Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, samorc είπε

να ρωτησω κατι, οταν εχω 100% ψιλη κυριοτητα και κληρονομω 37,5% πως θα το δηλωσω στο ε9;

Θα το δηλώσεις με 2 καταχωρήσεις (2 γραμμές) στο Ε9, η μία θα είναι είδος δικαιώματος 1 (ψιλή κυριότητα) με ποσοστό 100% 62,50%, και η άλλη θα είναι είδος δικαιώματος 2 (πλήρης κυριότητα) με ποσοστό 37,5%.

Επεξ/σία από Joshua21
Εκ παραδρομής έγραψα 100 αντί για 62,50%
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, samorc είπε

να ρωτησω κατι, οταν εχω 100% ψιλη κυριοτητα και κληρονομω 37,5% πως θα το δηλωσω στο ε9;

Αν έχεις ψιλή κυριότητα 100% δε μένει κάτι άλλο για να κληρονομήσεις, είναι δικό σου ήδη.

Η επικαρπία δεν κληρονομείται αλλα συνενώνεται με την ψιλή κυριότητα όταν αποβιώσει ο επικαρπωτής.

Αν ήταν πάνω απο ένας ο επικαρπωτής, θα έπρεπε ήδη να δηλώνεις σε ξεχωριστές καταχωρήσεις το ποσοστό ψιλής κυριότητας που αντιστοιχεί σε κάθε επικαρπωτή.

Γενικά, δώσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Θα το δηλώσεις με 2 καταχωρήσεις (2 γραμμές) στο Ε9, η μία θα είναι είδος δικαιώματος 1 (ψιλή κυριότητα) με ποσοστό 100% 62,50%, και η άλλη θα είναι είδος δικαιώματος 2 (πλήρης κυριότητα) με ποσοστό 37,5%.

πως βαζω τη δευτερη γραμμη;

4 ώρες πριν, mezger είπε

Αν έχεις ψιλή κυριότητα 100% δε μένει κάτι άλλο για να κληρονομήσεις, είναι δικό σου ήδη.

Η επικαρπία δεν κληρονομείται αλλα συνενώνεται με την ψιλή κυριότητα όταν αποβιώσει ο επικαρπωτής.

Αν ήταν πάνω απο ένας ο επικαρπωτής, θα έπρεπε ήδη να δηλώνεις σε ξεχωριστές καταχωρήσεις το ποσοστό ψιλής κυριότητας που αντιστοιχεί σε κάθε επικαρπωτή.

Γενικά, δώσε περισσότερες λεπτομέρειες.

πεθανε ο πατερας μου.καποια που κληρονομω τα εχει 100% και  καποια 50-50 με τη μητερα μου. αλλα σε καποια εχω ηδη την ψιλη κυριοτητα. 

6 ώρες πριν, ekechagi είπε

37,5% πλήρης, 62,5% ψιλή

Καλύτερα να απευθυνθείς να στα ετοιμάσει ο λογιστής σου.

δεν εχω λογιστη,απο τα 20 μονη μου παλευω τις φορολογικες δηλωσεις🤩

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, samorc είπε

πως βαζω τη δευτερη γραμμη;

Πατάς στο Δημιουργία δήλωσης Ε9 --> Δήλωση νέου κτίσματος οικοπέδου, συμπληρώνεις όλα τα στοιχεία, και μετά ολοκλήρωση.

23 λεπτά πριν, samorc είπε

πεθανε ο πατερας μου.καποια που κληρονομω τα εχει 100% και  καποια 50-50 με τη μητερα μου. αλλα σε καποια εχω ηδη την ψιλη κυριοτητα. 

Εφόσον δεν έχεις ιδέα, μήπως είναι καλύτερο να πας σε ένα λογιστή να στα φτιάξει?

Δημοσ.

το νεο κτισμα το επελεξα σε αυτα που δεν ειχα ψιλη κυριοτητα. τα αλλα τα εχω ηδη στο ε9 μου.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, samorc είπε

το νεο κτισμα το επελεξα σε αυτα που δεν ειχα ψιλη κυριοτητα. τα αλλα τα εχω ηδη στο ε9 μου.

Για αυτά που δεν είχες ψιλή κυριότητα, έχεις κάνει τις διαδικασίες για κληρονομιά σε εφορία συμβολαιογράφο κτλ?

Και μάλλον δεν κατάλαβες αυτό που είπα για δεύτερη γραμμή στο Ε9, πήγαινε σε λογιστή καλύτερα.

Δημοσ.

τιποτα δεν εχω κανει. οι συμβολαιογραφοι με διωχνουν γιατι λεει ειναι πολλή η δουλεια. 

Δημοσ.

τελικα ,πρεπει να βαλω νεα εγγραφη με την πληρη κυριοτητα και να μειωσω το ποσοστο στην ψιλη κυριοτητα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, samorc είπε

τελικα ,πρεπει να βαλω νεα εγγραφη με την πληρη κυριοτητα και να μειωσω το ποσοστο στην ψιλη κυριοτητα;

Στις 3/3/2022 στις 1:19 ΜΜ, ekechagi είπε

37,5% πλήρης, 62,5% ψιλή

Καλύτερα να απευθυνθείς να στα ετοιμάσει ο λογιστής σου.

Δημοσ.

Καλησπέρα, για λογαριασμο γνωστου μου, του εκανε η μανα του μια πραξη στη συμβολαιογραφο που λεγεται ''πραξη εμφανισης και δηλωσεων '' για να μπορεσει να δηλωσει ενα χωραφι( που θα του αφηνε κανονικα) στον αναδασμο ωστε ο τιτλος που θα προκυψει απο τον αναδασμο να εκδοθει απευθειας στο ονομα του.Το εκανε για να γλιτωσει τυχον φορο κληρονομιας στο μελλον. Το θεμα ειναι δηλωνεται στο ε9?Οταν ειναι πχ μεταβιβαση η γονικη παροχη πρεπει να δηλωθει, αλλα αυτο το χαρτι δεν το ειχα ξαναακουσει πιο πριν, θεωρειται τιτλος ιδιοκτησιας? Δηλαδη αλλαξε χερια το χωραφι με αυτη τη πραξη?Προφανως οταν βγει το χωραφι του αναδασμου θα το δηλωσει αυτος στο ε9 του και θα διαγραφει το χωραφι απο το ε9 της μανας του αλλα μεχρι να βγει νεος τιτλος απο τον αναδασμο ισως παρει και 2 χρονια

Δημοσ.

ναι μεσα στο ε9 των γονιων μου βρηκα χωραφι που εχει πουληθει απο το 2008. ωραιος λογιστης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...