BlurayMoviesGreece Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, manos08 είπε Έχεις εστιάσει στα Mac, φύγε από εκεί, σου είπα άλλες εταιρείες δε θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν ξέρω εάν μπορείς να κάνεις άνετο video editing σε Mac, ούτε με ενδιαφέρει το αντικείμενο ούτε είχα ποτέ Mac 😛 Τέτοιες εταιρείες θα μετακομίσουν σε cloud computing πολύ πιο γρήγορα από όσο πιστεύεις, εδώ θα είμαστε, αλλά και μέχρι να μεταβούν σε αυτό, σου εξήγησα πως σε μεγάλο scale, τους ενδιαφέρει η κατανάλωση. 2) Ο 12700 έχει τρομερό προβάδισμα στο per/w για αυτό κράτησες το ίδιο. 3) Ναι προς το παρόν δεν υπάρχει εμπορικός επεξεργαστής αρχιτεκτονικής Arm για οικιακή χρήση με tdp 200W, αλλά έρχεται, να είσαι σίγουρος. Και καμιά σχέση αυτό που συζητάμε με τους δύο 12χχχ, αυτοί είναι ίδιοι (αρχιτεκτονικά) και έχουν ίδιο per/w, άρα μπορείς να πεις πως για περισσότερες επιδόσεις θες περισσότερα watt. Για το τελευταίο, εάν καταλάβεις το ρεύμα της εποχής, θα δείς πως σε κάποια χρόνια από τώρα, αντί να πάρεις ένα 5950x(η 12900κ) με 128gb ram, 980 pro και μια 3080, θα έχεις ένα κουτάκι που θα το συνδέεις με όσες οθόνες θες, και με μια συνδρομή θα έχεις όση επεξεργαστική δύναμη χρειάζεσαι. Χωρίς να σε νοιάζει αν θες αναβάθμιση, τι θα γίνει εάν φάω σαβουρα και πέσω πάνω του, ούτε θα καταναλώνει πολύ ούτε τπτ. Mην ξεχναμε οτι το Intel 7(12gen) ειναι ενα τροποποιημενο 10mn. Oταν στα 10nm χτυπας σε επιδοσεις τους παντες σε mainstream επιπεδο ,οταν θα παει σε 7nm (14th gen) και 3nm (15th gen) ειναι δεδομενο οτι θα κερδισει κατα πολυ στο performance/watt. Για αυτο αλωστε και η AMD εχει λιγοτερα watt γιατι παιζει σε λιγοτερα nm. Προτιμω να συζηταω για το harware που ειναι τωρα σε κυκλοφορια η το πολυ σε 1-2 χρονια που εχει ηδη ανακοινωθει. Δεν μπορω να βασιστω σε υποθεσεις cloud και κουτακια με πολλες οθονες. Oυτε εγω ασχολουμαι με το video editing επαγγελματικά για να σκεφτομαι cloud και κουτακια. Εγω παιζω games,βλεπω ταινιες σειρες και στο χαβαλε θα κανω κανενα video edit η deepfake για να περασει η ωρα. Οποτε ακομα και αν παμε σε κουτακια τα κουτακια δεν θα χωρανε την 6090ti Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2022 από BlurayMoviesGreece
filip123go Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 21 ώρες πριν, NotAliki177 είπε Υπονοείτε κάτι; Ο Μ1 είναι ο καλύτερος. Τρέχει VSCode + HTML/CSS ultra smooth. Μπορώ να έχω 10 instances του VSCode, Chrome, Zoom και να μην κολλάει. Αυτά που τρέχεις είναι πάρα πολύ ελαφριά. Δοκίμασε να τρέξεις xcode + android studio + minikube με καμία 10ρια containers + 3-4 inyelij projects ανοιχτά (ότι ανοίγω εγώ κάθε μέρα σε ένα σεβαστό enterprise project) να δεις για πότε θα πεθάνει το pc. Ναι οκ, καλός είναι ο M1 αλλά όχι "ο καλύτερος".
dimoskoutr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Ο μέσος χρήστης δεν θα σκάσει 1500 ευρώ για λαπτοπ Υπάρχουν και intel laptops ελαφριά με δυνατή μπαταρία και αθόρυβα (αλλά όχι το ίδιο γρήγορα αν και όχι με τεράστιες διαφορές αλλά οκ ναι σαν πακέτο για τον facebooκά αν αγνοήσουμε το κόστος ειναι καλύτερη επιλογή κυρίως γιατί ειναι και πιο αθόρυβα τα mac με m1) κατα τα άλλα γιατί να έχεις το 80-90% των αναγκών και όχι το 100%; δηλαδή σώνει και ντε να βρούμε δικαιολογία για apple ; επειδή έχει μεγαλύτερη διάρκεια σε μπαταρία(εξαρτάται με ποια laptop το συγκρίνουμε) ; το 80-90% αν το πάμε των μέσων χρηστών λαπτοπ το έχουν την περισσότερη ώρα συνδεδεμένο σε μπρίζα σε συγκεκριμένη θέση στο σπίτι (πχ γραφείο) και τέλος δεν ειναι μόνο όπως καταλαβαίνω να το λές (δηλαδή αρχική συμβατότητα) ειναι και στα συμβατά υπάρχουν θέματα πχ διαφορά σε επιδόσεις (μικρές μεγάλες υπάρχουν) μικρά ή μεγάλα bugs και άλλα προβλήματα όπως πχ ναι μεν ειναι συμβατό ένα πρόγραμμα αλλά το Χ plugin για το πρόγραμμα αυτό δεν ειναι Το ξέρεις ότι τα mac όταν είναι σε μπαταρία και ας κρατάνε αρκετά παραπάνω (σε σύγκριση ξαναλεω με power hungry chip) ειναι και αυτά αργά... δεν ειναι το ίδιο οι επιδόσεις m1 με μπρίζα vs m1 με μπαταρία.. Το ξέρεις ότι ένα macbook air δεν έχει 1500 ευρώ με 8gb ram και 256gb δίσκο ε; Επίσης μπορείς να διαβάσεις ή να δεις πάμπολα reviews για το πόσο λίγο πέφτουν οι επιδόσεις ενός m1 με μπαταρία...καλά σε σχέση με intel είναι μέρα με νύχτα. Καμιά δικαιολογία δεν βρίσκω για την apple. Όπως είπα και πριν το ipad pro, ούτε καν to macbook air, εμένα με καλύπτει στο 95-96% των πραγματικών αναγκών μου και για το υπόλοιπο 4-5% δεν θυσιάζω την ευκολία που μου δίνει το ipad μου για να ξαναγυρίσω στην αβεβαιότητα των windows 10-11 που μετά από κάθε major update προσεύχεσαι να μην "σπάσει" τίποτα από το λειτουργικό. Και όχι είναι καλύτερη επιλογή ειδικά για κάποιον που δεν έχει άμεση εξάρτηση από το τάδε λειτουργικό γιατί σαν πακέτο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι που να πλησιάζει σε perf/watt/money σε ένα macbook air. Ούτε καν κοντά δεν υπάρχει κάτι. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2022 από dimoskoutr 1
Herald Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, dimoskoutr είπε Ναι αλλά ξεχνάς κάτι... Δεν θα πάνε τα ίδια χρονιά δύο laptop του χιλιάρικου ένα με Windows 10-11 και ένα με ios. Ούτε καν... Και σε αυτό το φταίξιμο είναι της απαλευτης MS... Δεν αγοράζεις laptop μόνο για την cpu... Επίσης το δεν είναι καν κοντά συμβαίνει με 5+φορές την κατανάλωση του m1... Στην πραγματικότητα είναι τραγικά αργός ο intel σε σχέση με το ρεύμα που καταναλώνει και την θερμότητα που εκλύει. Για laptop όντως δεν είναι ούτε καν κοντά, μόνο που είναι από την ανάποδη! Για τις εργασιες που θα καταναλώσει τα 5πλασια που λες θα αποδωσει και αρκετα καλύτερα, πραγμα που σε ενδιαφέρει περισσότερο απο την μπαταρία μιας και θα εισαι στην μπριζα. Ουσιαστικά η intel σου δινει την δυνατότητα οταν εισαι στη μπριζα και χρειαζεσαι την ιπποδυναμη να τραβήξει πχ 100w η 120w αλλα να ξεφτυλισει τον m1 σε επιδοσεις. 1
atheatos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Herald είπε Για τις εργασιες που θα καταναλώσει τα 5πλασια που λες θα αποδωσει και αρκετα καλύτερα, πραγμα που σε ενδιαφέρει περισσότερο απο την μπαταρία μιας και θα εισαι στην μπριζα. Ουσιαστικά η intel σου δινει την δυνατότητα οταν εισαι στη μπριζα και χρειαζεσαι την ιπποδυναμη να τραβήξει πχ 100w η 120w αλλα να ξεφτυλισει τον m1 σε επιδοσεις. Σωστά αλλά το θέμα , που εννοείται δεν του δίνεις καμία σημασία και τρολαρεις, είναι ότι έχει βάλει στόχο να ακολουθήσει την Apple σε ενεργειακή απόδοση. Αυτό γράφει το roadmap. Περιμένουμε ξανά την απάντηση σου , για το ποσό ξεφτιλίζεται ο M1 από έναν 12xxx klmn……
dimoskoutr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Herald είπε Για τις εργασιες που θα καταναλώσει τα 5πλασια που λες θα αποδωσει και αρκετα καλύτερα, πραγμα που σε ενδιαφέρει περισσότερο απο την μπαταρία μιας και θα εισαι στην μπριζα. Ουσιαστικά η intel σου δινει την δυνατότητα οταν εισαι στη μπριζα και χρειαζεσαι την ιπποδυναμη να τραβήξει πχ 100w η 120w αλλα να ξεφτυλισει τον m1 σε επιδοσεις. Και γιατί να μην πάρω ένα desktop για όταν θα είμαι στην πρίζα φίλτατε; Το να καταναλώσει 5πλάσια και να τρέξει πιο γρήγορα 20-30% όπως λες δεν το λες ξεφτύλισμα στις επιδόσεις. Άσε που όταν τον έχεις στη μπαταρία μιλάμε ότι είναι κοντά στον Μ1 σε ένα σασί και με σύστημα ψύξης ψυγείου. Μην μας τρελάνεις κιόλας. Εσύ μας λες τόση ώρα ότι θα πάρει κάποιος laptop και δεν θα δει μπαταρία και κατανάλωση!!! Φίλτατε τότε στο συντριπτικό ποσοστό των περιπτώσεων πολύ κακώς θα πάρει laptop!!! Με ίδια χρήματα θα πάρει πολύ δυνατότερο desktop! Είπαμε... Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2022 από dimoskoutr 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, atheatos είπε Σωστά αλλά το θέμα , που εννοείται δεν του δίνεις καμία σημασία και τρολαρεις, είναι ότι έχει βάλει στόχο να ακολουθήσει την Apple σε ενεργειακή απόδοση. Αυτό γράφει το roadmap. Περιμένουμε ξανά την απάντηση σου , για το ποσό ξεφτιλίζεται ο M1 από έναν 12xxx klmn…… To οτι θα προσπαθησει να ακολουθησει την Apple σε ενεργειακη αποδοση δεν αναιρει το γεγονος οτι θα συνεχισει να τη ξεφτιλιζει στο performance. Με λιγα λογια σου λεει οτι εφοσον σου ριχνω στα αυτια σε performance ηρθε η ωρα να σου ριξω και στα thermals/tdp ή τουλαχιστον να σε πλησιασω οσο το δυνατον γινεται. Αυτο δεν οφειλεται σε υποθεσεις αλλα σε αλλαγη λιθογραφιας. Οταν στα 10nm(Ιntel 7) μπορει να παιζει μπαλα με ARM και αλλους 7nm (amd) φαντασου τι θα κανει οταν πεσει στα 3nm (arrow lake). Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2022 από BlurayMoviesGreece
Herald Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, atheatos είπε Σωστά αλλά το θέμα , που εννοείται δεν του δίνεις καμία σημασία και τρολαρεις, είναι ότι έχει βάλει στόχο να ακολουθήσει την Apple σε ενεργειακή απόδοση. Αυτό γράφει το roadmap Ασφαλώς, αφού αυτό είναι το αδύνατο του σημείο, σε επιδόσεις είναι ήδη πολύ μπροστά. 47 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Και γιατί να μην πάρω ένα desktop για όταν θα είμαι στην πρίζα φίλτατε; Το να καταναλώσει 5πλάσια και να τρέξει πιο γρήγορα 20-30% όπως λες δεν το λες ξεφτύλισμα στις επιδόσεις. Άσε που όταν τον έχεις στη μπαταρία μιλάμε ότι είναι κοντά στον Μ1 σε ένα σασί και με σύστημα ψύξης ψυγείου. Μην μας τρελάνεις κιόλας. Εσύ μας λες τόση ώρα ότι θα πάρει κάποιος laptop και δεν θα δει μπαταρία και κατανάλωση!!! Φίλτατε τότε στο συντριπτικό ποσοστό των περιπτώσεων πολύ κακώς θα πάρει laptop!!! Με ίδια χρήματα θα πάρει πολύ δυνατότερο desktop! Είπαμε... Γιατί το desktop δεν μπορείς να το πάρεις μαζί σου στο γραφείο και μετά πάλι πίσω στο σπίτι. Αυτονόητα πράγματα. Laptop δεν αγοράζεις για να τρέχεις intensive tasks στο δρόμο. Δηλαδή για να καταλάβω λίγο, εσύ λές ότι κάποιος αγοράζει laptop από το πάνω ράφι για να μπορεί να τρέχει intensive tasks ας πούμε μέσα στο λεωφορείο? 1
dimoskoutr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Herald είπε Ασφαλώς, αφού αυτό είναι το αδύνατο του σημείο, σε επιδόσεις είναι ήδη πολύ μπροστά. Γιατί το desktop δεν μπορείς να το πάρεις μαζί σου στο γραφείο και μετά πάλι πίσω στο σπίτι. Αυτονόητα πράγματα. Laptop δεν αγοράζεις για να τρέχεις intensive tasks στο δρόμο. Δηλαδή για να καταλάβω λίγο, εσύ λές ότι κάποιος αγοράζει laptop από το πάνω ράφι για να μπορεί να τρέχει intensive tasks ας πούμε μέσα στο λεωφορείο? Δηλαδή για να καταλάβω λίγο, εσύ λες ότι όποιος παίρνει laptop το παίρνει με HK επεξεργαστή; Το παίρνει για να το πηγαίνει μπρος πίσω από την δουλειά στο σπίτι, από πρίζα σε πρίζα;;;; Σε ένα αεροδρόμιο θα κυνηγάμε θέση δίπλα σε πρίζα;;;; Τέλος για δώσε ένα laptop που έχει 1100 ευρώ με 12900ΗΚ να δούμε και εμείς. Γιατί λέμε για πανάκριβα apple ενώ δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ που να πλησιάζει το συνολικό πακέτο του macbook air ούτε από amd ούτε από intel. Δώσε και επιδόσεις εκτός πρίζας παρακαλώ... Τέλος όταν είσαι επαγγελματίας και βασίζεσαι απόλυτα σε υπολογιστή, για να έχεις την δουλειά και στο σπίτι και στο γραφείο δεν παίρνεις laptop σε καμιά περίπτωση. Αγοράζεις 2 desktop (σπίτι - γραφείο) στην τιμή ενός 12900HK laptop. Πρώτα από όλα για πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία. Όσο για την δουλειά να υπάρχει σπίτι γραφείο, γι' αυτό οι online data υπηρεσίες, οι φορητοί ssd, τα nas κλπ. κλπ. κλπ. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2022 από dimoskoutr 1
Herald Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 8 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Δηλαδή για να καταλάβω λίγο, εσύ λες ότι όποιος παίρνει laptop το παίρνει με HK επεξεργαστή; Το παίρνει για να το πηγαίνει μπρος πίσω από την δουλειά στο σπίτι, από πρίζα σε πρίζα;;;; Σε ένα αεροδρόμιο θα κυνηγάμε θέση δίπλα σε πρίζα;;;; Τέλος για δώσε ένα laptop που έχει 1100 ευρώ με 12900ΗΚ να δούμε και εμείς. Γιατί λέμε για πανάκριβα apple ενώ δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ που να πλησιάζει το συνολικό πακέτο του macbook air ούτε από amd ούτε από intel. Δώσε και επιδόσεις εκτός πρίζας παρακαλώ... Τέλος όταν είσαι επαγγελματίας και βασίζεσαι απόλυτα σε υπολογιστή, για να έχεις την δουλειά και στο σπίτι και στο γραφείο δεν παίρνεις laptop σε καμιά περίπτωση. Αγοράζεις 2 desktop (σπίτι - γραφείο) στην τιμή ενός 12900HK laptop. Πρώτα από όλα για πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία. Όσο για την δουλειά να υπάρχει σπίτι γραφείο, γι' αυτό οι online data υπηρεσίες, οι φορητοί ssd, τα nas κλπ. κλπ. κλπ. Μίλησα συγκεκρίμενα για όποιον αγοράζει ακριβό laptop. Δεν ξέρω τι δυσκολεύεσαι να καταλάβεις, δεν είναι δεδομένο ότι για να πάρεις ακριβό laptop σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις - που σημαίνει τρέχεις κάτι βαρύ (από games μέχρι rendering / encoding κλπα tasks) τα οποία εκ της φύσεως τους θα τα κάνεις σε μπρίζα? Στο αεροδρόμιο τρέχεις encoding εσύ?
atheatos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Herald είπε Ασφαλώς, αφού αυτό είναι το αδύνατο του σημείο, σε επιδόσεις είναι ήδη πολύ μπροστά. Γιατί το desktop δεν μπορείς να το πάρεις μαζί σου στο γραφείο και μετά πάλι πίσω στο σπίτι. Αυτονόητα πράγματα. Laptop δεν αγοράζεις για να τρέχεις intensive tasks στο δρόμο. Δηλαδή για να καταλάβω λίγο, εσύ λές ότι κάποιος αγοράζει laptop από το πάνω ράφι για να μπορεί να τρέχει intensive tasks ας πούμε μέσα στο λεωφορείο? Οι επιδόσεις του σε σχεση με την κατανάλωση επαναλαμβάνω από το roadmap τις Intel , δείχνουν ότι θα βελτιωθούν σε ένα με δυο χρόνια. Τα νούμερα δείχνουν ότι συνολικά το cpu τις Intel έχει πολύ καλό cpu core performance αλλά μειονεκτεί σε graphic core performance. Γιατί ως γνωστόν όσο και να θέλει να διαστρεβλώσει κάποιος την αλήθεια , οι αριθμοί δεν κάνουν λάθος. Τα ενσωματωμένα γραφικά ειδικά στα pro και max είναι αδύνατο να επιτευχθούν από την Intel προς το παρόν. Το γνωρίζει πολύ καλά η Intel εξού και το roadmap. Όσο και να θέλουν να κρυφτούν όσοι φοράνε παρωπίδες, γράφοντας γελοιότητες για cpu core performance μόνο ακολουθώντας τυφλά σαν πρόβατα την διαφημιστική καμπάνια της Intel, έρχεται η ίδια στο τέλος και παραδέχεται ότι θέλει δουλειά ακόμα το πραγμα. Είναι γνωστό ότι η μόνη χαρά που έχει κάποιος που δεν συμπαθεί την apple και τους arm για καθαρά προσωπικούς λόγους, είναι επιτέλους η αύξηση επιδόσεων per cpu core που πέτυχε η Intel μετά την έλευση του M1. Κατανοητό το κόλλημα να θέλετε να την έχετε μεγαλύτερη , την απόδοση σε συγκεκριμένα task αλλά σαν all around cpu με gpu performance ειδικά τα pro και max, απλά κάνουν κάποιους να τα έχουν χαμένα…. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2022 από atheatos 1
Herald Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, atheatos είπε Οι επιδόσεις του σε σχεση με την κατανάλωση επαναλαμβάνω από το roadmap τις Intel , δείχνουν ότι θα βελτιωθούν σε ένα με δυο χρόνια. Τα νούμερα δείχνουν ότι συνολικά του cpu τις Intel έχει πολύ καλό performance αλλά μειονεκτεί σε graphic core performance. Γιατί ως γνωστόν όσο και να θέλει να διαστρεβλώσει την αλήθεια , οι αριθμοί δεν κάνουν λάθος. Τα ενσωματωμένα γραφικά ειδικά στα pro και max είναι αδύνατο να επιτευχθούν από την Intel προς το παρόν. Το γνωρίζει πολύ καλά η Intel εξού και το roadmap. Όσο και να θέλουν να κρυφτούν όσοι φοράνε παρωπίδες, γράφοντας γελοιότητες για cpu core performance μόνο ακολουθώντας τυφλά σαν πρόβατα την διαφημιστική καμπάνια της Intel, έρχεται η ίδια στο τέλος και παραδέχεται ότι θέλει δουλειά ακόμα το πραγμα. Είναι γνωστό ότι η μόνη χαρά που έχει κάποιος που δεν συμπαθεί την apple και τους arm για καθαρά προσωπικούς λόγους, είναι επιτέλους η αύξηση επιδόσεων per cpu core που πέτυχε η Intel μετά την έλευση του M1. Κατανοητό το κόλλημα να θέλετε να την έχετε μεγαλύτερη , την απόδοση σε συγκεκριμένα task αλλά σαν all around cpu με gpu performance ειδικά τα pro και max, απλά κάνουν κάποιους να τα έχουν χαμένα…. Nαι την ξέχασα την iGPU, τρελό προτέρημα όταν τα laptops στα 2k+ έχουν πάνω 3060 και 3070... Σόρρυ που θα στην χαλάσω, δεν νομίζω να έχει καμία σχέση ο m1 με τους alderlake. Oι alderlake βγήκαν για να χτυπήσουν στο desktop, είναι wide αρχιτεκτονική, δεν έχει σχεδιαστεί για laptops. Εγώ το βλέπω κυνικά το θέμα. Ναι τα m1 έχουν καλύτερο efficiency. Tο ερώτημα είναι πότε με ενδιαφέρει αυτό? Όταν δεν είμαι σε μπρίζα. Με ενδιαφέρουν όμως οι επιδόσεις όταν δεν είμαι σε μπρίζα? Εμένα προσωπικά όχι. Οπότε θα θυσίαζα πχ. 30% επιδόσεις για να πιάσω το battery life του m1 όταν είμαι on the go? Nαί. Ταυτόχρονα θα είχα 30% παραπάνω επιδόσεις από τον m1 όταν τις χρειάζομαι, δηλαδή όταν είμαι στη μπρίζα? Ναί. Win win scenario το βλέπω. Μιλάω καθαρά για την δικιά μου χρήση, κάποιος μπορεί να έχει άλλες προτιμήσεις, κατανοητό και αυτό Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2022 από Herald 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, atheatos είπε Οι επιδόσεις του σε σχεση με την κατανάλωση επαναλαμβάνω από το roadmap τις Intel , δείχνουν ότι θα βελτιωθούν σε ένα με δυο χρόνια. Τα νούμερα δείχνουν ότι συνολικά του cpu τις Intel έχει πολύ καλό performance αλλά μειονεκτεί σε graphic core performance. Γιατί ως γνωστόν όσο και να θέλει να διαστρεβλώσει την αλήθεια , οι αριθμοί δεν κάνουν λάθος. Τα ενσωματωμένα γραφικά ειδικά στα pro και max είναι αδύνατο να επιτευχθούν από την Intel προς το παρόν. Το γνωρίζει πολύ καλά η Intel εξού και το roadmap. Όσο και να θέλουν να κρυφτούν όσοι φοράνε παρωπίδες, γράφοντας γελοιότητες για cpu core performance μόνο ακολουθώντας τυφλά σαν πρόβατα την διαφημιστική καμπάνια της Intel, έρχεται η ίδια στο τέλος και παραδέχεται ότι θέλει δουλειά ακόμα το πραγμα. Είναι γνωστό ότι η μόνη χαρά που έχει κάποιος που δεν συμπαθεί την apple και