Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε : όσο πιο χαμηλά τόσο καλύτερα αλλά σαν ταβάνι αν χρειαστεί τα 300-400 ευρώ.

Χρήση υπολογιστή : Photo Editing επαγγελματικά.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: κυρίως Lightroom και Photoshop.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Αθήνα αλλά η αγορά μπορεί να γίνει και απο εξωτερικό πχ computer universe χωρίς ΦΠΑ.

Η παρόν σύνθεση μου είναι η εξής
AeroCool Midi Aero One
be quiet! System Power 9 500 Watt
GIGABYTE B460M DS3H
G.Skill Aegis 16GB DDR4
Intel Core i5-10400
Nvidia GT-710
ADATA XPG SX8200 Pro M.2 NVME PCIe Gen3x4 512GB

To pc το έστησα πριν 1μιση χρόνο περίπου με σκοπό να κάνω τη δουλεία μου με χαμηλό budget, σε photoshop και σε καθημερινή χρήση κάνει μια χαρά την δουλεία του αλλά στο export στο lightroom γονατίζει και μου παίρνει αρκετή ώρα με αποτέλεσμα να χάνω χρόνο. Σκέφτομαι να του βάλω άλλα 16gb ram και να του βάλω και έναν καλύτερο επεξεργαστή, έχετε κάποιες προτάσεις σε αυτό; Θα δω διαφορά με κάποιον της συγκεκριμένης γενίας η θα πρέπει να αλλάξω και motherboard;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.

Επεξ/σία από snik
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, snik είπε

Ποσό που διαθέτουμε : όσο πιο χαμηλά τόσο καλύτερα αλλά σαν ταβάνι αν χρειαστεί τα 300-400 ευρώ.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Αθήνα αλλά η αγορά μπορεί να γίνει και απο εξωτερικό πχ computer universe χωρίς ΦΠΑ.

GIGABYTE B460M DS3H
G.Skill Aegis 16GB DDR4
Intel Core i5-10400
Nvidia GT-710

To pc το έστησα πριν 1μιση χρόνο περίπου με σκοπό να κάνω τη δουλεία μου με χαμηλό budget, σε photoshop και σε καθημερινή χρήση κάνει μια χαρά την δουλεία του αλλά στο export στο lightroom γονατίζει και μου παίρνει αρκετή ώρα με αποτέλεσμα να χάνω χρόνο. Σκέφτομαι να του βάλω άλλα 16gb ram και να του βάλω και έναν καλύτερο επεξεργαστή, έχετε κάποιες προτάσεις σε αυτό; Θα δω διαφορά με κάποιον της συγκεκριμένης γενίας η θα πρέπει να αλλάξω και motherboard;

Αρχικά βγάλε την κάρτα γραφικών και δοκίμασε με τα ενσωματωμένα είναι καλύτερα από την κάρτα που φοράς. Μάλλον θα θες κάρτα γραφικών αλλά για δοκίμασε με τα ενσωματωμένα.

Δημοσ.
3 minutes ago, Nik1239 said:

Αρχικά βγάλε την κάρτα γραφικών και δοκίμασε με τα ενσωματωμένα είναι καλύτερα από την κάρτα που φοράς. Μάλλον θα θες κάρτα γραφικών αλλά για δοκίμασε με τα ενσωματωμένα.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Αν δεν κάνω λάθος το lightroom δεν χρησημοποιεί πολύ την gpu. Πριν την πάρω την κάρτα παρόμοιες επιδόσεις είχα και με την εντωματωμένη του επεξεργαστή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι τόσο χάλια οι χρόνοι στο export; Έχεις ελέγξει θερμοκρασίες κτλ μήπως τρως κάποιο throttle;

Δεν μπορείς να κάνεις κάποια πολύ σοβαρή αναβάθμιση στην υπάρχουσα μητρική. Θα δώσεις αρκετά χρήματα, για να βάλεις κάποιον i7 που το πιθανότερο είναι οτι δεν θα τα πάει πολύ καλά με τις θερμοκρασίες και εκτός από πιθανή βλάβη, θα σου σπάσει και τα νεύρα. Βρήκα και το νήμα σου, αν έβαλες και το zalman που είναι κλειστό, σίγουρα δε θα τα πηγαίνει καλά με τις θερμοκρασίες.

Δυστυχώς έκανες μια μέτρια αγορά λόγω περιορισμένου budget. Αν δεν παλεύεται, συμφέρει να δεις κάποιο πιο σοβαρό μηχάνημα(από την αρχή), κανοντας απόσβεση πουλώντας parts απο το παλιό. Αυτή είναι η καλύτερη πρότασή μου.

Σε διαφορετική περίπτωση, 10700, μαζί με οποιαδήποτε aftermarket ψύκτρα (έστω gammax με 15 ευρώ), συμπλήρωμα μνήμες και κάνεις οτι μπορείς να κρατήσεις τις θερμοκρασίες του κουτιού σε νορμάλ επίπεδα

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.

Διαφορα για να δεις απο 10700 και πανω  +ακομη 16gb ram οπως ειπες , αλλιως πουλας μητρικη και επεξεργαστη και πας σε πιο καινουρια γενια

35 λεπτά πριν, snik είπε

GIGABYTE B460M DS3H
G.Skill Aegis 16GB DDR4
Intel Core i5-10400
Nvidia GT-710

Σε τι κουτι πες μας εχεις βαλει τα παραπανω?

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, snik είπε

GIGABYTE B460M DS3H
G.Skill Aegis 16GB DDR4
Intel Core i5-10400
Nvidia GT-710

Για να κάνεις γρηγορότερο export χρειάζεσαι καλύτερο CPU, πήγαινε σε Intel Alderlake 12600K η ακόμα καλύτερα στον 12700.

Για ποιο οικονομικά μπορείς να πας στον Ryzen 5600X, θα δεις κάπου στο +40% από τον 10400.

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Adobe-Lightroom-Classic-11th-Gen-Intel-Core-vs-AMD-Ryzen-5000-Series-2102/

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Adobe-Lightroom-Classic-12th-Gen-Intel-Core-vs-AMD-Ryzen-5000-Series-2246/

pic_disp.php?id=67935&width=800

pic_disp.php?id=71552&width=800

pic_disp.php?id=67936

pic_disp.php?id=71549

• Thanks 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, snik είπε

AeroCool Midi Aero One
GIGABYTE B460M DS3H
G.Skill Aegis 16GB DDR4
Intel Core i5-10400
Nvidia GT-710

Τι ψήκτρα φοράει ο επεξεργαστής; Επίσης όταν κάνεις το export άνοιξε το task manager να δεις τι τερματίζει εκτός από τον επεξεργαστή μήπως κάτι σε κρατάει πίσω χωρίς να το ξέρεις 

Δημοσ.

Παιδες μην προτείνετε i7 10 Gen στα 300 ευρώ, δεν θα δει ούτε 20% reduction στον χρόνο. Να πουλήσει τον 10400 + μητρική και να πάει η σε Ryzen 5600X που θα δει 40-50% παραπάνω επιδόσεις στο Export (δείτε τα πινακάκια επάνω) η να πάει σε Alderlake 12600K/12700.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, δυστυχώς η περίοδος που έγινε η αγορά είχα πολύ περιορισμένο budget, πρόσθεσα το κουτί στο πρώτο post. Δεν έχω βάλει κάποια άλλη ψύκτρα, φοράει της μάνας του την intel. 

Όσον αφορά το task manager παίζουν περίπου στα 80% οι ram όταν κάνω export και 100% το cpu, η gpu δούλευε στο ελάχιστο σε τιμή κάτω απο 30%.

Όπως βλέπω μάλλον θα χρειαστεί να πουλήσω mb και επεξεργαστή για 12700, με ποιά motherboard όμως; Επίσης ποιά η διαφορά 12700 και 12700f; 

Επεξ/σία από snik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, snik είπε

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, δυστυχώς η περίοδος που έγινε η αγορά είχα πολύ περιορισμένο budget, πρόσθεσα το κουτί στο πρώτο post. Δεν έχω βάλει κάποια άλλη ψύκτρα, φοράει της μάνας του την intel. 

Όσον αφορά το task manager παίζουν περίπου στα 80% οι ram όταν κάνω export και 100% το cpu, η gpu δούλευε στο ελάχιστο σε τιμή κάτω απο 30%.

Όπως βλέπω μάλλον θα χρειαστεί να πουλήσω mb και επεξεργαστή για 12700, με ποιά motherboard όμως; Επίσης ποιά η διαφορά 12700 και 12700f; 

ο f ΔΕΝ έχει ενσωματωμένα γραφικά.

Προτείνεται να πάρεις cpu με ενσωματωμένα γραφικά. Η gt 710 που έχεις είναι πολύ πίσω ακόμη και απο τα ενσωματωμένα γραφικά της Intel

Μητρική χωρις να ξεφύγεις αρκετά

https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=33756799,33440833,33736545,34221144

Αν μπορείς να ανέβεις, καλύτερα z690

ps

τρέξε κανά cinebench (r23;) και έχε hardware info ανοιχτό να ελέγχεις θερμοκρασίες και throttle.

Τρέξε γενικά κανά bench να δεις οτι το pc σου δουλεύει στα αναμενόμενα/επιθυμητά επίπεδα.

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.

12600K, 12700 και 5600Χ  οι επιλογές σου.
Επειδή η gpu σου είναι χρέπι, οι intel με igpu φαινονται καλές επιλογές αν και κοστίζουν παραπάνω.
Θα έλεγα επίσης πως καλό είναι να πας σε 32 gb ραμ ddr4 πάντα στα 3200 mhz

Δημοσ.

Κανονικά πας σε έναν τεχνικό βλέπει με το φόρτο εργασίας που έχεις που υστερεί το μχν και σου δίνει μια λύση, πάρε εκείνο πάρε το άλλο είναι του ποδαριού 

Δημοσ.

Η ram πρέπει να έχει μεγάλη σημασία. Πολύ ram όμως. Φίλος φωτογράφος μου λέει ότι κάνει μια χαρά δουλειά με 6700Κ με 64gb ram όμως. 

Δημοσ.
Στις 4/3/2022 στις 3:52 ΜΜ, Dr_73 είπε

Η ram πρέπει να έχει μεγάλη σημασία. Πολύ ram όμως. Φίλος φωτογράφος μου λέει ότι κάνει μια χαρά δουλειά με 6700Κ με 64gb ram όμως. 

Η ram χρησιμεύει στην online επεξεργασία πολύ μεγάλων αρχείων. Για την εξαγωγή απαιτείται ωμή δύναμη επεξεργαστή. Ο φίλος χρειάζεται νέο επεξεργαστή και γενικώς νέο σύστημα, φυσικά με minimum 32 gb ram.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...