Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, valadsk είπε

pink glitter μόνο αν έχουν και τραπέζι, μην κάνεις τη μαλακία και ζητήσεις λεμόνι ή αλάτι.

true story μου συνέβη και έφριξα 

Γιατι αυτο; 

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, pink_glitter είπε

Καλησπέρα

Η ερώτηση μου μπορεί να φανεί λίγο περίεργη αλλά έχω απορία καθώς δεν γνωρίζω τα έθιμα και δεν ξέρω εάν το σκέφτομαι υπερβολικά.

Σύντομα είναι το μνημόσυνο ενός πολύ στενού μου συγγενή. Είχα υπολογίσει λάθος τους μήνες και νόμιζα ήταν τον άλλο μήνα. Το θέμα είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα πήγα και έκανα τα νύχια μου βαθύ κόκκινο. Μιας και δεν είμαι της εκκλησίας καθόλου (για την ακρίβεια δεν πιστεύω), δεν γνωρίζω αν είναι ασέβεια (προς τον συγγενή που έφυγε αν και δεν θα την πείραζαν τέτοια πράγματα) να πάω με τα νύχια έτσι η εάν πρέπει να τα βγάλω οπωσδήποτε.

Απέφυγε το εξώπλατο την μίνι φούστα και είσαι εντάξει.Φυσικά ο εχθρός σου είναι οι γυναίκες γιατί εμάς μας εξιτάρει το γάντι και η δαντέλα.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, lector είπε

Γιατι αυτο; 

γιατί πας να συλλυπηθείς, όχι να φας νόστιμο φαγητό, αλλά να συγχωρέσεις αυτόν που πέθανε. 

ζήτα το στο χωριό που ζω και αύριο θα είσαι πρώτο θέμα στην πλατεία. 😛

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, valadsk είπε

γιατί πας να συλλυπηθείς, όχι να φας νόστιμο φαγητό, αλλά να συγχωρέσεις αυτόν που πέθανε. 

ζήτα το στο χωριό που ζω και αύριο θα είσαι πρώτο θέμα στην πλατεία. 😛

Μηπως μαστιγώνονται  κιόλας για συμμετοχή στο πένθος;

Δημοσ.
20 ώρες πριν, DrLo είπε

Δεν είναι θέμα εθίμων. Είναι θέμα στοιχειώδους σεβασμού σε μια διαδικασία και στα συναισθήματα των άλλων.

Μην ακους τον κάθε κάφρο που κατεβηκε από το χωριό του και για να το παίξει προχω μμπορεί να σου λέει "πήγαινε και με μπικινι αμα γουστάρεις".

απλά αυτό όπως το περιγράφεις είναι νομίζω (τουλάχιστον για μένα) υπερβολικό να ανυσσηχείς τόσο.

θεμα σεβασμου?ο σεβασμος κρινεται απο το ντυσιμο και το χρωμα νυχιων?ή τα μαυρα ρουχα?δηλαδη αν δε φορεσεις μαυρα ρουχα για 40 μερες?τι θα γινει?ή αν τα φορεσεις θα γυρισει ο ανθρωπος  σου?αυτα μας εφαγαν σε αυτη τη χωρα θεος να την κανει.το φενεσθαι και τι θα πει ο κοσμος γι αυτο δεν παμε μπροστα.ταμπου και προκαταληψεις της καθε κυρατσας που παει σε μυστηρια για να κουτσομπολεψει...οι κυρα κατινες της γειτονιας που δεν κοιταζουν ποτε την δικη τους καμπουρα.Για μενα λοιπον πηγαινε οπως εσυ νιωθεις και ασε τι λεει ο κοσμος.ο κοσμος κανεις δεν κανει παντα κατι 8α εχει να πει γιατι αυτη ειναι η γα........ ελληνικη νοοτροπια της καθε βλαχας Ελληνιδας.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, sabrewulf είπε

