Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Για να επιβιωσει μια ταβερνα ή καποιο γυραδικο, πρεπει να εχει τιμες κυριλε εστιατοριων. Για πειτε τωρα, ποσες φορες τον μηνα τρωτε σε ταβερνα/γυραδικο και ποσες σε κυριλε. Γιατι, εγω πουλαω την μοσχαροκεφαλη (σε γνωστες "πατσα") 6 ευρω, και λιγα χιλιομετρα πιο περα, τα ιδια μαγουλα μοσχαρισια τα πουλαει αλλος 14. 

Πρεπει να καταλαβετε μερικοι οτι αν δεν "κλεψουν-με" το κρατος, η χαμηλη και μεσαια ταξη πολυ απλα δεν θα ξαναφαει εξω (περα απο Χριστουγεννα και καλοκαιρι). Η ΔΕΗ τα τελευταια 2 4μηνα μας ηρθε 30% πανω. Αλλα εγω αν βαλω ξαφνικα το φαγητο απο 6 -> 8, προφανως θα αραιωσει η κινηση.

Και φοροδιαφυγη υπηρχε, και να παιρνουμε δανεια και πιστωτικες που τα εκαιγαν ολοι υπηρχε, και να μπαινουμε σε ΔΕΗ με 3-5κ μισθο με βυσμα υπηρχε (εδω να συμπληρωσω οτι μεχρι πριν 2 χρονια, ερχοντουσαν ΔΕΗτζιδες, και ζητουσαν αποδειξεις 50 ευρω ενω ετρωγαν 13 ευρω σε αξια. Αλλα ναι, ο ΕΕ φταιει και εδω). Φτανει με την καραμελα οτι φταιει μονο ο ΕΕ για αυτην την κατασταση.

Αναφερες πολλα.

Λες η χαμηλη και μεσαια ταξη δεν θα ξαναφαει εξω. Να θεωρησω δηλαδη οτι εννοεις οτι φοροδιαφευγουν για να κερδιζει η μικρη και μεσαια ταξη?

Σε γενικες γραμμες θεωρω οτι δεν λειτουργουμε με το σκεπτικό κλεβουμε για να επιβιωσουμε(καπως ετσι μας κλεβει ο βενζινας στην ποσοτητα ,ο ταξιτζης στην κουρσα,ο γιατρος στην γνωματευση κλπ ).Οι καιροι αλλαζουν,οι συνθηκες αλλαζουν,οι  ταβερνες γινονται σουβλατζιδικα (φθηνοτερο ετοιμο φαγητο).

Για τα ΕΕ και ΔΥ κλπ συμφωνω.

• Like 1
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η φοροληστεια του κρατους στους αμοιρους κατοικους αυτης της βαλκανικης χωρας που τη  λένε ελλαδα,  ενδεικτικα  πχ μέσω του  ρευματος (50%) των καυσιμων (150%) κλπ κλπ  δεν σε ενοχλεί? 

Επεξ/σία από panagiotou
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Bitbit είπε

Κατα τη γνώμη μου (μπορεί να είμαι και λάθος) αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που μας έχει πάρει ο διάολος.

Η λογική, εμείς να είμαστε καλά και όλοι οι άλλοι να πάνε να ......

Γιατί αν εσύ είσαι καλά και ο άλλος όχι, δε θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα αντιδράσει και θα σε πάρει ο διάολος (όπως μας έχει πάρει ήδη). Και μετά θα έρθω κι εγώ να σου πω, δε βγαίνεις; Πρόβλημα σου.

Χωρίς να θέλω να πω ότι επειδή δε βγαίνει μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει. Μη παρεξηγηθούμε.

Μα και να μην βγαίνεις, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Μόνο πιθανές λύσεις προτείνω ως παρατηρητής από την απέξω μεριά. Δεν είμαι από τα άτομα που θα κάτσω να κάνω φασαρία για μια απόδειξη ούτε να ψάχνω να κάνω καταγγελίες. Τα μαγαζιά που πηγαίνουμε εδώ στα περισσότερα θα πάρεις απόδειξη αλλά και να μην πάρεις θα τα χτυπήσουνε όλα από την ταμειακή. Εγώ λέω περισσότερο τι γινόταν επί χρόνια στην Ελλάδα, έβγαινε ο ακατανομαστος και έλεγε πατωσαμε και μετά ήρθαν οι πιστωτές και μας ξεπατωσαν για να πάρουν πίσω τα χρωστούμενα χωρίς να μας αφήσουν να κυρηξουμε χρεωκοπία και τα χάσουνε όλα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Για να επιβιωσει μια ταβερνα ή καποιο γυραδικο, πρεπει να εχει τιμες κυριλε εστιατοριων. Για πειτε τωρα, ποσες φορες τον μηνα τρωτε σε ταβερνα/γυραδικο και ποσες σε κυριλε. Γιατι, εγω πουλαω την μοσχαροκεφαλη (σε γνωστες "πατσα") 6 ευρω, και λιγα χιλιομετρα πιο περα, τα ιδια μαγουλα μοσχαρισια τα πουλαει αλλος 14. 

Πρεπει να καταλαβετε μερικοι οτι αν δεν "κλεψουν-με" το κρατος, η χαμηλη και μεσαια ταξη πολυ απλα δεν θα ξαναφαει εξω (περα απο Χριστουγεννα και καλοκαιρι). Η ΔΕΗ τα τελευταια 2 4μηνα μας ηρθε 30% πανω. Αλλα εγω αν βαλω ξαφνικα το φαγητο απο 6 -> 8, προφανως θα αραιωσει η κινηση.

Και φοροδιαφυγη υπηρχε, και να παιρνουμε δανεια και πιστωτικες που τα εκαιγαν ολοι υπηρχε, και να μπαινουμε σε ΔΕΗ με 3-5κ μισθο με βυσμα υπηρχε (εδω να συμπληρωσω οτι μεχρι πριν 2 χρονια, ερχοντουσαν ΔΕΗτζιδες, και ζητουσαν αποδειξεις 50 ευρω ενω ετρωγαν 13 ευρω σε αξια. Αλλα ναι, ο ΕΕ φταιει και εδω). Φτανει με την καραμελα οτι φταιει μονο ο ΕΕ για αυτην την κατασταση.

Ωραια, αρα και σε εναν γιατρο θα πληρωνες ενα 1000€ φακελακι; Την αποψη μου την ειπα, η Ελλαδα εχει πολυ περισσοτερα ταχυφαγεια/καφετεριες απ οσες αντεχει. Αν εκλειναν τα μισα, μια χαρα θα δουλευαν τα υπολοιπα με αυξημενες τιμες και χωρις φοροδιαφυγη. 

15 ώρες πριν, Bullrich είπε

Να σου ψοφησει ο σκυλος ή ακομα καλυτερα να σου καει το βιντεο, που ελεγε και ο χαρυ κλην.

Σε εμενα ψωνισες απο σβερκο.

Ζω στην Γερμανια και ΔΕΝ ειμαι ελευθερος επαγγελματιας.

Αλλα επειδη ξερω οτι τα εγραψες φιλικα δεν σε παρεξηγω.

Εννοειται, αλιμονο να στο ευχομουν προσωπικα. Γενικα μιλαμε, σε κανια περιπτωση δεν ευχομαι κατι τετοιο. 

Για Γερμανια, 5300€ Brutto, με λιγοτερο απο 2700€ να μου μπαινουν netto..

Επεξ/σία από xgol
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, xgol είπε

Την αποψη μου την ειπα, η Ελλαδα εχει πολυ περισσοτερα ταχυφαγεια/καφετεριες απ οσες αντεχει. Αν εκλειναν τα μισα, μια χαρα θα δουλευαν τα υπολοιπα με αυξημενες τιμες και χωρις φοροδιαφυγη. 

Δεν μιλησα για τον αριθμο των καταστηματων (που οντως ειναι αυξημενος στις μεγαλεις πολεις), αλλα για το γεγονος οτι αν αυξησουν ολοι τις τιμες, με αυτους τους μισθους δεν παμε πουθενα (κυριολεκτικα, σπιτι θα καθομαστε) :)

Και ας φέρω επίκαιρο παράδειγμα. Ήδη η βενζίνη έφτασε σε τιμές εξωτερικού, για τον ίδιο λόγο που ο βενζινάς δεν μπορεί να φοροδιαφυγει. Έχετε δει τι πάει στο κράτος, στην απόδειξη σας? Σιγουράκι ότι κάποιοι από εσάς θα κόψετε τις συχνές εξορμήσεις σας. 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
19 ώρες πριν, dkstopo είπε

Όσοι δυσανασχετειτε με την πρακτική ορισμένων να κάνουν καταγγελία ή κλέβετε ή σας αρέσει να σας κλέβουν ή το τρίτο. 

