filop Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Καλησπερα σας Ψαχνω Αγορα Πλυντηριου Αναμεσα Σε Αυτα (και στις τιμες αυτες) Οι γνωστες θα με βοηθουσαν καθως δν γνωριζω και πολλα οτι βλεπω απο κριτικες Kαι Οι Τιμες τους Ειναι Κοντα LG https://www.skroutz.gr/s/25197179/LG-F4WV308S3E-Πλυντήριο-Ρούχων-8kg-1400-Στροφών.html#specs Bosch https://www.skroutz.gr/s/22395876/Bosch-WAN24208GR-Πλυντήριο-Ρούχων-8kg-1200-Στροφών.html Siemens https://www.skroutz.gr/s/22253944/Siemens-WM12N208GR-Πλυντήριο-Ρούχων-8kg-1200-Στροφών.html Pitsos https://www.skroutz.gr/s/22495376/Pitsos-WNP1400E8-Πλυντήριο-Ρούχων-8kg-1400-Στροφών.html
AntreasSverkos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 εγώ έχω ένα lg παρόμοιο και ειμαι αρκετά ευχαριστημενος.
filop Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 H αληθεια ειναι οτι στο Lg εχω καταληξει απο αρχη,απλα ειπα να δω και αλλες μαρκες....
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 LG θα έλεγα. Τα υπόλοιπα 3 είναι πρακτικά ίδιας γραμμής παραγωγής με διαφορετικό brand.
Stergios74 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Έχω ένα lg εδώ και 11 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχω και στεγνωτήριο bosch χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα bosch και Siemens που επέλεξες είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο και το πιτσος επισης ανήκει στην ίδια εταιρεία.
filop Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 νομιζω καπου διαβασα οτι τα bosch ειναι made in turkey ενω τα αλλα πολωνια δν ξερω αν ισχυει 1
l337 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) TS, δεν γνωρίζω για το συγκεκριμένο pitsos που αναφέρεις αλλά εμείς έχουμε πάρει αυτό εδώ και έχει βγει πάρα πολύ καλό μέχρι τώρα. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2022 από l337
@pnea1973 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 LG 3 χρόνια με καθημερινή χρήση..Όλα μια χαρά..
DjTony Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Πάρε LG Με ενεργειακή κλάση Α όμως. Αυτό που δείχνεις είναι C. Είναι τεράστιες οι διαφορές και τα Α πλέον δε καίνε τίποτα. Και με την ενεργειακή κρίση που βιώνουμε θεωρώ καλύτερα να δώσεις λίγο παραπάνω για αγορά και να το γλιτώνεις από το ρεύμα αργότερα.
washcloud Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, DjTony είπε Πάρε LG Με ενεργειακή κλάση Α όμως. Αυτό που δείχνεις είναι C. Είναι τεράστιες οι διαφορές και τα Α πλέον δε καίνε τίποτα. Και με την ενεργειακή κρίση που βιώνουμε θεωρώ καλύτερα να δώσεις λίγο παραπάνω για αγορά και να το γλιτώνεις από το ρεύμα αργότερα. ....δεν καίνε τίποτα,,,ή κατά περίπτωση είναι και λίγο απάτη οι "ενεργειακές κλάσεις", καθώς ναι μεν καταναλώνουν λιγότερη ισχύ/ώρα,,,,ΑΛΛΑ δουλεύουν περισσότερο χρόνο (για την "ίδια δουλειά"); Τεσπα παίζει πάντως ΚΑΙ αυτό. Ειδικά στα πλυντήρια. Το 'χω διαβάσει αλλά και το 'χω ζήσει, καθώς το παλιό μας το πλυντηριάκι έκανε ό,τι έκανε σε πολύ λιγότερο χρόνο, από το πιο πρόσφατό μας "καλής ενεργειακής κλάσης" που πρόγραμμα πιο κάτω απ' το διομισάωρο, δεν έχει... 9 ώρες πριν, filop είπε Καλησπερα σας Οι γνωστες θα με βοηθουσαν καθως δν γνωριζω και πολλα οτι βλεπω απο κριτικες Kαι Οι Τιμες τους Ειναι Κοντα ...εγώ θα έλεγα ότι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι είτε να συγκρίνεις τις ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ που παρέχει το καθένα. Και για την ακρίβεια, δώσε βάση, καθώς άλλα μέρη (της συσκευής) τα εγγυούνται με τάδε χρόνια, και άλλα πάλι με δείνα. Αν πχ μια εταιρία για ένα μοντέλο δίνει 10 χρόνια για το μοτέρ και 2 χρόνια ξερωγώ για το υπόλοιπο πλυντήριο,,,τί να το κάνω ΄γω. Και γενικά ΔΕΝ θα βρεις "καλές εγγυήσεις" (έχε τον νου σου πχ τί παίζει σε Πράκτικερ που από περσοπρόπερσι έχουν πάει γενικά τις εγγυήσεις συσκευών από τα 2, στα 3 χρόνια. Αλλά όχι μόνο στο Πράκτικερ. Εμείς πχ προ 3ετίας πήραμε πλυντήριο από το Πλαίσιο. Κι ο λόγος ήταν γιατί το μοντέλο που είχε διαλέξει η κερά, εκεί είχε τότε την καλύτερη ΕΠΕΚΤΑΣΗ εγγύησης), γι' αυτό καλύτερα υπολόγισε να πληρώσεις γύρω στο 50άρι παραπάνω για να ν' "αγοράσεις" ΚΑΙ επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια (ειδικά αν της αντιπροσωπείας είναι στα 2). Επίσης κοίτα να βρεις να δέχονται να το γυρίσεις στο κατάστημα απ' όπου θα το πάρεις, και να ΜΗν σε κάνουν μπάλα στον αντιπρόσωπο. Σκέψου δηλαδή "μακρυά", κι όχι μόνο "τα λεφτά", ή μην κοιτάς μόνο κριτικές "καλής λειτουργίας" - διότι άλλωστε, τίποτα δεν σου εξασφαλίζει ότι επειδή μια συσκευή έχει τάδε κριτικές, το ίδιο θα ισχύσει ΚΑΙ για την περίπτωσή σου. 8 ώρες πριν, filop είπε νομιζω καπου διαβασα οτι τα bosch ειναι made in turkey ενω τα αλλα πολωνια δν ξερω αν ισχυει ...ε και; Μήπως τα "τούρκικα" τα φτιάχνει ο,,,παράφρονας Ερντογάν με τα χεράκια του, και φοβάσαι μήπως και κάνει σαμποτάζ στην κατασκευή; Το θέμα είναι οι συνθήκες παραγωγής και εκτός του ότι λογικά ό,τι εργοστάσιο στήνει κάποιος στην Τουρκία, το ίδιο θα στήνει και πχ στην Γερμανία. Απλά στην μία χώρα έχει άλλα εργατικά, άλλη φορολογία κλπκλπ. Το προσωπικό λογικά φροντίζει να είναι το ίδιο εκπαιδευμένο, τα υλικά παραγωγής της ίδιας ποιότητας και δεν έχει σημασία η χώρα η ίδια για το αποτέλεσμα (εκτός κι αν σε συγκεκριμένη χώρα είναι πχ πιο εύκολο να παρακαμθούν έλεγχοι ποιότητας,,,,αλλά αυτό θα είχε. Εκτός κι αν ξέρεις στάνταρ πληροφορίες ότι στην τάδε χώρα τα προιόντα της τάδε εταιρίας είναι σαπάκια, ή ότι στην δείνα είναι σούπερ. Θέλω να πω, μην ακούμε απλώς "Τουρκία" και λέμε "πω.....κατσιβελαριό...φαντάσου τί βγάζουν εκεί" ή ακούμε κάποια βορειοευρωπαική χώρα και λέμε "εκεί μάλιστα....ακόμη και οι εργάτες, γραββάτες φοράνε". Αυτά ήταν ο κανόνας πριν από πολλές δεκαετίες. Πλέον ο κανόνας περιορίζεται στο "όλοι κατασκευάζουν με φθηνά υλικά και δεν αντέχουν πολύ". Κι αν θες κάτι ν' αντέχει, πρέπει κατά κανόνα να πάρεις κάτι χρυσοπληρωμένο. Ό,που κι αν κατασκευάζεται. 2
