Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Η ερώτηση μου μπορεί να φανεί λίγο περίεργη αλλά έχω απορία καθώς δεν γνωρίζω τα έθιμα και δεν ξέρω εάν το σκέφτομαι υπερβολικά.

Σύντομα είναι το μνημόσυνο ενός πολύ στενού μου συγγενή. Είχα υπολογίσει λάθος τους μήνες και νόμιζα ήταν τον άλλο μήνα. Το θέμα είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα πήγα και έκανα τα νύχια μου βαθύ κόκκινο. Μιας και δεν είμαι της εκκλησίας καθόλου (για την ακρίβεια δεν πιστεύω), δεν γνωρίζω αν είναι ασέβεια (προς τον συγγενή που έφυγε αν και δεν θα την πείραζαν τέτοια πράγματα) να πάω με τα νύχια έτσι η εάν πρέπει να τα βγάλω οπωσδήποτε.

Επεξ/σία από pink_glitter
  • Thanks 1
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, pink_glitter είπε

Καλησπέρα

Η ερώτηση μου μπορεί να φανεί λίγο περίεργη αλλά έχω απορία καθώς δεν γνωρίζω τα έθιμα και δεν ξέρω εάν το σκέφτομαι υπερβολικά.

Σύντομα είναι το μνημόσυνο ενός πολύ στενού μου συγγενή. Είχα υπολογίσει λάθος τους μήνες και νόμιζα ήταν τον άλλο μήνα. Το θέμα είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα πήγα και έκανα τα νύχια μου βαθύ κόκκινο. Μιας και δεν είμαι της εκκλησίας καθόλου (για την ακρίβεια δεν πιστεύω), δεν γνωρίζω αν είναι ασέβεια (προς τον συγγενή που έφυγε αν και δεν θα την πείραζαν τέτοια πράγματα) να πάω με τα νύχια έτσι η εάν πρέπει να τα βγάλω οπωσδήποτε.

Ανθυπολεπτομέρια θεωρώ.

Δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που σε μια κηδεία / μνημόσυνο κάθονται και κοιτάνε τα νύχια των άλλων; 

Απλά μη πας με φουξια πουα ή στρας ξωπλατο.

Επεξ/σία από DrLo
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, DrLo είπε

Ανθυπολεπτομέρια θεωρώ.

Απλά μη πας με φουξια πουα.

Και εγώ αυτό πιστεύω. Αλλά επειδή τα έθιμα εδώ στην Ελλάδα είναι λίγο περίεργα φοβόμουν μην κάνω κάτι που δεν πρέπει. Αν ήταν ασέβεια προς το νεκρό θα τα έβγαζα χωρίς σκέψη, αλλά δεν θέλω και να ταλαιπωρώ τα νύχια μου για το θεαθήναι...

Δημοσ.
18 minutes ago, pink_glitter said:

Καλησπέρα

Θεωρώ πως μπορείς να πας όπως γουστάρεις χωρίς να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν στο πως θα είσαι ή στο πως θα είσαι ντυμένη. Ο μόνος που θα μπορούσε να έχει λόγο είναι ο πεθαμένος, αλλά ως πεθαμένος.. δύσκολο. Και μιας και αναφέρεις ότι ο συγκεκριμένος δεν θα είχε πρόβλημα, κάνε αυτό που νομίζεις και σε κάνει να νιώθεις βολικά με τον εαυτό σου. Σε όλους τους υπόλοιπους δεν οφείλεις να δώσεις καμία εξήγηση, ενήλικη είσαι, και δεν είναι δικό σου πρόβλημα.

• Thanks 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, DrLo είπε

Ανθυπολεπτομέρια θεωρώ.

Δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που σε μια κηδεία / μνημόσυνο κάθονται και κοιτάνε τα νύχια των άλλων; 

Απλά μη πας με φουξια πουα ή στρας ξωπλατο.

Κηδεία, γάμοι, βαφτίσεις.... νομίζεις τι κάνουν; Για ποιο λόγο πηγαίνουν;

Η πρώτη κουβέντα που γίνεται είναι... είδες η τάδε τι φορούσε.;

όσες φορες έχει τύχει να πέσω σε συζητήσεις για τέτοιες εκδηλώσεις, οι γυναίκες αυτά συζητάνε.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pink_glitter είπε

Και εγώ αυτό πιστεύω. Αλλά επειδή τα έθιμα εδώ στην Ελλάδα είναι λίγο περίεργα φοβόμουν μην κάνω κάτι που δεν πρέπει. Αν ήταν ασέβεια προς το νεκρό θα τα έβγαζα χωρίς σκέψη, αλλά δεν θέλω και να ταλαιπωρώ τα νύχια μου για το θεαθήναι...

Δεν είναι θέμα εθίμων. Είναι θέμα στοιχειώδους σεβασμού σε μια διαδικασία και στα συναισθήματα των άλλων.

Μην ακους τον κάθε κάφρο που κατεβηκε από το χωριό του και για να το παίξει προχω μμπορεί να σου λέει "πήγαινε και με μπικινι αμα γουστάρεις".

απλά αυτό όπως το περιγράφεις είναι νομίζω (τουλάχιστον για μένα) υπερβολικό να ανυσσηχείς τόσο.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

βαθυ κοκκινο δεν νομιζω οτι ειναι κατι φανταχτερο οπως πχ λαχανι πορτοκαλι μπλε εντονα κτλ...μια χαρα ειναι για τετοιες περιπτωσεις.φορας μαυρα και πας

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Bitbit είπε

όσες φορες έχει τύχει να πέσω σε συζητήσεις για τέτοιες εκδηλώσεις, οι γυναίκες αυτά συζητάνε.

Δε λέω, και σε κάποιες περιπρώσεις μπορεί να ειναι και δικαιολογημένο. 

Αν πάει ντυμένη σαν να βγήκε από το Βέρτη εννοείτε ότι θα φάει φτυάρι και κράξιμο και καλά θα της κάνουν.

Απλά αυτό που περιγράφει είναι νομίζω λεπτομέρεια.

Ούτε απο την άλλη αν "ντυθεί κάποιος μνημόσυνο" από πάνω μέχρι κάτω μια μαυρίλα όλη με πλερέτζες είναι λογικό. Και εκεί γέλιο θα πέσει.

Λογικά πράγματα.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Και για αυτό τον λόγο αποφεύγω τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Σε αυτήν την περίπτωση όμως δεν μπορώ γιατί ήταν πολύ στενός συγγενής και θα νιώθω άσχημα αν δεν πάω. 

Μεγάλωσα όμως με το τοξικό "τι θα πει ο κόσμος". Πλέον το σιχάθηκα και δεν δίνω σημασία. 

Φυσικά και θα πάω ευπρεπώς ντυμένη με μαύρα από σεβασμό. Άπλα για τον συγγενή μου και όχι για τον καθένα που μπορεί να σχολιάσει...

Με αυτόν τον γνώμονα σκέφτομαι. Όχι με το αν θα σχολιάσει ο καθένας, ούτε για να κάνω την επανάσταση μου.

Δημοσ.
10 minutes ago, pink_glitter said:

Μεγάλωσα όμως με το τοξικό "τι θα πει ο κόσμος". Πλέον το σιχάθηκα και δεν δίνω σημασία. 

Φυσικά και θα πάω ευπρεπώς ντυμένη με μαύρα από σεβασμό. Άπλα για τον συγγενή μου και όχι για τον καθένα που μπορεί να σχολιάσει...

Εάν με τα μαύρα νιώθεις άνετα, φυσικά να πας με τα μαύρα, με ότι νιώθεις άνετα βασικά. Άλλοι σε κηδείες νιώθουν με τα λευκά πχ.
Το "τι θα πει ο κόσμος" είναι μια γνωστή συναισθηματική παγίδα αλλά δεν είναι κάτι που αφορά εσένα. Είναι κάτι που αφορά τους άλλους και μόνο. Φιλικά στο αναφέρω αυτό.

Δημοσ.
25 minutes ago, pink_glitter said:

Αν ήταν ασέβεια προς το νεκρό θα τα έβγαζα χωρίς σκέψη, αλλά δεν θέλω και να ταλαιπωρώ τα νύχια μου για το θεαθήναι...

θα πεσουν να με κραξουν αλλα θα το πω.α.ο νεκρος δεν μπορει να σε δει να σε ακουσει κτλ.β.οτι ηταν κοντινος συγγενης δεν σημαινει οτι πρεπει να πας εφοσον δεν θες.οτι πας εφοσον δεν θες δειχνει οτι σε νοιαζει η γνωμη των αλλων. ο νεκρος δεν θα παρεξηγηθει εφοσον ειπες οτι δεν πιστευεις σε θρησκειες.αρα πας επειδη καποιος ειπε οτι πρεπει να παμε. hope u get my point. οτι δεν θα πας δεν σημαινει οτι δεν αγαπουσες τον νεκρο κτλ ή δεν ξερω τι.ο καθενας πενθει πιστευει με τον δικο του τροπο.δεν σε νοιαζει τι θα πουν οι αλλοι.και οπως ειπαν ολα τα κοινωνικα δρωμενα κηδειες γαμοι πασχα  εχουν γινει επιδειξη μοδας  ευκαιρια για κους κους και δεν ξερω τι αλλο.

IS YOUR CHOICE

18 minutes ago, pink_glitter said:

Και για αυτό τον λόγο αποφεύγω τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Σε αυτήν την περίπτωση όμως δεν μπορώ γιατί ήταν πολύ στενός συγγενής και θα νιώθω άσχημα αν δεν πάω. 

Με αυτόν τον γνώμονα σκέφτομαι. Όχι με το αν θα σχολιάσει ο καθένας, ούτε για να κάνω την επανάσταση μου.

ο συγγενης ηθελε την αγαπη οσο ζουσε

τωρα ειναι πια αργα

• Like 6
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, txcellas είπε

Κοντινος συγγενης και εκανες λαθος.. το μηνα; 

Αυτή η περίοδος δεν είναι και η καλύτερη για εμένα. Διανύω μια πολύ απαιτητική περίοδο στη δουλειά, ζορίζομαι να τελειώσω τις απαιτήσεις του μεταπτυχιακού μέχρι το τέλος του μήνα. Δεν το έκανα επίτηδες. Το μυαλό μου ξεχνάει και μπερδεύει πολλά πράγματα από το άγχος την τελευταία περίοδο...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...