Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, MTX είπε

επίσης δεν είναι σίγουρο ότι οι κάρτες έκαναν mining , μπορεί να ήταν και σε κάποιο έτοιμο build που ήταν για demo σε κάποιο κατάστημα , όπως και να έχει και μονο που το κάνουνε και όπου περάσει πέρασε είναι τραγικό

Για να γεμίσουν με τόση σκόνη (χώμα) οι ανεμιστήρες, θα πρέπει να δουλεύουν συνέχεια και σε υψηλή ταχύτητα, κοντά στο 100%. Αυτό συμβιώνει μόνο σε mining.

Ότι άλλο και να κάνεις, δηλαδή να παίζεις παιχνίδια, να κάνεις rendering κτλ. γυρίζουν το πολύ μέχρι 50-60% που είναι τα default προφίλ της κάρτας. Σε περιβάλλον windows ή σε σερφαρισμα δεν γυρίζουν καν. 

Επεξ/σία από xtatty
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, xtatty είπε

Για να γεμίσουν με τόση σκόνη (χώμα) οι ανεμιστήρες, θα πρέπει να δουλεύουν συνέχεια και σε υψηλή ταχύτητα, κοντά στο 100%. Αυτό συμβιώνει μόνο σε mining.

Ότι άλλο και να κάνεις, δηλαδή να παίζεις παιχνίδια, να κάνεις rendering κτλ. γυρίζουν το πολύ μέχρι 50-60% που είναι τα default προφίλ της κάρτας. Σε περιβάλλον windows ή σε σερφαρισμα δεν γυρίζουν καν. 

δεν ισχυει αυτο που λες γιατι μεσω afterburner φτιαχνεις custom curve και ακομη και στο 50% να γυριζουν παλι πιανουν σκονη.

Δημοσ.

Οι συγκεκριμένοι ανεμιστήρες μαζεύουν σκόνη φυγοκεντρικά.Η κάθετη επιφάνεια που κάνει το πτερύγιο είναι ταμάμ για συσσώρευση.

Βέβαια σε μια αποθήκη,κάπου στη Μάνδρα ξέρω γω,αμφιβάλλω κατα πόσο θα παίξει με προφίλ. Μια χαρά θα παίξει με τα κρύα και το κοκκινόχωμα της περιοχής.

Μουό-χό-χό

Δημοσ.
2 hours ago, TEOKOS said:

Δικιά μου ήταν ,μια 5870 Vapor x.

Δεν ξέρω γιατί έχει εξαφανισθεί το thread .

Πριν 10 χρόνια + αν θυμάμαι καλά ήταν.

Αυτό λες; 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ προχειροδουλειά πάντως, τέτοια συσκευασία και μέσα στη σκόνη.

Θεωρώ πως κάποιος που πιάνουν τα χέρια του, μπορεί να καθαρίσει / συσκευάσει την κάρτα τέλεια ώστε να μην φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε και πως θα υπάρξουν σίγουρα κάρτες χρησιμοποιημένες που θα πλασαριστούν ως καινούργιες.

Ειδικά μόλις πέσουν τα έσοδα του mining...

Επεξ/σία από hln3
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 4/3/2022 στις 10:18 ΠΜ, xtatty είπε

Καλησπέρα στην παρέα.

Κάνω αυτό το post στην προσπάθεια μου να προστατεύσω όσους πιο πολλούς μπορώ, από το να περάσουν κάτι ανάλογο με αυτό που βίωσα εγώ. Τα παρακάτω εξιστορούν την εμπειρία μου, κατά τη διάρκεια μιας παραγγελίας για μια κάρτα γραφικών από τη γνωστή αλυσίδα Πλαίσιο (plaisio.gr). Η περίληψη των παρακάτω αναγράφεται στον τίτλο του θέματος ‘μεταχειρισμένα προϊόντα για καινούργια’!

Το χρονικό έχει ως εξής: 

- Στις 14 Φεβρουαρίου έκανα παραγγελία για μια κάρτα MSI RTX 3080 SUPRIM X LHR 10 GB στην τιμή των 1599,00€. Πλήρωσα μέσω τραπεζικού εμβάσματος και η παραγγελία κύλησε ομαλά.

- Στις 16/02 παρέλαβα κάρτα. Μόλις άνοιξα τη συσκευασία διαπίστωσα πως μου έστειλαν χρησιμοποιημένο προϊόν. Οι ανεμιστήρες της κάρτας ήταν γεμάτοι σκόνη ή μάλλον χώμα τολμώ να πω και η αντιστατική σακούλα που την περιείχε σε κακή κατάσταση (φωτογραφίες θα βρείτε παρακάτω). Αμέσως τους πήρα τηλέφωνο. Μετά από την επικοινωνία μαζί τους, έβγαλα φωτογραφίες και έστειλα email το οποίο είναι στη διάθεση όποιου θέλει να το δει.

- Αφού είδαν το email μου και διαπίστωσαν την τραγική κατάσταση της κάρτας, με κάλεσαν στο τηλέφωνο, μου ζήτησαν συγγνώμη και είπαν πως το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Με ενημέρωσαν πως θα στείλουν την Γενική Ταχυδρομική να μου φέρει καινούργια κάρτα και να παραλάβει την πρώτη χωρίς χρέωση. Μου έστειλαν και email προς απάντηση στο δικό μου που το βεβαίωνε αυτό.

- Στις 18/02 ήρθε η κάρτα σε αντικατάσταση της πρώτης. Την άνοιξα μπροστά στον κούριερ και σε 2 συναδέλφους μου για να έχω μάρτυρες. Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι και αυτή ήταν στην ίδια κατάσταση με την προηγούμενη! Και αυτή είχε σκόνη (χώμα) πάνω στους ανεμιστήρες και είχε και 2 γρατζουνιές στην πλάτη. Τους πήρα πάλι τηλέφωνο και έστειλα email με φωτογραφίες (φωτογραφίες θα βρείτε παρακάτω).

- Τους πήρα τηλέφωνο αμέσως μετά για να διαπιστώσω αν έλαβαν το email μου στις 15:30. Μου επιβεβαίωσαν πως έλαβαν το email μου και πως το προώθησαν στο αρμόδιο τμήμα. Έδειχναν έκπληκτοι που μου συνέβη πάλι το ίδιο! Τους ανέφερα μέσα σε όλα, πως μπορούσα να είχα πάρει την ίδια κάρτα στα 1499,00€ που την πουλούσαν στο skroutz με παράδοση 4-10 ημέρες από κατάστημα με πολλές θετικές κριτικές, αλλά επέλεξα αυτούς γιατί την είχαν ετοιμοπαράδοτη και για το όνομα και την εγγύηση που παρέχει το κατάστημα. 

- Κάλεσα ακόμη 4 φορές την ίδια ημέρα, με τελευταίο τηλέφωνο στις 19:25. Στο τελευταίο τηλεφώνημα με ενημέρωσαν πως δεν μπορούν να κάτι γιατί έλειπε ο υπεύθυνος και πως θα μιλήσουμε από Δευτέρα.

- Την Δευτέρα 21/02 κάλεσα πάλι εγώ, γιατί αυτοί απλά δεν ασχολήθηκαν παραπάνω. Μου πρότειναν να γυρίσει το προϊόν πίσω, να ελεγχθεί και να μου στείλουν άλλο (αλλά δεν είχαν διαθέσιμη άλλη ίδια κάρτα) ή να γυρίσει το προϊόν πίσω και να μου κάνουν επιστροφή χρημάτων. Τους ενημέρωσα πως δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη προς το κατάστημα πλέον και θέλω να γίνει επιστροφή χρημάτων.

- Την Τρίτη 22/02 ήρθε η γενική ταχυδρομική και παρέλαβε την κάρτα.

- Άφησα να περάσουν 2 ημέρες και τους πήρα την Πέμπτη 24/02 να δω αν την έλαβαν. Η πρώτη υπάλληλος (της οποίας έχω και το όνομα) μου είπε πως δεν την έχουν λάβει ακόμα και πως θα με καλέσουν αυτοί όταν την λάβουν. Κλείνω το τηλέφωνο και παίρνω τη γενική ταχ. Μου δίνουν το voucher της αποστολής και με ενημερώνουν πως παραδόθηκε η κάρτα την Τετάρτη 23/02 στο Πλαίσιο, δηλαδή την προηγούμενη ημέρα. Αμέσως μετά τους κάλεσα πάλι. Μετά από μισή ώρα στο τηλέφωνο και αφού μίλησα με 3 διαφορετικούς υπαλλήλους, κατάφερα να επιβεβαιώσω την επιστροφή της κάρτας και να ξεκινήσω τη διαδικασία επιστροφής χρημάτων στο λογαριασμό μου. Με ενημέρωσαν πως η διαδικασία χρειάζεται 3 εργάσιμες για να ολοκληρωθεί.

- Την Τρίτη 01/03 στις 16:00 κάλεσα πάλι να δω πότε θα ολοκληρωθεί η επιστροφή χρημάτων γιατί ενώ είχαν έτρεχε η 3η εργάσιμη δεν έγινε επιστροφή. Με ενημέρωσαν πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της ημέρας και πως μάλλον θα τα έβλεπα στο λογαριασμό μου την επόμενη ημέρα. 

- Την Τετάρτη 02/03 όντως τα χρήματα μπήκαν στο λογαριασμό μου στις 12:00.

Το τραγικό όλων είναι πως κανένας ‘υπεύθυνος’ δεν με κάλεσε ποτέ. Μέχρι και σήμερα Παρασκευή 04/03 δεν με πήρε κανένας τηλέφωνο να μου εξηγήσει γιατί μου συνέβη αυτό. Που και γιατί είχαν χρησιμοποιηθεί αυτές οι κάρτες; Από την εμπειρία μου καταλαβαίνω πως μάλλον είχαν δουλέψει για λίγες ημέρες σε κάποιο rig για mining και έτσι γέμισαν οι ανεμιστήρες με σκόνη.

Επίσης έχω κρατήσει τους σειριακούς κωδικούς από τις δύο κάρτες. Θα τους γράψω στο τέλος αυτού του μηνύματος. Αν οποιοδήποτε μέλος του insomnia αγοράσει το συγκεκριμένο μοντέλο και έχει αμφιβολία για το αν είναι όντως καινούργιο ή μεταχειρισμένο, ας κάνει μια διασταύρωση.

1η GPU S/N: 602-V389-206SB2108000324

2η GPU S/N: 602-V389-205SB2107001475

1η μεταχειρισμένη GPU-1.jpg

1η μεταχειρισμένη GPU-2.jpg

1η μεταχειρισμένη GPU-3.jpg

2η μεταχειρισμένη GPU-2.jpg

2η μεταχειρισμένη GPU-3.jpg

2η μεταχειρισμένη GPU-4.jpg

αδερφε μου θλίβομαι πολυ που διαβασα κατι τετοιο, διαβασα ολο το μηνυμα σου καθως και την πρωτη σελιδα με σχολια δεν εχω χρόνο να διαβασω και τις υπόλοιπες.. απλα να σου αναφερω επειδη εχω εργαστεί σε αντίστηχη μεγάλη αλυσιδα στην Ελλάδα, πως ΔΕΝ πρόκειται να σε καλέσει κανένας για να σου αναφέρει τι και πως. και θα στο αιτιολογήσω το γιατι. οταν οι υπάληλοι σε ενα Χ κατάστημα με επισκεψημότητα 2.000 ατόμων τη μερα είναι 10, και παραγγελίες Online αλλα και παραλαβές απο το κατάστημα είναι 750 πχ *τυχαία τα νούμερα* τότε αντιστοιχεί σε καθε υπάλληλο 75 παραγγελίες.. βγάζοντας διευθυντή, υποδιευθυντή και ταμεία (δε θα ειναι δυο τα ταμεια; ) παμε στους 6. 750 συνολικα συναλλαγες με 6 υπαλληλους στο 8ωρο εχουμε 125 παραγγελίες. απο τις 125 παραγγελίες λοιπόν που αντιστοιχούν σε κάθε κακομοίρη υπάλληλο, εφτασε και η δική σου.. ο υπάλληλος, μετέφερε το πρόβλημα σου στον υποδιευθηντή, ο υποδιευθηντής, στον διευθηντή.. ο διευθηντής; αν κρίνω απο τον τοτε δικο μου στα @@ του! οπότε και ο υποδιευθηντής στα @@ του, δινουν μια εντολη επιστροφης χρημάτων και δεν θέλουν να τους ζαλίζεις πολύ πολύ. εχουμε καπιταλισμό, δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν για μια παραγγελία, εφόσον υπάρχουν 750 κορόιδα στο 8ωρο που θα τους προτιμήσουν.. ναι μεν ειναι μεγάλο το ποσό και φυσικά σεβαστό, και για σενα αλλα και για τους περισσοτερους εδω μεσα, αλλα πιστεψε με για το πλαίσιο και το κάθε πλαίσιο είναι ψίχουλα. αυτοί παιζουν μπάλα με εκατομύρια καθε μηνα δε θα ασχοληθούν με τα ψίχουλα σου, χωρίς παρεξήγηση. ειμαι 100% με τη μερια σου, και αν θες προχωρα σε καταγγελια σε ΣΤΚ και ΣΤΠ, αν και θα σου πουν εφοσον πηρες τα χρηματα σου πισω τοτε τι παραπανω θες; 

καταλαβαινω τη σύγχηση σου, αλλα βλέπω καθημερινά σχεδόν στο φόρουμ παράπονα απο ατομα που εκαναν αγορες και τους εβγαλαν την πιστη. δυστιχώς ετσι ειναι, δεν αλλαζει αυτό.. ολες οι μεγάλες εταιρίες δεν ασχολούντε, που και να ήθελαν τα πρόχειρα νουμερα που εγραψα πανω μιλάνε απο μόνα τους.

συγχώρεσε με για το σεντόνι, ελπίζω να μην κουρασα πολύ. την επόμενη φορα, ΑΝ υπαρξει, απο οποιαδήποτε μεγάλη αλυσίδα παραγγελία, προσπάθησε να οπλιστείς με υπομονή καλού κακού, και προπάντων ΜΗΝ εχεις προσδοκίες, ΔΕΝ θα ασχοληθούν οσα τηλεφωνα και να πάρεις οσες καταγγελίες και να κάνεις, ακόμη και μήνυση. δαπανούν τεράστια ποσά σε δικηγόρους για αυτα ακριβώς τα θέματα, για να μην τους ''ενοχλούν'' οι πελάτες με τετοια ζητήματα.

καλη συνέχεια!

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολλές φορές δεν φταίνε και οι ίδιοι. Ξέρω σκηνικό που ένα παιδί από μια ομάδα αγόρασε από Amazon 100 τεμάχια 3090 MSI Supreme X της έβαλε για Mining για 29 ήμερες και χρησιμοποίησε το Refund Policy της Amazon και για τις 100 κάρτες!!! που σημαίνει ότι ο πωλητής τις παρέλαβε πίσω αν ξανά σφραγιστήκαν ξανά και μεταπωλήθηκαν σαν καινούριες στο Πλαίσιο ( λόγο του Shortage έτσι και θα έγινε) δεν φταίει ο τελικός πωλητής πάντα δυστυχώς έτσι είναι η πικρή αλήθεια.

Υ.Γ μας εστειλε το τιμολογιο για τις 100 χ 3090 Ti στα 245.000€  οποτε ειναι True Story.

Edit: ο τυπάς πήρε πίσω 100% refund για τις καρτες και προφανώς κρατησε και τα Ethereum που εσκαψε για 29 ημερες τότε πλήρωνε κοντα στα 7€ / ημερα η καθε 3090. λογο τις ποσοτητας τησ σκόνης μου κανει για ατνιστιχο γεγονος

Επεξ/σία από Clapidos
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ICE-T είπε

δεν ισχυει αυτο που λες γιατι μεσω afterburner φτιαχνεις custom curve και ακομη και στο 50% να γυριζουν παλι πιανουν σκονη.

Οι ανεμιστήρες που δουλεύουν στο 50% αργούν να γεμίσουν σκόνη γιατί η στατική πίεση που δημιουργούν είναι πολύ μικρότερη. Επίσης για να πιάσει τόση σκόνη πρέπει να είναι τοποθετημένη σε ανοιχτό κουτί και σε περιβάλλον που έχει αρκετή σκόνη (όπως μαγαζί ή φάρμα mining)

Αλλά έστω και έτσι να είναι: για πιο λόγο να κάνει custom curve και να δουλεύει συνέχεια ο ανεμιστήρας  αν η κάρτα δεν σηκώνει φορτίο και δεν χρειάζεται ψύξη; Άρα για να το πειράξει η κάρτα δουλεύει συνέχεια. Και έστω ότι τρέχει κάποιο benchmark από παιχνίδι για να δείξουν τα γραφικά του (δεν κάνει mining) και ανεβάζει θερμοκρασία. Είναι ποτέ δυνατόν ένα μαγαζί να χρησιμοποιήσει 2 διαφορετικές 3080 ίδιας μάρκας, οι οποίες είναι από τα πιο ακριβά μοντέλα που κυκλοφορούν; Το πιο πιθανό θα ήταν να βάλουν διαφορετικές κάρτες. Και ακόμη πιο πιθανό θα ήταν να βάλουν πιο οικονομικά μοντέλα όπως 3070.

Γι αυτό και είμαι σίγουρος ότι χρησιμοποιήθηκαν για mining. Ίσως όχι από αυτούς. Ίσως τις είχαν πουλήσει, τις έκανε χρήση αυτός που τις αγόρασε για 1-2 εβδομάδες και τις επέστρεψε. Αλλά ακόμα και έτσι να είναι. Όταν τις πήραν πίσω, μου κάνει τρομερή εντύπωση πως δεν τις έλεγξε κανένας!

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, xtatty είπε

κοίταξε επειδή φαίνεται ότι δεν ασχολείσαι με mining μην λες πράγματα που δεν ισχύουν , στο mining οι κάρτες είναι πιο δροσερές απότι στο gaming γιατί δουλεύουν 60-65% power limit, στο λέω στα σίγουρα επειδή έχω 13 κάρτες που κάνουνε mining αυτή τι στιγμή , καμια δεν έχει τον ανεμιστήρα πάνω από 55% και ούτε περνάνε σε θερμοκρασία τους 60C, ούτε σε 6 μήνες δεν γίνονται οι κάρτες μου έτσι κάτι άλλο παίζει εκεί πέρα

Δημοσ.

Κλασσική περίπτωση mining από υπάλληλο τις είχε ξεπακεταρει και τις έβαλε για δουλειά μόλις τελείωσε το στοκ και έμειναν οι δικές του στο συστημα τις ξαναπακεταρησε και έκανε την πάπια. Πάλι το Πλαίσιο φταίει θα μου πεις γιατί ο υπάλληλος κάνει οτι γουστάρει άρα ανύπαρκτο management.

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, MTX είπε

κοίταξε επειδή φαίνεται ότι δεν ασχολείσαι με mining μην λες πράγματα που δεν ισχύουν , στο mining οι κάρτες είναι πιο δροσερές απότι στο gaming γιατί δουλεύουν 60-65% power limit, στο λέω στα σίγουρα επειδή έχω 13 κάρτες που κάνουνε mining αυτή τι στιγμή , καμια δεν έχει τον ανεμιστήρα πάνω από 55% και ούτε περνάνε σε θερμοκρασία τους 60C, ούτε σε 6 μήνες δεν γίνονται οι κάρτες μου έτσι κάτι άλλο παίζει εκεί πέρα

Πόσες απο τις 13 κάρτες σου έχουν GDDR6X μνήμες;

Σε 3080/3090 που οι μνήμες πλησιάζουν ή ξεπερνούν τους 100 ºC ,επιβάλεται ένα πιο επιθετικό προφίλ.

Επίσης, κεντρικές αποθήκες Μάνδρας Αττικής, κυριολεκτικά μέσα στα χωράφια.Κάρτες στα αζήτητα λόγω τιμής και μια γωνίτσα μακρυά απο αδιάκριτα βλέμματα να σκάβει το rig.Αφού κάθονται!

Όταν κάποιος άτυχος ρίξει παραγγελία,ξεκούμπωμα,πακετάρισμα και με τις υγείες σας.

• Like 2
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Πόσες απο τις 13 κάρτες σου έχουν GDDR6X μνήμες;

Σε 3080/3090 που οι μνήμες πλησιάζουν ή ξεπερνούν τους 100 ºC ,επιβάλεται ένα πιο επιθετικό προφίλ.

Επίσης, κεντρικές αποθήκες Μάνδρας Αττικής, κυριολεκτικά μέσα στα χωράφια.Κάρτες στα αζήτητα λόγω τιμής και μια γωνίτσα μακρυά απο αδιάκριτα βλέμματα να σκάβει το rig.Αφού κάθονται!

Όταν κάποιος άτυχος ρίξει παραγγελία,ξεκούμπωμα,πακετάρισμα και με τις υγείες σας.

έχω και 3080 δεν χρειάζεται να πιάσουν 100+ Mhs για να τις ξετινάξω να φτάσουν 80c θερμοκρασία , μια χαρά δουλειά κάνω και με 95-96Mhs και δουλεύουν ξεκούραστα 58c στο chip και 76c στις μνήμες το πολύ , ωστόσο όσο πιο επιθετικό το προφίλ τόσο πιο δύσκολα κολλάει σκόνη πάνω στη κάρτα . και φυσικά εξαρτάται και από το περιβάλλον που δουλεύουν όπως λες αλλα και από τους ανεμιστήρες τις κάθε εταιρίας

* μια σημαντική λεπτομέρεια , οι κάρτες ήταν LHR η NON LHR ξέρουμε ? αν ήταν ξεκλείδωτες σίγουρα έχουν κάνει mining για αρκετό καιρό , μιας και NON LHR έχω να δω stock πάνω από 6 μήνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MTX είπε

έχω και 3080 δεν χρειάζεται να πιάσουν 100+ Mhs για να τις ξετινάξω να φτάσουν 80c θερμοκρασία , μια χαρά δουλειά κάνω και με 95-96Mhs και δουλεύουν ξεκούραστα 58c στο chip και 76c στις μνήμες το πολύ , ωστόσο όσο πιο επιθετικό το προφίλ τόσο πιο δύσκολα κολλάει σκόνη πάνω στη κάρτα . και φυσικά εξαρτάται και από το περιβάλλον που δουλεύουν όπως λες αλλα και από τους ανεμιστήρες τις κάθε εταιρίας

* μια σημαντική λεπτομέρεια , οι κάρτες ήταν LHR η NON LHR ξέρουμε ? αν ήταν ξεκλείδωτες σίγουρα έχουν κάνει mining για αρκετό καιρό , μιας και NON LHR έχω να δω stock πάνω από 6 μήνες

Οπότε (κάποιες) κάρτες σου περνάνε του 60ºC, γιατί στο προηγούμενο μήνυμα ήσουν κάπως απόλυτος προς τον TS.

Έχοντας και εγώ μία 3080 σε νερό να σκάβει, επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω για τα νούμερα που αναφέρεις άλλα δέν είναι επι της παρούσης το debate.Αυτό που έκανε ο υπάλληλος και κατ' επέκταση το Πλαισιο, είναι σκατένιο.

Για την απορία πάντως που είχες, τα serials δείχνουν Αύγουστο και Ιούλιο αντίστοιχα (μετά το Β έχεις ΥΥ/ΜΜ).Η παραγωγή LHR καρτών είχε ξεκινήσει απο Ιούνιο, αν δέν με απατά η μνήμη μου.

1η GPU S/N: 602-V389-206SB2108

2η GPU S/N: 602-V389-205SB2107

Επεξ/σία από Tenshi
  • Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Οπότε (κάποιες) κάρτες σου περνάνε του 60ºC, γιατί στο προυγούμενο μήνυμα ήσουν κάπως απόλυτος.

Εχοντας και εγώ μία 3080 σε νερό να σκάβει, επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω για τα νούμερα που αναφέρεις.Δέν είναι επι της παρούσης όμως να κάνουμε debate.

Για την απορία πάντως που είχες, τα serials δείχνουν Άγουστο και Ιούλιο αντίστοιχα (μετά το Β έχεις ΥΥ/ΜΜ).Η παραγωγή LHR καρτών είχε ξεκινήσει απο Ιούνιο, αν δέν με απατά η μνήμη μου.

1η GPU S/N: 602-V389-206SB2108

2η GPU S/N: 602-V389-205SB2107

αναφερόμουν σε CORE temp όχι σε VRAM , αλλα και πάλι θερμοκρασίες στις VRAM από 90c και κάτω είναι φυσιολογικές , εγώ επειδή έχω άγχος μην μου καούν οι κάρτες και μετά μου τις αντικαταστήσουν με LHR δεν τις ζορίζω καθόλου , ας είναι και μερικά Μhs πιο κάτω αρκεί να έχουν διάρκεια στο χρόνο , έχω δυο 3080 η μια είναι Aorus master η άλλη Aorus extreme , η master αν και χειρότερη υλοποίηση υποτίθεται , έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MTX είπε

μια σημαντική λεπτομέρεια , οι κάρτες ήταν LHR η NON LHR ξέρουμε ? αν ήταν ξεκλείδωτες σίγουρα έχουν κάνει mining για αρκετό καιρό , μιας και NON LHR έχω να δω stock πάνω από 6 μήνες

Ήταν και οι δύο LHR, αλλά αυτό δεν παίζει και τόσο ρόλο.

Αλλά από ότι ξέρω υπάρχει τρόπος να το παρακάμψεις μέχρι ένα σημείο ή να κάνεις εξόρυξη 2 διαφορετικά κρυπτονομισματα ταυτόχρονα για να εκμεταλλευτεις την δύναμη της κάρτας. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...