Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους!

Δηλαδή τι καλό, χθες το βράδυ μου ήρθε η ΔΕΗ 900 ευρώ και περιττό να σας πω ότι με έπιασε μια σκοτοδίνη σχεδόν. Αφού συνήλθα έκατσα να δω τον αναλυτικό λογαριασμό και λέει 3000 kwah, το οποίο μου φαίνεται πάρα πολυ υψηλό. 

Ξέρω ότι έχει ανέβει η τιμή και ότι μας σφάζουν αλύπητα, αλλά αυτό είναι άλλο επίπεδο. 

Σκέφτηκα λοιπόν μήπως φταίει κάτι από το hardware μου για την κατανάλωση. Έχω μια z97c μητρική με μια gtx 1060 και με ένα τροφοδοτικό Corsair cw750. Το τελευταίο διάστημα το τροφοδοτικό είχε τα θεματακια του (δηλαδή νομίζω ότι ήταν από εκεί) και είχα θέματα με το boot, δεν αναγνώριζε έναν ssd μερικές φορές, είχε πέσει και το ρεύμα στο σπίτι μια φορά. 

Γενικά δεν κάνω μεγάλα gaming sessions πια λόγω δουλειάς και δεν χρησιμοποιώ τον υπολογιστή τόσο πολύ, ενώ λείπω πολλές ώρες από το σπίτι και δεν τον αφήνω ανοιχτό μέσα στην νύχτα. 

Πείτε μου αν ξέρει κανείς τι παίζει η αν μπορώ να κάνω κάτι γιατί 750 ευρώ παίρνω και σχεδόν ναυτία με έπιασε με αυτόν τον λογαριασμό 20220304_102004.heic

• Sad 1
Δημοσ.

27 λεπτά πριν, Gazorpazorp είπε

Δηλαδή τι καλό, χθες το βράδυ μου ήρθε η ΔΕΗ 900 ευρώ και περιττό να σας πω ότι με έπιασε μια σκοτοδίνη σχεδόν. Αφού συνήλθα έκατσα να δω τον αναλυτικό λογαριασμό και λέει 3000 kwah, το οποίο μου φαίνεται πάρα πολυ υψηλό. 

Ξέρω ότι έχει ανέβει η τιμή και ότι μας σφάζουν αλύπητα, αλλά αυτό είναι άλλο επίπεδο. 

Σκέφτηκα λοιπόν μήπως φταίει κάτι από το hardware μου για την κατανάλωση. Έχω μια z97c μητρική με μια gtx 1060 και με ένα τροφοδοτικό Corsair cw750. Το τελευταίο διάστημα το τροφοδοτικό είχε τα θεματακια του (δηλαδή νομίζω ότι ήταν από εκεί) και είχα θέματα με το boot, δεν αναγνώριζε έναν ssd μερικές φορές, είχε πέσει και το ρεύμα στο σπίτι μια φορά. 

Γενικά δεν κάνω μεγάλα gaming sessions πια λόγω δουλειάς και δεν χρησιμοποιώ τον υπολογιστή τόσο πολύ, ενώ λείπω πολλές ώρες από το σπίτι και δεν τον αφήνω ανοιχτό μέσα στην νύχτα. 

Πείτε μου αν ξέρει κανείς τι παίζει η αν μπορώ να κάνω κάτι γιατί 750 ευρώ παίρνω και σχεδόν ναυτία με έπιασε με αυτόν τον λογαριασμό 20220304_102004.heic

το θεμα που εχεις δεν ειναι το harware αλλα οτι εχεις συμβολαιο με ρητρα αναπροσαρμογης..δες το βιντεακι να καταλαβεις τι μπορεις να κανεις..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Gazorpazorp είπε

Κανείς μαινινγκ; Όταν λείπεις είναι ανοιχτό το pc σου;

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.

Για ποιο λόγο θεωρείς πως μερικές ώρες gaming είναι αυτές που φταίνε για τις 3000 KWh;
Ο ένοχος είναι συνήθως οι πιο ενεργοβόρες συσκευές (θέρμανση, κλιματισμός, φούρνος, θερμοσίφωνες κτλ)

Δεν έχει γράψεις τι cpu έχεις, αλλά γενικά για να ρίξεις κατανάλωση
αποφεύγεις τα overclock - μπορείς να κάνεις και undervolt που είναι μια αντίστροφη μορφή αλλά μόνο αν ξέρεις τι κάνεις, καταλαβαίνεις πως υπάρχει κάποιο ρίσκο κτλ
μια απλή μορφή underclock/undervolt είναι να ορίσεις μικρότερα power limits σε cpu / gpu, χάνεις απόδοση αλλά κερδίζεις efficiency.
δεν αφήνεις τις συσκευές ανοιχτές όταν δεν τις χρησιμοποιείς - κυρίως για την οθόνη που επανέρχεται εύκολα αυτόματατη απενεργοποίηση μετά από κάποια λεπτά
χαμηλώνεις brightness για να γλιτώσεις μερικά watt από την οθόνη

Αυτά πάνω κάτω, δεν θα σε σώσουν όμως, δεδομένου πως χρησιμοποιείς το pc μόνο μερικές ώρες τη μέρα και δεν καίει πάρα πολύ (μια 1060 δεν είναι και 3090 !)
Το θέμα είναι οι άλλες συσκευές που καίνειπολύ και φυσικά το πόσο χρεώνεσαι την kwh.

• Like 1
Δημοσ.

3000 για να καψεις θελει κοπο

οποτε μαλλον υπαρχουν και αλλα ατομα στο σπιτι που καταναλωνουν αλογιστα.

• Like 3
Δημοσ.

Εχω τον υπολογιστη ανοικτο χωρις να κλεισει απο τον Οκτωβριο (κανω ανακτηση καποια δεδομενα) και το ρευμα μου ηρθε φυσιολογικα. Κατι αλλο φταιει για την καταναλωση σου. 

Δημοσ.

Το κλιματιστικό αν έχεις το κλείνουν συνήθως φίλε δεν γίνεται να δουλεύει 12ωρα το ίδιο και τον υπολογιστή το βράδυ, γιατί τα ίδια έπαθε και φίλος, 2μηνο 1200 του ήρθε, άφηνε όλη την ημέρα 2 κλιματιστικά να βαρανε .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, GBorb είπε

Εχω τον υπολογιστη ανοικτο χωρις να κλεισει απο τον Οκτωβριο (κανω ανακτηση καποια δεδομενα) και το ρευμα μου ηρθε φυσιολογικα. Κατι αλλο φταιει για την καταναλωση σου. 

Από τον Οκτώβριο ανακτηση; Μην μας δουλεύεις φίλε , πες ότι την πάτησες και δεν το περίμενες και πλήρωσε το λάθος σου. Μια χαρά σου ήρθε ο λογαριασμός για την πολύμηνη "ανάκτηση". Να μάθετε να αναλαμβάνετε την ευθύνη των πράξεών σας και να πληρώνετε για τα λάθη σας.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Confused 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Από τον Οκτώβριο ανακτηση; Μην μας δουλεύεις φίλε , πες ότι την πάτησες και δεν το περίμενες και πλήρωσε το λάθος σου. Μια χαρά σου ήρθε ο λογαριασμός για την πολύμηνη "ανάκτηση". Να μάθετε να αναλαμβάνετε την ευθύνη των πράξεών σας και να πληρώνετε για τα λάθη σας.

Δεν κλείνω ποτέ τον υπολογιστή εδώ και πάνω από 15 χρόνια και τέτοια κατανάλωση δεν ήρθε καμία φορά. Πρώτον απαντάς σε άλλον από τον αρχικό και δεύτερον ο υπολογιστής 3000kwh δεν κάνει με τίποτα. Από αλλού είναι το πρόβλημα, όχι από τον υπολογιστή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είδα τον λογαριασμό αλλά ο υπολογιστής του αν σκάβει θέλει 0,33ΚW/H επι 24 ώρες επι 122 ημέρες (4μηνη καταμέτρηση) = 1000KWH , αν κατάλαβα καλά μένει σε σπίτι που υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι και άλλες συσκευές που καταναλώνουν. Απλά ήρθε διιπλάσια τιμή στο ρεύμα και αυτός "πρόσθεσε" 1000KW και έτσι έγινε η "τέλοια καταιγίδα"

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

άλλα αντι άλλων.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Φίλε πρώτον από τον 2012 που έχω το PC το κλείνω μόνο όταν πάω διακοπές.

Δεύτερον υπολόγισε σκληρό δίσκο 4 GB γεμάτο με φωτογραφίες και βίντεο. Κάνει περίπου 6 λεπτά να αποθηκεύσει μια φωτογραφία jpg. 

Είμαι στο 97%

Τρίτον να πληρώσω τί; Μάλλον σε άλλον αναφέρεσαι. 

Δημοσ.

3000kwh δεν καιει ουτε ο 5900x που εχω στα 3 χρονια ............κοψε θερμοσιφωνες , κοψε κουζινες , κοψε ηλεκτρικες σκουπες , κοψε πλυντηρια αυτα σε φουσκωσαν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...