G.TH. Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Άμα κάποιος συγγενής έχει αχρωματοψία θα τα δει πράσινα σκούρα και δεν θα παρεξηγήσει τίποτα.
l337 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 6 minutes ago, pink_glitter said: Αυτή η περίοδος δεν είναι και η καλύτερη για εμένα. Διανύω μια πολύ απαιτητική περίοδο στη δουλειά, ζορίζομαι να τελειώσω τις απαιτήσεις του μεταπτυχιακού μέχρι το τέλος του μήνα. Δεν το έκανα επίτηδες. Το μυαλό μου ξεχνάει και μπερδεύει πολλά πράγματα από το άγχος την τελευταία περίοδο... Δεν χρειάζεται να δικαιολογείσαι και να δίνεις εξηγήσεις σε κάθε αδιάκριτη παρατήρηση που σου κάνει ο καθένας. 5
DrLo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, poulinos είπε θα πεσουν να με κραξουν αλλα θα το πω.α.ο νεκρος δεν μπορει να σε δει να σε ακουσει κτλ.β.οτι ηταν κοντινος συγγενης δεν σημαινει οτι πρεπει να πας εφοσον δεν θες.οτι πας εφοσον δεν θες δειχνει οτι σε νοιαζει η γνωμη των αλλων. ο νεκρος δεν θα παρεξηγηθει εφοσον ειπες οτι δεν πιστευεις σε θρησκειες.αρα πας επειδη καποιος ειπε οτι πρεπει να παμε. hope u get my point. οτι δεν θα πας δεν σημαινει οτι δεν αγαπουσες τον νεκρο κτλ ή δεν ξερω τι.ο καθενας πενθει πιστευει με τον δικο του τροπο.δεν σε νοιαζει τι θα πουν οι αλλοι.και οπως ειπαν ολα τα κοινωνικα δρωμενα κηδειες γαμοι πασχα εχουν γινει επιδειξη μοδας ευκαιρια για κους κους και δεν ξερω τι αλλο. IS YOUR CHOICE ο συγγενης ηθελε την αγαπη οσο ζουσε τωρα ειναι πια αργα Γενικά δε πάω σε κηδείες και μνημοσυνα σχεδόν ποτέ that said Στις κηδείες και στα μνημόσυνα δε πάει κάποιος για να τον δει και να "φχαριστηθεί" ο νεκρός. Όπως δεν πάει κάποιος σε μια βάπτιση μη και παρεξηγηθεί το μωρό. Πάει για να συλληπηθεί ή πει μια κουβέντα παρηγοριάς στους ζωντανούς που άλλωστε είναι αυτοί που κάνουν το μνημόσυνο και όχι ο νεκρός. (ή αντίστοιχα για να συμμεριστει τη χαρά σε ένα γάμο/βάπτιση) κατά τα άλλα, φυσικά και αν δε το νιώθει δε πάει, δεν είναι υποχρεωτικό. Ούτε είναι θέμα πίστης. Δεν έχει σε τίποτα να κάνει αν πιστευει κάποιος σε μια θρησκεία για να πάει σε μια κηδεία ή σε ένα μνημόσυνο (άλλωστε υπάρχουν και "πολιτικά" μνημόσυνα). Αν όμως πάει δε μπορεί να πάει σαν να πηγαίνει σε καρναβάλι. Δε πάει κάποιος σε ένα μνημόσυνο για "να περάσει ΑΥΤΟΣ καλά". Μια άλλη όψη: Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2022 από DrLo 3
valadsk Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 pink glitter μόνο αν έχουν και τραπέζι, μην κάνεις τη μαλακία και ζητήσεις λεμόνι ή αλάτι. true story μου συνέβη και έφριξα 1
txcellas Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 47 λεπτά πριν, l337 είπε Δεν χρειάζεται να δικαιολογείσαι και να δίνεις εξηγήσεις σε κάθε αδιάκριτη παρατήρηση που σου κάνει ο καθένας. εφοσον ρωτησε δημοσια την αποψη μας θα ρωτησουμε και εμεις για να την πουμε σωστα. Αν θεωρεις αδιακριτη ερωτηση αυτη που εκανα σε ενα δημοσιο φορουμ σε ενα ατομο αγνωστο μαλλον παρεμεινε στις ομαδες του viber σου γιατι εξω ειναι σκληρος ο κοσμος.. 1
poulinos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 1 hour ago, pink_glitter said: Αυτή η περίοδος δεν είναι και η καλύτερη για εμένα. Διανύω μια πολύ απαιτητική περίοδο στη δουλειά, ζορίζομαι να τελειώσω τις απαιτήσεις του μεταπτυχιακού μέχρι το τέλος του μήνα. Δεν το έκανα επίτηδες. Το μυαλό μου ξεχνάει και μπερδεύει πολλά πράγματα από το άγχος την τελευταία περίοδο... κανε αυτα που εχεις να κανεις για να προχωρησεις την ζωη σου και μην αγχωνεσαι για την κηδεια.εχουμε κανει την κηδεια ολοκληρη επιστημη για να βγαλουν καποιοι λεφτα πονταροντας στο συναισθημα στην τυπικουρα κτλ.the guy left και τελος.σε ολα υπαρχει αρχη κ τελος. 3
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Κανονικά, έπρεπε να φορούσαμε ότι χρώμα μας γουστάρει, δυστυχώς όμως εάν είσαι από αυτούς που φοβάσαι τον κάθε περίεργο συγγενή που μπορεί να σου την πει η να σχολιάσει κάτι, φορά κάτι σκούρο η μαύρο και είσαι καλυμμένη. Για τα νύχια θεωρώ απίθανο να ασχοληθεί κάποιος εάν τα έχεις βαμμένα η όχι. Μόνο τρελός θα πρέπει να είναι. Με κάτι τέτοια είχε μανία η γιαγιά μου που ήταν συντηρητική, χαλούσε όλο το σύμπαν για το πως θα έπρεπε να είμαστε ντυμένοι εμείς στα τραπέζια και το πως θα ντυθεί αυτή ώστε να ικανοποιήσει 3 κριτήρια, πόσο σεμνη θα είναι, πόσο ωραία θα την σχολιάζουν οι άλλοι, πόσο φθηνά θα βρει τα ρούχα που θέλει χωρίς να πληρώσει πολλά, ο θείος μου απέκτησε και αυτός την ίδια νοοτροπία, η θεία μου όχι και τόσο, η μάνα μου εντελώς αδιαφορη. Τελικά πότε μου δεν συμπαθούσα αυτες τις εκδηλώσεις και τα εκκλησιαστικα μυστήρια μόνο και μόνο για αυτές τις μνημες που μου έμειναν. 2
Nabuko Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Πες ότι κόλλησες covid και δεν μπορείς να παρευρεθείς. Problem solved.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 43 λεπτά πριν, txcellas είπε εφοσον ρωτησε δημοσια την αποψη μας θα ρωτησουμε και εμεις για να την πουμε σωστα. Αν θεωρεις αδιακριτη ερωτηση αυτη που εκανα σε ενα δημοσιο φορουμ σε ενα ατομο αγνωστο μαλλον παρεμεινε στις ομαδες του viber σου γιατι εξω ειναι σκληρος ο κοσμος.. Δεν ήταν ερώτηση για να βοηθήσεις, και, για να είμαστε ακριβείς, δεν ήταν καν ερώτηση• ήταν ειρωνεία. --- On topic: @pink_glitter, εφόσον θες να πας, μια χαρά θα 'σαι. Δεν είναι κάτι τραγικό το βαθύ κόκκινο. No worries.
txcellas Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 9 λεπτά πριν, Mrs. Hyde είπε Δεν ήταν ερώτηση για να βοηθήσεις, και, για να είμαστε ακριβείς, δεν ήταν καν ερώτηση• ήταν ειρωνεία. Στο τελος της προτασης το τι δηλωνει το ερωτηματικο. Πηγη wikipedia Το ερωτηματικό (ελλ. ; , λατ. ?) είναι το σημείο στίξης το οποίο τοποθετείται στο τέλος κάθε ευθείας ερωτηματικής πρότασης σε πολλές γλώσσες. Έχει «προσωδιακή» λειτουργία, δίνοντας στους αναγνώστες των κειμένων πληροφορίες για τον τρόπο εκφώνησης.[1] Επειδή απευθύνεται στους αναγνώστες ή στους ακροατές, εκ μέρους του συντάκτη, το ερωτηματικό δεν έχει χαρακτήρα οργανωτικό - δομικό εντός του κειμένου (όπως π.χ. η τελεία), αλλά «διαπροσωπικό».[2] Επίσης χρησιμοποιείται στη θέση αγνώστων ή απόντων δεδομένων. Στα ελληνικά το ερωτηματικό αντιστοιχεί στο σύμβολο [ ; ], με κωδικό 037E στο Unicode, ενώ άλλες γλώσσες χρησιμοποιούν το σύμβολο [ ? ] 1
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, poulinos είπε θα πεσουν να με κραξουν αλλα θα το πω.α.ο νεκρος δεν μπορει να σε δει να σε ακουσει κτλ.β.οτι ηταν κοντινος συγγενης δεν σημαινει οτι πρεπει να πας εφοσον δεν θες.οτι πας εφοσον δεν θες δειχνει οτι σε νοιαζει η γνωμη των αλλων. ο νεκρος δεν θα παρεξηγηθει εφοσον ειπες οτι δεν πιστευεις σε θρησκειες.αρα πας επειδη καποιος ειπε οτι πρεπει να παμε. hope u get my point. οτι δεν θα πας δεν σημαινει οτι δεν αγαπουσες τον νεκρο κτλ ή δεν ξερω τι.ο καθενας πενθει πιστευει με τον δικο του τροπο.δεν σε νοιαζει τι θα πουν οι αλλοι.και οπως ειπαν ολα τα κοινωνικα δρωμενα κηδειες γαμοι πασχα εχουν γινει επιδειξη μοδας ευκαιρια για κους κους και δεν ξερω τι αλλο. IS YOUR CHOICE ο συγγενης ηθελε την αγαπη οσο ζουσε τωρα ειναι πια αργα Μακαρι να σκεφτοντουσαν όλοι έτσι. Δυστυχώς όμως σε πολλές περιπτώσεις άμα δεν πας σε μνημόσυνα κηδείες κτλ μερικοί κοντινοί οι και πιο μακρυνοι συγγενείς σου κοβουν την επικοινωνία, την καλημέρα, σου κάνουν μούτρα, το θεωρούν γράψιμο και ασέβεια προς αυτούς να μην πας εκτός πολύ σοβαρών λόγων κάποιοι ούτε τα περί εργασίας ή δουλειάς σκέφτονται. Οπότε άμα δεν θες να είσαι αδιάφορος για την σχέση με αυτούς πρέπει να πας. Καποια θεία της μάνας μου πριν λίγα χρόνια όταν απεβιωσε ο θείος μου αποφάσισε να τον θάψει στο Θερμο που καταγόταν αυτή γιατί στην Αθήνα που διεμεναν δεκαετίες δεν είχαν οικογενειακό τάφο. Ο θείος μου και αδερφός της μάνας μου δεν μπορούσε να πάει εκεί γιατί είχε τρία μικρά παιδιά και το ταξίδι ήταν μεγαλο, το ίδιο και η θεία μου, ένας μακρυνος συγγενής πήγε με τζιπ και λέει θα σου βγει η πίστη να φτάσεις εκεί πολύ δύσκολα γιατί η ασφαλτος τελείωνε και είχε χωματόδρομους με πέτρες, η θεία επέστρεψε στην Αθήνα έμενε κοντά στα ανήψια και από τότε έκοψε την καλημέρα από το μαγαζί του θείου μου που περνούσε κάθε μέρα καθώς και τα τηλέφωνα. Σε άλλη περιπτωση του κολλητού μου, πέθανε θείος του στην επαρχία και τους το ανακοίνωσαν πολύ αργά δεν προλάβαιναν να κατέβουν, μετά τους έπαιρναν τηλέφωνο και άκουγαν παράπονα, ε τι φταίνε αυτοί ρε φίλε ας τους ενημέρωναν νωρίτερα. Και γενικά έχω και άλλα τέτοια συμβάντα να πω δεν έχει νόημα, αυτα είναι μόνο λίγα. Θέλω να ελπίζω αν και πιστός χριστιανός ορθόδοξος, ότι οι δικές μας γενιές ασχέτως πίστης, θα είναι απαλλαγμένες και πιο ήπιες σε αυτά τα κολλήματα προς τους άλλους.
poulinos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 19 minutes ago, Basilhs23___ said: Μακαρι να σκεφτοντουσαν όλοι έτσι. Δυστυχώς όμως σε πολλές περιπτώσεις άμα δεν πας σε μνημόσυνα κηδείες κτλ μερικοί κοντινοί οι και πιο μακρυνοι συγγενείς σου κοβουν την επικοινωνία, την καλημέρα, σου κάνουν μούτρα, το θεωρούν γράψιμο και ασέβεια προς αυτούς να μην πας εκτός πολύ σοβαρών λόγων κάποιοι ούτε τα περί εργασίας ή δουλειάς σκέφτονται. Οπότε άμα δεν θες να είσαι αδιάφορος για την σχέση με αυτούς πρέπει να πας. Καποια θεία της μάνας μου πριν λίγα χρόνια όταν απεβιωσε ο θείος μου αποφάσισε να τον θάψει στο Θερμο που καταγόταν αυτή γιατί στην Αθήνα που διεμεναν δεκαετίες δεν είχαν οικογενειακό τάφο. Ο θείος μου και αδερφός της μάνας μου δεν μπορούσε να πάει εκεί γιατί είχε τρία μικρά παιδιά και το ταξίδι ήταν μεγαλο, το ίδιο και η θεία μου, ένας μακρυνος συγγενής πήγε με τζιπ και λέει θα σου βγει η πίστη να φτάσεις εκεί πολύ δύσκολα γιατί η ασφαλτος τελείωνε και είχε χωματόδρομους με πέτρες, η θεία επέστρεψε στην Αθήνα έμενε κοντά στα ανήψια και από τότε έκοψε την καλημέρα από το μαγαζί του θείου μου που περνούσε κάθε μέρα καθώς και τα τηλέφωνα. Σε άλλη περιπτωση του κολλητού μου, πέθανε θείος του στην επαρχία και τους το ανακοίνωσαν πολύ αργά δεν προλάβαιναν να κατέβουν, μετά τους έπαιρναν τηλέφωνο και άκουγαν παράπονα, ε τι φταίνε αυτοί ρε φίλε ας τους ενημέρωναν νωρίτερα. Και γενικά έχω και άλλα τέτοια συμβάντα να πω δεν έχει νόημα, αυτα είναι μόνο λίγα. Θέλω να ελπίζω αν και πιστός χριστιανός ορθόδοξος, ότι οι δικές μας γενιές ασχέτως πίστης, θα είναι απαλλαγμένες και πιο ήπιες σε αυτά τα κολλήματα προς τους άλλους. δεν διαφωνω καθολου.πολλες φορες υπαρχουν επαφες λογω κληρονομικων ή μονο και μονο για συμφεροντα.κρατα πχ επαφη με τον ταδε γιατι εχει λεφτα κτλ. αν ο συγγενης ειναι σωστος τοτε δεν θα σε παρεξηγησει. επισης κατα προσωπικη αποψη υπαρχει και η παρεξηγημενη αποψη οτι επειδη ειναι συγγενεις ΠΡΕΠΕΙ να μιλαμε.ουτε καν. οσο δεν εχεις καποιον αναγκη δεν σε νοιαζει αμα σου κοψει την επικοινωνια 1
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, l337 είπε Εάν με τα μαύρα νιώθεις άνετα, φυσικά να πας με τα μαύρα, με ότι νιώθεις άνετα βασικά. Άλλοι σε κηδείες νιώθουν με τα λευκά πχ. Το "τι θα πει ο κόσμος" είναι μια γνωστή συναισθηματική παγίδα αλλά δεν είναι κάτι που αφορά εσένα. Είναι κάτι που αφορά τους άλλους και μόνο. Φιλικά στο αναφέρω αυτό. Δεν πρέπει να διάβασες το θέμα καλά.Τα κοκκινα νύχια είναι το θεμα της κοπέλας 1
l337 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 1 minute ago, Ukforthemoment said: Δεν πρέπει να διάβασες το θέμα καλά.Τα κοκκινα νύχια είναι το θεμα της κοπέλας Μια χαρά διάβασα. Δες σε τι ακριβώς της απάντησα. 1
poulinos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 2 hours ago, DrLo said: Γενικά δε πάω σε κηδείες και μνημοσυνα σχεδόν ποτέ that said Στις κηδείες και στα μνημόσυνα δε πάει κάποιος για να τον δει και να "φχαριστηθεί" ο νεκρός. Όπως δεν πάει κάποιος σε μια βάπτιση μη και παρεξηγηθεί το μωρό. Πάει για να συλληπηθεί ή πει μια κουβέντα παρηγοριάς στους ζωντανούς που άλλωστε είναι αυτοί που κάνουν το μνημόσυνο και όχι ο νεκρός. (ή αντίστοιχα για να συμμεριστει τη χαρά σε ένα γάμο/βάπτιση) κατά τα άλλα, φυσικά και αν δε το νιώθει δε πάει, δεν είναι υποχρεωτικό. Ούτε είναι θέμα πίστης. Δεν έχει σε τίποτα να κάνει αν πιστευει κάποιος σε μια θρησκεία για να πάει σε μια κηδεία ή σε ένα μνημόσυνο (άλλωστε υπάρχουν και "πολιτικά" μνημόσυνα). Αν όμως πάει δε μπορεί να πάει σαν να πηγαίνει σε καρναβάλι. Δε πάει κάποιος σε ένα μνημόσυνο για "να περάσει ΑΥΤΟΣ καλά". Μια άλλη όψη: το να πεις μια κουβεντα παρηγοριας για το τυπικο και μετα να εισαι αφαντος ειναι χειροτερο.κανει μπαμ οτι πηγες για να βγαλεις την υποχρεωση.κατα τα αλλα ναι αν πας καλο ειναι να πας τυπικα οπως σωστα ειπες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα