Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Να το πάρεις. Θα γίνεις ο κολλητός του βενζινά. Δώστου και μια φωτογραφία σου θα σε κορνιζάρει και μέσα στο κατάστημα ως τον ευεργέτη του.

Παντοτε υπαρχει η εναλλακτικη να δωσει 5-6-7 κατοσταρικα και να βαλει υγραεριο, σε τοσο παλιο μπαινουν ιδιαιτερα απλα και οικονομικά συστήματα ...

εμενα μια φορα αν μου το χαριζαν θα το επαιρνα και θα περιμενα μια δεκαετια να βγαλω πινακιδες αντικας :P 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, paylidis είπε

Παντοτε υπαρχει η εναλλακτικη να δωσει 5-6-7 κατοσταρικα και να βαλει υγραεριο, σε τοσο παλιο μπαινουν ιδιαιτερα απλα και οικονομικά συστήματα ...

εμενα μια φορα αν μου το χαριζαν θα το επαιρνα και θα περιμενα μια δεκαετια να βγαλω πινακιδες αντικας :P 

Πάνω από 1.5 Κατά την ταπεινή μου άποψη πλέον δεν αξίζει σήμερα κοιτούσα τις τιμές της βενζίνης η κατοστάρα έχει 2,2 ευρώ. Η 95αρα 2 ευρώ. Πιστεύετε ότι το αέριο δεν θα ανεβεί; Τετρακάβαλο και παπάκι θα είναι η λύση. Όλη η οικογένεια επάνω στο παπάκι.

Επεξ/σία από tilaverboy
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Να το πάρεις. Θα γίνεις ο κολλητός του βενζινά. Δώστου και μια φωτογραφία σου θα σε κορνιζάρει και μέσα στο κατάστημα ως τον ευεργέτη του.

Αν πατάει 6000 στροφές στο Φίατ έχει ίδια κατανάλωση με 4000 στροφές στο Λέξους. Και το Λέξους είναι και αμαξάρα.

Κάτοχος 1500cc/2000cc εδώ.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Narayan είπε

Αν πατάει 6000 στροφές στο Φίατ έχει ίδια κατανάλωση με 4000 στροφές στο Λέξους. Και το Λέξους είναι και αμαξάρα.

Κάτοχος 1500cc/2000cc εδώ.

Τι να σας πω. Εμάς το παλιό tiguan 5N 2.0 tsi στα 150 βάραγε κάτι καταναλώσεις 25-28 με στροφές στις 4500. Μέχρι τα 120 είχε κατανάλωση 14-15 εξαρτάται τι βλέπει κανεις ως κατανάλωση ως υπερβολική . Εμένα μου φαινόταν μεγάλη η κατανάλωση για κάποιον όμως που βγάζει 6-7k το μήνα προφανώς και δεν τον ενδιαφέρει η κατανάλωση. 

Επεξ/σία από tilaverboy
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

κάποιον όμως που βγάζει 6-7k το μήνα προφανώς και δεν τον ενδιαφέρει η κατανάλωση

Κάποιος που βγάζει 6-7 χιλιάρικα το μήνα δεν θα ασχοληθεί με 22 ετών αυτοκίνητο, εκτός αν είναι συλλέκτης.

Επεξ/σία από vali
  • Like 8
Δημοσ.

Mondeo 1.8 με αεριο + βενζινα, μεικτα 9 λιτρα, εθνοικη και ψιλοπολη (ταχυτητες 130-150) στο χαλαρο

πρωιν lancia delta 97 HPE 1,6, αεριο βενζινα, εαν πας σαν τον ανθρωπο 10-11 μεικτα, με το δικο μου το ποδι 13-20-25-30.... ΑΛΛΑ, οταν πηγα τουρ με το λαντσια τουρκια γεωργια αρμενια και πισω, ολη την τουρκια στον εθνοικο 6,5-8 ταχυτητες (150-180) οπου επιτρεποταν, για αθηνα απο θεσσαλονικη τα ιδια με ταχυτητες 150-190.

fiatara cinquecento 899cc, Ουτε 900, 3 ατομα απο γρεβενα θεσσαλονικη, πριν πιασουμε τον κοβιντ με 140 στον δρομο 5,5 καταναλωση, γενικα μεικτη 5-6 λιτρα/100

παντου αναλογα το ποδι και την γνωση πανω στο αμαξι, αλλα καινε λιγοτερα στις 3,5-4,5κ στροφες που πηγαινουν χαλαρα και αναπνεουν, αλλα παλι στα πιο χαμηλα πανε οικονομικοτερα (βλεπε τα παλια 8βαλβιδα - 12βαλβιδα)

το μονο κακο στο lexus και εγγυημενα θα φαει λιγο παραπανω καυσιμο ειναι επειδη ειναι αυτοματο, στον λεβιε εχεις καλυτερα ελεγχο της λειτουργιας

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TolisT1985 είπε

Lexus is 200

Το αυτοκίνητο είναι lexus is 200 του 2000,αυτόματο.

Είναι άριστο μηχανολογικά,6κυλινδρο.

Δεν το περνώ απο αγνωστο,απο ανθρωπο του περιβάλλοντος.

Έπαθα πλάκα οδηγοντας το.....😀

ναι αλλα οπως ελεγε και η παλια διαφημηση.....παφ και ταληρο, δηλαδη το γεμισμα στο ρεζερβουαρ θα ειναι τουλαχιστον €80, με καταναλωση στο 10++

1 ώρα πριν, paylidis είπε

ειπα και εγω δεν θα εμφανιστει ο "αεριτζης"!!!!!!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

ειπα και εγω δεν θα εμφανιστει ο "αεριτζης"!!!!!!

Με αλλον θα με μπερδεψες, πολυ σπανια μιλαω εγω για υγραέριο :P 

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Τι να σας πω. Εμάς το παλιό tiguan 5N 2.0 tsi στα 150 βάραγε κάτι καταναλώσεις 25-28 με στροφές στις 4500. Μέχρι τα 120 είχε κατανάλωση 14-15 εξαρτάται τι βλέπει κανεις ως κατανάλωση ως υπερβολική . Εμένα μου φαινόταν μεγάλη η κατανάλωση για κάποιον όμως που βγάζει 6-7k το μήνα προφανώς και δεν τον ενδιαφέρει η κατανάλωση. 

Κατι λάθος κάνατε και είχατε τόση κατανάλωση. 14λιτρα στα 120 χλμ.ωρα;;;;;;Ουτε ντράγκστερ να ήταν.Εκτός αν τα 120 τα φτάνατε με 2α!

• Like 4
Δημοσ.
16 ώρες πριν, TolisT1985 είπε

Μου χαρίζουν αυτοκίνητο 2000cc του έτους 2000.

Θα επιβαρυνθω τα τέλη,την μεταβίβαση.

Φορολογία θα έχω διάφορα,πχ τεκμήριο από το 1400cc αμάξι που έχω τώρα??

Είναι πολύ καλύτερο απο το δικό μου αλλά δεν ξέρω με τα περισσότερα κυβικά μην μπλεξω......με εφορία ...

Ξέρω ότι έχει 600€ τέλη ......

Αυτό είναι αποδεκτό......

Πάρτο με κλειστά μάτια. Δίνεις πρακτικά 600 ευρώ και "αγόρασες" αμάξι. οκ στην κατανάλωση θα δεις διαφορά σε σχέση με το τι έχεις τώρα αλλά αν δεν κάνεις την μέρα 30-40-50km και δεν έχεις μεγάλο οικονομικό θέμα νομίζω δεν θα σου κάνει μεγάλη διαφορά. Επίσης άμα το τσεκάρεις στο car το αμάξι το πουλάνε γύρω στα 4-5k οπότε αν και όποτε θες βάλε να το δώσεις 2.5-3k να σου φύγει και έβγαλες κιόλας.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Κατι λάθος κάνατε και είχατε τόση κατανάλωση. 14λιτρα στα 120 χλμ.ωρα;;;;;;Ουτε ντράγκστερ να ήταν.Εκτός αν τα 120 τα φτάνατε με 2α!

200 άλογα και τετρακίνηση 4motion κολλητός του μάστορα και του βενζινά. Κομπρέσορα στις χαμηλές μέχρι τις 2400 και 2500 άνοιγε το Τούρμπο. Τι να σας πω. Πουλήθηκε και ηρεμήσαμε. Ροπή ασύλληπτη. Προβλήματα άπειρα. Κατανάλωση τεράστια.

Επεξ/σία από tilaverboy
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

200 άλογα και τετρακίνηση 4motion κολλητός του μάστορα και του βενζινά. Κομπρέσορα στις χαμηλές μέχρι τις 2400 και 2500 άνοιγε το Τούρμπο. Τι να σας πω. Πουλήθηκε και ηρεμήσαμε. Ροπή ασύλληπτη. Προβλήματα άπειρα. Κατανάλωση τεράστια.

Εδώ το 1400 το τετρακίνητο εκείνης της εποχής καίει 13-14 μέση, δε θα κάψει το δίλιτρο ; 

Επεξ/σία από paylidis
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, paylidis είπε

Εδώ το 1400 το τετρακίνητο εκείνης της εποχής καίει 13-14 μέση, δε θα κάψει το δίλιτρο 

Απλά αντιλαμβάνεται κανείς πως εξελίχθηκαν οι κινητήρες, αν το1.4 tsi είχε 13-14 παρατηρεί κανείς το 1.5 της σήμερα vw(είναι και 100 κυβικά παραπάνω από το προηγούμενο) που προσωπικά το θεωρώ διαμάντι, να καίει μέσο όρο 7.5 . Πράγμα που σημαίνει ότι υπήρξε εξέλιξη στους κινητήρες. Θεωρώ άσκοπο να πάει να πάρει κάποιος ένα αυτοκίνητο 2.0 και μάλιστα παλιάς τεχνολογίας. Προσωπικά θα επέλεγα ανάλογα με την καθημερινότητα μου. Για τις μετακινήσεις στο κέντρο κάτι μικρό να μην καίει τίποτα και για μεγαλύτερες αποστάσεις κάτι μεγαλύτερο που να μην είναι υπερβολή. Μέσα σε όλα αυτά μπαίνει και η παράμετρος σέρβις κόστος σέρβις ελαστικά ζάντες και τα λοιπά. Ένα δίλιτρο αμάξι έχει τουλάχιστον 17αρες ζάντες. Ένα καλό ελαστικό και όχι kormoran η τιμή του ξεκινάει το λιγότερο από 180x4 = 720 . Φτάνουμε σε επίπεδο να μην επιβιώνουμε εμείς αλλά να επιβιώνουμε ένα αμάξι.

Επεξ/σία από tilaverboy
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, tilaverboy είπε

Απλά αντιλαμβάνεται κανείς πως εξελίχθηκαν οι κινητήρες, αν το1.4 tsi είχε 13-14 παρατηρεί κανείς το 1.5 της σήμερα vw, που προσωπικά το θεωρώ διαμάντι, να καίει μέσο όρο 7.5 . Πράγμα που σημαίνει ότι υπήρξε εξέλιξη στους κινητήρες. Θεωρώ άσκοπο να πάει να πάρει κάποιος ένα αυτοκίνητο 2.0 και μάλιστα παλιάς τεχνολογίας. Προσωπικά θα επέλεγα ανάλογα με την καθημερινότητα μου. Για τις μετακινήσεις στο κέντρο κάτι μικρό να μην καίει τίποτα και για μεγαλύτερες αποστάσεις κάτι μεγαλύτερο που να μην είναι υπερβολή. Μέσα σε όλα αυτά μπαίνει και η παράμετρος σέρβις κόστος σέρβις ελαστικά ζάντες και τα λοιπά. Ένα δίλιτρο αμάξι έχει τουλάχιστον 17αρες ζάντες. Ένα καλούτσικα ελαστικό και όχι kormoran η τιμή του ξεκινάει το λιγότερο από 180x4 = 720 .

Καλά αυτό εξυπακούεται… το 7.5 βέβαια είναι για κάποιους με ελαφρύ πόδι και νορμαλ οδήγηση. Εγώ ο καφρος είμαι κοντά στο 8.5 μέση κ πάλι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος καθως είμαι 2 λίτρα κάτω από το προηγούμενο που είχα…

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paylidis είπε

Καλά αυτό εξυπακούεται… το 7.5 βέβαια είναι για κάποιους με ελαφρύ πόδι και νορμαλ οδήγηση. Εγώ ο καφρος είμαι κοντά στο 8.5 μέση κ πάλι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος καθως είμαι 2 λίτρα κάτω από το προηγούμενο που είχα…

Είναι μια πολυ νορμαλ κατανάλωση. Εγώ δεν θα πήγαινα σε παλιό ότι και να έδινε από ροπή και από ταχύτητα. Το αυτοκίνητο μας υπηρετεί και όχι εμείς το αμάξι.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...