώ !!
runner1 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Celeron?????An thes na me akouseis min dwseis xamena lefta!!Me ta idia lefta pairneis enan Athlon XP me poly anwteres epidoseis!!!!!!!! Oson afora to mobo........pes mas mexri posa lefta thes na dwseis kai blepoume.
Jaco Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Αν θες κάτι που να σου δουλεύει πάντα και χωρίς προβλήματα σταθερότητας, τότε καλύτερα να παίξεις με intel mobo και cpu... όχι τόσο για την cpu, αλλά για τα mobo της intel τα οποία είναι σταθερότατα αν δεν τα πειράξεις... Κάποιοι που δουλεύουν σε στήσιμο και support συστημάτων χρόνια(και ξαφνικά κοιτάω τον sc), υποστηρίζουν ότι τα Intel τα mobo είναι αυτά που βγάζουν τα λιγότερα προβλήματα... βέβαια ξεχνάς o/c και τέτοια... Κρίνοντας και εγώ από τους Athlon, για να στήσεις ένα μηχάνημα το οποίο τελικά να δουλέψει σωστά μπορεί να σου σπάσει τα νεύρα σε τέτοιο βαθμό που να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο... αλλά όταν τα καταφέρεις τότε μαμάει...!!!
Jaco Δημοσ. 15 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2004 Δεν ισχύει για όλα τα configuration των Athlon... Για παράδειγμα όμως για να στήσω την Epox 8rda3+ με 2 raptor sata σε raid0 με OS, με ide HD και scsi HD και να δουλεύουν όλα ταυτόχρονα χωρίς πρόβλημα, μου άλλαξε την πίστη... δώσε drivers, δώσε bios, δώσε 862.5 ρυθμίσεις και διαφορετικά σεταρίσματα δεν είναι λίγο... πόσο μάλλον για κάποιον που δεν έχει την διάθεση ή την γνώση να τα κάνει... Μπορεί βέβαια να πέσεις και σε ένα mobo που να μην στα κάνει αυτά, αλλά αν σου κάτσει περίεργο, την γ...μησες... Τουλάχιστον ένα Intel mobo μπορεί να μην έχει τις επιδόσεις, αλλά σίγουρα έχει αξιοπιστία...
billpeppas Δημοσ. 15 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2004 Jaco υπερ-υπερβάλεις. Για AMD: Ανάλογα με τα χρήματα: 95-125 ευρώ: Abit NF7-S rev 2.0 Gigabyte GA-7NN400 Pro 2 60-95 ευρώ: Gigabyte GA-7N400L1 Για Intel: ( Pentium 4 αν πάρεις Intel , όχι Celeron φυσικά ! ) Asus ( διαλέγεις και παίρνεις , με i865 ή i875 )
pavlovgr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2004 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Υπολογίζω να μου βγει όλο το pc γύρω στα 350-450 ευρώ χώρις φπα και χωρίς μόνιτορ
LL_NEO Δημοσ. 16 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2004 Ρε συ Peppas διάβασες τις απαιτήσεις του ανθρώπου; Τι να το κάνει το NF7-S? Για λύσεις επαγγελματιών οι οποίοι θέλουν αξιοπιστία και οι επιδόσεις δεν είναι το πρωταρχικό τους κριτήριο, ανεπιφύλακτα προτείνω και γω Intel Motherboards. Σημείωση: Με 20-30 ευρώ παραπάνω μπορείς να πάρεις και την έκδοση με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Απο AMD, ε μην τρελαθούμε τι να το κάνεις το nforce2 chipset αν δεν πρόκειται να τσιτώσεις το σύστημα; Βρες καμια μητρικούλα με VIA KT600 και είσαι jet
crAss Δημοσ. 16 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2004 LL_NEO me to nforce2 se default rithmiseis kai xoris overclock einai san na exeis mobo tis intel, statherotita kai xoris polla polla...DOulevo kai ego 7 xronia part time texnikos pc kai ontos oso emplekes me chipset tis via olo kai kati tha evgazan. Me nforce exo stisei mixanimata pou einai to idio aprovlimatista me antistoixa tis intel. Gia koita tin parakato me 75 euro. Tin exo valei os tora se 5 pc me athlon xp 2200+ kai den exoun parousiasei to paramikro provlima. GIGABYTE GA-7N400L1 RETAIL Teliki 75 euro apo eshop crAss
KWSN_Men Δημοσ. 16 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2004 Για AMD θα πρότεινα την Epox 8RDA3i με 85 ευρώ τελική. Και θα συμφωνήσω για Intel μητρική σε περίπτωση Intel επεξεργαστή. Πάντως σε περίπτωση που θες σώνει και καλά Intel επεξεργαστή, σε καμία περίπτωση Celeron, μόνο Ρ4.
LL_NEO Δημοσ. 16 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2004 ίσως crass αλλά και μόνο για το ενδεχόμενο corrupt data λόγω των nforce drivers εγώ δε θα μπορούσα να συστήσω ελαφρά την καρδία nforce2 σύστημα σε κάποιον που ενδεχομένως να έχει αποθηκεύσει δουλειά του εκεί μέσα. Έχουν περάσει 2,5 χρόνια και η επίσημη δικαιολογία είναι poor cabling!!!
Jaco Δημοσ. 16 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2004 'Οντως αυτό με τα corrupt data είναι φρίκη, ειδικά για τα sata... Μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να βαρέσει το και μετά πάλι setup από την αρχή...!!! Μου έχει συμβεί ήδη δυο φορές με το nforce2... Μπορεί ναι μεν από ταχύτητα να είναι jet όταν το δουλέψεις σωστά, αλλά μπορεί εύκολα να σε φτύσει, ιδίως αν ακουμπάει πάνω στο mobo πολύ εξωτερικό hardware...
pavlovgr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2004 Έχω καταλήξει σε AMD με ένα από τα 3 παρακάτω boards. Τι λέτε ? 1. Giabyte GA-7N400L1 2. Asus A7V600-X 3. Asus A7V8X-X Για το nforce έχω ακούσει και εγώ για το corrupt data αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει ακόμη κάτι τέτοιο, πάντως στα συγκεκριμένα pc δεν πρόκειτε να αποθηκευτεί δουλειά, τουλάχιστον σοβαρή και αναντικατάστατη. Ότι και να γίνει, το ghost θα είναι έτοιμο να ξαναπεραστεί. Απλά δεν θέλω αυτή η δουλειά να γίνετε όλη την ώρα.
crAss Δημοσ. 18 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2004 Gigabyte GA-7N400L1 proteino Exo dokimasei kai to Asus A7V8X-X alla den mou arese me tipota oso to gigabyte crAss
Dark_son20 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2004 re seis ego ta corrupt kai teties lalakies mou skagan mono otan evaza tous IDE drivers tis nvidia...an den tous evaza ola doulevan asteri
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.