DjTony Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, washcloud είπε Δεν ισχύει αυτό με τα προγράμματα που λες στα lg τουλάχιστον. Έχω ένα Α+++ -30% δηλαδή πολύ οικονομικό και πήρε η μάνα μου πρόσφατα ένα Α κλάση και καίει τα μισά από το δικό μου. Επίσης έχει πρόγραμμα 20 λεπτά κανονικά. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2022 από DjTony
Maurikycli Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 6 ώρες πριν, DjTony είπε Δεν ισχύει αυτό με τα προγράμματα που λες στα lg τουλάχιστον. Έχω ένα Α+++ -30% δηλαδή πολύ οικονομικό και πήρε η μάνα μου πρόσφατα ένα Α κλάση και καίει τα μισά από το δικό μου. Επίσης έχει πρόγραμμα 20 λεπτά κανονικά. Ναι αλλά το 20αλεπτο πρόγραμμα είναι για το μισό βάρος ρούχων, για σχεδόν καθαρά ρούχα και με μια πρέζα απορρυπαντικό διαφορετικά βγαίνουν βρώμικα με σαπουναδες. Παλιά υπήρχε ξεχωριστή επιλογή για την θερμοκρασία και μπορούσες να έχεις ολοκληρωμένη πλύση στους 60° μέσα σε 1.20'. Αν θες κάτι ανάλογο με νέου τύπου θες δυόμισι ώρες. Πώς προκύπτει η εξοικονόμηση δεν ξέρω. Ακόμη κι αν είναι οικονομικότερα σίγουρα φθείρονται συντομότερα τα ρούχα 1
washcloud Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 8 ώρες πριν, DjTony είπε Δεν ισχύει αυτό με τα προγράμματα που λες στα lg τουλάχιστον. Έχω ένα Α+++ -30% δηλαδή πολύ οικονομικό και πήρε η μάνα μου πρόσφατα ένα Α κλάση και καίει τα μισά από το δικό μου. Επίσης έχει πρόγραμμα 20 λεπτά κανονικά. ...αν το έχεις μετρήσει με μετρητή κατανάλωσης και κάνει συνολικά παρόμοιο χρόνο, πάσο για την δική σου περίπτωση. Έβαλα άλλωστε και disclaimer (="παίζει") σ' αυτό που είπα. Επίσης είπα ότι το έχω διαβάσει (σε διάφορες περιπτώσεις), με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό, και κάπου έχει και την λογική του σαν σενάριο. Και η "επιβεβαίωση" για την δική μου περίπτωση, είναι αυτό που κατέθεσα (για τα δικά μας πλυντήρια). Τώρα αν έχει να κάνει με συγκεκριμένες μάρκες ή και μοντέλα (και κατ' επέκταση και τιμές πχ το δικό μας είναι Whirlpool αγοράς 3ετίας, μοντέλο 4ετίας, άνω φόρτωσης και του 400αριού, άρα όχι από τα πολύ ακριβά) ή έχει βάση ή είναι αστικός μύθος, δεν ξέρω, και κυρίως δεν ξέρω σε τί ποσοστό. Ούτε εσύ νομίζω πάντως μπορείς να είσαι βέβαιος "για ΤΑ LG", αν δεν τα έχεις δοκιμάσει,,,,όλα (ή έστω μεγάλο αριθμό, όταν υπάρχουν διαθέσιμα ΠΟΛΛΑ μοντέλα). Έτσι δεν είναι; (...προφανώς και "κάτι λέει" η εμπeιρία σου για ΔΥΟ LG - αν κατάλαβα καλά, αλλά δεν θα έλεγα πως είναι αρκετά.) ...και με την ευκαιρία, περίπου το ίδιο παίζει και με τις LED τηλεοράσεις (τις "φθηνές, σίγουρα"), καθώς ΑΝ παίξεις αρκετά με τον οπίσθιο φωτισμό, όντως μπορείς να κατεβάσεις το ποσοστό κατανάλωσης, σε σχέση με τις CRT. ΔΕΝ είναι το ίδιο με τα πλυντήρια (η ενδεχόμενη "απάτη" είναι πιο φόρα-παρτίδα εκεί), αλλά πρακτικά ο περισσότερος κόσμος δεν ασχολείται με ρυθμίσεις, παίρνει κάτι, το αφήνει ως έχει και νομίζει ότι καταναλώνει λιγότερο (υπ' ευθύνη του στη συγκεκριμένη περιπτωση βέβαια).
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 18 ώρες πριν, DjTony είπε Πάρε LG Με ενεργειακή κλάση Α όμως. Αυτό που δείχνεις είναι C. Είναι τεράστιες οι διαφορές και τα Α πλέον δε καίνε τίποτα. Και με την ενεργειακή κρίση που βιώνουμε θεωρώ καλύτερα να δώσεις λίγο παραπάνω για αγορά και να το γλιτώνεις από το ρεύμα αργότερα. Ναι δεν καινε τίποτα. Έχουν μειώσει την ισχύ των αντιστάσεων και έχουν αυξήσει την διάρκεια καποιων προγραμμάτων πχ σε λευκά είναι 2.5 ώρες. Και το κάνουν για να σε αποθαρρύνουν, έτσι μειώνεται η ενεργειακή κατανάλωση και καλά. Δεν υπάρχει βελτιωση στο θέμα των αντιστάσεων. 10 ώρες πριν, DjTony είπε Δεν ισχύει αυτό με τα προγράμματα που λες στα lg τουλάχιστον. Έχω ένα Α+++ -30% δηλαδή πολύ οικονομικό και πήρε η μάνα μου πρόσφατα ένα Α κλάση και καίει τα μισά από το δικό μου. Επίσης έχει πρόγραμμα 20 λεπτά κανονικά. Ναι χαίρω πολύ. Και το δικό μου έχει τέτοια προγράμματα, αλλά αν εσύ θες να πλύνεις ειδικές κατηγορίες πχ συνθετικά, ευαίσθητα, λευκά στους 60, εκεί διαρκούν τουλάχιστον 2.5 ώρες και παραπανω, μόνο το μικτό είναι πρακτικό με 1 ώρα αλλά μέχρι τους 40 φτάνει. 1 ώρα πριν, washcloud είπε ...αν το έχεις μετρήσει με μετρητή κατανάλωσης και κάνει συνολικά παρόμοιο χρόνο, πάσο για την δική σου περίπτωση. Έβαλα άλλωστε και disclaimer (="παίζει") σ' αυτό που είπα. Επίσης είπα ότι το έχω διαβάσει (σε διάφορες περιπτώσεις), με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό, και κάπου έχει και την λογική του σαν σενάριο. Και η "επιβεβαίωση" για την δική μου περίπτωση, είναι αυτό που κατέθεσα (για τα δικά μας πλυντήρια). Τώρα αν έχει να κάνει με συγκεκριμένες μάρκες ή και μοντέλα (και κατ' επέκταση και τιμές πχ το δικό μας είναι Whirlpool αγοράς 3ετίας, μοντέλο 4ετίας, άνω φόρτωσης και του 400αριού, άρα όχι από τα πολύ ακριβά) ή έχει βάση ή είναι αστικός μύθος, δεν ξέρω, και κυρίως δεν ξέρω σε τί ποσοστό. Ούτε εσύ νομίζω πάντως μπορείς να είσαι βέβαιος "για ΤΑ LG", αν δεν τα έχεις δοκιμάσει,,,,όλα (ή έστω μεγάλο αριθμό, όταν υπάρχουν διαθέσιμα ΠΟΛΛΑ μοντέλα). Έτσι δεν είναι; (...προφανώς και "κάτι λέει" η εμπeιρία σου για ΔΥΟ LG - αν κατάλαβα καλά, αλλά δεν θα έλεγα πως είναι αρκετά.) ...και με την ευκαιρία, περίπου το ίδιο παίζει και με τις LED τηλεοράσεις (τις "φθηνές, σίγουρα"), καθώς ΑΝ παίξεις αρκετά με τον οπίσθιο φωτισμό, όντως μπορείς να κατεβάσεις το ποσοστό κατανάλωσης, σε σχέση με τις CRT. ΔΕΝ είναι το ίδιο με τα πλυντήρια (η ενδεχόμενη "απάτη" είναι πιο φόρα-παρτίδα εκεί), αλλά πρακτικά ο περισσότερος κόσμος δεν ασχολείται με ρυθμίσεις, παίρνει κάτι, το αφήνει ως έχει και νομίζει ότι καταναλώνει λιγότερο (υπ' ευθύνη του στη συγκεκριμένη περιπτωση βέβαια). Εγώ έχω μετρήσει με μετρητή το δικό μου 2 φορές. Δεν ξέρω βέβαια τι ενέργεια καταναλωναν παλαιότερα μκντελα. Στους 60 βαθμούς με διάρκεια 2.5 ώρες καταναλώνει 1 kWh. (Λευκά) Στους 40 βαθμούς με διάρκεια 1 ώρα καταναλώνει 0.2 kWh. (Μικτά). 1
phanispal Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Χρησιμοποιούν λιγότερο νερό (άρα λιγότερη ενέργεια για να ζεσταθεί) και δεν προσθέτουν όλη την ώρα, γι' αυτό παίρνει περισσότερη ώρα η πλύση στα οικονομικά προγράμματα. Επίσης αυτός είναι ο λόγος που κάποιες φορές δεν καθαρίζουν σωστά ή έχουν υπολείμματα απορρυπαντικού. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα