panagiotis7795 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα παίδες. Θέλω την βοήθεια σας για το θέμα που προέκυψε με το ίντερνετ. Πήγα στον ΟΤΕ να κάνω αίτημα μεταφοράς της γραμμής από το παλιό σπίτι στο νέο που μετακόμισα. Μετά από επικοινωνία με τους τεχνικούς του ΟΤΕ μου ανέφεραν ότι υπάρχει το εξής πρόβλημα με το διαμέρισμα μου. Στην πολυκατοικία μου υπάρχουν 5 διαμερίσματα και ένα μαγαζί στο ισόγειο, σύνολο 6. Οι γραμμές όμως που υπάρχουν στον κουτί κάτω στην πολυκατοικία (νομίζω λέγεται κατανεμητης εάν δεν κάνω λάθος) είναι 5 και είναι όλες πιασμένες (οι 4 από τα διαμερίσματα και η 1 από το μαγαζί). Με αποτέλεσμα ο ΟΤΕ να μου πει ότι δεν υπάρχει τρόπος να συνδέσω ίντερνετ στο διαμέρισμα μου, αφού δεν υπάρχει άλλη διαθέσιμη γραμμή. Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση ρε παιδιά για λύση του θέματος γιατί θα σκάσω; Το ίντερνετ το χρειάζομαι όχι μόνο για ψυχαγωγία αλλά και για εργασία της γυναίκας μου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
UncleKim Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Ρώτησες αν μπορείς, με δικό σου κόστος (υλικά + τεχνικό) να τραβήξεις κατευθείαν καλώδιο από το κουτί του ΟΤΕ (όχι του κατανεμητή της πολυκατοικίας) μέχρι το διαμέρισμα σου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panagiotis7795 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Όχι δεν ρώτησα κάτι τέτοιο. Ο ΟΤΕ νομίζω μου είπε, εάν κατάλαβα καλά, ότι θα πρέπει να γίνει νέα γραμμή εντός της πολυκατοικίας στον κατανεμητη ώστε να υπάρχουν 6 γραμμές σύνολο. Το θέμα είναι τι κόστος έχει κάτι τέτοιο;; Επίσης αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι οι γραμμές από τις πρίζες του διαμερίσματος μου δεν φτάνουν κάτω στον κατανεμητη; πώς γίνεται να μην υπάρχει διαθέσιμη τώρα; πώς πήρε το μαγαζί την γραμμή μου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallair Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 13 λεπτά πριν, panagiotis7795 είπε Όχι δεν ρώτησα κάτι τέτοιο. Ο ΟΤΕ νομίζω μου είπε, εάν κατάλαβα καλά, ότι θα πρέπει να γίνει νέα γραμμή εντός της πολυκατοικίας στον κατανεμητη ώστε να υπάρχουν 6 γραμμές σύνολο. Το θέμα είναι τι κόστος έχει κάτι τέτοιο;; Επίσης αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι οι γραμμές από τις πρίζες του διαμερίσματος μου δεν φτάνουν κάτω στον κατανεμητη; πώς γίνεται να μην υπάρχει διαθέσιμη τώρα; πώς πήρε το μαγαζί την γραμμή μου; Για το κοστος γραμμης θα μιλησεις με εναν ηλεκτρολογο πόσο θα πάει. Το μαγαζι δεν πηρε καμια δικη σου γραμμη. το μαγαζι εχει την δικη του γραμμη-καλώδιο που παει απο το μαγαζί μεχρι τον κατανεμητη. αυτό που λειπει( ; ) ειναι η δικη σου γραμμη-καλώδιο, απο το σπιτι σου μεχρι τον κατανεμητη (αν καταλαβαμε καλα απο αυτά που γραφεις). μπορει να τερματιζει σε αλλο σημειο ή κατι να εχει συμβει. οπως και να εχει χρειαζεται να ερθει καποιος να δει κ να σου δωσει τιμη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panagiotis7795 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 4 λεπτά πριν, kallair είπε Για το κοστος γραμμης θα μιλησεις με εναν ηλεκτρολογο πόσο θα πάει. Το μαγαζι δεν πηρε καμια δικη σου γραμμη. το μαγαζι εχει την δικη του γραμμη-καλώδιο που παει απο το μαγαζί μεχρι τον κατανεμητη. αυτό που λειπει( ; ) ειναι η δικη σου γραμμη-καλώδιο, απο το σπιτι σου μεχρι τον κατανεμητη (αν καταλαβαμε καλα απο αυτά που γραφεις). μπορει να τερματιζει σε αλλο σημειο ή κατι να εχει συμβει. οπως και να εχει χρειαζεται να ερθει καποιος να δει κ να σου δωσει τιμη. Στον κατανεμητη υπάρχουν 5 διαθέσιμες γραμμές, όσα είναι τα διαμερίσματα. Γι αυτά φτιάχτηκαν οι γραμμές από τα σχέδια και όχι για το μαγαζί (αυτό μου το είπε ο ιδιοκτήτης μου). Το καλώδιο το δικό μου υπάρχει από το διαμέρισμα μέχρι τον κατανεμητη, όμως εκεί το μαγαζί τράβηξε δική του γραμμή από το μαγαζί στον κατανεμητη και έβαλε ίντερνετ. Σου μεταφέρω το τι μου είπε ο ΟΤΕ. Προσπαθώ να βγάλω άκρη και να δω τι μπορεί να γίνει ώστε να συνδέσω ίντερνετ γιατί το χρειάζομαι επειγόντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δεν υπαρχει λυση σε αυτο ή παιρνεις απο καποιον στην πολυκατοικία και μοιράζεστε την συννδρομη ή με ρουτερ και σιμ κινητης τηλεφωνιας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallair Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, panagiotis7795 είπε Όχι δεν ρώτησα κάτι τέτοιο. Ο ΟΤΕ νομίζω μου είπε, εάν κατάλαβα καλά, ότι θα πρέπει να γίνει νέα γραμμή εντός της πολυκατοικίας στον κατανεμητη ώστε να υπάρχουν 6 γραμμές σύνολο. Το θέμα είναι τι κόστος έχει κάτι τέτοιο;; Επίσης αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι οι γραμμές από τις πρίζες του διαμερίσματος μου δεν φτάνουν κάτω στον κατανεμητη; πώς γίνεται να μην υπάρχει διαθέσιμη τώρα; πώς πήρε το μαγαζί την γραμμή μου; 8 λεπτά πριν, panagiotis7795 είπε Στον κατανεμητη υπάρχουν 5 διαθέσιμες γραμμές, όσα είναι τα διαμερίσματα. Γι αυτά φτιάχτηκαν οι γραμμές από τα σχέδια και όχι για το μαγαζί (αυτό μου το είπε ο ιδιοκτήτης μου). Το καλώδιο το δικό μου υπάρχει από το διαμέρισμα μέχρι τον κατανεμητη, όμως εκεί το μαγαζί τράβηξε δική του γραμμή από το μαγαζί στον κατανεμητη και έβαλε ίντερνετ. Σου μεταφέρω το τι μου είπε ο ΟΤΕ. Προσπαθώ να βγάλω άκρη και να δω τι μπορεί να γίνει ώστε να συνδέσω ίντερνετ γιατί το χρειάζομαι επειγόντως. απο το κόκκινο που εκανα παραθεση αλλο συμπερασμα αφηνες να εννοηθει. αρα απο ΕΞΩ ερχονται μονο 5 καλωδια στον κατανεμητη; Στην περιπτωση που δεν υπαρχει ελευθερος βρογχος για να συνδεθεις, δυστυχως δεν μπορεις να κανεις κατι. τι περιοχη εισαι; Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2022 από kallair Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panagiotis7795 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, kallair είπε απο το κόκκινο που εκανα παραθεση αλλο συμπερασμα αφηνες να εννοηθει. αρα απο ΕΞΩ ερχονται μονο 5 καλωδια στον κατανεμητη; Μάλλον απ ο, τι κατάλαβα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallair Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, panagiotis7795 είπε Μάλλον απ ο, τι κατάλαβα μαλλον πρεπει να μιλησεις με τον παροχο σου και να τερματιστει η συνδεση σου. δεν νομιζω να υπαρχει εφικτή λυση. τι περιοχη εισαι; υπαρχουν εταιρειες που προσφερουν ιντερνετ μεσω wireless. ή να υποστηριζεται ftth στην περιοχη σου. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2022 από kallair Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panagiotis7795 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, kallair είπε μαλλον πρεπει να μιλησεις με τον παροχο σου και να τερματιστει η συνδεση σου. δεν νομιζω να υπαρχει εφικτή λυση. τι περιοχη εισαι; υπαρχουν εταιρειες που προσφερουν ιντερνετ μεσω wireless. Σε αστική περιοχή είμαι, απλώς κοιτάω τι μπορεί να γίνει για να αποφευχθεί η λύση του wireless. Ο ΟΤΕ μου είπε ότι πρέπει να γίνει τηλεφωνική γραμμή, να το αναλάβει ο ιδιοκτήτης με το ανάλογο κόστος. Ο ιδιοκτήτης από την άλλη λέει να πάει να βγάλει το ίντερνετ το μαγαζι γιατί οι γραμμές από τα σχέδια είναι για τα διαμερίσματα και όχι γι αυτόν. Είπε θα το αναλάβει αυτός να μιλήσει με τον μαγαζάτορα. Απλώς ψάχνομαι να δω εάν υπάρχουν εφικτες λύσεις για σταθερό ίντερνετ, πόσο μπορεί να κοστίζουν κλπ. Προσωπικά δεν νομίζω να έχει μεγάλη τύχη το γεγονός ότι θα μιλήσει ο ιδιοκτήτης μου με τον μαγαζάτορα αλλά οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallair Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, panagiotis7795 είπε Σε αστική περιοχή είμαι, απλώς κοιτάω τι μπορεί να γίνει για να αποφευχθεί η λύση του wireless. Ο ΟΤΕ μου είπε ότι πρέπει να γίνει τηλεφωνική γραμμή, να το αναλάβει ο ιδιοκτήτης με το ανάλογο κόστος. Ο ιδιοκτήτης από την άλλη λέει να πάει να βγάλει το ίντερνετ το μαγαζι γιατί οι γραμμές από τα σχέδια είναι για τα διαμερίσματα και όχι γι αυτόν. Είπε θα το αναλάβει αυτός να μιλήσει με τον μαγαζάτορα. Απλώς ψάχνομαι να δω εάν υπάρχουν εφικτες λύσεις για σταθερό ίντερνετ, πόσο μπορεί να κοστίζουν κλπ. Προσωπικά δεν νομίζω να έχει μεγάλη τύχη το γεγονός ότι θα μιλήσει ο ιδιοκτήτης μου με τον μαγαζάτορα αλλά οκ. να κοψει την γραμμη του μαγαζιου δεν προκειται να γινει και τσαμπα θα περιμενεις. ειναι εργαλειο και δεν θα το δεχθει κ το πιο πιθανο ειναι να πανε στα δικαστηρια με οτι αυτο συνεπαγεται στο πότε θα επιληθει.. η μονη πρακτικη λυση για ενσυρματη λυση ειναι να περασει οπτικη ινα απο την περιοχη σου. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2022 από kallair 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xsterg Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 απο οτι καταβα προκειται για σπιτι που νοικιαζεις. μου φαινεται απιθανο να μην υπαρχουν τοσες γραμμες οσες και τα διαμερισματα συν καποιες εφεδρικες. τωρα εαν οντως συμβαινει αυτο και εφ οσον το σπιτι νοικιαστηκε με τηλεφωνικη γραμμη ασε τον ιδιοκτητη να βρει λυση. ειναι δικο του θεμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Μια περιπτωση που μπορω να σκεφτω ειναι οτι οταν κτιστηκε η οικοδομη , το μαγαζι δεν υπηρχε και εγινε σε 2ο χρονο , οποτε εφαγε γραμμη απο τα "διαμερισματα" βεβαια , αν ειναι νομιμο με ολες της αδειες δεν μπορεις να κανεις κατι , θα πρεπει να γινει νεα γραμμη τωρα ποιος θα αναλαβει το κοστος ειναι θεμα του ιδιοκτητη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panagiotis7795 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ παιδιά θα μιλήσω μαζί του και βλέπουμε! Σε περίπτωση που πρέπει να γίνει νέα τηλεφωνική γραμμή όπως λέτε, για να το καταλάβω κι εγώ, από πού θα γίνει αυτή η νέα γραμμή; θα πρέπει ας πούμε να σκαφτουν οι τοίχοι για να περαστούν νέα καλώδια στο διαμέρισμα ή από κάτω θα γίνει η δουλειά; Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2022 από panagiotis7795 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stcp Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Ερωτηση: ο προηγουμενος ενοικος δεν ειχε τηλεφωνο? Ο ιδιοκτητης δεν σε ειχε ενημερωσει για το προβλημα (σοβαρο κατα τη γνωμη μου) πριν το νοικιασεις? Πολυ περιεργο... Πρεπει να σου βρει λυση. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα