Basilhs23___ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, magictoboggan είπε Γιατί σε απασχολεί τόσο αν μια επιχείρηση κάνει φοροδιαφυγή ώστε να προβείς σε μήνυση; Σε επηρεάζει κάπως; Καταγγελία λέει όχι μήνυση.
james01gr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 8 λεπτά πριν, Anastazio είπε Παλικαρα μου κανε οτι γουσταρεις,εγω θα σου πω οτι για ενα κρατος που μονο τον αερα που αναπνεω δεν εχει φορολογησει και η ανταποδοτικοτητα δεν υφισταται σαν ενοια για την φορολογηση αυτη εγω αυτο το κρατος θα το κλεβω απο παντου!Καλη τυχη με τις ρουφιανιες!😅 Φίλε εάν όλοι πλήρωναν αυτό που έπρεπε θα είχαμε όλοι λιγότερη φορολογία. Μιλάμε για ανθρώπους που ανοίγουν μια εταιρεία για έναν χρονο, μαζεύουν ΦΠΑ κτλ και μετά την φουντάρουν. Μιλας για ανταποδοτικοτητα. Σε ποια άλλη χώρα γίνεται αυτό; έχω ένα κατάστημα κοντά μου, το βούλιαξαν, φεσωσαν τους πάντες και το ξανάνοιξαν. Απέξω υπάρχουν παρκαρισμενες Ferrari & Porsche. Και μετά μου λες πως δεν έχουν αφήσει τίποτα αφορολόγητο. Θα περιμένεις στον αιώνα τον απαντά έτσι και δεν απαιτούμε να πληρώνουμε όλοι φόρους. Σχετικά με το τι κανουν τα καταστήματα, εάν έχουν 400 παραγγελίες κάθε ημέρα και έχουν αρκετές από αυτές σε τραπέζια δικά τους, παίζουν μπάλα όπως θέλουν. Κόβουν απόδειξη στα τραπέζια και είναι εντάξει σε έλεγχο και δεν κόβουν στα delivery. Εάν στο τέλος της ημέρας οι αποδείξεις καλύπτουν τα ποσά που πληρώθηκαν στην επιχείρηση ηλεκτρονικά τότε η επιχείρηση είναι εντάξει. Ο πελάτης που έχει πληρώσει ηλεκτρονικά δεν χρειάζεται την απόδειξη καθώς φαίνεται από τον λογαριασμό του πως έχει πληρώσει σε επαγγελματικό λογαριασμό και μετράει στο αφορολογητο. Όταν πληρώνεις από PayPal βέβαια δεν φαινεται τίποτα. 7 2
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Anastazio είπε Παλικαρα μου κανε οτι γουσταρεις,εγω θα σου πω οτι για ενα κρατος που μονο τον αερα που αναπνεω δεν εχει φορολογησει και η ανταποδοτικοτητα δεν υφισταται σαν ενοια για την φορολογηση αυτη εγω αυτο το κρατος θα το κλεβω απο παντου!Καλη τυχη με τις ρουφιανιες!😅 Ναι σωστά, επειδή όμως το κράτος μετά δεν ξέρει τι να κάνει για να καλύψει τα ελλείμματα από όσους δεν πληρώνουν τα προβλεπόμενα από τον προϋπολογισμό, τότε έρχεται και σε σκίζει με άλλες τακτικές και τεχνικές φορολόγησης όπως τεκμήρια, αγορές με κάρτες, εμμεσες τεχνικές ελέγχου κτλ. Όσο θα χρωστάμε της Μιχαλούς σε ξένους πιστωτές μην περιμένεις ανταπόδοση, πληρώνεις για να εξοφλουνται οι δόσεις των δανείων και να μην πτωχευσουμε..... Σε πολλές χώρες της δύσης ο πολίτης εμπιστευοταν περισσότερο το κράτος και αυτό δεν καθόταν να σε χτυπάει από παντού μέχρι να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας βέβαια αν δε έβρισκαν σου κοβουν τον κόπο, εδώ γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2022 από Basilhs23___ 1
insoholic Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, kon1to είπε μα αν πληρώνεις με κάρτα, μέσω e-food, υπεύθυνο δεν ειναι το μαγαζί αλλά η e-food, και η απόδειξη έρχεται στο mail σου ή οχι; Σύμφωνα με τους ορους χρησης της υπηρεσιας efood, υπεύθυνο ειναι το κατάστημα για τις αποδείξεις. Απλα δε συμφερει το καταστημα να δωσει 12% στο efood γιατι χανει κέρδος.
StamTheMan Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 5 ώρες πριν, kostasgr78 είπε Βλέποντας τη σημαντική αύξηση του φαινομένου, έχω αρχίσει και συμπληρώνω για κάθε κατάστημα καταγγελία που παίρνει 1 λεπτό στον παρακάτω σύνδεσμο. https://www.minfin.gr/web/eidike-grammateia-sdoe/phorma-katangelias Συγχαρητηρια,ελυσες το προβλημα.
SabotazNic Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Με την αύξηση των εξόδων, δεν το βρίσκω κακό. Ναι ξέρω, να κλείσουν αν δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα τους. Για να αντεπεξέλθουν όμως, το πιτόγυρο πρέπει να πάει 4 ευρώ. Αλλά με τους μισθούς μας, δεν θα μπορείτε να παραγγείλετε. Άρα γκρίνια με οποιαδήποτε λύση. 6 ώρες πριν, kostasgr78 είπε Βλέποντας τη σημαντική αύξηση του φαινομένου, έχω αρχίσει και συμπληρώνω για κάθε κατάστημα καταγγελία που παίρνει 1 λεπτό στον παρακάτω σύνδεσμο. https://www.minfin.gr/web/eidike-grammateia-sdoe/phorma-katangelias Μπράβο. Δημόσιος υπάλληλος φαντάζομαι. 1 1
50EuroUser Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Όσο πιο πολύ ανεβαίνει η φορολογία τόσο περισσότερο αυξάνει και η τάση για φοροδιαφυγή/φορο-αποφυγή (φοροτεχνικά trick). ΦαΠΑ 24%! το 5ο υψηλότερο στην ΕU τη στιγμή που σε υγεία, παιδεία και υποδόμες είμαστε κάπου στο 1970 με 1990. Για την μάλλον παγκόσμια πατέντα περι προ-πληρωμής φόρου και μέγεθος του ΕΦΚ στην βενζίνη στα 0.7€/Λ ... ο όρος ληστρικό κράτος είναι μάλλον υπερ-κολακευτικός! Την ώρα που το καύσιμο της χώρας είναι τα ξύλα και το φαγητό σύντομα μάλλον αγριόχορτα βελανίδια και άφθονο σανό κάποιοι μιλάνε για 4η βιομηχανική επανάσταση! Ένα κράτος εξαρτήμενο που ποτέ του δεν είχε ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική υπερ του εθνικού συμφέροντος. Όλα είναι δανεικά και πρέπει να αποπληρωθούν ... μέσω της βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2022 από 50EuroUser 5
argimeg Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 25 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Μπράβο. Δημόσιος υπάλληλος φαντάζομαι. Τι θες να πεις με το δημόσιος υπάλληλος; Και αυτοί δεν μπορεί να κρύψουν κάτι. Και αυτοί έχουν πληγεί με την αύξηση όλων των αγαθών αλλά πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους. Εγώ δεν θα έκανα καταγγελία σε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που βλέπω ότι τα βγάζει πέρα δύσκολα γιατί καταλαβαίνω τι ζόρι είναι, αλλά υπάρχουν κάτι μεγαλοφαστφουντάδικα και μεγαλοπιτσαρίες που το έχουν σύστημα να μην κόβουν αποδείξεις ενώ οι ανταγωνιστές τους που είναι μικρότερες επιχειρήσεις κόβουν τα πάντα γιατί φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε πρόστιμο. Και αυτό δεν γίνεται τώρα που ως κάποιο βαθμό θα το δικαιολογούσα, γίνεται εδώ και μια 5ετία αλλά δεν υπάρχει έλεγχος και αν υπάρχει πέφτει σύρμα και όλα καλά. 2
hln3 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Στις 4/3/2022 στις 9:55 ΜΜ, kostasgr78 είπε Γειά χαρά στην παρέα. Στους τελευταίους μήνες, παρατηρώ μια σημαντική αύξηση περιστατικών φοροδιαφυγής μέσα από καταστήματα εστίασης που παραδίδουν φαγητό μέσω πλατφορμών τροφοδιανομής (ντελίβερι). Ενώ παλιότερα υπήρχαν μεμονωμένα περιστατικά μη παροχής νόμιμης απόδειξης, πλέον βλέπω εκρηκτικό ποσοστό αύξησης σε αυτό το φαινόμενο. Με το κλασικό κόλπο της παροχής αποκλειστικά του δελτίου παραγγελίας. Μπορεί και σε κάποιες περιοχές να έχει εκτοξευτεί στο 80%, ενώ παλιότερα μπορεί να ήταν 10-20%. Ποιά είναι η εμπειρία σας; Μάθε να μαγειρεύεις. 2 1
priamosss Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Είναι πολύ σοβαρό θέμα αυτό τώρα😂 και να το κάνουν που αυτό το ποσοστό δεν υπάρχει το κάνουν για να κρατηθεί η επιχείρηση αν βάλεις πρώτες ύλες ρεύμα ΙΚΑ ΤΕΒΕ και πολλά άλλα δε βγαίνει η επιχείρηση όταν το κράτος παίρνει το 65-70% καλά κάνει όπου μπορεί ας παρανομησει αφού δεν έχει καμία βοήθεια από το κράτος υπάρχουν βέβαια πολλοί κομπλεξικοι πελάτες που λένε για αποδείξεις λες κ παίρνει οικόπεδο αυτά λένε όσοι δεν έχουν επιχείρηση κ κοιτάζουν να βγάζουν τη χολή τούς στα μαγαζιά μερικοί όχι όλοι Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2022 από priamosss 1
james01gr Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, 50EuroUser είπε Όσο πιο πολύ ανεβαίνει η φορολογία τόσο περισσότερο αυξάνει και η τάση για φοροδιαφυγή/φορο-αποφυγή (φοροτεχνικά trick). ΦαΠΑ 24%! το 5ο υψηλότερο στην ΕU τη στιγμή που σε υγεία, παιδεία και υποδόμες είμαστε κάπου στο 1970 με 1990. Για την μάλλον παγκόσμια πατέντα περι προ-πληρωμής φόρου και μέγεθος του ΕΦΚ στην βενζίνη στα 0.7€/Λ ... ο όρος ληστρικό κράτος είναι μάλλον υπερ-κολακευτικός! Την ώρα που το καύσιμο της χώρας είναι τα ξύλα και το φαγητό σύντομα μάλλον αγριόχορτα βελανίδια και άφθονο σανό κάποιοι μιλάνε για 4η βιομηχανική επανάσταση! Ένα κράτος εξαρτήμενο που ποτέ του δεν είχε ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική υπερ του εθνικού συμφέροντος. Όλα είναι δανεικά και πρέπει να αποπληρωθούν ... μέσω της βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού. Η προπληρωμή του φόρου έχει να κάνει με την αδυναμία του κράτους να σε βάζει να πληρώνεις μήνα μήνα τον φόρο εισοδήματος και στους επαγγελματίες όπως και στους μισθωτούς. Να κάνεις φορολογική δήλωση δηλαδή κάθε μήνα. Η προκαταβολή γίνεται γιατί όταν κάνεις την δήλωση έχει περάσει ήδη μίσος χρόνος στον οποίο δεν έχεις κάνει δήλωση. Τρελή πατέντα βέβαια... Αυτό που λες για τους φόρους ισχύει αλλά στην Ελλάδα είμαστε ακριβοί στα πίτουρα, φθηνοί στο αλεύρι. Σκίζουμε τους μικρούς και τους μεγάλους δεν τους ελέγχουμε ποτέ. Ή όταν γίνει ο έλεγχος αυτός ειναι αργά.
belkin Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Στις 4/3/2022 στις 9:55 ΜΜ, kostasgr78 είπε Γειά χαρά στην παρέα. Στους τελευταίους μήνες, παρατηρώ μια σημαντική αύξηση περιστατικών φοροδιαφυγής μέσα από καταστήματα εστίασης που παραδίδουν φαγητό μέσω πλατφορμών τροφοδιανομής (ντελίβερι). Ενώ παλιότερα υπήρχαν μεμονωμένα περιστατικά μη παροχής νόμιμης απόδειξης, πλέον βλέπω εκρηκτικό ποσοστό αύξησης σε αυτό το φαινόμενο. Με το κλασικό κόλπο της παροχής αποκλειστικά του δελτίου παραγγελίας. Μπορεί και σε κάποιες περιοχές να έχει εκτοξευτεί στο 80%, ενώ παλιότερα μπορεί να ήταν 10-20%. Ποιά είναι η εμπειρία σας; τι εννοεις ? ολα τα καταστηματα κοβουν αναγκαστικα αποδειξη πρωτη φορα το ακουω αυτο
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Οσο και να κοπανιεστε μερικοι, με την καλη εννοια το γραφω, η αληθεια ειναι στην φωτο που εβαλε ο φιλος πιο πανω. Αν δεν <<κλειψεις>> το κρατος δεν επιβιωνεις. Γραμμενο αλλιως, τα κερδη σου ειναι απο το <<κλεψιμο>> των κερδων του κρατους. Ολα τα αλλα καλα ειναι για κουβεντουλα, που ομολογω ειναι πολυ ενδιαφερουσα. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2022 από Bullrich
dkstopo Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Οποιος δεν κόβει απόδειξη κλέβει απευθείας εμάς που του δίνουμε το ΦΠΑ για να το αποδώσει στο κράτος. Όσοι δυσανασχετειτε με την πρακτική ορισμένων να κάνουν καταγγελία ή κλέβετε ή σας αρέσει να σας κλέβουν ή το τρίτο. Προσωπικά δεν έχω κάνει αλλά όποιο κατάστημα δεν κόβει σε αγορά μου είναι η τελευταία φορά που με βλέπει σαν πελάτη. 6 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα