Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με δεδομένο ότι ένα μεγάλο ποσοστό ενέργειας χάνεται από την οροφή ενός κτιρίου, διάβασα για έως και 30% απώλειες, σκέφτομαι να κάνω κάποιου είδους μόνωση στην πλάκα της οροφής που τώρα δεν έχει. Το πρόβλημα είναι ότι πάνω στη τσιμεντόπλακα έχει μπει ξύλινη κεραμοσκεπή, για αυτό ίσως δεν σκέφτηκαν να βάλουν μόνωση.

Δεν ξέρω αν χρειάζεται να αφαιρεθεί η κεραμοσκεπή να γίνει η μόνωση και να ξανατοποθετηθεί ή αν βγάζοντας κάποια κεραμίδια αποκτάς πρόσβαση αρκετή ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί μόνωση.

Με ένα φίλο που το συζητούσα, μου είπε ότι ακόμα και πετροβάμβακα (τον υδρόφοβο, όχι ότι έχει υγρασία εκεί) να στρώσουμε χωρίς να το κολλήσουμε κάτι θα κάνει.

Τι λέτε;

Δημοσ.

Αρχικά να απευθυνθείς σε μηχανικό να πάρεις αξιόπιστη απάντηση.

Τέλος εφόσον υπάρχει και πλάκα και σκεπή, δεν χρειάζεται μόνωση γιατί ήδη υπάρχει μόνωση. Αυτό που διάβασες ισχύει όταν είναι εκτεθειμένη η οροφή. Είναι σαν να θέλω να κάνω μόνωση στην οροφή μου, ενώ είμαι διαμέρισμα με άλλο διαμέρισμα απο πάνω...

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικά και χρειάζεται/παίζει ρόλο η μόνωση πάνω από την πλάκα ακόμη και αν έχεις κεραμοσκεπή.  Τα κεραμίδια / πέτσωμα από μόνα τους προσφέρουν ελάχιστη θερμομόνωση.

Εδώ βέβαια υπάρχουν 2 επιλογές. Μόνωση πάνω από την πλάκα όπως είπες ή με πετροβάμβακα ή με εξηλασμένη /διογκωμένη πολυστερίνη (φελιζόλ).

Μόνωση απευθείας στην κεραμοσκεπή (κάτω από τα κεραμίδια). Αυτό μόνο αν προϋπήρχε γιατί μετά την κατασκευή λίγο δύσκολο.

Η ευκολία/δυσκολία κυρίως έγκειται στο αν υπάρχει εύκολος τρόπος για είσοδο στη σκεπή και από το ύψος αυτής για να μπορέσεις να δουλέψεις μέσα.

• Like 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Αρχικά να απευθυνθείς σε μηχανικό να πάρεις αξιόπιστη απάντηση.

Τέλος εφόσον υπάρχει και πλάκα και σκεπή, δεν χρειάζεται μόνωση γιατί ήδη υπάρχει μόνωση. Αυτό που διάβασες ισχύει όταν είναι εκτεθειμένη η οροφή. Είναι σαν να θέλω να κάνω μόνωση στην οροφή μου, ενώ είμαι διαμέρισμα με άλλο διαμέρισμα απο πάνω...

Έχω δει πολλές αναφορές σε μόνωση για την σκεπή. Δεν μπορεί να είναι μαρκετινγ μόνο...

12 λεπτά πριν, Kaboomzer είπε

Φυσικά και χρειάζεται/παίζει ρόλο η μόνωση πάνω από την πλάκα ακόμη και αν έχεις κεραμοσκεπή.  Τα κεραμίδια / πέτσωμα από μόνα τους προσφέρουν ελάχιστη θερμομόνωση.

Εδώ βέβαια υπάρχουν 2 επιλογές. Μόνωση πάνω από την πλάκα όπως είπες ή με πετροβάμβακα ή με εξηλασμένη /διογκωμένη πολυστερίνη (φελιζόλ).

Μόνωση απευθείας στην κεραμοσκεπή (κάτω από τα κεραμίδια). Αυτό μόνο αν προϋπήρχε γιατί μετά την κατασκευή λίγο δύσκολο.

Η ευκολία/δυσκολία κυρίως έγκειται στο αν υπάρχει εύκολος τρόπος για είσοδο στη σκεπή και από το ύψος αυτής για να μπορέσεις να δουλέψεις μέσα.

Μάλλον για πετροβάμβακα θα πάμε γιατί είναι σχετικά χαμηλή με μέγιστο της είναι 150-170 εκατοστά, λίγο ήθελε για να βγει δωμάτιο αλλά δεν ήθελαν να υπερβούν το ύψος.

Βέβαια στις άκρες της σκεπής στα περισσότερα σημεία είναι μπαλκόνι ή ακάλυπτος οπότε εκεί δεν θα κάνει κάτι.

Το σκέφτομαι να γίνει η δουλειά μαζί με τα φ/β πάνελ. Αφού θα σηκώσουν που θα σηκώσουν κάποια κεραμίδια και θα χρειαστεί μερεμέτια, ευκαιρία είναι να βάλουμε και την μόνωση. Ακόμα και 5% βελτίωση καλό είναι.

Υ.Γ. Θέλει και θερμοπρόσοψη τουλάχιστον από Βορρά άλλο ένα ποσοστό κι από εκεί. Περιμένω και την μελέτη από τον μηχανικό. Μπήκα σε κατηγορίας Α και έπαθα πλάκα πόσο λίγο ενέργεια χρειάζεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, filarhos είπε

Ακόμα και 5% βελτίωση καλό είναι.

Τα πάντα είναι συνάρτηση απόδοσης / κόστους και πότε θα αποσβεσθεί. Το ότι, ότι εργασίες και να κάνεις, θα υπάρξει βελτίωση, ειναι λογικό και μη αμφισβητήσιμο. Το ερώτημα είναι αν αξίζει οικονομικά?

Αν το κόστος είναι πχ 15€ το τετραγωνικό και η βελτίωση είναι 5% η οποία θα αποσβεσθεί σε 20 έτη και αν, ε μάλλον δεν συμφέρει.

Εκτός και αν ο στόχος ειναι το "ναι αλλα δεν με ενδιαφέρει το κόστος, απλά θέλω να ξέρω ότι έχω κάνει το καλύτερο δυνατόν". τα πάντα ειναι θέμα προτεραιοτήτων. 

Μην ξεχνάμε ότι πάνω απο κάποια ενεργειακή κλάση, για να ανέβεις ελάχιστα, χρειάζονται τεράστια κόστη.

Φαντάσου ο άλλος να μην έχει αλουμίνια με θερμοδιακοπή, που ενδεχομένως μπάζουν απο παντού, αλλά να θέλει να βάλει μόνωση κάτω απο τη στέγη. Ε το λες και παράλογο. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.

Εφόσον θα μπεις σε διαδικασίες οπωσδήποτε να βάλεις μόνωση πάνω από την πλάκα. Αν υπάρχει πρόβλημα ύψους τότε ο πετροβάμβακας είναι καλύτερη επιλογή γιατί είναι πιο εύκολο στην τοποθέτηση. Μάλιστα βγαίνει και σε ρολά που τα ξετυλίγεις και περνάνε εύκολα μέσα στη στέγη, ενώ το φελιζόλ είναι πιο δύσκολο.

Σίγουρα ο μηχανικός σου θα σε κατατοπίσει καλύτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Οταν βάζουν κεραμοσκεπή μπαινει και η ανάλογη υγρομόνωση και θερμομόνωση.Είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχει;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Invader είπε

Οταν βάζουν κεραμοσκεπή μπαινει και η ανάλογη υγρομόνωση και θερμομόνωση.Είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχει;

Ειναι πρόσθετο κόστος και πρέπει να το ζητήσεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Invader είπε

24 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Ειναι πρόσθετο κόστος και πρέπει να το ζητήσεις. 

Δεν το είχαν ζητήσει γιατί δεν είχαν στο μυαλό τους τις θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή. Και η εμπειρία τους από σκεπή ήταν μόνο σε καλοκαιρινό σπίτι...

Κοιτάω τιμές σε υλικό για 150τμ βλέπω: 50χιλ πάχος ~380€, 70χιλ πάχος ~540, 100χιλ πάχος ~760€ για fibran.

Λογικά θα είναι αρκετά τα 100χιλ πάχος αφού σε θερμομόνωση τοίχου βλέπω βάζουν από 40χιλ μέχρι 200χιλ.

Υ.Γ. Δεν είχα προσφορά, προσπαθώ να τα βάλω κάτω για να είμαι προετοιμασμένος.

Επεξ/σία από filarhos
Δημοσ.

Καλημέρα! Ερώτηση εαν γνωρίζει κάποιος , σε σπίτι στην επαρχία περίπου 123 τμ υπάρχει σκεπή που καλύπτεί το σπίτι κατά το ήμισυ , το υπόλοιπο πλάκα, θέλω να γίνει αποξήλωση της κεραμοσκεπής και να πέσει ενιαία πλάκα και να μονωθεί όλη ταράτσα. Το ερώτημα μου είναι το εξής , τι άδεια χρειάζεται να βγάλω ? Επίσης έχουμε κάνει και αίτηση στο εξοικονομώ θα μπορούσε ανεξάρτητα απο τις εργασίες του εξοικονομώ να γίνουν και οι εργασίες που αφορούν την πλάκα ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, member92 είπε

Καλημέρα! Ερώτηση εαν γνωρίζει κάποιος , σε σπίτι στην επαρχία περίπου 123 τμ υπάρχει σκεπή που καλύπτεί το σπίτι κατά το ήμισυ , το υπόλοιπο πλάκα, θέλω να γίνει αποξήλωση της κεραμοσκεπής και να πέσει ενιαία πλάκα και να μονωθεί όλη ταράτσα. Το ερώτημα μου είναι το εξής , τι άδεια χρειάζεται να βγάλω ? Επίσης έχουμε κάνει και αίτηση στο εξοικονομώ θα μπορούσε ανεξάρτητα απο τις εργασίες του εξοικονομώ να γίνουν και οι εργασίες που αφορούν την πλάκα ?

Καλύτερη είναι η σκεπή να ξέρεις. Για ποιο λόγο θες να κάνεις κάτι τέτοιο?

Οικοδομική άδεια χρειάζεται και αρκετά λεφτά... Ενδεχομένως να χρειάζεται και νέες κολώνες όλο το σπίτι. 

Αν δεν ζεσταίνει το σπίτι, απλά βάλε ένα ξύλινο ταβάνι εσωτερικά

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.

Επειδή η σκέπη είναι του 70 και σίγουρα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση , πιστεύετε οτι θα ήταν καλύτερη και οικονομικότερη λύση η επισκευή της υπάρχουσας ? σε περίπτωση επισκευής δεν χρειάζεται άδεια ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, member92 είπε

Επειδή η σκέπη είναι του 70 και σίγουρα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση , πιστεύετε οτι θα ήταν καλύτερη και οικονομικότερη λύση η επισκευή της υπάρχουσας ? σε περίπτωση επισκευής δεν χρειάζεται άδεια ?

Άδεια μικρής κλίμακας χρειάζεται. Με 6000€-7000€ περίπου θα γίνει πλήρης αντικατάσταση με καινούργια με μόνωση.

Αν ρίξεις πλάκα, με αυτά τα χρήματα μέχρι την άδεια θα φτάσεις. 

Ειναι μάλλον μονόδρομος και η βέλτιστη λύση η αντικατάσταση της κεραμοσκεπής. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Άδεια μικρής κλίμακας χρειάζεται. Με 6000€-7000€ περίπου θα γίνει πλήρης αντικατάσταση με καινούργια με μόνωση.

Αν ρίξεις πλάκα, με αυτά τα χρήματα μέχρι την άδεια θα φτάσεις. 

Ειναι μάλλον μονόδρομος και η βέλτιστη λύση η αντικατάσταση της κεραμοσκεπής. 

Για «ανακατασκευή στέγης», χρειάζεσαι υποβολή δήλωσης στατικής επάρκειας αρμόδιου μηχανικού…

Δημοσ.
2 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Για «ανακατασκευή στέγης», χρειάζεσαι υποβολή δήλωσης στατικής επάρκειας αρμόδιου μηχανικού…

Το περιγράφει ο 4495/17. Δεν ξέρω αν τότε το έκανε υποχρεωτικό και για ποιες περιπτώσεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...