Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά στην παρέα.

Στους τελευταίους μήνες, παρατηρώ μια σημαντική αύξηση περιστατικών φοροδιαφυγής μέσα από καταστήματα εστίασης που παραδίδουν φαγητό μέσω πλατφορμών τροφοδιανομής (ντελίβερι).

Ενώ παλιότερα υπήρχαν μεμονωμένα περιστατικά μη παροχής νόμιμης απόδειξης, πλέον βλέπω εκρηκτικό ποσοστό αύξησης σε αυτό το φαινόμενο. Με το κλασικό κόλπο της παροχής αποκλειστικά του δελτίου παραγγελίας. Μπορεί και σε κάποιες περιοχές να έχει εκτοξευτεί στο 80%, ενώ παλιότερα μπορεί να ήταν 10-20%.

Ποιά είναι η εμπειρία σας;

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εισαγωγή κάρτας/paypal και πληρωμη από εκεί. Έλεος πια με το delivery. Λύσεις υπάρχουν για όλα τα προβλήματα και εμείς καθόμαστε να γκρινιάζουμε μόνο για να γκρινιάζουμε. Μέχρι και tip Μπορεις να αφήσεις. Προσωπικά παραγγέλνω πάρα πολύ συχνά από wolt και efood. Στο wolt έχω την ticket restaurant και στο efood το paypal. Ποτέ, μα ποτέ δεν μου ήρθε παραγγελία χωρίς απόδειξη. 

• Like 7
  • Thanks 3
  • Confused 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, filip123go είπε

Εισαγωγή κάρτας/paypal και πληρωμη από εκεί. Έλεος πια με το delivery. Λύσεις υπάρχουν για όλα τα προβλήματα και εμείς καθόμαστε να γκρινιάζουμε μόνο για να γκρινιάζουμε. Μέχρι και tip Μπορεις να αφήσεις. Προσωπικά παραγγέλνω πάρα πολύ συχνά από wolt και efood. Στο wolt έχω την ticket restaurant και στο efood το paypal. Ποτέ, μα ποτέ δεν μου ήρθε παραγγελία χωρίς απόδειξη. 

πριν καν ρωτήσετε, έχετε βγάλει συμπεράσματα 

Αποκλειστικά ηλεκτρονική πληρωμή εδώ και χρόνια, με σοβαρό φιλοδώρημα στους ανθρώπους που κάνουν ντελίβερι.

Η κριτική μου είναι προς τις επιχειρήσεις.

5 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

πληρώνεις ηλεκτρονικά?

Απάντησα παραπάνω μόλις.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Γειά χαρά στην παρέα.

Στους τελευταίους μήνες, παρατηρώ μια σημαντική αύξηση περιστατικών φοροδιαφυγής μέσα από καταστήματα εστίασης που παραδίδουν φαγητό μέσω πλατφορμών τροφοδιανομής (ντελίβερι).

Ενώ παλιότερα υπήρχαν μεμονωμένα περιστατικά μη παροχής νόμιμης απόδειξης, πλέον βλέπω εκρηκτικό ποσοστό αύξησης σε αυτό το φαινόμενο. Με το κλασικό κόλπο της παροχής αποκλειστικά του δελτίου παραγγελίας. Μπορεί και σε κάποιες περιοχές να έχει εκτοξευτεί στο 80%, ενώ παλιότερα μπορεί να ήταν 10-20%.

Ποιά είναι η εμπειρία σας;

Πρεπει να ειναι χαζος καποιος για να μην κοψει αποδειξη σε παραγγελια απο πλατφορμα.
Με μια απλη διασταυρωση στις αποδειξεις της ημερας,σε σχεση με τις παραγγελιες online τα δειχνει ολα.

Να μην κοβεις τις τηλεφωνικες το καταλαβαινω,αλλα απο efood κτλ ειναι αυτοκτονια,αφου ειναι καταγεγραμμενες.

Παρ ολα αυτα,μπορει καποιος να κοβει αποδειξη για 2  πιτογυρα απο efood,να μην τη στελνει και να την κραταει στο μαγαζι ,για να τη βαζει στους πελατες που καθονται.

• Like 6
  • Thanks 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν μου έχει έρθει ποτέ παραγγελία χωρίς απόδειξη.

Είτε παραγγέλνω από πλατφόρμα, είτε μέσω του site της ίδιας της επιχείρησης (σπανιότερα πλέον τηλεφωνικά, δεν υπάρχει λόγος να μπλέξεις με τα τηλέφωνα εφόσον κάνεις από τον υπολογιστή τη δουλειά σου).

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Πρεπει να ειναι χαζος καποιος για να μην κοψει αποδειξη σε παραγγελια απο πλατφορμα.
Με μια απλη διασταυρωση στις αποδειξεις της ημερας,σε σχεση με τις παραγγελιες online τα δειχνει ολα.

Να μην κοβεις τις τηλεφωνικες το καταλαβαινω,αλλα απο efood κτλ ειναι αυτοκτονια,αφου ειναι καταγεγραμμενες.

Παρ ολα αυτα,μπορει καποιος να κοβει αποδειξη για 2  πιτογυρα απο efood,να μην τη στελνει και να την κραταει στο μαγαζι ,για να τη βαζει στους πελατες που καθονται.

Κι εγώ αυτό είχα στο μυαλό μου, για τη διασταύρωση και μού κάνει εντύπωση που συμβαίνει, ενώ κάνω αυστηρά ηλεκτρονική πληρωμή και φιλοδώρημα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, StamTheMan είπε

δεν εχεις ιδεα πως λειτουργει η φοροδιαφυγη ε?Τι μπορει να διασταυρωσει καποιος με 50 παραγγελίες απο efood? αν εχει κοψει 50 αποδειξεις?

Και αλλες 50 απο το box? και αλλες 50 απο το thelwsoyvlakia? δεν μπορουν να ελεγχθουν φιλε μου.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, vasilllis είπε

δεν εχεις ιδεα πως λειτουργει η φοροδιαφυγη ε?Τι μπορει να διασταυρωσει καποιος με 50 παραγγελίες απο efood? αν εχει κοψει 50 αποδειξεις?

Και αλλες 50 απο το box? και αλλες 50 απο το thelwsoyvlakia? δεν μπορουν να ελεγχθουν φιλε μου.

Μια χαρα μπορει να διασταυρωσει,αφου ειναι καταγεγραμμενες.Αλλο αν θα το κανουν ή οχι.
Τα νουμερα ειναι εκει και θα ειναι και στο Ζ.
Ξερω σιγουρα τετοια περιπτωση που επεσε προστιμο σε γνωστο μαγαζι.

Αρκει  ενας ελεγχος μιας βραδιας,κατι που δεν ειναι δυσκολο να γινει.
Αν καποιος το εχει συστημα,θα φανει,να εισαι σιγουρος.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Κάνεις μεγάλο λάθος σε έλεγχο σε μαγαζι που δουλεύω όταν έσκασε έλεγχος ήρθαν μαζί με της λίστες από της εφαρμογές και έγινε σύγκριση

Οι μόνες παραγγελίες που μπορούν να αποφύγουν να κόψουν απόδειξη είναι τηλεφωνικές και τα δικά τους site

• Like 3
Δημοσ.

Αυτά που αναφέρθηκαν είχα κι εγώ στο μυαλό, ότι γίνονται σε ελέγχους και έτσι ξεκίνησα το θέμα, γιατί μού κάνει εντύπωση που έχει αυξηθεί σημαντικά το φαινόμενο.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Μια χαρα μπορει να διασταυρωσει,αφου ειναι καταγεγραμμενες.Αλλο αν θα το κανουν ή οχι.

Αρκει  ενας ελεγχος μιας βραδιας,κατι που δεν ειναι δυσκολο να γινει.
Αν καποιος το εχει συστημα,θα φανει,να εισαι σιγουρος.

14 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Κάνεις μεγάλο λάθος σε έλεγχο σε μαγαζι που δουλεύω όταν έσκασε έλεγχος ήρθαν μαζί με της λίστες από της εφαρμογές και έγινε σύγκριση

Οι μόνες παραγγελίες που μπορούν να αποφύγουν να κόψουν απόδειξη είναι τηλεφωνικές και τα δικά τους site

To κανουν τελικά ΄ή οχι?

Ηρθαν δηλαδη και τσεκαραν μία μία τις παραγγελιες και τις αποδειξεις?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, vasilllis είπε

To κανουν τελικά ΄ή οχι?

Εννοω οτι δε θα κατσουν να ελεγχουν καθε μερα ενα μαγαζι.
Αν ομως καποιος φοροδιαφευγει,θα το κανει πολυ συχνα,οποτε δεν τη γλυτωνει.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vasilllis είπε

To κανουν τελικά ΄ή οχι?

Ηρθαν δηλαδη και τσεκαραν μία μία τις παραγγελιες και τις αποδειξεις?

σε εμας και οτι αλλο μαγαζι ειχε γυρω που ηταν σε διαφορες πλατφορμες ηρθαν με τις λιστες ηδη εκτυπωμενες

1-1 δεν νομιζω να κατσαν να της δουνε , λογικα βλεπουν πχ 25 του μηνα  efood 1500 ευρω , box 1000 ευρω , wolt 300 ευρω , συνολο 2800 , αν στις 25 του μηνα το μαγαζι εχει μικροτερο Z παιζει θεμα

Επεξ/σία από Inuyasha
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Inuyasha είπε

σε εμας και οτι αλλο μαγαζι ειχε γυρω που ηταν σε διαφορες πλατφορμες ηρθαν με τις λιστες ηδη εκτυπωμενες

1-1 δεν νομιζω να κατσαν να της δουνε , λογικα βλεπουν πχ 25 του μηνα  efood 1500 ευρω , box 1000 ευρω , wolt 300 ευρω , συνολο 2800 , αν στις 25 του μηνα το μαγαζι εχει μικροτερο Z παιζει θεμα

Αυτο εννοουσα.Οτι ειναι πολυ δυσκολο να ψαξει μια μια την αποδειξη οποτε πανε συνολικα τα ποσα της ημερας.

ΥΓ Ομολογω οτι μου εκανε μεγαλη εντυπωση που ηρθανε για ελεγχο.Καποια καρφωτη θα επεσε σιγουρα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...