Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, 

Αντιμετωπίζω το πρόβλημα του τίτλου. 

Οι επαφές που έχω αποθηκευμένες στο iPhone εμφανίζονται πολλαπλές φορές, και όσο περνάει ο καιρός ο αριθμός αυξάνεται. 

Αυτή την στιγμή, η κάθε επαφή πρέπει να εμφανίζεται 7-8 φορές! 

Κάποια ιδέα; 

Δημοσ.

Στο iCloud είναι οι επαφές; Άνοιξε το contacts app και δες πάνω αριστερά αν έχεις κι άλλα groups και ποια είναι αυτά. 

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αλλά επειδή είμαι αρχάριος στο iOS , θα χρειαστώ περαιτέρω καθοδήγηση.

Στις 4/3/2022 στις 12:44 ΠΜ, CheOnWeb είπε

Στο iCloud είναι οι επαφές; Άνοιξε το contacts app και δες πάνω αριστερά αν έχεις κι άλλα groups και ποια είναι αυτά. 

Ανοίγω την εφαρμογή Επαφές και βλέπω αυτό:

IMG_1709.jpg.fa2524d40307ae6f0965593cf5f35439.jpg

Δεν μου δείχνει κάτι πάνω αριστερά .

Στις 4/3/2022 στις 12:27 ΜΜ, vdanasto είπε

Τσέκαρε επίσης αν τραβάς λίστα επαφών από πολλαπλές πηγές (π.χ. icloud, gmail, hotmail κλπ.)

Πως μπορώ να το τσεκάρω αυτό;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Giorgos_00 είπε

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αλλά επειδή είμαι αρχάριος στο iOS , θα χρειαστώ περαιτέρω καθοδήγηση.

Ανοίγω την εφαρμογή Επαφές και βλέπω αυτό:

IMG_1709.jpg.fa2524d40307ae6f0965593cf5f35439.jpg

Δεν μου δείχνει κάτι πάνω αριστερά .

Πως μπορώ να το τσεκάρω αυτό;

Ευχαριστώ

Πήγαινε στις Ρυθμίσεις>Επαφές και δες στο πεδίο "Λογαριασμοί", (αν έχεις πάνω από έναν) ποιοι απ'αυτούς έχουν ενεργοποιημένες τις  επαφές. Λογικά έχεις μόνο στο iCloud (απ' όσο καταλαβαίνω απ'το screenshot) οπότε το πρόβλημα προκαλείται από κάποιον κακό συγχρονισμό των επαφών με τον server. 

Επίσης πήγαινε από desktop browser στο icloud.com να δεις εκεί αν υπάρχουν οι πολλαπλές επαφές. 

Πες μου τι διαπίστωσες απ'όλα όσα σου γράφω για να σου πω τι θα κάνεις. 

Δημοσ.
Στις 5/3/2022 στις 6:30 ΜΜ, CheOnWeb είπε

Πήγαινε στις Ρυθμίσεις>Επαφές και δες στο πεδίο "Λογαριασμοί", (αν έχεις πάνω από έναν) ποιοι απ'αυτούς έχουν ενεργοποιημένες τις  επαφές. Λογικά έχεις μόνο στο iCloud (απ' όσο καταλαβαίνω απ'το screenshot) οπότε το πρόβλημα προκαλείται από κάποιον κακό συγχρονισμό των επαφών με τον server. 

Επίσης πήγαινε από desktop browser στο icloud.com να δεις εκεί αν υπάρχουν οι πολλαπλές επαφές. 

Πες μου τι διαπίστωσες απ'όλα όσα σου γράφω για να σου πω τι θα κάνεις. 

Καλησπέρα και πάλι και σ' ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. έχω μόνο έναν λογαριασμό συνδεδεμένο (icloud)
  2. μπήκα στο icloud από browser, και βλέπω κι εκεί τις ίδιες πολλαπλές επαφές

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Giorgos_00 είπε

Καλησπέρα και πάλι και σ' ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. έχω μόνο έναν λογαριασμό συνδεδεμένο (icloud)
  2. μπήκα στο icloud από browser, και βλέπω κι εκεί τις ίδιες πολλαπλές επαφές

Υποθέτω ότι είσαι σε windows και επίσης ότι δεν υπάρχει άλλη συσκευή που να συγχρονίζει με τον cloud λογαριασμό σου.

Αν ναι:

Πήγαινε cloud.com στις επαφές, κάτω αριστερά στο γρανάζι και κάνε select all. Μετά ξανά γρανάζι και export vCard. Σώσε το αρχείο προσωρινά σε ένα νέο/άδειο folder και άστο εκεί για ασφάλεια.

Πήγαινε Ρυθμίσεις>Επαφές>λογαριασμοί>iCloud και γύρνα τον διακόπτη των επαφών στο off. Όταν ρωτήσει, πες του να σβήσει τις επαφές απ' το iPhone.
Πήγαινε cloud.com και καθάρισε τις πολλαπλές επαφές (επιλογή επαφής ή επαφών με control και πατάς delete key στο keyboard. Έτσι τουλάχιστον δουλεύει στο Mac, ελπίζω και στα windows). Όταν είσαι έτοιμος κάνε πάλι ένα save σε vCard.
Ξανά άνοιξε τον διακόπτη των επαφών στο iPhone και περίμενε να συγχρονίσει. Λογικά θα είσαι οκ. 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Υποθέτω ότι είσαι σε windows και επίσης ότι δεν υπάρχει άλλη συσκευή που να συγχρονίζει με τον cloud λογαριασμό σου.

Είμαι σε MacOS αλλά με διαφορετικό AppleID από αυτό του iPhone.

Ξεκινάω τα βήματα που μου έδωσες και επανέρχομαι.

Thanks 

53 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Αν ναι:

Πήγαινε cloud.com στις επαφές, κάτω αριστερά στο γρανάζι και κάνε select all. Μετά ξανά γρανάζι και export vCard. Σώσε το αρχείο προσωρινά σε ένα νέο/άδειο folder και άστο εκεί για ασφάλεια.

Πήγαινε Ρυθμίσεις>Επαφές>λογαριασμοί>iCloud και γύρνα τον διακόπτη των επαφών στο off. Όταν ρωτήσει, πες του να σβήσει τις επαφές απ' το iPhone.
Πήγαινε cloud.com και καθάρισε τις πολλαπλές επαφές (επιλογή επαφής ή επαφών με control και πατάς delete key στο keyboard. Έτσι τουλάχιστον δουλεύει στο Mac, ελπίζω και στα windows). Όταν είσαι έτοιμος κάνε πάλι ένα save σε vCard.
Ξανά άνοιξε τον διακόπτη των επαφών στο iPhone και περίμενε να συγχρονίσει. Λογικά θα είσαι οκ. 

Ακολούθησα τα βήματα που περιγράφεις και.... δούλεψε μια χαρά!

Έκανα την εκκαθάριση online (κρατώντας τις επαφές μοναδικές) και μετά συγχρόνισα πάλι στο iPhone την νέα "καθαρή" λίστα επαφών.

Σ ευχαριστώ!

Βέβαια δεν έχω καταλάβει πως προέκυψε το πρόβλημα κι ελπίζω να μην αρχίσει πάλι ο πολλαπλασιασμός....αλλά μέχρι τότε, όλα καλά 👌  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τέλεια. Αφου είσαι σε Mac, να υποθέσω ότι δεν έκανες save vCard γιατί (τουλάχιστον  στο δικό μου) θέλει να κάνει Import τις επαφές στο Contacts app του MacOs αντί για save σε αρχείο.

Δύσκολο να ξέρεις τι είχε σκαλώσει στο sync και έκανε τις πολλαπλές επαφές.

Αν το ξανακάνει θα πρέπει να κάνεις τελείως sign out απ' το iCloud και ξανά sign in. Θα είναι πάντως εξαιρετικά περίεργο, ειδικά εφόσον δεν εμπλέκεται άλλη συσκευή στο ίδιο iCloud account.

Αν θες, δοκίμασε να κάνεις μια μικροαλλαγή σε κάποια επαφή, να δεις πως θα φερθεί το sync τσεκάροντας με το icloud.com (δώστου λίγο χρόνο να συγχρονίσει). Επίσης κάνε άλλη μια μικροαλλαγή σε μια επαφή στο iCloud.com να δεις αν πάει και στο iPhone χωρίς να δημιουργεί διπλή επαφή. 

EDIT:

Το Export vCard κάνει save σε αρχείο αλλά ταυτόχρονα ρωτάει αν θέλεις και import στα contacts. Μετά το είδα ότι ήταν σωσμένο στο Download folder. 

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...