θεμα σεβασμου?ο σεβασμος κρινεται απο το ντυσιμο και το χρωμα νυχιων?ή τα μαυρα ρουχα?δηλαδη αν δε φορεσεις μαυρα ρουχα για 40 μερες?τι θα γινει?ή αν τα φορεσεις θα γυρισει ο ανθρωπος  σου?αυτα μας εφαγαν σε αυτη τη χωρα θεος να την κανει.το φενεσθαι και τι θα πει ο κοσμος γι αυτο δεν παμε μπροστα.ταμπου και προκαταληψεις της καθε κυρατσας που παει σε μυστηρια για να κουτσομπολεψει...οι κυρα κατινες της γειτονιας που δεν κοιταζουν ποτε την δικη τους καμπουρα.Για μενα λοιπον πηγαινε οπως εσυ νιωθεις και ασε τι λεει ο κοσμος.ο κοσμος κανεις δεν κανει παντα κατι 8α εχει να πει γιατι αυτη ειναι η γα........ ελληνικη νοοτροπια της καθε βλαχας Ελληνιδας.....

Έχεις κάθε δικαίωμα να πας σε ένα μνημόσυνο ντυμένος Φλωρινιωτης αν θες. Δεν έχεις πάρει μυρωδιά τι διαβάζεις αλλά εγώ Στηρίζω!

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, DrLo είπε

Δεν είναι θέμα εθίμων. Είναι θέμα στοιχειώδους σεβασμού σε μια διαδικασία και στα συναισθήματα των άλλων.

Μην ακους τον κάθε κάφρο που κατεβηκε από το χωριό του και για να το παίξει προχω μμπορεί να σου λέει "πήγαινε και με μπικινι αμα γουστάρεις".

απλά αυτό όπως το περιγράφεις είναι νομίζω (τουλάχιστον για μένα) υπερβολικό να ανυσσηχείς τόσο.

Λίγη λογική επιτέλους.... είναι κάποιες καταστάσεις στην ζωη μας που δεν έχουν να κάνουν με το τι θα πουν οι άλλοι αλλά με έναν γενικό σεβασμό ως προς μια κατασταση η ένα πρόσωπο... και τώρα ας μην πεταχτεί κάποιος και πει οτι αν πάει με μαγιό κλπ δεν σημαίνει ότι δεν τον σέβεται γιατί δεν το σέβεται ρε φίλε! Δεν λεω να πάει κάποιος με τα έθιμα by the book γιατί ούτε εμένα μου ταιριάζει αυτό όπως και σε πολλούς άλλους αλλά τα στοιχειώδη νομίζω ότι πρέπει να τα κάνουμε ειδικά σε στιγμές πένθους... τωρα αν δεν αισθάνεσαι ετσι μπορείς και να μην πας εγω προσωπικά δεν κολλάω σε τέτοια ούτε γενικά πάω σε γάμους κηδείες κλπ και οταν λεω δεν πάω εννοω και σε πολύ πολύ στενούς συγγενείς.... by the way το χρωμα στο νύχι δεν νομιζω να ειναι πρόβλημα....

Επεξ/σία από Ducatista
  • Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, pink_glitter είπε

Καλησπέρα

Η ερώτηση μου μπορεί να φανεί λίγο περίεργη αλλά έχω απορία καθώς δεν γνωρίζω τα έθιμα και δεν ξέρω εάν το σκέφτομαι υπερβολικά.

Σύντομα είναι το μνημόσυνο ενός πολύ στενού μου συγγενή. Είχα υπολογίσει λάθος τους μήνες και νόμιζα ήταν τον άλλο μήνα. Το θέμα είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα πήγα και έκανα τα νύχια μου βαθύ κόκκινο. Μιας και δεν είμαι της εκκλησίας καθόλου (για την ακρίβεια δεν πιστεύω), δεν γνωρίζω αν είναι ασέβεια (προς τον συγγενή που έφυγε αν και δεν θα την πείραζαν τέτοια πράγματα) να πάω με τα νύχια έτσι η εάν πρέπει να τα βγάλω οπωσδήποτε.

Βαθύ κόκκινο δεν νομίζω να είναι πολύ θέμα αν ήταν έντονο/πορφυρό θα ήταν λίγο (κυρίως για τις κυράδες που θα κουτσομπολεύουν) 

Μην βάλεις κάποιο έντονο κραγιόν και είσαι εντάξει. 

Επίσης, όχι σεξυ ενδυμασία μίνια, ψηλά τακούνια δικτυωτά καλτσόν  κτλ :P  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Είναι εντάξει το βαθύ κόκκινο. Μην το σκέφτεσαι.

Περί φιλοσοφικών συζητήσεων των συμφορορουμιτών, κουβέντα να γίνεται.

Και καλά κάνεις που θα πας άσχετα αν δεν πιστεύεις. Σε αυτά πάμε σαν ευκαιρία να βρεθούμε με συγγενείς που δεν βλέπουμε και συχνά, και για να δείξουμε σε αυτούς που πενθούν ότι είμαστε δίπλα τους όταν μας χρειαστούν.

Επεξ/σία από mariosCS
  • Like 1
Δημοσ.

Μεγάλωσα όμως με το τοξικό "τι θα πει ο κόσμος". Πλέον το σιχάθηκα και δεν δίνω σημασία. 

Όπως φαίνεται ακόμα δίνεις σημασία, αλλιώς δεν θα ρώταγες εδώ μέσα. Αυτή η κόμπλα στην Ελλάδα δεν φεύγει με τίποτα. η διαφήμιση της Pantene το επιβεβαιώνει. "Αισθάνομαι, είμαι γυναίκα" wtf???? Δεν μας ενδιαφέρει και δεν ξέρω ποιόν προσπαθούν να πείσουν αλλά όπως φαίνεται τους ενδιαφέρει τι θα πει και ο κόσμος και για αυτό και αυτή η διαφήμιση προσπαθεί να πείσει. Ο καθένας έχει το ελεύθερο να ντύνεται όπως θέλει όπως και ο καθένας έχει το ελεύθερο να κρίνει αυτό που βλέπει. Σε χώρες που ο μέσος όρος εκπαιδευτικού επιπέδου είναι χαμηλός όπως η Ελλάδα αυτά τα προβλήματα-κουτσομπολιά είναι συχνά καθώς ο κόσμος δεν έχει τις νοητικές ικανότητες να ασχοληθεί με κάτι καλύτερο. Είμαστε μια προβληματική χώρα με πολύ προβληματικό κόσμο δυστυχώς. 

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, txcellas είπε

Κοντινος συγγενης και εκανες λαθος.. το μηνα; 

Ε και;

Εγω μονο του πατερα μου θυμαμαι με ακρίβεια, κανενος αλλου,ουτε τι εποχή θυμαμαι ουτε ποσα χρονια.

23 ώρες πριν, pink_glitter είπε

Αυτή η περίοδος δεν είναι και η καλύτερη για εμένα. Διανύω μια πολύ απαιτητική περίοδο στη δουλειά, ζορίζομαι να τελειώσω τις απαιτήσεις του μεταπτυχιακού μέχρι το τέλος του μήνα. Δεν το έκανα επίτηδες. Το μυαλό μου ξεχνάει και μπερδεύει πολλά πράγματα από το άγχος την τελευταία περίοδο...

Οπως φαινεται σε νοιαζει αρκετα η γνωμη των αλλων

• Moderators
Δημοσ.

Κανεις δεν προκειται να ασχοληθει με το νυχι, παραειναι λεπτομερεια. Αν ασχοληθει με το νυχι, τοτε σιγουρα δεν θα ασχολειται με τον ανθρωπο που εφυγε και θα ψαχνεται να βρει ψεγαδι, οποτε κακο του κεφαλιου του.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...