Το τρίτο;;;;;

- το τριτο πρόγραμμα;

- το τρίτο στεφάνι;

- το τριτο το μακρύτερο;

Δημοσ.

Νομίζω ότι στο σκέλος "αν δεν κόβει απόδειξη να μου αφαιρεί το φόρο από την τιμή" θα λέγαμε οι περισσότεροι εύκολα ναι αν το εκανε μια επιχείρηση. 

Επίσης το "μαύρο" χρήμα τέτοιου τύπου καταλήγει τελικά σε μεγάλο ποσοστό στο κράτος μέσω ΦΠΑ από πηγές που δεν μπορεί να αφαιρεθεί, και εξηγώ:

πχ

Το Pita-Bifteki-Gyros δεν κόβει απόδειξη, αρα δεν φορολογειται και έχει περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα για κατανάλωση, ως μικρομεσαίος δεν θα βγάλει τα λεφτά στην Ελβετία, θα τα φαει εδώ και

α) ενα αλλο μαγαζί θα δουλέψει περισσότερο (δεν κλέβουν ολοι, αρα πιθανότατα θα αποδοθεί ποσό στο κράτος) και θα επιβιώσει από το κλείσιμο. 

(να θυμίσω τα τεράστια έσοδα που  είχε το κράτος την χρυσή περίοδο που αποδείξεις κόβονταν σπάνια κ είχαμε στην Ελλάδα μπακάλικα αντί για σούπερ μάρκετ). 

(μεγάλη αλήθεια πάντως ότι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις πάντως αναλογικά με τον πληθυσμό κ η κλίμακα δεν ευνοεί την επιβίωση τους σε κάποιες περιοχές) 

β) Θα δαπανήσει μεγάλο ποσό των κερδών του σε αγορές που είναι σίγουρη η φορολόγηση, πχ σουπερμάρκετ, καυσιμα, αεροπορικά, ξενοδοχεία, ρευμα, νερό, κλπ, οπότε και πάλι θα εισπράξει το κράτος. 

Γενικά η μαύρη οικονομία ημών των μικρομεσαίων δεν στοιχίζει τρελά στο κράτος λόγω ανακύκλωσης του χρήματος, περισσότερο στοιχίζει η φοροαποφυγη με λογιστικά τρικ των μεγάλων πορτοφολιων, αλλά αυτοί δεν διαβάζουν insomnia να μας πουν τι τα κάνουν. 

Σε κάποιες χώρες εξωτερικού υπάρχει ήδη υποχρέωση για πληρωμή με κάρτα/ηλεκτρονικό χρήμα σχεδόν παντού, θα έρθει αργά ή γρήγορα κ εδω η κατάργηση του μετρητού και θα είναι πιο δύσκολο να κλέψει το Pita-Bifteki-Gyros λοιπόν. 

Θα ζούμε τότε σε μια ουτοπία μαγικά;

Φυσικά και όχι, επειδή αφοριζουμε το κράτος οι περισσότεροι αλλά δεν μπαίνουμε στο σύστημα να το αλλάξουμε από μέσα (συμμετοχή στην πολιτική ζωή περισσότερων ισον περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και καλύτερη λειτουργία της δημοκρατίας). 

Ας πάμε να ψηφίσουμε τουλάχιστον για αρχή στις επόμενες εκλογές και ας μπούμε στο κόμμα που ο καθένας νομίζει ότι μπορεί να αλλάξει κάτι και αν αυτό γίνει μαζικά, κάτι όντως θα αλλάξει σιγά σιγά,από τη συμμετοχή των ενεργών πολιτών. Κ οχι μόνο στη φορολόγηση κ την απόδοση ΦΠΑ. :)

(σε ουτοπία κατέληξα τελικά, οπότε.....)

Δημοσ.

ολες τις αυξησεις τις τρωμε εμεις οι καταναλωτες,με τραγικοτερη ολων τα 8 σεντς στον καφε,λες και δεν μπορουσαν να τα απορροφησουν τα μαγαζια...ε λοιπον καταγγελια σε οποιον δεν κοβει αποδειξη να αρχισουν να κλεινουν τα ρδελα τους ενα ενα

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, dukas77 είπε

ολες τις αυξησεις τις τρωμε εμεις οι καταναλωτες,με τραγικοτερη ολων τα 8 σεντς στον καφε,λες και δεν μπορουσαν να τα απορροφησουν τα μαγαζια...ε λοιπον καταγγελια σε οποιον δεν κοβει αποδειξη να αρχισουν να κλεινουν τα ρδελα τους ενα ενα

Γιατι να το απορροφησουν τα μαγαζιά? Δεν ήταν δικιά μας απόφαση. Ενημερωτικά, πηγα στο Mart να βρω βιοδιασπωμενες λύσεις, και τελικά με συμφέρει να χρεώσω αυτά τα 10 λεπτά παραπάνω γιατί το κράτος δεν προνοησε να δώσει στην αγορά, αν όχι σε χαμηλότερη, τουλάχιστον στην ίδια τιμή βιοδιασπωμενα, πρώτου επιβάλει τον νόμο. 

5 ώρες πριν, rodosf1 είπε

Το Pita-Bifteki-Gyros δεν κόβει απόδειξη, αρα δεν φορολογειται και έχει περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα για κατανάλωση, ως μικρομεσαίος δεν θα βγάλει τα λεφτά στην Ελβετία, θα τα φαει εδώ

👍🏻

Δημοσ.
7 ώρες πριν, dukas77 είπε

να απορροφήσουν αυτό, να απορροφήσουν και το ρεύμα, να απορροφήσουν και τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες...

Σωστά;

Σε κάθε παρόμοια περίπτωση όλοι ζητάνε απορρόφηση τιμής από τον επαγγελματία. Διότι ο επαγγελματίας ως γνωστόν μπορεί να απορροφήσει οποιαδήποτε αύξηση αλλά ο καταναλωτής δε μπορεί να αντέξει τα λίγα cents της αύξησης,

Μα ο καταναλωτής είναι ο τελευταίος τροχός εννοείται ότι αυτός θα τις "φάει" όλες τις αυξήσεις.

Δεν έχω κατάστημα αλλά όσοι έχουν τέτοιες απόψεις ας ανοίξουν ένα κατάστημα και να απορροφήσουν τις τιμές. Είναι σίγουρη επένδυση αφού θα χεστούν στα φράγκα πουλώντας φθηνότερα. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Θυμάμαι τώρα σκηνικό, καταστηματάρχης να υπερασπίζεται κάποια αύξηση λέγοντας εκτός των άλλων για κάτι που έπρεπε να αγοράσει για το κατάστημα. Ας πούμε μια καφετιέρα. Κι ο πελάτης να λέει... Και τι εγώ, θα στην πληρώσω την καφετιέρα;

• Thanks 1
Δημοσ.

Εκεί που έχει φτάσει η φορολογία συν την καταστροφή του κορονοιού, δεν καταλαβαίνω την απορία. Προφανώς ο επαγγελματίας θα κόψει απόδειξη μόνο τις κάρτες (οι οποίες είναι υπεραρκετές πλέον άρα θα δείξει τζίρο) και θα αποφύγει να κόψει τα μετρητά που δεν "φαίνονται" πουθενά. Αν έχετε θέμα με αυτό, να πληρώνετε πάντα με κάρτα. Με τη φορολογία 22%, φπα 24%, συν προκαταβολή φόρου, συν τέλη επιτηδεύματος, συν μείωση δουλειάς λόγω κορονοιου-ακρίβειας είναι απόλυτα φυσικό να κοιτάξει ο άλλος να φοροδιαφύγει. Όχι για να βγάλει λεφτά, αλλά για να επιβιώσει...

• Thanks 1
Δημοσ.

Aυτα τα μυαλα εχετε μερικοι,

Μαγαζι πρωτη μουρη στο κερατσινι και δεν μπορει να δεχτει τιμολογιο των 200€ για την δουλεια που του εκανα ,διοτι θα φανει στην εφορια οτι μπαινει μεσα.

Αλλο μαγαζακι μικροτερο με συζυγο στα νυχια(μαυρα και αραχνα).Επιδοματα,παιδιων,ενοικιων,φτωχειας ,πεινας και εξαθλιωσης και το καντηλι για την καθε κυβερνηση συννεφο.

Εγω δεν θα διαφωνουσα αν η κυβερνηση εδινε την δυνατοτητα στους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χαμηλοεισοδηματιες να μην καταθετουν ΦΠΑ ,αλλα αυτο να εφτανε στον τελικο καταναλωτη,

• Thanks 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Aυτα τα μυαλα εχετε μερικοι,

Μαγαζι πρωτη μουρη στο κερατσινι και δεν μπορει να δεχτει τιμολογιο των 200€ για την δουλεια που του εκανα ,διοτι θα φανει στην εφορια οτι μπαινει μεσα.

Αλλο μαγαζακι μικροτερο με συζυγο στα νυχια(μαυρα και αραχνα).Επιδοματα,παιδιων,ενοικιων,φτωχειας ,πεινας και εξαθλιωσης και το καντηλι για την καθε κυβερνηση συννεφο.

Εγω δεν θα διαφωνουσα αν η κυβερνηση εδινε την δυνατοτητα στους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χαμηλοεισοδηματιες να μην καταθετουν ΦΠΑ ,αλλα αυτο να εφτανε στον τελικο καταναλωτη,

δεν είναι όλοι οι επαγγελματίες "απατεώνες" και επίσης το ότι υπάρχουν κάποιοι που βγάζουν τον κώλο τους από μαύρα κι άραχνα δε σημαίνει ότι συμβαίνει με όλους. Παρόμοιες επιχειρήσεις γνωρίζω κι εγώ και σίγουρα γνωρίζουν όλοι.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 7/3/2022 στις 5:16 ΜΜ, Bitbit είπε

δεν είναι όλοι οι επαγγελματίες "απατεώνες" και επίσης το ότι υπάρχουν κάποιοι που βγάζουν τον κώλο τους από μαύρα κι άραχνα δε σημαίνει ότι συμβαίνει με όλους. Παρόμοιες επιχειρήσεις γνωρίζω κι εγώ και σίγουρα γνωρίζουν όλοι.

Kαι επειδη δεν ειναι ολοι θεωρεις οτι πρεςπει να γινεται?ΜΙλαγαν για φοροφιαδυγες που αγγιζαν το 40%,καταστηματα,εε κλπ.Τι ακριβως θελεις να πεις?

Δημοσ.

Επειδή βλέπω ότι γενικά υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι η πληρωμή με κάρτα ή ηλεκτρονική πληρωμή φορολογείται asap αυτό δεν ισχύει. Το έσοδο και ο ΦΠΑ που λαμβάνεται δεν φαίνεται αν δεν εκδοθεί απόδειξη με την χαρακτηριστική σήμανση και να περαστεί αυτόματα στην ειδική μνήμη της ταμειακής ή του υπολογιστή από του οποίου το software εκδίδεται η απόδειξη. Ναι είναι πιο εύκολο σε περίπτωση ελέγχου να βρεθεί φοροδιαφυγή αντιπαραβάλλοντας τις κινήσεις του επαγγελματικού λογαριασμού με τις αποδείξεις που έχουν εκδοθεί την ίδια χρονική περίοδο αλλά μέχρι εκεί.

Η δικαιολογία πάντως ότι η φορολογία είναι υψηλή δεν πολυστέκει. Είδαμε και δεκαετίες 90 και 00 με τον ΦΠΑ στο 18% και χαμηλότερους συντελεστές φορολογίας και το αφορολόγητο στα 12.000€ πόσο υψηλή ήταν. 

Όσο για κάποια καταστήματα ταχυεστίασης και διανομής είναι ντροπή να μην εκδίδουν αποδείξεις αν συνοπολογίσεις τους τζίρους που έκαναν με τον 1 - 1,5 χρόνο καραντίνας.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...