Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vasilllis είπε

Αυτο εννοουσα.Οτι ειναι πολυ δυσκολο να ψαξει μια μια την αποδειξη οποτε πανε συνολικα τα ποσα της ημερας.

Eγω μιλησα για Ζ ομως,δεν ειπα οτι θα κατσουν να δουν μια μια τις αποδειξεις.
Απο την αλλη,εσυ μπορει να εχεις στο μυαλο σου μαγαζια που πανε 300 παραγγελιες τη μερα,οποτε σου φαινεται δυσκολο να γινει διασταυρωση μια μια.
Αν το σκεφτεις ειναι το ιδιο ευκολο  με το να ελεγξουν το POS.

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Αυτο εννοουσα.Οτι ειναι πολυ δυσκολο να ψαξει μια μια την αποδειξη οποτε πανε συνολικα τα ποσα της ημερας.

ΥΓ Ομολογω οτι μου εκανε μεγαλη εντυπωση που ηρθανε για ελεγχο.Καποια καρφωτη θα επεσε σιγουρα :)

To μαγαζι που δουλευω εχουμε μεσο ορο καθημερινες 900-1000 παραγγελιες και πσκ 1200-1500 , ανα μερα , δεν νομιζω καποιος εφοριακος να ειναι τοσο μαζοχιστης ωστε να κατσει να ψαξει 1-1 της αποδειξεις

αν συνφωνει το Ζ με τα ποσα τον εφαρμογων τοτε ειναι κομπλε , στα 2 περιπου χρονια που ειμαι εκει εχουν περασει 4 η 5 φορες , παντα μα παντα περνουν αμπαριζα ολα τα μαγαζια στο δρομο μας (καφε/bar , φαγαδικα , ψιλικα ) και οτι βρουν ανοικτο , οποτε καρφωτη σε 50 μαγαζια λιγο χλωμο ,γενικα περιοδους γιορτων κτλ περνανε συχνα

εχει τυχει κανα 2 φορες να με σταματησουν πριν μπω σε οικοδομη και να μου ζητησουν να δουν αν στη παραγγελια εχει αποδειξη (δειξαν ταυτοτητες , και ηταν και αστυνομικος μαζι τους)

Δημοσ.
20 ώρες πριν, vasilllis είπε

δεν εχεις ιδεα πως λειτουργει η φοροδιαφυγη ε?Τι μπορει να διασταυρωσει καποιος με 50 παραγγελίες απο efood? αν εχει κοψει 50 αποδειξεις?

Και αλλες 50 απο το box? και αλλες 50 απο το thelwsoyvlakia? δεν μπορουν να ελεγχθουν φιλε μου.

Δεν έχεις ιδέα , αυτές ακρίβώς είναι που ελέγχονται....

Δημοσ.

Το 80% των παραγγελιών μεσω efood έρχονται χωρίς απόδειξη παρολο που πληρώνω με κάρτα.

Υπάρχει ενα κατάστημα που δινει συστηματικα χωρις απόδειξη με οποιον τροπο κ αν παραγγείλεις.

• Confused 1
Δημοσ.

απο το 2018 και εφεξης εφαρμοζονται πλεον εμμεσες πρακτικες ελεγχου

ετσι και πεσεις σε τακτικο ελεγχο ολες οι αγορες σου μετατρεπονται σε πωλησεις.

Ηδη καποιοι επιτηδευματιες εχουν ξεκινησει ψυχοφαρμακα με τα προστιμα που εχουν σκασει.

Η περιπτωση να το αμφισβητησεις θα σου παρει τουλαχιστον μια δεκαετια μεχρι το εφετειο

και μεχρι τοτε θα εισαι φεσωμενος με υπερογκα ποσα.

Δημοσ.

Στην Ελλάδα εν έτει 2022, ακόμα παραμένουμε να εξηγούμε τα αυτονόητα. 

Η μη παροχή νόμιμης απόδειξης έχει τα εξής προβλήματα:
1) Κλέβει το ΦΠΑ που αναλογεί στα χρήματα που έδωσε ο πελάτης προς το Κράτος.
2) Αποκρύπτει αποκτηθέν εισόδημα που πρέπει να φορολογηθεί και να αποδώσει φόρο η επιχείρηση στο Κράτος.

Ας κάνουμε μια υπόθεση. Ας πούμε ότι ο πελάτης και η επιχείρηση ήθελαν να συμφωνήσουν να παρανομήσουν έναντι του Κράτους και αμοιβαία να συμφωνήσουν να μην κοπεί νόμιμη απόδειξη. Το ηθικά σωστό είναι αυτό να γίνει σε μια μειωμένη τιμή, επί της αναγραφόμενης. Αυτό όσον αφορά καθαρά το ηθικό μέρος της συμφωνίας και όχι το νόμιμο προς το Κράτος.

Όταν σε εστίαση και σε άλλες δραστηριότητες εμπορίου, ο πελάτης πληρώνει την αναγραφόμενη τιμή, και δεν λάβει τη νόμιμη απόδειξη, στην ουσία είναι και ο ίδιος εξαπατημένος, γιατί έχει δεχθεί να αποκτήσει το προϊόν με νόμιμη συναλλαγή.

Να μην προχωρήσουμε στην ανάλυση των επόμενων επιπτώσεων του φαινόμενου αυτού. Ό,τι το ΦΠΑ που πλήρωσε ο πελάτης και τελικά το έβαλε στην τσέπη ο επιχειρηματίας, θα το ξαναπληρώσει ο πελάτης σε έμμεσους μελλοντικούς φόρους κλπ. Πολύ μεγάλη ανάλυση.

Καταλαβαίνω ότι σε μια τέτοια συζήτηση θα ανοίξει κάποιος το θέμα, γιατί να πληρώνουμε φόρους, αφού μάς κοροϊδεύει το Κράτος σε πολλά. Ούτε εγώ είμαι ικανοποιημένος από αυτό που λαμβάνουμε ως πολίτες. Απλά η πλήρης φορολογική αναρχία, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη άνιση κατανομή φόρων και μεγαλύτερη ανισότητα.

Καταλαβαίνω αυτούς που δεν γουστάρουν αυτές τις περιγραφές, αν θέλουν να φοροδιαφεύγουν. Η λύση δεν είναι η αναρχία. Η λύση είναι να πιέσουμε το Κράτος και τους πολιτικούς να γίνει ορθή χρήση των εσόδων του Κράτους.

Εδώ, όμως, στα μαγαζιά που συζητάμε στο παρόν θέμα, δεν έχουμε μη παροχή νόμιμης απόδειξης λόγω φιλοσοφίας φοροδιαφυγής (και λειτουργίας Κράτους), αλλά και εξαπάτηση προς τον πελάτη.

• Like 8
Δημοσ.

33 minutes ago, kostasgr78 said:

Στην Ελλάδα εν έτει 2022, ακόμα παραμένουμε να εξηγούμε τα αυτονόητα. 

Η μη παροχή νόμιμης απόδειξης έχει τα εξής προβλήματα:
1) Κλέβει το ΦΠΑ που αναλογεί στα χρήματα που έδωσε ο πελάτης προς το Κράτος.
2) Αποκρύπτει αποκτηθέν εισόδημα που πρέπει να φορολογηθεί και να αποδώσει φόρο η επιχείρηση στο Κράτος.

Ας κάνουμε μια υπόθεση. Ας πούμε ότι ο πελάτης και η επιχείρηση ήθελαν να συμφωνήσουν να παρανομήσουν έναντι του Κράτους και αμοιβαία να συμφωνήσουν να μην κοπεί νόμιμη απόδειξη. Το ηθικά σωστό είναι αυτό να γίνει σε μια μειωμένη τιμή, επί της αναγραφόμενης. Αυτό όσον αφορά καθαρά το ηθικό μέρος της συμφωνίας και όχι το νόμιμο προς το Κράτος.

Όταν σε εστίαση και σε άλλες δραστηριότητες εμπορίου, ο πελάτης πληρώνει την αναγραφόμενη τιμή, και δεν λάβει τη νόμιμη απόδειξη, στην ουσία είναι και ο ίδιος εξαπατημένος, γιατί έχει δεχθεί να αποκτήσει το προϊόν με νόμιμη συναλλαγή.

Να μην προχωρήσουμε στην ανάλυση των επόμενων επιπτώσεων του φαινόμενου αυτού. Ό,τι το ΦΠΑ που πλήρωσε ο πελάτης και τελικά το έβαλε στην τσέπη ο επιχειρηματίας, θα το ξαναπληρώσει ο πελάτης σε έμμεσους μελλοντικούς φόρους κλπ. Πολύ μεγάλη ανάλυση.

Καταλαβαίνω ότι σε μια τέτοια συζήτηση θα ανοίξει κάποιος το θέμα, γιατί να πληρώνουμε φόρους, αφού μάς κοροϊδεύει το Κράτος σε πολλά. Ούτε εγώ είμαι ικανοποιημένος από αυτό που λαμβάνουμε ως πολίτες. Απλά η πλήρης φορολογική αναρχία, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη άνιση κατανομή φόρων και μεγαλύτερη ανισότητα.

Καταλαβαίνω αυτούς που δεν γουστάρουν αυτές τις περιγραφές, αν θέλουν να φοροδιαφεύγουν. Η λύση δεν είναι η αναρχία. Η λύση είναι να πιέσουμε το Κράτος και τους πολιτικούς να γίνει ορθή χρήση των εσόδων του Κράτους.

Εδώ, όμως, στα μαγαζιά που συζητάμε στο παρόν θέμα, δεν έχουμε μη παροχή νόμιμης απόδειξης λόγω φιλοσοφίας φοροδιαφυγής (και λειτουργίας Κράτους), αλλά και εξαπάτηση προς τον πελάτη.

Μας εξηγει τα αυτονοητα ο τυπος που δε γνωριζει οτι για την ηλεκτρονικα καταχωρημενη παραγγελια η επιχειρηση φορολογειται αυτοματα,σκοπος σου ειναι η καταγγελια,αυτο σου δινει ευχαριστηση!

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Anastazio είπε

Μας εξηγει τα αυτονοητα ο τυπος που δε γνωριζει οτι για την ηλεκτρονικα καταχωρημενη παραγγελια η επιχειρηση φορολογειται αυτοματα,σκοπος σου ειναι η καταγγελια,αυτο σου δινει ευχαριστηση!

Αναφέρομαι στο αυτονόητο φορολογικό μέρος που δεν είναι αντιληπτό σε όλους, το πώς θίγεται ένας πελάτης που δεν λαμβάνει τη νόμιμη απόδειξη.

Λογιστής δεν είμαι για να γνωρίζω τί συμβαίνει στο background της λογιστικής διαδικασίας.

Παραπάνω, άλλοι συνομιλητές έχουν περιγράψει ότι γίνεται σε ηλεκτρονικές παραγγελίες αυτό (όπου δεν υπάρχει αυτόματη φορολόγηση), με την ελπίδα ότι δεν θα ελεγχθούν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, insoholic είπε

Το 80% των παραγγελιών μεσω efood έρχονται χωρίς απόδειξη παρολο που πληρώνω με κάρτα.

Υπάρχει ενα κατάστημα που δινει συστηματικα χωρις απόδειξη με οποιον τροπο κ αν παραγγείλεις.

μα αν πληρώνεις με κάρτα, μέσω e-food, υπεύθυνο δεν ειναι το μαγαζί αλλά η e-food, και η απόδειξη έρχεται στο mail σου ή οχι;

Επεξ/σία από kon1to
Δημοσ.

Προσωπικά πληρώνω στο Box με πιστωτική κάρτα και στο e-food με Apple Pay.

Σε όσες παραγγελίες έρχεται απόδειξη, έρχεται διαχρονικά από το κατάστημα και όχι κάτι στο e-mail από την εκάστοτε πλατφόρμα.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Απλά η πλήρης φορολογική αναρχία, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη άνιση κατανομή φόρων και μεγαλύτερη ανισότητα.

πως ακριβώς θα γίνει αυτό;

24 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Η λύση είναι να πιέσουμε το Κράτος και τους πολιτικούς να γίνει ορθή χρήση των εσόδων του Κράτους.

πως;

Επίσης το κράτος δεν με ρωτάει αν συμφωνώ στο που θα χρησιμοποιηθούν οι φόροι που δίνω. Θα μου πεις έχουμε δημοκρατία, ψηφίζει ο λαός και η πλειοψηφία κάνει κουμάντο. Και σε εμένα γιατί πρέπει να μου επιβάλλεται η άποψη της πλειοψηφίας εάν δεν συμφωνώ;

Εμένα αυτό που με ενοχλεί είναι ότι δεν υπάρχει σεβασμός στην ατομικότητα.

Γιατί να πληρώνω φόρους σε ένα κράτος όπου δεν εξυπηρετεί τα ατομικά μου συμφέροντα αλλά αυτά της πλειοψηφίας(τα οποία δεν συμπίπτουν με τα δικά μου);

Το θεωρώ τουλάχιστον κοροϊδία και υποτακτική - γλοιώδη συμπεριφορά το να υποστηρίζω ένα σύστημα που δεν σέβεται την ατομικότητα μου μέσω των φόρων που δίνω.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Anastazio είπε

σκοπος σου ειναι η καταγγελια,αυτο σου δινει ευχαριστηση!

Κι επειδή συνεχίζω να βλέπω ανθρώπους να συνομιλούν σε θέματα που τίθενται, ασχολούμενοι με το «δάχτυλο» και να βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα, αντί να προσφέρουν κάτι στο θέμα ... θα σού πω ότι και παλιότερα έβλεπα φοροδιαφυγή σε μικρότερο ποσοστό και δεν έκανα καταγγελίες. Πλέον μπήκα σε αυτή τη λογική, γιατί σταθερά άνω του 80% των παραγγελιών που λαμβάνω, δεν φέρουν νόμιμη απόδειξη.

3 λεπτά πριν, magictoboggan είπε

πως ακριβώς θα γίνει αυτό;

πως;

Επίσης το κράτος δεν με ρωτάει αν συμφωνώ στο που θα χρησιμοποιηθούν οι φόροι που δίνω. Θα μου πεις έχουμε δημοκρατία, ψηφίζει ο λαός και η πλειοψηφία κάνει κουμάντο. Και σε εμένα γιατί πρέπει να μου επιβάλλεται η άποψη της πλειοψηφίας εάν δεν συμφωνώ;

Εμένα αυτό που με ενοχλεί είναι ότι δεν υπάρχει σεβασμός στην ατομικότητα.

Γιατί να πληρώνω φόρους σε ένα κράτος όπου δεν εξυπηρετεί τα ατομικά μου συμφέροντα αλλά αυτά της πλειοψηφίας(τα οποία δεν συμπίπτουν με τα δικά μου);

Το θεωρώ τουλάχιστον κοροϊδία και υποτακτική - γλοιώδη συμπεριφορά το να υποστηρίζω ένα σύστημα που δεν σέβεται την ατομικότητα μου μέσω των φόρων που δίνω.

Το θέμα ξεφεύγει, μού αρέσει να συζητώ επί του θέματος και των επιχειρημάτων και όχι για τις προσωπικές προτιμήσεις και αντιλήψεις του καθενός εδώ μέσα.

Καθώς, δεν μού αρέσει να αφήνω αναπάντητα ερωτήματα, τοποθετήθηκα παραπάνω και σού ανέφερα για το ηθικό μέρος της συναλλαγής, αν σού κάνει η επεξήγηση. Δεν είμαι εδώ για να συζητήσω γιατί εγώ ή άλλοι, γουστάρουμε να κάνουμε νόμιμες συναλλαγές και θέλουμε το μέρος του φόρου να πάει στο Κράτος και το οποίο βγάλαμε από την τσέπη μας.

Είμαι εδώ για να συζητήσω εξαρχής, αν παρατηρούν κι άλλοι το φαινόμενο ή συμβαίνει στις περιοχές που κινούμαι ή στα καταστήμα που επιλέγω. Και κυρίως γιατί μου κάνει εντύπωση να συμβαίνει σε συναλλαγές με ηλεκτρονική πληρωμή.

Επεξ/σία από kostasgr78
Δημοσ.
1 minute ago, kostasgr78 said:

Κι επειδή συνεχίζω να βλέπω ανθρώπους να συνομιλούν σε θέματα που τίθενται, ασχολούμενοι με το «δάχτυλο» και να βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα, αντί να προσφέρουν κάτι στο θέμα ... θα σού πω ότι και παλιότερα έβλεπα φοροδιαφυγή σε μικρότερο ποσοστό και δεν έκανα καταγγελίες. Πλέον μπήκα σε αυτή τη λογική, γιατί σταθερά άνω του 80% των παραγγελιών που λαμβάνω, δεν φέρουν νόμιμη απόδειξη.

Παλικαρα μου κανε οτι γουσταρεις,εγω θα σου πω οτι για ενα κρατος που μονο τον αερα που αναπνεω δεν εχει φορολογησει και η ανταποδοτικοτητα δεν υφισταται σαν ενοια για την φορολογηση αυτη εγω αυτο το κρατος θα το κλεβω απο παντου!Καλη τυχη με τις ρουφιανιες!😅

• Like 2
  • Thanks 2
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...