Klausx Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Ανάλογα σε πόσο κακή κατάσταση το έχουν καταντήσει τα χέρια που έχει περάσει στα 15+ χρόνια. Κανονικά δεν συμπληρώνεις ποτέ(ποτέ = μέχρι τα χλμ αλλαγής που αναφέρω παρακάτω). Δεν το έχω περάσει αυτό το στάδιο σε κανένα αυτοκίνητο αφού οι αλλαγές γίνονται κάθε χρόνο ή max 7,000-8,000χλμ, θα έλεγα παραπάνω από 800ml στα 5,000 χλμ είναι θέμα. Να δεις πόσα δικαιολογεί ο κατασκευαστής στο εγχειρίδιο ιδιοκτήτη.
Liverpool89 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, JcW06 είπε 500ml/1000χλμ?? mini cooper jcw r53! Αν βαζεις τοσο στα 1000χλμ τοτε εχεις θεμα. Και δεν εχει νοημα να αλλαζεις και λαδια. Αφου στις 5000 χλμ θα εχεις βαλει 2,5 λιτρα λαδι. Αλλα να το τσεκαρεις. Με βαση το δεικτη λαδιου, συμπληρώνεις. Πρέπει να δεις τι φταιει και να το φτιαξεις. 2
JcW06 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 3 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε Αν βαζεις τοσο στα 1000χλμ τοτε εχεις θεμα. Και δεν εχει νοημα να αλλαζεις και λαδια. Αφου στις 5000 χλμ θα εχεις βαλει 2,5 λιτρα λαδι. Αλλα να το τσεκαρεις. Με βαση το δεικτη λαδιου, συμπληρώνεις. Πρέπει να δεις τι φταιει και να το φτιαξεις. καλα εννοειται οτι συμπληρωνω συμφωνα με τον δειχτη λαδιου! στα 1000χλμ απο το μαξ εχει φτασει λιγο πανω απ το μιν. 1
Liapisftw Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Ολα τα mini καίνε πολύ λάδι. Είχα ενα r53 γυρω στα 220 άλογα αλλα ο προηγούμενος είχε κάνει ανακατασκευή και δεν έκαιγε σταγόνα λάδι. Θέλει άνοιγμα το μοτέρ αν θες να μην συμπληρώνεις καθε λίγο. Απο την αλλη οδηγικά και μόνο είναι από τα καλύτερα αυτοκίνητα που εχω οδηγήσει ακόμα και με το εργοστασιακό στήσιμο. Δεν το περίμενα με τίποτα όταν το πήρα. Πιο ευχάριστο οδηγικά και απο πολυ ακριβότερα αυτοκίνητα. 1
JcW06 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, Liapisftw είπε Ολα τα mini καίνε πολύ λάδι. Είχα ενα r53 γυρω στα 220 άλογα αλλα ο προηγούμενος είχε κάνει ανακατασκευή και δεν έκαιγε σταγόνα λάδι. Θέλει άνοιγμα το μοτέρ αν θες να μην συμπληρώνεις καθε λίγο. Απο την αλλη οδηγικά και μόνο είναι από τα καλύτερα αυτοκίνητα που εχω οδηγήσει ακόμα και με το εργοστασιακό στήσιμο. Δεν το περίμενα με τίποτα όταν το πήρα. Πιο ευχάριστο οδηγικά και απο πολυ ακριβότερα αυτοκίνητα. κ εμενα 220 αλογα ειναι works r53. οποτε λες οτι θελει ρεκτιφιε μηχανη ε?
bill999r Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, JcW06 είπε κ εμενα 220 αλογα ειναι works r53. οποτε λες οτι θελει ρεκτιφιε μηχανη ε? Συνήθως πάσχουν στα τσιμουχακια των βαλβίδων. Δύσκολα θα σου καίει λόγω ελατηρίων. Οπότε άνοιγμα το καπάκι και επιδιόρθωση. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2022 από bill999r 1
liakinen Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Αυτοκίνητο που καίει λάδι πρέπει να αλλάζει λάδι συχνότερα από κάθε άλλο. 4000χλμ - 5000χλμ είναι μία καλή βάση. Μένουμε στο ιξώδες που προτείνει ο κατασκευαστής και δεν βάζουμε πιο χοντρό. Μπορούμε να παίξουμε με τις μάρκες όμως και ίσως βρούμε κάποιο που μειώνει σημαντικά την κατανάλωση. Το μεγαλύτερο λάθος είναι να μπούμε στην λογική ότι αφού συμπληρώνω φρέσκο κάθε τόσο δεν χρειάζεται να κάνω αλλαγή. Σε 10w40 Valvoline κόκκινα και Motul 6100 αποδεδειγμένα περιορίζουν την κατανάλωση. 2
Liverpool89 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Για τα valvoline αν και δεν το ηξερα, ακουσα πολυ καλα λογια και γω. Καλύτερα οταν φτανει σε ενα ευρος χιλιομετρων να κανει μια αλλαγη μαζι με φιλτρο λαδιου. Αλλα συνηθως οταν καιει ένα αμάξι τοσο πολυ, βαζουν φτηνα λαδια και τα κανουν σαλατα ολα.
JcW06 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Ξέρει κανείς αν κάνω επιδιόρθωση δηλαδή άνοιγμα καπάκι πόσο θα κοστίσει? Παιδιά σήμερα συμπλήρωσα και έβαλα 850ml/1000χλμ Castrol χρυσό μπουκάλι,μου φαίνονται πάρα πολλά έτσι δεν είναι?
Haldol Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 6 λεπτά πριν, JcW06 είπε Παιδιά σήμερα συμπλήρωσα και έβαλα 850ml/1000χλμ Castrol χρυσό μπουκάλι,μου φαίνονται πάρα πολλά έτσι δεν είναι? Πάρα, πάρα πολλά. Να ήταν 850 ml στα 10.000 χλμ να πω οκ, δεν ασχολείσαι. Καλύτερα να το δεις.
NickTG Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 2 minutes ago, Haldol said: Πάρα, πάρα πολλά. Να ήταν 850 ml στα 10.000 χλμ να πω οκ, δεν ασχολείσαι. Καλύτερα να το δεις. Δεν νομίζω να υπάρχει mini εκείνης της γενιάς που να καίει τόσο λίγο λάδι.
liakinen Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, JcW06 είπε Ξέρει κανείς αν κάνω επιδιόρθωση δηλαδή άνοιγμα καπάκι πόσο θα κοστίσει? Παιδιά σήμερα συμπλήρωσα και έβαλα 850ml/1000χλμ Castrol χρυσό μπουκάλι,μου φαίνονται πάρα πολλά έτσι δεν είναι? Καπνίζει πίσω; άφησε το ρελαντί για λίγα λεπτά και μετά βάλε κάποιον να ρίξει μια γκαζιά και δες στην εξάτμιση τι θα βγάλει (συννεφάκι μπλε πχ). Έχω δει αυτοκίνητο να καίει περίπου τόσο και να μην καπνίζει. Το αυτοκίνητο σου δεν το ξέρω αλλά γενικά μιλώντας καις πολλά λάδια. 500ml στα 1000χλμ υπάρχουν πολλά που καίνε και δεν ανοίγουν την μηχανή (και καλά κάνουν). Όταν φτάσεις κοντά στο λίτρο μετά "πρέπει" να πάρεις μια απόφαση. Το κόστος αν μιλάμε για τσιμουχακια και γενικότερα το πάνω κομμάτι της μηχανής παίζει από 300€ μέχρι 400€ ανάλογα το αμάξι. Πρέπει να μετρηθεί πρώτα η συμπίεση για να δείτε ότι δεν υπάρχει θέμα στο κάτω μέρος. Καυσαέρια (ΚΤΕΟ) τι νούμερα βγάζει; Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2022 από liakinen 1
NikosKallithea Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 18 ώρες πριν, JcW06 είπε 500ml/1000χλμ?? mini cooper jcw r53! Καλύτερα αλλαξε, να βαζεις για καυσιμα τα λαδια και και για λαδια βενζίνη, λιγότερο θα σου στοιχίσει 😃
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα