vasilisga Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Καλημέρα στη παρέα Μετά από πολύ καιρό έχω καταλάβει ότι το πολύμπριζο που έχω συνδεδεμένο πάνω το pc, οθόνη, ηχεία + nintendo switch είναι υπεύθυνο για το κατέβασμα της ασφάλειας που είναι συνδεδεμένα αυτά και κατ επέκταση του ρελέ στον πίνακα Να σημειώσω ότι κατά 99% πέφτει η ασφάλεια όταν είναι κλειστό το pc, σε άκυρες στιγμές δηλαδή, ξημερώματα, ώρες που δεν είμαι σπίτι κτλ και μπορεί να πέσει σε συχνότητα 1 φορά στις 10 μέρες ή και πιο αραιά Το πολύμπριζο δεν φταίει καθώς έχω χρησιμοποιήσει άλλο και μου κάνει πάλι τα ίδια Το τροφοδοτικό από το pc που έχω διαβάσει ότι ενδεχομένως μπορεί να φταίει, δε μπορώ να πιστέψω ότι οφείλεται σε αυτό, καθώς είναι καινούριο σχετικά, αγορασμένο το 2019, δεν έχει δουλέψει και πολύ και θεωρώ ότι δεν είναι μάπα για να βγάλει θέμα τόσο γρήγορα τουλάχιστον, συγκεκριμένα είναι αυτό https://www.e-shop.gr/psu-seasonic-m12ii-620-evo-edition-620w-80plus-bronze-full-modular-p-PER.644301 Μπορεί κάποιος χριστιανός να με βοηθήσει να βρω τι ακριβώς φταίει και πως θα το λύσω;
nickol-us Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως κινούμαστε με την μέθοδο του αποκλεισμού. Για αρχή, είσαι 100% σίγουρος ότι η ασφάλεια πέφτει από το πολυπριζο; Τι άλλες γραμμές τροφοδοτεί η ασφάλεια; Απισυνδεε συσκευές από το πολυπριζο μέχρι να δεις ποιο σου ρίχνει την ασφάλεια, όταν πλέον βρεις τον φταιχτη βλέπουμε και το επόμενο βήμα. 3
vasilisga Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Πάνω σε αυτή την ασφάλεια είναι 3-4 κρεμαστά φωτιστικά που δε νομίζω ότι οφείλεται σε αυτά εφόσον είναι κλειστοί οι διακόπτες όταν πέφτει η ασφάλεια και 2-3 πρίζες όπου σε μια έχω το power line για το ίντερνετ, οι άλλες δε χρησιμοποιούνται
Kthulhou Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 όπως είπαν κ πριν πας δια της ατόπου , άρα για να μην ξηλώνεις αρχικά συσκευές κλπ, βάλε πολύμπριζο με διακόπτη κ κλείνε το διακόπτη όταν δεν το χρησιμοποιείς, βράδυ όπως λες. Παρατήρησε 10-15 μέρες, θα ξαναπέσει η ασφάλεια της γραμμής? Αν όχι, φταίει κάτι που συνδέεται στο πολύμπριζο. Δοκιμάζεις ένα ένα κ ανακαλύπτεις τι σου προκαλέι το βραχυκύκλωμα. Αν ναι, κοιτάς σε άλλες συσκευές που συνδέονται στη γραμμή. 2
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Μην αποκλείεις οτι μπορεί να έχει πρόβλημα και η ασφάλεια.Και αυτές χαλάνε. Εγω θα τα μετέφερα σε άλλη πρίζα που παίρνει απο άλλη ασφάλεια για δοκιμή. 3
andreas1gr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, vasilisga είπε Μετά από πολύ καιρό έχω καταλάβει ότι το πολύμπριζο είναι υπεύθυνο για το κατέβασμα της ασφάλειας που είναι συνδεδεμένα αυτά και κατ επέκταση του ρελέ στον πίνακα Το πολύμπριζο δεν φταίει καθώς έχω χρησιμοποιήσει άλλο και μου κάνει πάλι τα ίδια Τελικά φταίει ή δεν φταίει;;; Επίσης αν έχει διαρροή δεν γίνετε να ρίχνει την ασφάλεια, αλλά μόνο το ρελέ. Για να ρίχνει και την ασφάλεια, τότε υπάρχει πιο σοβαρό βραχυκύκλωμα ή προβληματική ασφάλεια… Φέρε έναν ηλεκτρολόγο να κάνει έλεγχο… 2
Neo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Είχα κατι αντίστοιχο και σταμάτησε οταν αλλαξα την ασφαλεια στον πινακα της συγκεκριμενης γραμμης. 2
dukas77 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 λογικα ειναι θεμα της ασφαλειας...βαλε μια καινουρια μεγαλυτερη και βλεπεις... 1 1
hln3 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 To ότι έβαλες άλλο πολύπριζο δεν λέει κάτι, αν είναι χρέπια και τα δύο. Τι πολύπριζο έχεις; Όσες φορές είχα παρόμοιο θέμα ήταν χρέπια πολύπριζο πάντα, με εξαίρεση μια φορά που ήταν psu. 1 1
vasilisga Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Για αρχή να πω ότι μετακόμισα προ τριμήνου σε νέο σπίτι και το πρόβλημα το είχα και στο προηγούμενο σπίτι απλά στο προηγούμενο σπίτι δεν είχα ασχοληθεί Στο προηγούμενο σπίτι σίγουρα ήταν άλλη ασφάλεια, λογικό αφού είναι άλλη εγκατάσταση και είχα άλλο πολύπριζο Πριν το είχα σε αυτό το πολύμπριζο https://www.e-shop.gr/hama-47779-polyprizo-6-theseon-me-diakopti-kai-prostasia-apo-tin-ypertasi-14m-black-p-PER.755176?gclid=CjwKCAiAsYyRBhACEiwAkJFKolXdSxzlhoSPUksdUCDgojqXonFqOGY25LbZBaXO0AgecdTyQonqjhoCk40QAvD_BwE και τώρα το έχω σε ένα απλό της sas και τα 2 δεν είναι τελείως κινέζικα ρε παιδί μου και δε νομίζω να είναι και τα 2 προβληματικά, τόση σύμπτωση πια? για τον φίλο andreas1gr, μάλλον δεν το έθεσα σωστά, δε πιστεύω ότι φταίει το ίδιο το πολύμπριζο αλλά κάτι που είναι συνδεδεμένο πάνω σε αυτό Σίγουρα μου ρίχνει την ασφάλεια της συγκεκριμένης γραμμής και έχω την εντύπωση και το ρελέ και όχι τον γενικό Ηλεκτρολόγο έχω φωνάξει πριν καταλήξω στο ότι φταίει κάτι από τα περιφερειακά του υπολογιστή που έχω στο πολύμπριζο και μου είχε πει ότι μάλλον ήταν μια εξωτερική πρίζα, την έκλεισε αλλά το πρόβλημα παραμένει. Πέρα από αυτό άμα του πω ότι φταίει κάτι από τα παραπάνω δε νομίζω ότι θα ασχοληθεί ιδιαίτερα, ήδη τον κυνηγάω για να έρθει για κάποιο άλλο θέμα που έχω
andreas1gr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 33 λεπτά πριν, vasilisga είπε Για αρχή να πω ότι μετακόμισα προ τριμήνου σε νέο σπίτι και το πρόβλημα το είχα και στο προηγούμενο σπίτι απλά στο προηγούμενο σπίτι δεν είχα ασχοληθεί Στο προηγούμενο σπίτι σίγουρα ήταν άλλη ασφάλεια, λογικό αφού είναι άλλη εγκατάσταση και είχα άλλο πολύπριζο Πριν το είχα σε αυτό το πολύμπριζο https://www.e-shop.gr/hama-47779-polyprizo-6-theseon-me-diakopti-kai-prostasia-apo-tin-ypertasi-14m-black-p-PER.755176?gclid=CjwKCAiAsYyRBhACEiwAkJFKolXdSxzlhoSPUksdUCDgojqXonFqOGY25LbZBaXO0AgecdTyQonqjhoCk40QAvD_BwE και τώρα το έχω σε ένα απλό της sas και τα 2 δεν είναι τελείως κινέζικα ρε παιδί μου και δε νομίζω να είναι και τα 2 προβληματικά, τόση σύμπτωση πια? για τον φίλο andreas1gr, μάλλον δεν το έθεσα σωστά, δε πιστεύω ότι φταίει το ίδιο το πολύμπριζο αλλά κάτι που είναι συνδεδεμένο πάνω σε αυτό Σίγουρα μου ρίχνει την ασφάλεια της συγκεκριμένης γραμμής και έχω την εντύπωση και το ρελέ και όχι τον γενικό Ηλεκτρολόγο έχω φωνάξει πριν καταλήξω στο ότι φταίει κάτι από τα περιφερειακά του υπολογιστή που έχω στο πολύμπριζο και μου είχε πει ότι μάλλον ήταν μια εξωτερική πρίζα, την έκλεισε αλλά το πρόβλημα παραμένει. Πέρα από αυτό άμα του πω ότι φταίει κάτι από τα παραπάνω δε νομίζω ότι θα ασχοληθεί ιδιαίτερα, ήδη τον κυνηγάω για να έρθει για κάποιο άλλο θέμα που έχω Όταν πέφτει το ρελε σημαίνει ότι υπάρχει διαρροή (πάνω από 30mAmp). Όταν πέφτει η ασφάλεια σημαίνει ότι υπάρχει βραχυκύκλωμα. Ξεκίνα δοκιμές. Βγάλε εντελώς το πολυπριζο... Βγάλε εντελώς το Pc για κάποιες ώρες... Άλλαξε πρίζα για μερικές ώρες ή ημέρες στο Pc (πρίζα που να είναι σε άλλη ασφάλεια) Μόνο έτσι μπορείς μόνος σου να διαπιστώσεις τι ίσως φταίει (πολυπριζο, ασφάλεια, ρελε, pc). Και μετά φωνάζεις ηλεκτρολόγο 1
vasilisga Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Για αρχή το μόνο που είχα κάνει ήταν να βγάλω το πολύμπριζο με όλα τα συνακόλουθα του από την πρίζα για καμιά 15αρια μέρες χωρίς να έχω θέμα Χθες βράδι όπως ήταν το πολύμπριζο το ξανά έβαλα στην πρίζα γιατί ήθελα να φορτίσω το nintendo switch και το πρωί που σηκώθηκα ήταν κατεβασμένη η ασφάλεια και το ρελέ από όσο θυμάμαι Θα ακολουθήσω την άτοπο επαγωγή όπως λέτε όλοι μήπως και το συγκεκριμενοποιήσω το πρόβλημα
Τέρης Α. Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Το καλύτερο είναι αυτό που είπε ο @andreas1gr: 4 ώρες πριν, andreas1gr είπε Βγάλε εντελώς το Pc για κάποιες ώρες... και πιο συγκεκριμένα, συνδέετε το PC μόνο όταν το χρησιμοποιείτε, όταν τελειώνετε τη χρήση βγάλσιμο από τη πρίζα.
dukas77 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 απο τη στιγμη που το προβλημα υπηρχε και σε προηγουμενο σπιτι,τοτε τι ψαχνεις να βρεις με τον ηλεκτρολογο? το προβλημα το εχει το συστημα και 99% το τροφοδοτικο σε χαιρεταει
tasvar Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 23 ώρες πριν, dukas77 είπε λογικα ειναι θεμα της ασφαλειας...βαλε μια καινουρια μεγαλυτερη και βλεπεις... Καινούρια, ναί. Μεγαλύτερη, ΟΧΙ. Απαγορεύεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα