insomniac01 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Η φοροδιαφυγή υπάρχει γιατί οι φόροι του κράτους είναι εκτός πραγματικότητας. Είναι απλό. Η φοροδιαφυγή υπάρχει γιατί ο κόσμος βλέπει ότι το κράτος δεν αξιοποιεί τους φόρους (στην ανάπτυξη νέων δρόμων, υποδομών, εκσυχρονισμων νοσοκομείων σε επίπεδο Γερμανίας, Δανιας - ακόμα και Βουλγαρίας, εκσυγχρονισμών σχολειων - καινούργια κτήρια, αλουμίνια, παράθυρα, πόρτες, υπολογιστές, ανάπτυξη αγγλικής γλώσσας εφόσον όλα είναι στα αγγλικά, σοβαρή εκμάθηση δεύτερης γλώσσας όπως ασιατικές η σαξονικές μέσω προγραμμάτων κλπ). Όταν θα γίνουν αυτά στην παρένθεση η φανεί μια διάθεση να γίνουν, τότε θα σταματήσει η φοροδιαφυγή. 1
Bitbit Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 50 λεπτά πριν, dkstopo είπε Οποιος δεν κόβει απόδειξη κλέβει απευθείας εμάς που του δίνουμε το ΦΠΑ για να το αποδώσει στο κράτος. Όσοι δυσανασχετειτε με την πρακτική ορισμένων να κάνουν καταγγελία ή κλέβετε ή σας αρέσει να σας κλέβουν ή το τρίτο. Προσωπικά δεν έχω κάνει αλλά όποιο κατάστημα δεν κόβει σε αγορά μου είναι η τελευταία φορά που με βλέπει σαν πελάτη. Αν κάποιος δε κόβει αποδείξεις αλλά σου κάνει καλύτερη τιμή, τι κάνεις εκεί; Προφανώς εννοώ πάσης φύσεως επιχειρήσεις
xgol Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Bullrich είπε Οσο και να κοπανιεστε μερικοι, με την καλη εννοια το γραφω, η αληθεια ειναι στην φωτο που εβαλε ο φιλος πιο πανω. Αν δεν <<κλειψεις>> το κρατος δεν επιβιωνεις. Γραμμενο αλλιως, τα κερδη σου ειναι απο το <<κλεψιμο>> των κερδων του κρατους. Ολα τα αλλα καλα ειναι για κουβεντουλα, που ομολογω ειναι πολυ ενδιαφερουσα. Να μην επιβιωσεις τοτε. Για να γινει η οποιαδηποτε συζητηση πανω σε αυτο το θεμα, πρεπει να υπαρχει εμπειρια ή εστω γνωση παρομοιων φορολογικων συστηματων ανά την Ευρώπη. Πχ το 53% στη Γερμανια σας αρεσει;! 35 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Η φοροδιαφυγή υπάρχει γιατί οι φόροι του κράτους είναι εκτός πραγματικότητας. Είναι απλό. Η φοροδιαφυγή υπάρχει γιατί ο κόσμος βλέπει ότι το κράτος δεν αξιοποιεί τους φόρους (στην ανάπτυξη νέων δρόμων, υποδομών, εκσυχρονισμων νοσοκομείων σε επίπεδο Γερμανίας, Δανιας - ακόμα και Βουλγαρίας, εκσυγχρονισμών σχολειων - καινούργια κτήρια, αλουμίνια, παράθυρα, πόρτες, υπολογιστές, ανάπτυξη αγγλικής γλώσσας εφόσον όλα είναι στα αγγλικά, σοβαρή εκμάθηση δεύτερης γλώσσας όπως ασιατικές η σαξονικές μέσω προγραμμάτων κλπ). Όταν θα γίνουν αυτά στην παρένθεση η φανεί μια διάθεση να γίνουν, τότε θα σταματήσει η φοροδιαφυγή. Η φοροδιαφυγη υπαρχει επειδη απο τη μια ειμαστε μια χωρα που αυτο διδασκει στους πολιτες της, την κλοπή, τη λαμογιά κι τη μιζέρια. Απο την άλλη, εμεις οι ίδιοι έχουμε κατοχικα κατάλοιπα και σύνδρομα, απο την τουρκοκρατία όπου Κράτος = Οθωμανικό Κράτος, και ο καθενας κοιτουσε να επιβιώσει σα μονάδα. 10
Anastazio Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, xgol said: Να μην επιβιωσεις τοτε. Για να γινει η οποιαδηποτε συζητηση πανω σε αυτο το θεμα, πρεπει να υπαρχει εμπειρια ή εστω γνωση παρομοιων φορολογικων συστηματων ανά την Ευρώπη. Πχ το 53% στη Γερμανια σας αρεσει;! Η φοροδιαφυγη υπαρχει επειδη απο τη μια ειμαστε μια χωρα που αυτο διδασκει στους πολιτες της, την κλοπή, τη λαμογιά κι τη μιζέρια. Απο την άλλη, εμεις οι ίδιοι έχουμε κατοχικα κατάλοιπα και σύνδρομα, απο την τουρκοκρατία όπου Κράτος = Οθωμανικό Κράτος, και ο καθενας κοιτουσε να επιβιώσει σα μονάδα. Φίλε λίγο θα διαφωνήσω, ο κάθε ΕΕ κοίταει πως να επιβιώσει από 🤡 που σε θεωρουν δουλοπαροικο και βάζουν πχ πλαφόν κέρδους σε προϊόν που το 55% τουλάχιστον είναι στεγνός φόρος🤣, φόρος που υπάρχει μόνο για να μπορεί να συντηρεί την πελατεία του.ξερεις για ποιους μιλάω. 🤣 Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2022 από Anastazio 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, xgol είπε Να μην επιβιωσεις τοτε. Πχ το 53% στη Γερμανια σας αρεσει;! Να σου ψοφησει ο σκυλος ή ακομα καλυτερα να σου καει το βιντεο, που ελεγε και ο χαρυ κλην. Σε εμενα ψωνισες απο σβερκο. Ζω στην Γερμανια και ΔΕΝ ειμαι ελευθερος επαγγελματιας. Αλλα επειδη ξερω οτι τα εγραψες φιλικα δεν σε παρεξηγω.
sstratos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 14 ώρες πριν, magictoboggan είπε Επίσης το κράτος δεν με ρωτάει αν συμφωνώ στο που θα χρησιμοποιηθούν οι φόροι που δίνω. Θα μου πεις έχουμε δημοκρατία, ψηφίζει ο λαός και η πλειοψηφία κάνει κουμάντο. Και σε εμένα γιατί πρέπει να μου επιβάλλεται η άποψη της πλειοψηφίας εάν δεν συμφωνώ; Εμένα αυτό που με ενοχλεί είναι ότι δεν υπάρχει σεβασμός στην ατομικότητα. Γιατί να πληρώνω φόρους σε ένα κράτος όπου δεν εξυπηρετεί τα ατομικά μου συμφέροντα αλλά αυτά της πλειοψηφίας(τα οποία δεν συμπίπτουν με τα δικά μου); Το θεωρώ τουλάχιστον κοροϊδία και υποτακτική - γλοιώδη συμπεριφορά το να υποστηρίζω ένα σύστημα που δεν σέβεται την ατομικότητα μου μέσω των φόρων που δίνω. Αν και off topic, εφόσον η πλειοψηφία δεν σε εκφράζει, και δεν σου αρέσει το τρέχον σύστημα, βρες ένα κόμμα που σε ικανοποιεί και ψήφισε το. On topic, όντως και εγώ σε πόλη της επαρχίας που παραγγελνω από fagi, στις 10 οι 5 έχουν απόδειξη 🤷 1
QuantumWanderer Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 13 ώρες πριν, StamTheMan είπε Συγχαρητηρια,ελυσες το προβλημα. Σαφώς και όχι, αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κάποιος που θεωρεί ότι θίγεται. Όπως και σε άλλα με το Συνήγορο του Πολίτη. Κάποια μού τα έλυσε, κάποια όχι. Η αδράνεια, μόνο κατηφόρα και επιπρόσθετη φτωχοποίηση φέρνει. 5 ώρες πριν, dkstopo είπε Οποιος δεν κόβει απόδειξη κλέβει απευθείας εμάς που του δίνουμε το ΦΠΑ για να το αποδώσει στο κράτος. Όσοι δυσανασχετειτε με την πρακτική ορισμένων να κάνουν καταγγελία ή κλέβετε ή σας αρέσει να σας κλέβουν ή το τρίτο. Προσωπικά δεν έχω κάνει αλλά όποιο κατάστημα δεν κόβει σε αγορά μου είναι η τελευταία φορά που με βλέπει σαν πελάτη. Ακριβώς, αυτό θα πρόσθετα. Έχουμε μεγαλύτερη δύναμη επιλέγοντας ως καταναλωτές.
vasilllis Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 17 ώρες πριν, Anastazio είπε Παλικαρα μου κανε οτι γουσταρεις,εγω θα σου πω οτι για ενα κρατος που μονο τον αερα που αναπνεω δεν εχει φορολογησει και η ανταποδοτικοτητα δεν υφισταται σαν ενοια για την φορολογηση αυτη εγω αυτο το κρατος θα το κλεβω απο παντου!Καλη τυχη με τις ρουφιανιες!😅 Γιατι δεν πας σε αλλο κρατος να ησυχασεις ? 17 ώρες πριν, james01gr είπε Φίλε εάν όλοι πλήρωναν αυτό που έπρεπε θα είχαμε όλοι λιγότερη φορολογία. Μιλάμε για ανθρώπους που ανοίγουν μια εταιρεία για έναν χρονο, μαζεύουν ΦΠΑ κτλ και μετά την φουντάρουν. Μιλας για ανταποδοτικοτητα. Σε ποια άλλη χώρα γίνεται αυτό; έχω ένα κατάστημα κοντά μου, το βούλιαξαν, φεσωσαν τους πάντες και το ξανάνοιξαν. Απέξω υπάρχουν παρκαρισμενες Ferrari & Porsche. Και μετά μου λες πως δεν έχουν αφήσει τίποτα αφορολόγητο. Θα περιμένεις στον αιώνα τον απαντά έτσι και δεν απαιτούμε να πληρώνουμε όλοι φόρους. Σχετικά με το τι κανουν τα καταστήματα, εάν έχουν 400 παραγγελίες κάθε ημέρα και έχουν αρκετές από αυτές σε τραπέζια δικά τους, παίζουν μπάλα όπως θέλουν. Κόβουν απόδειξη στα τραπέζια και είναι εντάξει σε έλεγχο και δεν κόβουν στα delivery. Εάν στο τέλος της ημέρας οι αποδείξεις καλύπτουν τα ποσά που πληρώθηκαν στην επιχείρηση ηλεκτρονικά τότε η επιχείρηση είναι εντάξει. Ο πελάτης που έχει πληρώσει ηλεκτρονικά δεν χρειάζεται την απόδειξη καθώς φαίνεται από τον λογαριασμό του πως έχει πληρώσει σε επαγγελματικό λογαριασμό και μετράει στο αφορολογητο. Όταν πληρώνεις από PayPal βέβαια δεν φαινεται τίποτα. Λεπτά γράμματα για αρκετους.Και το αδικο κρατος χτυπαει εκει που μπορει να χτυπησει με οποιο μεσο.Σαφως και τα γνωριζει,αλλα δεν μπορει να κανει τιποτα. 17 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Ναι σωστά, επειδή όμως το κράτος μετά δεν ξέρει τι να κάνει για να καλύψει τα ελλείμματα από όσους δεν πληρώνουν τα προβλεπόμενα από τον προϋπολογισμό, τότε έρχεται και σε σκίζει με άλλες τακτικές και τεχνικές φορολόγησης όπως τεκμήρια, αγορές με κάρτες, εμμεσες τεχνικές ελέγχου κτλ. Όσο θα χρωστάμε της Μιχαλούς σε ξένους πιστωτές μην περιμένεις ανταπόδοση, πληρώνεις για να εξοφλουνται οι δόσεις των δανείων και να μην πτωχευσουμε..... Σε πολλές χώρες της δύσης ο πολίτης εμπιστευοταν περισσότερο το κράτος και αυτό δεν καθόταν να σε χτυπάει από παντού μέχρι να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας βέβαια αν δε έβρισκαν σου κοβουν τον κόπο, εδώ γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Οσο το κράτος(κυβέρνηση) κοιταει να λειτουργει ψηθοθηρικά αυτο το φαινομενο θα υπαρχει. 12 ώρες πριν, 50EuroUser είπε Όσο πιο πολύ ανεβαίνει η φορολογία τόσο περισσότερο αυξάνει και η τάση για φοροδιαφυγή/φορο-αποφυγή (φοροτεχνικά trick). ΦαΠΑ 24%! το 5ο υψηλότερο στην ΕU τη στιγμή που σε υγεία, παιδεία και υποδόμες είμαστε κάπου στο 1970 με 1990. Για την μάλλον παγκόσμια πατέντα περι προ-πληρωμής φόρου και μέγεθος του ΕΦΚ στην βενζίνη στα 0.7€/Λ ... ο όρος ληστρικό κράτος είναι μάλλον υπερ-κολακευτικός! Την ώρα που το καύσιμο της χώρας είναι τα ξύλα και το φαγητό σύντομα μάλλον αγριόχορτα βελανίδια και άφθονο σανό κάποιοι μιλάνε για 4η βιομηχανική επανάσταση! Ένα κράτος εξαρτήμενο που ποτέ του δεν είχε ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική υπερ του εθνικού συμφέροντος. Όλα είναι δανεικά και πρέπει να αποπληρωθούν ... μέσω της βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού. Θυμαμαι και επι εποχη ανδρεα που ηταν παχιες οι μυγες... 6 ώρες πριν, Bullrich είπε Οσο και να κοπανιεστε μερικοι, με την καλη εννοια το γραφω, η αληθεια ειναι στην φωτο που εβαλε ο φιλος πιο πανω. Αν δεν <<κλειψεις>> το κρατος δεν επιβιωνεις. Γραμμενο αλλιως, τα κερδη σου ειναι απο το <<κλεψιμο>> των κερδων του κρατους. Ολα τα αλλα καλα ειναι για κουβεντουλα, που ομολογω ειναι πολυ ενδιαφερουσα. Γιατι δεν επιβιωνεις ?Δεν το καταλαβα.Εχετε μαθει στην ρεμουλα ολοι μου φαινεται (με την καλη εννοια) 3
filip123go Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, magictoboggan είπε Γιατί σε απασχολεί τόσο αν μια επιχείρηση κάνει φοροδιαφυγή ώστε να προβείς σε μήνυση; Σε επηρεάζει κάπως; Γιατί ο εργοδότης μου βάζει 1500 ευρώ στο λογαριασμό μου κάθε μήνα και σε εμένα φτάνουν τα 1100 (τυχαία τα ποσά). Σχέδόν το 1/4 παει σε φόρους. Let that sink in. Καλά δεν συζητάω για μεγαλύτερους μισθούς. Για να φτάσεις να παίρνεις 2000 ευρώ καθαρά, ο εργοδότης σου πρέπει να πληρώσει 3000. 1000 ευρώ (το 1/3 του μισθού σου) εξαφανίζεται και έχεις παροχές μηδέν. Ευχαριστείς την εταιρεία που σου δίνει ιδιωτ. ασφάλιση μήπως και πάθεις κάτι. Και αυτό ισχύει για όλους. Και τον ε.ε. τον ξεσκίζουν στους φόρους. Η διαφορά είναι πως αυτός μπορεί να κρύψει. Εγώ όχι. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2022 από filip123go 3
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 10 ώρες πριν, priamosss είπε Είναι πολύ σοβαρό θέμα αυτό τώρα😂 και να το κάνουν που αυτό το ποσοστό δεν υπάρχει το κάνουν για να κρατηθεί η επιχείρηση αν βάλεις πρώτες ύλες ρεύμα ΙΚΑ ΤΕΒΕ και πολλά άλλα δε βγαίνει η επιχείρηση όταν το κράτος παίρνει το 65-70% καλά κάνει όπου μπορεί ας παρανομησει αφού δεν έχει καμία βοήθεια από το κράτος υπάρχουν βέβαια πολλοί κομπλεξικοι πελάτες που λένε για αποδείξεις λες κ παίρνει οικόπεδο αυτά λένε όσοι δεν έχουν επιχείρηση κ κοιτάζουν να βγάζουν τη χολή τούς στα μαγαζιά μερικοί όχι όλοι Λογικό και αναμενόμενο είναι μερίδα πελατών να απαιτεί νομιμότητα και να βγάζει την χολή της στους επιχειρηματίες. Πρώτον, δεν είναι πρόβλημα του καθενος μας επειδή ένας τρίτος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Αν δεν μπορεί να κλείσει. Ο πατέρας μου διατηρούσε επιχείρηση στην Ερμού και κάποια στιγμή την έκλεισε γιατί δεν άντεχε άλλο από πολλές απόψεις, είχε τρελαθεί. Έτσι πάνε αυτά φίλε μου, δεν κάθεσαι να μένεις να αυξάνουν οι οφειλές τα φέσια οι παρανομιες και μετά να κλείσεις έτσι κι αλλιώς να χρωστάς παντού και να σε κυνηγάνε πιστωτές εφορία εργαζόμενοι κτλ, κλείνεις στην ώρα σου και περιορίζεις τις συνέπειες. Δεύτερον, όταν ο μισθωτός δεν έχει δυνατότητα να φοροδιαφυγει και ανέχεται τον εργοδότη με τις παρατυπίες του και τους εκβιασμούς του, πάλι λογικό είναι να μην έχει ανοχή σε αυτά. Για το τελευταίο που λες ότι ο εργοδότης δεν έχει βοήθεια από κανέναν, η απάντηση είναι απλή, κανένας δεν είχε βοήθεια από κανέναν στην Ελλάδα. Γιατί αν εξαιρέσεις τον θεσμό της οικογένειας που και εκεί ακόμα υπάρχουν θέματα, δεν υπήρχε ποτέ κοινωνική και συλλογική συνείδηση, όλοι μόνοι τους ήτανε και ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του από το δικό του μετερυζι. 9 ώρες πριν, Bullrich είπε Οσο και να κοπανιεστε μερικοι, με την καλη εννοια το γραφω, η αληθεια ειναι στην φωτο που εβαλε ο φιλος πιο πανω. Αν δεν <<κλειψεις>> το κρατος δεν επιβιωνεις. Γραμμενο αλλιως, τα κερδη σου ειναι απο το <<κλεψιμο>> των κερδων του κρατους. Ολα τα αλλα καλα ειναι για κουβεντουλα, που ομολογω ειναι πολυ ενδιαφερουσα. Πολύ σωστά. Όταν όμως έρθουν και τον πιάσουν μετα να μην κλαίγεται. Ήξερε πως μπορεί να συμβεί αυτό. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Πολύ σωστά. Όταν όμως έρθουν και τον πιάσουν μετα να μην κλαίγεται. Ήξερε πως μπορεί να συμβεί αυτό. A, ετσι πανε αυτα. Ρισκο ειναι. Εγω δεν το εγκρινω, αλλα ...
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 8 ώρες πριν, insomniac01 είπε Η φοροδιαφυγή υπάρχει γιατί οι φόροι του κράτους είναι εκτός πραγματικότητας. Είναι απλό. Η φοροδιαφυγή υπάρχει γιατί ο κόσμος βλέπει ότι το κράτος δεν αξιοποιεί τους φόρους (στην ανάπτυξη νέων δρόμων, υποδομών, εκσυχρονισμων νοσοκομείων σε επίπεδο Γερμανίας, Δανιας - ακόμα και Βουλγαρίας, εκσυγχρονισμών σχολειων - καινούργια κτήρια, αλουμίνια, παράθυρα, πόρτες, υπολογιστές, ανάπτυξη αγγλικής γλώσσας εφόσον όλα είναι στα αγγλικά, σοβαρή εκμάθηση δεύτερης γλώσσας όπως ασιατικές η σαξονικές μέσω προγραμμάτων κλπ). Όταν θα γίνουν αυτά στην παρένθεση η φανεί μια διάθεση να γίνουν, τότε θα σταματήσει η φοροδιαφυγή. Φοροδιαφυγή υπήρχε και πολύ πριν την κρίση με χαμηλότερους φόρους. Όπως και πολλά άλλα πράγματα που τα ρίχνουμε στην συνέβαιναν και πριν από αυτήν. 5 ώρες πριν, sstratos είπε Αν και off topic, εφόσον η πλειοψηφία δεν σε εκφράζει, και δεν σου αρέσει το τρέχον σύστημα, βρες ένα κόμμα που σε ικανοποιεί και ψήφισε το. On topic, όντως και εγώ σε πόλη της επαρχίας που παραγγελνω από fagi, στις 10 οι 5 έχουν απόδειξη 🤷 Που ακόμα και άλλο κόμμα να βρει να ψηφίσει, πάλι τα ίδια θα γίνονται, γιατί ελάχιστοι έχουν εικόνα και εμπειρία για το πως διαμορφωνονται και καθορίζονται τα δημόσια οικονομικά μιας χώρας. Πάλι φόροι και χαράτσια θα πέσουν για να μην γίνει στάση πληρωμών και μετά ακολουθήσει η γνωστή ατάκα του ΓΑΠ. 8 λεπτά πριν, Bullrich είπε A, ετσι πανε αυτα. Ρισκο ειναι. Εγω δεν το εγκρινω, αλλα ... Εμ πως θα γίνει δηλαδή; Να χρωστάς παντού; Έτσι κι αλλιώς θα κλείσεις δηλαδή και μετά θα σε κυνηγάνε, αν μείνεις με χρέος στον ΟΑΕΕ δεν θα σου δίνουν σύνταξη η θα γίνει συμψηφισμός. Όταν βλέπεις προβλήματα πρέπει να λαμβάνεις μέτρα. Αν προτιμήσεις φοροδιαφυγή, θα έρθει το κράτος να σου αυξήσει το τέλος επιτηδευματος. 1
Bitbit Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Πρώτον, δεν είναι πρόβλημα του καθενος μας επειδή ένας τρίτος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Κατα τη γνώμη μου (μπορεί να είμαι και λάθος) αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που μας έχει πάρει ο διάολος. Η λογική, εμείς να είμαστε καλά και όλοι οι άλλοι να πάνε να ...... Γιατί αν εσύ είσαι καλά και ο άλλος όχι, δε θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα αντιδράσει και θα σε πάρει ο διάολος (όπως μας έχει πάρει ήδη). Και μετά θα έρθω κι εγώ να σου πω, δε βγαίνεις; Πρόβλημα σου. Χωρίς να θέλω να πω ότι επειδή δε βγαίνει μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει. Μη παρεξηγηθούμε.
SabotazNic Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 9 ώρες πριν, xgol είπε Να μην επιβιωσεις τοτε. 3 ώρες πριν, vasilllis είπε Γιατι δεν επιβιωνεις ?Δεν το καταλαβα.Εχετε μαθει στην ρεμουλα ολοι μου φαινεται (με την καλη εννοια) Για να επιβιωσει μια ταβερνα ή καποιο γυραδικο, πρεπει να εχει τιμες κυριλε εστιατοριων. Για πειτε τωρα, ποσες φορες τον μηνα τρωτε σε ταβερνα/γυραδικο και ποσες σε κυριλε. Γιατι, εγω πουλαω την μοσχαροκεφαλη (σε γνωστες "πατσα") 6 ευρω, και λιγα χιλιομετρα πιο περα, τα ιδια μαγουλα μοσχαρισια τα πουλαει αλλος 14. Πρεπει να καταλαβετε μερικοι οτι αν δεν "κλεψουν-με" το κρατος, η χαμηλη και μεσαια ταξη πολυ απλα δεν θα ξαναφαει εξω (περα απο Χριστουγεννα και καλοκαιρι). Η ΔΕΗ τα τελευταια 2 4μηνα μας ηρθε 30% πανω. Αλλα εγω αν βαλω ξαφνικα το φαγητο απο 6 -> 8, προφανως θα αραιωσει η κινηση. 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Φοροδιαφυγή υπήρχε και πολύ πριν την κρίση με χαμηλότερους φόρους. Όπως και πολλά άλλα πράγματα που τα ρίχνουμε στην συνέβαιναν και πριν από αυτήν. Και φοροδιαφυγη υπηρχε, και να παιρνουμε δανεια και πιστωτικες που τα εκαιγαν ολοι υπηρχε, και να μπαινουμε σε ΔΕΗ με 3-5κ μισθο με βυσμα υπηρχε (εδω να συμπληρωσω οτι μεχρι πριν 2 χρονια, ερχοντουσαν ΔΕΗτζιδες, και ζητουσαν αποδειξεις 50 ευρω ενω ετρωγαν 13 ευρω σε αξια. Αλλα ναι, ο ΕΕ φταιει και εδω). Φτανει με την καραμελα οτι φταιει μονο ο ΕΕ για αυτην την κατασταση.
Klausx Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή γιαυτό και δεν πέφτει ο φόρος στα καύσιμα ή στα τσιγάρα κτλ δεν υπάρχει balance στην οικονομία και από από τα σιγουράκια παίρνει το κράτος τα έσοδα που χρειάζεται για να λειτουργήσει. Δεν υπάρχει συμπόνια για την Χώρα μόνο απάθεια από πολλούς και λογικό με όλα αυτά που έχουν συμβεί και συμβαίνουν ακόμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα