Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Αγαπητέ. 

Έχει η σύζυγος σου ταυτότητα και ΑΦΜ; 

Πήγαινε σε ένα ΚΕΠ και βγαίνει ο ΑΜΚΑ άμεσα. Εγώ τον είχα βγάλει το 2009 και βγήκε άμεσα. 

Αν κατάλαβα καλά, η γυναίκα έχει ΑΜΚΑ, αλλά οι τράπεζες ζητούν επιπλέον και "ΑΜΚΑ" Αμερικής!

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Stam53 είπε

Αν κατάλαβα καλά, η γυναίκα έχει ΑΜΚΑ, αλλά οι τράπεζες ζητούν επιπλέον και "ΑΜΚΑ" Αμερικής!

Ε ας τους πει ότι δεν μένει Αμερική. Απλα ότι γεννήθηκε εκεί. 

Τι διεύθυνση κατοικίας δηλώνει στις τράπεζες; 

Δημοσ.

Φυσικά μπορεί να ανοίξει λογαριασμό. Απλά οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να παρέχουν στις ΗΠΑ κάποια στοιχεία 

https://www.nbg.gr/el/footer/kanonistikh-symmorfwsh-stin-trapeza-stis-etaireies-tou-omilou/katapolemisi-oikonomikou-egklimatos/fatca-prolipsi-forodiafugis

SSN χρειαζεται αν έχει εισοδήματα στις ΗΠΑ, αν κάνει και εκεί φορολογική δήλωση δηλαδή.

Κατά τα άλλα Ταυτότητα - Εκκαθαριστικό και Βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας (ΟΑΕΔ) και ανοίγεις μια χαρά λογαριασμό.

Δοκίμασε άλλο κατάστημα ή τράπεζα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια δεν γινεται τιποτα, πείρα τηλέφωνα τα ίδια μου είπαν.  

Είναι αυτό που είπε ο vagos στην πρώτη σελίδα. Έχει βγει οδηγία απο αμερικη και πρέπει υποχρεωτικά να βγάλει "αμκα" αμερικανικό (με οτι συνεπαγεται) και ας μην έχει εισόδημα από εκεί. 

Θα κάτσει να το κάνει αναγκάστηκα.

Κολλάει στην ταυτότητα, ως τόπος γέννησης. 

Επεξ/σία από lazarnik
Δημοσ.

Το SSN δεν ειναι μονο ΑΜΚΑ αλλα και ΑΦΜ ταυτοχρονα, γι αυτο ζητειται. Καλα κανουν και το ζητανε οι ΗΠΑ, μαγκια τους. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, lazarnik είπε

Παιδια δεν γινεται τιποτα, πείρα τηλέφωνα τα ίδια μου είπαν.  

Είναι αυτό που είπε ο vagos στην πρώτη σελίδα. Έχει βγει οδηγία απο αμερικη και πρέπει υποχρεωτικά να βγάλει "αμκα" αμερικανικό (με οτι συνεπαγεται) και ας μην έχει εισόδημα από εκεί. 

Θα κάτσει να το κάνει αναγκάστηκα.

Κολλάει στην ταυτότητα, ως τόπος γέννησης. 

Γιατί δε δοκιμάζει να ανοιξει με διαβατήριο;

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, DrLo είπε

Γιατί δε δοκιμάζει να ανοιξει με διαβατήριο;

Καλημέρα. Γιατί, αν πάει με το διαβατήριο δεν θα την ρωτήσουν που γεννήθηκε? Πάλι στα ίδια θα καταλήξει.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, prototypegr είπε

Καλημέρα. Γιατί, αν πάει με το διαβατήριο δεν θα την ρωτήσουν που γεννήθηκε? Πάλι στα ίδια θα καταλήξει.

1. Για ποιό λόγο να την ρωτήσουν;

2. Μπορεί και ναι Μπορεί και όχι

3. Ας πει ότι γεννήθηκε στη Ναμίμπια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, DrLo είπε

1. Για ποιό λόγο να την ρωτήσουν;

2. Μπορεί και ναι Μπορεί και όχι

3. Ας πει ότι γεννήθηκε στη Ναμίμπια.

1. Για τον ίδιο λόγο που θα την ρωτήσουν και όνομα πατρός και μητρός. Χρειάζονται.

2. Σίγουρα θα την ρωτήσουν.

3. Μάλιστα, και σε διασταύρωση των στοιχείων της θα κατηγορηθεί για ψευδή δήλωση και δεν ξέρω γω και τι άλλο. Ωραία συμβουλή.

Επεξ/σία από prototypegr
Δημοσ.

Δεν έχει διαβατήριο, έχει αμερικανικό αλλά έχει λήξει εδώ και πόσα χρόνια. Διότι δεν έχει ξαναπάει από όταν ήταν 2 ετών. Ότι χρειάζεται από στοιχεία/χαρτιά Ελληνικά τα έχει όλα. Μόνο αυτό το social security δεν  έχει.

Για άνοιγμα λογαριασμού σε ελληνική τράπεζα, πρέπει να κάνει social security, δεν υπάρχει άλλος τρόπος, όσο και να έψαξα. Το ζητούν σύμφωνα με την οδηγία που έχουν. 

Δοκίμασα και με online άνοιγμα αλλά το ζήτησαν μετά, και έδωσαν διορία 3 μήνες να βγάλει σοσιαλ αλλιώς θα της το κλείσουν. 😵💫😵💫😵💫

Ευχαριστω

Στείλαμε μαιλ στην πρεσβεία να μας πουν τι χρειάζεται ώστε να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία.

Δημοσ.

Σόρρυ άλλα τόσα χρόνια γιατί δεν ειχε ανοίξει ενα δικό της λογαριασμό και τρέχετε τελευταία στιγμή; Πήγαινε σε καμια Εθνική ή συνεταιριστική τράπεζα που είναι πιο "χαλαροί" μήπως κανείς δουλειά.

Δημοσ.
Στις 5/3/2022 στις 11:24 ΠΜ, lazarnik είπε

Δοκίμασα και με online άνοιγμα αλλά το ζήτησαν μετά, και έδωσαν διορία 3 μήνες να βγάλει σοσιαλ αλλιώς θα της το κλείσουν. 😵💫😵💫😵💫

Ευχαριστω

Στείλαμε μαιλ στην πρεσβεία να μας πουν τι χρειάζεται ώστε να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία.

Αυτο ισως βολεψει ομως, δεδομενου οτι μεσα στους 3 μηνες πιθανως θα εχετε τελειωσει και θα εχετε το SSN (εφοσον τρεξετε το θεμα χωρις χαλαροτητα).

Θυμησου οτι αυτη η ιστορια δεν τελειωνει με την αποκτηση του SSN, μεγαλυτερος μπελας ειναι η αιτηση για φορολογικη αμνηστεια και θα πρεπει να βαλετε εναν σχετικο λογιστη (αμερικη κατα προτιμηση) να το κανει.Αν αγνοησετε αυτο το βημα εισαστε ανοιχτοι σε κυρωσεις,βεβαια δεν μπορω να ξερω αν και ποσο γρηγορα θα ασχοληθουν.

Δημοσ.
Στις 5/3/2022 στις 11:24 ΠΜ, lazarnik είπε

Δεν έχει διαβατήριο, έχει αμερικανικό αλλά έχει λήξει εδώ και πόσα χρόνια. Διότι δεν έχει ξαναπάει από όταν ήταν 2 ετών. Ότι χρειάζεται από στοιχεία/χαρτιά Ελληνικά τα έχει όλα. Μόνο αυτό το social security δεν  έχει.

Για άνοιγμα λογαριασμού σε ελληνική τράπεζα, πρέπει να κάνει social security, δεν υπάρχει άλλος τρόπος, όσο και να έψαξα. Το ζητούν σύμφωνα με την οδηγία που έχουν. 

Ευχαριστω

Δεν το έχεις ψάξει καλά. Στην Εθνική δουλεύω, η FATCA υποχρεώνει σε αυτόν που έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ αλλά δεν έχει φορολογική υποχρέωση εκεί να συμπληρώσει ένα έντυπο που ΔΕΝ απαιτεί SSN. 

Πραγματικά δε βλέπω κανένα λόγο να ανοίξει ιστορίες με τις ΗΠΑ μόνο επειδή γεννήθηκε εκεί !!

Και φυσικά δεν είναι θέμα χαλαρότητας της τράπεζας, οι κανόνες είναι συγκεκριμένοι και ξεκάθαροι.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα!!! ευχαριστώ πολύ τουσ ανθρώπους που με βοήθησαν γιατί αντιμετώπισα ακριβώς το ίδιο θέμα έχω φύγει 2 χρόνων από Αμερική και έχω ελληνική Υπηκοότητα και οοοολα μου τα χαρτιά είναι Ελληνικά δεν μπορούσαν οπωσ έλεγαν να μου ανοίξουν λογαριασμό...αφού διάβασα όλα όσα γραψατε και με την βοήθεια 2 ανθρώπων είπα εγώ η ίδια στην τράπεζα ότι μπορώ να ανοίξω ένα λογαριασμό με το W8 ...αφού λοιπόν τουσ τα έλεγα και τουσ καθοδηγισα εγω επιτέλους σήμερα μετά από 15 μερεσ ίσως και παραπάνω καταφέραμε και κάναμε και ανοίξαμε λογαριασμό!!!!σασ ευχαριστώ πολύ!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...