lazarnik Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Η σύζυγος μου μέχρι και σήμερα δεν είχε στο όνομα της τραπεζικό λογαριασμό, την έχω εγώ σαν δεύτερο όνομα. Πρόσφατα έκανε κάποια αίτηση για κάτι σαν σεμινάριο επιδοτούμενο. Της ζήτησαν τραπεζικό λογαριασμό και να είναι πρώτο όνομα. Η σύζυγος γεννήθηκε Αμερική και 2 χρόνων ήρθε Ελλάδα, οπότε έχει και Αμερικανική υπηκοότητα και εννοείτε και την Ελληνικη. Μέσα στην εβδομάδα πήγαμε Πειραιώς, άλφα και δεν μπορεί καμία απο αυτες να της άνοιξη λογαριασμό, επειδή δεν έχει social security (κάτι σαν αμκα), λόγο ότι έχει και αμερικανική υπηκοότητα. Θα πρέπει να πάει πρεσβείες κτλ κτλ Είναι δυνατόν τόσα χρόνια να ζεις στην Ελλάδα, να είσαι Έλληνας να πληρωνεις φορους να να να και να μην μπορείς να ανοίξεις έναν τραπεζικό λογαριασμό επειδή έχεις και μια άλλη υπηκοότητα; Θα μου πείτε ίσως να κάνει αυτό το social security. Το πρόβλημα ειναι οτι μέχρι και αρχές της άλλης βδομάδας πρέπει να καταθέσει τον λογαριασμό. Δεν υπάρχει χρόνος. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι το θέλουν οι Ελληνικές τράπεζες, ελεος δηλαδή. Και γιατί να κάνει αμκα αμερικανικό... Υπάρχει κάποια άλλη λύση, σε ξενη; ή κατι οτιδηποτε ή κάποιο χαρτί να παρακάμψει αυτό το social security. Αν κάποιος έχει αναλογη εμπειρία ή κάτι να προτείνει θα το το εκτιμούσα. Ευχαριστώ.
kaktos77 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, Άνοιξε της έναν λογαριασμό μέσω της εφαρμογής revolut στο όνομα της και σε λιγότερο από 10 λεπτά θα έχεις κανονικά IBAN για να κάνετε τη δουλειά σας. Δεν νομίζω ότι θα έχετε κάποιο πρόβλημα. Μετά αφού λάβετε τα χρήματα ή τα χρησιμοποιείτε μέσω άυλης κάρτας (αν υποστηρίζει το κινητό σας), χωρίς να χρειάζεται καν να βγάλετε φυσική, η τα μεταφέρετε σε λογαριασμό στην Ελλάδα με χρέωση 3-4 ευρώ. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2022 από kaktos77
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 5 λεπτά πριν, lazarnik είπε Η σύζυγος μου μέχρι και σήμερα δεν είχε στο όνομα της τραπεζικό λογαριασμό, την έχω εγώ σαν δεύτερο όνομα. Πρόσφατα έκανε κάποια αίτηση για κάτι σαν σεμινάριο επιδοτούμενο. Της ζήτησαν τραπεζικό λογαριασμό και να είναι πρώτο όνομα. Η σύζυγος γεννήθηκε Αμερική και 2 χρόνων ήρθε Ελλάδα, οπότε έχει και Αμερικανική υπηκοότητα και εννοείτε και την Ελληνικη. Μέσα στην εβδομάδα πήγαμε Πειραιώς, άλφα και δεν μπορεί καμία απο αυτες να της άνοιξη λογαριασμό, επειδή δεν έχει social security (κάτι σαν αμκα), λόγο ότι έχει και αμερικανική υπηκοότητα. Θα πρέπει να πάει πρεσβείες κτλ κτλ Είναι δυνατόν τόσα χρόνια να ζεις στην Ελλάδα, να είσαι Έλληνας να πληρωνεις φορους να να να και να μην μπορείς να ανοίξεις έναν τραπεζικό λογαριασμό επειδή έχεις και μια άλλη υπηκοότητα; Θα μου πείτε ίσως να κάνει αυτό το social security. Το πρόβλημα ειναι οτι μέχρι και αρχές της άλλης βδομάδας πρέπει να καταθέσει τον λογαριασμό. Δεν υπάρχει χρόνος. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι το θέλουν οι Ελληνικές τράπεζες, ελεος δηλαδή. Και γιατί να κάνει αμκα αμερικανικό... Υπάρχει κάποια άλλη λύση, σε ξενη; ή κατι οτιδηποτε ή κάποιο χαρτί να παρακάμψει αυτό το social security. Αν κάποιος έχει αναλογη εμπειρία ή κάτι να προτείνει θα το το εκτιμούσα. Ευχαριστώ. Κάτι δεν λες κολλάει .Μηπως δεν κατάλαβαν τι λογαριασμό θέλετε;Αφου έχει ελληνική ταυτότητα δεν χρειάζεται να παρουσιάσει τα αμερικάνικα χαρτιά. 1
lazarnik Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Κάτι δεν λες κολλάει .Μηπως δεν κατάλαβαν τι λογαριασμό θέλετε;Αφου έχει ελληνική ταυτότητα δεν χρειάζεται να παρουσιάσει τα αμερικάνικα χαρτιά. Απλό λογαριασμό, πήγα και εγώ μαζί της μιας και είναι συνδικιηουχος στον δικό μου. Και με γνωρίζουν. Πήγαμε ολ τα χαρτιά που χρειαζόταν. Και καθώς προχώραγε το άνοιγμα του λογαριασμού στον υπολογιστή ή υπάλληλος, κάπου στην μέση της διαδικασίας κόλλησε στο social security ,έκανε κάνα 2 τηλέφωνα, αλλά μας είπαν δυστυχώς δεν μπορεί να συνεχιστεί και απλα φύγαμε.δεν ξέρω έχουμε και οι 2 πολλά νεύρα. Λες και είμαστε ξένοι στην χώρα μας....
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, lazarnik είπε Απλό λογαριασμό, πήγα και εγώ μαζί της μιας και είναι συνδικιηουχος στον δικό μου. Και με γνωρίζουν. Πήγαμε ολ τα χαρτιά που χρειαζόταν. Και καθώς προχώραγε το άνοιγμα του λογαριασμού στον υπολογιστή ή υπάλληλος, κάπου στην μέση της διαδικασίας κόλλησε στο social security ,έκανε κάνα 2 τηλέφωνα, αλλά μας είπαν δυστυχώς δεν μπορεί να συνεχιστεί και απλα φύγαμε.δεν ξέρω έχουμε και οι 2 πολλά νεύρα. Λες και είμαστε ξένοι στην χώρα μας.... Καποιες ελληνικές τράπεζες επιτρέπουν ανοιγμα λογαριασμού μέσω ιντερνετ,για ψάξτε το. Αλλιως ζητήστε να μπει πρωτο όνομα στον κοινό σας λογαριασμό,φαντάζομαι ότι γίνεται. Παντως αφού είναι Ελληνίδα δεν θα έπρεπε να έχει πρόβλημα.Δεν το καταλαβαίνω.
Kaboomzer Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Ίσως θα μπορούσες να ανοίξεις νέο λογαριασμό στο δικό σου όνομα , να τη βάλεις συνδικαιούχο και μετά να αλλάξεις το πρώτο όνομα στο λογαριασμό (edit : ή ακόμη και να αφαιρέσεις το δικό σου όνομα). Δεν ξέρω αν γίνεται αλλά ρώτησέ το. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2022 από Kaboomzer
lazarnik Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Καποιες ελληνικές τράπεζες επιτρέπουν ανοιγμα λογαριασμού μέσω ιντερνετ,για ψάξτε το. Αλλιως ζητήστε να μπει πρωτο όνομα στον κοινό σας λογαριασμό,φαντάζομαι ότι γίνεται. Παντως αφού είναι Ελληνίδα δεν θα έπρεπε να έχει πρόβλημα.Δεν το καταλαβαίνω. Ούτε εγώ δεν το καταλαβαίνω. Στην άλφα έκανα online άνοιγμα, ανοίχτηκε κανονικά, αλλά μας είπαν ότι πρέπει να πάει και σε κατάστημα για κάποια χαρτιά. Όταν πήγε εφησε τα χαρτιά και μετά της είπε ότι χρειάζεται και το social security, και μας είπε αν δεν το φέρεται θα κλείσει ο λογαριασμός που ανοίξατε. Μα έλεγε δεν έχει εισοδήματα ούτε τίποτα, απλά γεννήθηκε εκεί.
Dinos1973 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 32 λεπτά πριν, lazarnik είπε Η σύζυγος μου μέχρι και σήμερα δεν είχε στο όνομα της τραπεζικό λογαριασμό, την έχω εγώ σαν δεύτερο όνομα. Πρόσφατα έκανε κάποια αίτηση για κάτι σαν σεμινάριο επιδοτούμενο. Της ζήτησαν τραπεζικό λογαριασμό και να είναι πρώτο όνομα. Η σύζυγος γεννήθηκε Αμερική και 2 χρόνων ήρθε Ελλάδα, οπότε έχει και Αμερικανική υπηκοότητα και εννοείτε και την Ελληνικη. Μέσα στην εβδομάδα πήγαμε Πειραιώς, άλφα και δεν μπορεί καμία απο αυτες να της άνοιξη λογαριασμό, επειδή δεν έχει social security (κάτι σαν αμκα), λόγο ότι έχει και αμερικανική υπηκοότητα. Θα πρέπει να πάει πρεσβείες κτλ κτλ Είναι δυνατόν τόσα χρόνια να ζεις στην Ελλάδα, να είσαι Έλληνας να πληρωνεις φορους να να να και να μην μπορείς να ανοίξεις έναν τραπεζικό λογαριασμό επειδή έχεις και μια άλλη υπηκοότητα; Θα μου πείτε ίσως να κάνει αυτό το social security. Το πρόβλημα ειναι οτι μέχρι και αρχές της άλλης βδομάδας πρέπει να καταθέσει τον λογαριασμό. Δεν υπάρχει χρόνος. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι το θέλουν οι Ελληνικές τράπεζες, ελεος δηλαδή. Και γιατί να κάνει αμκα αμερικανικό... Υπάρχει κάποια άλλη λύση, σε ξενη; ή κατι οτιδηποτε ή κάποιο χαρτί να παρακάμψει αυτό το social security. Αν κάποιος έχει αναλογη εμπειρία ή κάτι να προτείνει θα το το εκτιμούσα. Ευχαριστώ. Εχει ΑΜΚΑ η οχι; Εχει ΑΦΜ η οχι; εαν η απαντηση ειναι αρνητικη σε ενα απο τα δυο δεν μπορεις να ανοιξεις λογαριασμο! 2
vagos789 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Εχω ακριβως την ιδια εμπειρια,θα σε απογοητευσω. Φταινε οι ΗΠΑ και οχι οι ελληνικες τραπεζες Κυνηγανε στα περατα του κοσμου τους αμερικανους πολιτες για να πληρωσουν τυχον φορο που τους αναλογει (πολυ μικρος σε σχεση με εδω) Η συζυγος σου πρεπει να παει στη πρεσβεια και να αποκτησει social security number, αυτο γινεται με ραντεβου κτλ και θα παρει καιρο Μετα θα πρεπει να ενταχθει σε ενα προγραμμα φορολογικης αμνηστειας για ολα αυτα τα χρονια που δεν εκανε δηλωση και στη συνεχεια θα πρεπει να κανει καθε χρονο φορολογικη δηλωση ΚΑΙ στην αμερικη (εκτος αν εχει πολυ χαμηλο εισοδημα) https://olgakallergi.law/el/fatca-synepeies-gia-tous-ellino-amerikanous-polites-pou-zoun-stin-ellada/ Ολα τα παραπανω ειναι οπως τα γραφω,ουτε κομμα δεν αλλαζει. 4
lazarnik Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 36 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Εχει ΑΜΚΑ η οχι; Εχει ΑΦΜ η οχι; εαν η απαντηση ειναι αρνητικη σε ενα απο τα δυο δεν μπορεις να ανοιξεις λογαριασμο! Όλα τα έχει, αλλιώς δεν θα έσκαγα.
cumulus Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 44 λεπτά πριν, vagos789 είπε Εχω ακριβως την ιδια εμπειρια,θα σε απογοητευσω. Φταινε οι ΗΠΑ και οχι οι ελληνικες τραπεζες Κυνηγανε στα περατα του κοσμου τους αμερικανους πολιτες για να πληρωσουν τυχον φορο που τους αναλογει (πολυ μικρος σε σχεση με εδω) Η συζυγος σου πρεπει να παει στη πρεσβεια και να αποκτησει social security number, αυτο γινεται με ραντεβου κτλ και θα παρει καιρο Μετα θα πρεπει να ενταχθει σε ενα προγραμμα φορολογικης αμνηστειας για ολα αυτα τα χρονια που δεν εκανε δηλωση και στη συνεχεια θα πρεπει να κανει καθε χρονο φορολογικη δηλωση ΚΑΙ στην αμερικη (εκτος αν εχει πολυ χαμηλο εισοδημα) https://olgakallergi.law/el/fatca-synepeies-gia-tous-ellino-amerikanous-polites-pou-zoun-stin-ellada/ Ολα τα παραπανω ειναι οπως τα γραφω,ουτε κομμα δεν αλλαζει. Γιαυτο ειναι πολυ μικρος.Γιατι σχεδον ολοι πληρωνουν φορους,σε αντιθεση με την Ελλαδα,που εχουμε ρυθμισεις επι των ρυθμισεων ,ακατσχετους λογαριασμουςκοκ και στο τελος πληρωνουν μονο οι μ..ες σαν και εμενα.
Narayan Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, lazarnik είπε Όλα τα έχει, αλλιώς δεν θα έσκαγα. Μήπως σας ρώτησαν αν είναι φορολογικός κάτοικος Η.Π.Α. και απαντήσατε ναι; Εφόσον δεν έχει κάνει ποτέ δήλωση στην IRS απλά πείτε όχι και δώστε μόνο το ΑΦΜ. 1
DrLo Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Κάτι δεν λες κολλάει .Μηπως δεν κατάλαβαν τι λογαριασμό θέλετε;Αφου έχει ελληνική ταυτότητα δεν χρειάζεται να παρουσιάσει τα αμερικάνικα χαρτιά. Και εγώ αυτό καταλαβαίνω. Αν έχει ελληνική ταυτότητα, ΑΦΜ κλπ ελληνικά τι;τι πρέπει να πει στη τράπεζα την ιστορία της ζωής της. Πάει δινει τα ελληνικά στοιχεία/δικαιολογητικά κει τέλος. 6 ώρες πριν, lazarnik είπε Απλό λογαριασμό, πήγα και εγώ μαζί της μιας και είναι συνδικιηουχος στον δικό μου. Και με γνωρίζουν. Πήγαμε ολ τα χαρτιά που χρειαζόταν. Και καθώς προχώραγε το άνοιγμα του λογαριασμού στον υπολογιστή ή υπάλληλος, κάπου στην μέση της διαδικασίας κόλλησε στο social security ,έκανε κάνα 2 τηλέφωνα, αλλά μας είπαν δυστυχώς δεν μπορεί να συνεχιστεί και απλα φύγαμε.δεν ξέρω έχουμε και οι 2 πολλά νεύρα. Λες και είμαστε ξένοι στην χώρα μας.... Καλά από τηλέφωνο υπαλλήλου σε τράπεζα σε "κεντρικά" έχω ακούσει άπειρες μαλακίες. Και να παίρνει μετά σε άλλα κεντρικά και να του λένε αλλά. 1 ώρα πριν, Narayan είπε Μήπως σας ρώτησαν αν είναι φορολογικός κάτοικος Η.Π.Α. και απαντήσατε ναι; Εφόσον δεν έχει κάνει ποτέ δήλωση στην IRS απλά πείτε όχι και δώστε μόνο το ΑΦΜ. Χμ, υποθέτω ότι η ταυτότητα γράφει πάνω τόπος γέννησης και αυτό ξεκινά την "σειρά ερωτήσεων" όπου καταλήγει ότι είναι πολίτης ΗΠΑ (και άρα το θέμα που αναφέρει ο vaggos πιο πάνω) αν είναι αυτό, μήπως μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό σε ένα άλλο κατάστημα με διαβατήριο (το ελληνικό) που δεν λέει τοπο γέννησης? https://www.eurobank.gr/el/retail/proionta-upiresies/proionta/logariasmoi-prothesmiakes/dikaiologitika-gia-anoigma-logariasmou Για την ταυτοποίησή σας Προσκομίστε την αστυνομική ταυτότητά σας, το διαβατήριό σας, εφόσον είναι σε ισχύ, ή άλλο έγγραφο ταυτοποίησης: Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2022 από DrLo
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Αγαπητέ. Έχει η σύζυγος σου ταυτότητα και ΑΦΜ; Πήγαινε σε ένα ΚΕΠ και βγαίνει ο ΑΜΚΑ άμεσα. Εγώ τον είχα βγάλει το 2009 και βγήκε άμεσα. Με τις τράπεζες και εμένα μου έχουνε γίνει τα νεύρα μου τσατάλια αρκετές φορές. Έχει να κάνει με το ότι θέλουν όλα τα στοιχεία ενημερωμένα τακτικά ακόμα και να μην άλλαξες κάτι και απαιτούν όλα τα δικαιολογητικά και χαρτιά είτε για λόγους ασφαλείας είτε για να σε παρακολουθεί το κράτος με όλα τα διασυνδεμενα μητρωα σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής και άλλων παρατυπων ενεργειών. Οι παλιές εποχές της απλας και του δεν βαριέσαι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. 5 ώρες πριν, cumulus είπε Γιαυτο ειναι πολυ μικρος.Γιατι σχεδον ολοι πληρωνουν φορους,σε αντιθεση με την Ελλαδα,που εχουμε ρυθμισεις επι των ρυθμισεων ,ακατσχετους λογαριασμουςκοκ και στο τελος πληρωνουν μονο οι μ..ες σαν και εμενα. Οι ρυθμίσεις καλώς γινονται αλλιώς δεν θα πληρωθούν ποτέ εφάπαξ τα τεράστια χρέη με τις προσαυξήσεις. Οι ακατασχετοι λογαριασμοί καλώς υπάρχουν, το ακατασχετο ποσόν είναι πολύ χαμηλό έτσι κι αλλιώς, ίσα ίσα να μπαίνουν 1-2 μισθοι για να βγάλεις τον μήνα. Αν ενδιαφερεται το κράτος για την φοροδιαφυγή ας ψάξει να βρει αυτούς που τα παίρνουν μαύρα και τα έχουν στα στρώματα στα σεντούκια και στις θυρίδες. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2022 από Basilhs23___
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα