Thanos (Earth -616) Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Μεγάλο ποσοστών εξ όσων πληρώνουν (αναγκαστικά) ασφάλεια κατοικίας λόγω στεγαστικού δανείου, φαίνεται να μην τους πιάνεις η έκπτωση 10% καθώς πρέπει να είναι ασφαλισμένη και για σεισμό/πυρκαγιά/πλημμύρα. 2
ATmega Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Λόγω του δανείου έτσι και αλλιώς ασφαλίζω το διαμέρισμά μου με ασφάλεια δική μου (όχι με αυτή που σου δίνει η τράπεζα) με διάφορες έξτρα ασφαλίσεις εκτός από τις βασικές. Μέσα σε αυτά δεν υπάρχει πλημμύρα. Γιατί είναι λογικό εγώ στην Αθήνα στον 5ο όροφο στην πολυκατοικία να μην πλημμυρίσω. Μπήκα στην ΑΑΔΕ να κάνω την αίτηση για την μείωση του ΕΝΦΙΑ και βλέπω δεν με αφήνει να την υποβάλω. Λείπει η ασφάλιση για την πλημμύρα.... Πραγματικά ότι να 'ναι. Αυτή διαφήμιση για μείωση ΕΝΦΙΑ είναι κοροϊδία 1
Thanos (Earth -616) Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 17 minutes ago, ATmega said: Λόγω του δανείου έτσι και αλλιώς ασφαλίζω το διαμέρισμά μου με ασφάλεια δική μου (όχι με αυτή που σου δίνει η τράπεζα) με διάφορες έξτρα ασφαλίσεις εκτός από τις βασικές. Μέσα σε αυτά δεν υπάρχει πλημμύρα. Γιατί είναι λογικό εγώ στην Αθήνα στον 5ο όροφο στην πολυκατοικία να μην πλημμυρίσω. Μπήκα στην ΑΑΔΕ να κάνω την αίτηση για την μείωση του ΕΝΦΙΑ και βλέπω δεν με αφήνει να την υποβάλω. Λείπει η ασφάλιση για την πλημμύρα.... Πραγματικά ότι να 'ναι. Αυτή διαφήμιση για μείωση ΕΝΦΙΑ είναι κοροϊδία Μην παραπονιέσαι, Ελλάδα 2.0!
pontez2 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Eχει γινει χαμος με αυτο το θέμα με τους ορόφους οπως και για άλλους που ανακάλυψαν οτι μεγάλες ασφαλιστικές τους ασφάλιζαν μονο ορισμένα τετραγωνικά του σπιτιου και όχι ολα οπως αναγραφεται στο πρωτο συμβολαιο δηθεν οτι ειχαν ενημερωσει (πράγμα που δεν έγινε ποτέ) Θα διορθωθει αυτο το θέμα με τις πλυμμηρες των οροφων πιστευω.
Free Bird Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Εν τω μεταξύ υπάρχει κι άλλο θέμα. Εμένα με 42τ.μ. βοηθητικούς χώρους, εκ των οποίων 25τ.μ. είναι δύο parking πυλωτής, με πετάει εκτός γιατί δεν είναι το σύνολο αξίας ανακατασκευής 900 € των τετραγωνικών (κυρίων χώρων + βοηθητικών ). Η πλάκα είναι ότι είμαι στα 870 € το τετραγωνικό. Η απορία μου είναι. Δύο parking πυλωτής έχουν κόστος ανακατασκευής 25 Χ 900 = 22.500 € ?? Και οι αποθήκες το ίδιο ? 900 € το τετραγωνικό ? Δηλαδή, ένα διαμέρισμα έχει το ίδιο κόστος ( το τετραγωνικό ) ανακατασκευής με το parking πυλωτής ή με μια αποθήκη ? Οκ !!! Σούπερ φωστήρες !!!
GREGORYMO Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 1 ώρα πριν, Free Bird είπε Εν τω μεταξύ υπάρχει κι άλλο θέμα. Εμένα με 42τ.μ. βοηθητικούς χώρους, εκ των οποίων 25τ.μ. είναι δύο parking πυλωτής, με πετάει εκτός γιατί δεν είναι το σύνολο αξίας ανακατασκευής 900 € των τετραγωνικών (κυρίων χώρων + βοηθητικών ). Η πλάκα είναι ότι είμαι στα 870 € το τετραγωνικό. Η απορία μου είναι. Δύο parking πυλωτής έχουν κόστος ανακατασκευής 25 Χ 900 = 22.500 € ?? Και οι αποθήκες το ίδιο ? 900 € το τετραγωνικό ? Δηλαδή, ένα διαμέρισμα έχει το ίδιο κόστος ( το τετραγωνικό ) ανακατασκευής με το parking πυλωτής ή με μια αποθήκη ? Οκ !!! Σούπερ φωστήρες !!! Πόσα πληρώνεις το χρόνο? Πόσο είναι το όφελος (αν ξεπεράστουν τα προβλήματα) ? 35€ ? 2 ώρες πριν, pontez2 είπε Eχει γινει χαμος με αυτο το θέμα με τους ορόφους οπως και για άλλους που ανακάλυψαν οτι μεγάλες ασφαλιστικές τους ασφάλιζαν μονο ορισμένα τετραγωνικά του σπιτιου και όχι ολα οπως αναγραφεται στο πρωτο συμβολαιο δηθεν οτι ειχαν ενημερωσει (πράγμα που δεν έγινε ποτέ) Θα διορθωθει αυτο το θέμα με τις πλυμμηρες των οροφων πιστευω. Χαρτί πας στην ασφαλιστική η το λες προφορικά 2 ώρες πριν, ATmega είπε Λόγω του δανείου έτσι και αλλιώς ασφαλίζω το διαμέρισμά μου με ασφάλεια δική μου (όχι με αυτή που σου δίνει η τράπεζα) με διάφορες έξτρα ασφαλίσεις εκτός από τις βασικές. Μέσα σε αυτά δεν υπάρχει πλημμύρα. Γιατί είναι λογικό εγώ στην Αθήνα στον 5ο όροφο στην πολυκατοικία να μην πλημμυρίσω. Μπήκα στην ΑΑΔΕ να κάνω την αίτηση για την μείωση του ΕΝΦΙΑ και βλέπω δεν με αφήνει να την υποβάλω. Λείπει η ασφάλιση για την πλημμύρα.... Πραγματικά ότι να 'ναι. Αυτή διαφήμιση για μείωση ΕΝΦΙΑ είναι κοροϊδία Οι διαρροή σωληνώσεων που υπάγεται?
ATmega Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Οι διαρροή σωληνώσεων που υπάγεται? Η διαρροή σωληνώσεων υπάγεται στην διαρροή σωληνώσεων. Η πλημμύρα στην πλημμύρα. Θεωρώ είναι ξεκάθαρο στο το εννοούν πλημμύρα. Διαρροή/Θραύση Σωληνώσεων ή Δεξαμενών Συνολικό Ασφαλιζόμενο Κεφάλαιο Χωρίς απαλλαγή Ζημιές σε Υποδομές Ύδρευσης, Ψύξης, Θέρμανσης & Αποχέτευσης. Καλύπτεται και το κόστος διερεύνησης της ζημιάς, αποκατάστασης των τμημάτων που έχουν υποστεί ζημιά, καθώς και το κόστος άντλησης υδάτων με ανώτατο
ekrepali Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 25 minutes ago, ATmega said: Η διαρροή σωληνώσεων υπάγεται στην διαρροή σωληνώσεων. Η πλημμύρα στην πλημμύρα. Θεωρώ είναι ξεκάθαρο στο το εννοούν πλημμύρα. Διαρροή/Θραύση Σωληνώσεων ή Δεξαμενών Συνολικό Ασφαλιζόμενο Κεφάλαιο Χωρίς απαλλαγή Ζημιές σε Υποδομές Ύδρευσης, Ψύξης, Θέρμανσης & Αποχέτευσης. Καλύπτεται και το κόστος διερεύνησης της ζημιάς, αποκατάστασης των τμημάτων που έχουν υποστεί ζημιά, καθώς και το κόστος άντλησης υδάτων με ανώτατο Στην πλημμύρα υπάγεται κι η διαρροή σωληνώσεων. Προσοχή στα ψιλά γράμματα όμως... το παρακάτω είναι από Ergo, όλες οι ασφαλιστικές έχουν παρόμοιο σεντόνι εξαιρέσεων. Spoiler Aυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που δεν έβαλα ασφάλεια πλημμύρας σε διαμέρισμα... καθώς το έτος κατασκευής είναι 1974, ενώ για την ανακαίνιση που έγινε λόγω φυσικού αερίου το 2006 δε κόπηκαν αποδείξεις για αγορά σωληνώσεων και απόδειξη παροχής από υδραυλικό. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2024 από ekrepali
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα