monotis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα,σε μια αγορα από ebay ,η οποια βρίσκετε σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή(δηλαδή έγινε η παραγγελια και πληρώθηκε),ο πωλητής μου έστειλε σήμερα να του στείλω το ονοματεπώνυμο μου (Hello can you send me your full name for courier)για τη ταχυδρομική εταιρία. Όσες αγορές έχω κάνει από παντού (ebay/aliexpress κτλ)δεν μου έχει ζητηθεί ποτε. Νομίζω πως τα απαραίτητα στοιχεια για να ταχυδρομηθεί τα παίρνει αυτόματα από την εκάστοτε "πλατφόρμα" και δεν χρειάζεται. Όπως επίσης ότι το ονοματεπώνυμο μου ανήκει σε προσωπικό δεδομένο,και δεν επιθυμώ να το δώσω... Τι παίζει όμως ,γιατι το ζήτησε? 1
infin1tyGR Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 13 minutes ago, monotis said: τα απαραίτητα στοιχεια για να ταχυδρομηθεί τα παίρνει αυτόματα από την εκάστοτε "πλατφόρμα" και δεν χρειάζεται. Όπως επίσης ότι το ονοματεπώνυμο μου ανήκει σε προσωπικό δεδομένο,και δεν επιθυμώ να το δώσω... Πώς βγάζει νόημα αυτό; Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν θα μάθει το όνομά σου για να το βάλει στο πακέτο;
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 17 λεπτά πριν, monotis είπε Καλησπέρα,σε μια αγορα από ebay ,η οποια βρίσκετε σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή(δηλαδή έγινε η παραγγελια και πληρώθηκε),ο πωλητής μου έστειλε σήμερα να του στείλω το ονοματεπώνυμο μου (Hello can you send me your full name for courier)για τη ταχυδρομική εταιρία. Όσες αγορές έχω κάνει από παντού (ebay/aliexpress κτλ)δεν μου έχει ζητηθεί ποτε. Νομίζω πως τα απαραίτητα στοιχεια για να ταχυδρομηθεί τα παίρνει αυτόματα από την εκάστοτε "πλατφόρμα" και δεν χρειάζεται. Όπως επίσης ότι το ονοματεπώνυμο μου ανήκει σε προσωπικό δεδομένο,και δεν επιθυμώ να το δώσω... Τι παίζει όμως ,γιατι το ζήτησε? Προσωπικό δεδομένο το ονομα και το επώνυμο σου;
monotis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, HateMe είπε Απλά κλαίω. Kλαις ,ομως δεν απαντάς στην απορία μου... Αν και συμφωνώ ότι η απορία ενός αρχαριου,πολλες φορές μπορει να είναι κ βλακώδες. 56 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Προσωπικό δεδομένο το ονομα και το επώνυμο σου; Συγνώμη ,ηθελα να πω "δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα"... Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2022 από monotis
jkoukos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 44 λεπτά πριν, monotis είπε Συγνώμη ,ηθελα να πω "δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα"... To ίδιο πράγμα είναι και σε ταχυδρομικές υπηρεσίες δεν υφίσταται αφού αυτές γίνονται υποχρεωτικά με το όνομα του αποστολέα και του παραλήπτη. Έχουμε φθάσει στο άλλο άκρο και τα βάζουμε όλα στο ίδιο καζάνι. Το περίεργο είναι ότι κανονικά θα έπρεπε να το γνωρίζει ο πωλητής αφού το έχεις δώσει στο eBay για να μπορεί να σου στείλει το δέμα.
stcp Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Η ACS για να στειλω Αγγλια σε πωληση ζηταγε υποχρεωτικα και τηλεφωνο παραληπτη😄 Οσες φορες πουλησα παλιοτερα κατι, δεν εστελνα αν δεν μου επιβεβαιωνε ο αγοραστης πληρη στοιχεια. Οποτε απολυτα φυσιολογικο το θεωρω και κακως το κανεις θεμα. Αν αρχισει να σε ρωταει για τους κωδικους σου στο ebanking οκ, αλλαζει το πραμα.
monotis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 16 λεπτά πριν, stcp είπε Η ACS για να στειλω Αγγλια σε πωληση ζηταγε υποχρεωτικα και τηλεφωνο παραληπτη😄 Οσες φορες πουλησα παλιοτερα κατι, δεν εστελνα αν δεν μου επιβεβαιωνε ο αγοραστης πληρη στοιχεια. Οποτε απολυτα φυσιολογικο το θεωρω και κακως το κανεις θεμα. Αν αρχισει να σε ρωταει για τους κωδικους σου στο ebanking οκ, αλλαζει το πραμα. Ok σε ευχαριστώ. Εχω κάνει τόσες αγορές και ποτέ άλλοτε δεν μου είχε ζητηθεί ,εκ των υστέρων να δώσω στοιχειά. Μη γνωρίζοντας πολλά,φοβηθηκα για καμια απατη. Στέλνοντας στο πωλητή: "Please ship to the name and address on the PayPal payment you received from me, as required" Εκείνος μου απάντησε: "On the ebay now payment is straight on account, not paypal, so I see just adders your from ebay" Ίσως να έχει να κάνει με το ότι αυτή τη φορα έκανα τη συναλλαγή μεσω paypal,ενω άλλες απευθείας από την credit card. To δωσα και τελειωσε. Ειδωμεν... Και πάλι ευχαριστώ.
micos000 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, stcp είπε Αν αρχισει να σε ρωταει για τους κωδικους σου στο ebanking οκ, αλλαζει το πραμα. Πραγματικό γεγονός που μου το είπαν σήμερα. Γιατρός έκανε καταγγελία για ηλεκτρονική απάτη επειδή κάποιος ήθελε να της καταθέσει λεφτά. Επειδή όμως είχε (της είπε) προβλήματα με την τράπεζα του, της ζήτησε τους κωδικούς του ebanking για να κάνει πιο γρήγορα την δουλειά. Η γιατρός του τα έστειλε και αυτός έκανε τη δουλειά του όντως πολύ γρήγορα. 40.000€ έκαναν φτερά σε ενδιάμεσο λογαριασμό Αλβανού με πλαστά στοιχεία και από εκεί σε off-shore λογαριασμό. Άντε γειά! Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2022 από micos000
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 12 λεπτά πριν, micos000 είπε Πραγματικό γεγονός που μου το είπαν σήμερα. Γιατρός έκανε καταγγελία για ηλεκτρονική απάτη επειδή κάποιος ήθελε να της καταθέσει λεφτά. Επειδή όμως είχε (της είπε) προβλήματα με την τράπεζα του, της ζήτησε τους κωδικούς του ebanking για να κάνει πιο γρήγορα την δουλειά. Η γιατρός του τα έστειλε και αυτός έκανε τη δουλειά του όντως πολύ γρήγορα. 40.000€ έκαναν φτερά σε ενδιάμεσο λογαριασμό Αλβανού με πλαστά στοιχεία και από εκεί σε off-shore λογαριασμό. Άντε γειά! Και μετά σου λεει έχει σπουδάσει.
Nabuko Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Εγώ τα δέματα τα στέλνω χωρίς όνομα και αφήνω τις κούριερ να μαντεύουν για ποιον είναι.
micos000 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Η μαγκιά θα ήταν να τα στέλνεις και χωρίς διεύθυνση. Εκεί να δούμε πόσο μάγκες είναι στις courier.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα