Προς το περιεχόμενο

Βελτιστος τροπος συνδεσης pc με modem/router

Kufios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα, 

Προσφατα μετακομισα και ψαχνω τον καλυτερο τροπο να συνδεσω τον σταθερο μου υπολογιστη με το μοντεμ (100mbps, πιανω περιπου 90). Αυτη τη στιγμη το μοντεμ ειναι συνδεδεμενο στον τοιχο διπλα απο την εισοδο και το desktop ειναι σε αποσταση 3-4 μετρων σε δωματιακι (αρα εχει μια ξυλινη πορτα στο ενδιαμεσο). Ειμαι συνδεδεμενος με καλωδιο, με αποτελεσμα να μην κλεινει η πορτα το οποιο ενοχλει για διαφορους λογους. Πηρα ενα usb wifi adapter tp link, το οποιο αποσυνδεεται καθε 5 λεπτα και ξανασυνδεεται πολυ δυσκολα. Επισης στην 100αρα συνδεση πιανω 45mpbs.  Θελω να βρω μια καλυτερη λυση. Εκανα καποια ερευνα και κατεληξα σε δυο επιλογες:

α. TP link powerline το οποιο μπαινει σε πριζα και χρησιμοποιει την καλωδιωση του ρευματος για να μεταφερει το σημα?

β. coax to ethernet adapter το οποιο συνδεεται με πριζα για τηλεοραση και τη μετατρεπει σε ethernet ωστε να φερω το μοντεμ μεσα στο δωματιο και να συνδεσω τον σταθερο με καλωδιο (αν εχω καταλαβει σωστα)

Ποιος απο τους δυο τροπους (αν εχω καταλαβει πως λειτουργουν) ειναι καλυτερος? Υπαρχει αλλος τροπος συνδεσης? Με ενδιαφερει να εχω την καλυτερη δυνατη συνδεση απο αποψη ταχυτητας και σταθεροτητας. 

Ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καμία λύση δεν θα πλησιάσει καν (πόσο μάλλον να φθάσει) την ταχύτητα, την σταθερότητα και την αξιοπιστία του UTP καλωδίου. Υπάρχουν και flat καλώδια για να περνούν κάτω από τις πόρτες.

• Like 1

3 ώρες πριν, Kufios είπε

Με ενδιαφερει να εχω την καλυτερη δυνατη συνδεση απο αποψη ταχυτητας και σταθεροτητας. 

Ευχαριστω!

xlarge_20210215145612_irwin_trypani_toichou_10501864_14.jpeg

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...