τους arm για καθαρά προσωπικούς λόγους, είναι επιτέλους η αύξηση επιδόσεων per cpu core που πέτυχε η Intel μετά την έλευση του M1. Κατανοητό το κόλλημα να θέλετε να την έχετε μεγαλύτερη , την απόδοση σε συγκεκριμένα task αλλά σαν all around cpu με gpu performance ειδικά τα pro και max, απλά κάνουν κάποιους να τα έχουν χαμένα…. Αγαπητε μαλλον εσυ τα εχεις μπερδεψει. Οταν κανεις μια δουλεια αυτο που σε ενδιαφερει ειναι το ποσο γρηγορα θα ολοκληρωθει και οχι το ποσο μπαταρια/ρευμα εκαψες. Αν εγω με τον Intel ολοκληρωσω τη δουλεια μου σε 150 ωρες και εσυ με το Mac σε 300 ωρες για να γλιτωσεις 5€ ρευμα ειναι ζημια δεν ειναι κατορθωμα. Ασε που οσο εσυ θα δουλευεις ακομα στη 1η δουλεια εγω θα εχω ξεκινησει τη 2η ή θα παιζω Diablo 2 Η συζητηση περι καταναλωσης θα ειχε νοημα μονο αν και 2 τελειωναμε τη δουλεια σε 150 ωρες αλλα εσυ εκαιγες και 50€ λιγοτερο ρευμα. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2022 από BlurayMoviesGreece
atheatos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Αγαπητε μαλλον εσυ τα εχεις μπερδεψει. Οταν κανεις μια δουλεια αυτο που σε ενδιαφερει ειναι το ποσο γρηγορα θα ολοκληρωθει και οχι το ποσο μπαταρια/ρευμα εκαψες. Αν εγω με τον Intel ολοκληρωσω τη δουλεια μου σε 150 ωρες και εσυ με το Mac σε 300 ωρες για να γλιτωσεις 5€ ρευμα ειναι ζημια δεν ειναι κατορθωμα. Η συζητηση περι καταναλωσης θα ειχε νοημα μονο αν και 2 τελειωναμε τη δουλεια σε 150 ωρες αλλα εσυ εκαιγες και 50€ λιγοτερο ρευμα. Αγαπητέ όπως έγραψα προηγουμένως και επιδεικτικά αγνοούν όσοι δεν τους κάθεται καλά για προσωπικούς λόγους η Apple και τα arm, τα τεχνικά χαρακτηρίστηκα των pro και max δεν μπορεί να τα πιάσει η Intel ακόμα. Υπάρχουν χρήσεις που η gpu είναι πιο χρήσιμη από την cpu. Εκεί χανει η Intel και σκοπεύει να βελτιωθεί σε ένα δυο χρόνια, μιας και αναπτύσσει την δικιά της gpu παράλληλα. Θα μπορέσουν να χωρέσουν περισσότερα gpu cores στο μέλλον και θα το πετύχουν . Τωρα δεν θα απαντήσω στην λογική γιατί να κάνω το ίδιο τασκ με λιγότερη κατανάλωση αφού μπορώ να το κάνω με την διπλάσια λίγο γρηγοροτερα. Γιατί με την ίδια λογική θα έπρεπε να μην υπήρχε εξέλιξη στην τεχνολογια και να ζούσαμε σε σπηλιές…. 1
Haldol Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 15 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Τωρα που τα καλυψε ολα η 12η γενια, μιλαμε για τα watt που αμφιβαλω αν ενδιαφερουν καποιον πραγματικα ή απλα ναχαμε να λεγαμε. Βασικά, τα watt (ή πιο σωστά, το performance / watt) είναι το πιο σημαντικό metric. Σε laptop είναι ΤΟ ΠΙΟ σημαντικό, σε desktop κατιτίς λιγότερο (αλλά πάλι σημαντικό). Για τον πολύ απλό λόγο, ότι κάθε form factor, έχει συγκεκριμένη "δυνατότητα " για παροχή ενέργειας και απορρόφηση θερμότητας. Εάν το "Χ" κουτί μπορεί να απάγει 100W θερμότητας, με έναν διπλά αποδοτικό επεξεργαστή, έχεις 2x την απόδοση του πιο αργού. Οπότε πρακτικά, σε έναν i9 - 12XXX, στα ίδια watt, "χωράς" 3 (!) M1 MAX...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα