Προς το περιεχόμενο

Νέο Huawei MatePad Paper με οθόνη E-Ink 10,3 ιντσών και λειτουργίες tablet

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, kata_tixi είπε

Ερώτηση προς αυτούς που έχουν κάτι αντίστοιχο επειδή με ενδιαφέρει γιατί να αγοράσω κάτι τέτοιο και να μην πάω σε ένα ακριβό tablet με πενάκι ; Δλδ από την στιγμή που κάνει 500+ γιατί να μην δώσω κάτι ακόμα και να πάω σε tablet τι κερδίζω ; 

Θεωρητικά, είναι διαφορετικά το feel της συσκευής. Πχ εγώ στο iPad Pro έχω μία μεμβράνη της Paperlike αλλά και πάλι, δεν φτάνει στην αίσθηση. Όμως, να δώσω 500 ευρώ για ένα σημειωματάριο, είναι υπερβολικά πολλά.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για ηλετρονικό σημειωματάριο σίγουρα είναι καλύτερο από σημειωματάρια τύπου blackboard, όπως Xiaomi Mijia LCD, τα οποία δεν αποθηκεύουν αυτά που γράφεις, ούτε έχουν λειτουργία για σβήσιμο μέρους αυτού που έγραψες.

Μέχρι να βγεί κάτι σε αναδιπλούμενη οθόνη με πάχος κόλλα αναφοράς, δεν νομίζω ότι αξίζει να δώσει κανείς τόσα λεφτά από την στιγμή που με ένα android tablet κάνεις την ίδια δουλεία και περισσότερα στα ίδια χρήματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Helionar είπε

Γιατι το remarkable παίρνει τον κατήφορο αν επιτρέπεται? (σκεφτόμουν αγορά)

subscription model. παλιά ήταν δωρέων οι λειτουργίες του τώρα πληρώνεις... βέβαια οκ είναι πιο viable business model

7 ώρες πριν, LongTom είπε

Δεν βλέπω να προσφέρει τρομερά πολλά σχετικά με τον ανταγωνισμό.
Αλλά καλό είναι να υπάρχουν επιλογές.
Θα περιμένουμε αναλυτικό review, ιδίως από τον mydeepguide για το γράψιμο.
Η τιμή είναι απλά ΟΚ, λίγο τσιμπιμένη αλλά τίποτα τρομερό. 

Μάλλον γιατί έχουν αρχίσει τις αναγούλες με pay-to-access για το λογισμικό τους.
Οι περισσότερες δυνατότητες (κυρίως αυτές που αφοράν το γράψιμο, το raison d'etre της συσκευής) είναι πια κλειδωμένες, εκτός εάν τα σκας κάθε μήνα.
Το πιο γαμάτο, είναι retroactive και συσκευές που αγοράστηκαν πριν το μεγαλοπρεπές σχέδιο.
Δηλαδή ακόμη και μεταχειρισμένο να το πάρεις, για συσκευή που αγοράστηκε πριν την εφαρμογή του paytoaccess δεν το γλιτώνεις..

και παλί το θέμα είναι για πόσο καιρό θα είναι διαθέσιμο δωρέαν και στους παλιούς.

Τώρα μεταχειρισμένο άντε να δώσεις 100 ευρώ για την πρώτη γενιά. Εγώ την είχαν πάρει καινούρια σε προσφορά στα 300 νομίζω μαζί με θήκη κλπ. πριν ένα χρόνο όταν έδιωχναν το στοκ τους σε 1ης γενιάς

Άξιζε σε αυτή την τιμή με το full package δυνατοτήτων για την ώρα, αλλά τώρα δεν νομίζω να αξίζει και τόσο.

Επεξ/σία από bioentre

50 λεπτά πριν, svartevarg είπε

Για ηλετρονικό σημειωματάριο σίγουρα είναι καλύτερο από σημειωματάρια τύπου blackboard, όπως Xiaomi Mijia LCD, τα οποία δεν αποθηκεύουν αυτά που γράφεις, ούτε έχουν λειτουργία για σβήσιμο μέρους αυτού που έγραψες.

Μέχρι να βγεί κάτι σε αναδιπλούμενη οθόνη με πάχος κόλλα αναφοράς, δεν νομίζω ότι αξίζει να δώσει κανείς τόσα λεφτά από την στιγμή που με ένα android tablet κάνεις την ίδια δουλεία και περισσότερα στα ίδια χρήματα.

Γιατί το ανάφεραν κ άλλοι στα σχόλια, ΜΗΝ τα συγκρίνετε με tablets γιατί έχουν τέρμα διαφορετική χρήση. Στα tablet δε μπορείς να διαβάσεις όπως σ αυτό κάτι, δεν έχουν backlit και pixel, μελάνι έχει από κάτω για να μη κουράζει τα ματιά στο σκοτάδι είτε να φαίνεται στον ήλιο. Με λίγα λόγια αυτές οι συσκευές είναι για γραφή και ανάγνωση, ναι μπορείς και στο tablet αλλά η εμπειρία είναι τύπου να ζωγραφίζεις στο pc με το ποντίκι (tablet) και να ζωραφίζεις στο pc με graphic tablet (ereader). Η huawai θέλει να προσθέσει και τις λειτουργίες του tablet για να προσελκύσει μεγαλύτερο κοινό και να αρμέξει παραπάνω με τη τιμή, foul γιατί καταλύγει να πουλάει ένα πανακριβο ereader και ενα ακριβό σάπιο tablet σε μία συσκευή. Όποιος ψάχνεται μπορεί να τσεκάρει της remarkable αλλιώς για πιο φθηνή λύση της Amazon τα kindle.

• Like 1
  • Thanks 1

20 ώρες πριν, I'm_busy είπε

Με λίγα λόγια αυτές οι συσκευές είναι για γραφή και ανάγνωση, ναι μπορείς και στο tablet αλλά η εμπειρία είναι τύπου να ζωγραφίζεις στο pc με το ποντίκι (tablet) και να ζωραφίζεις στο pc με graphic tablet (ereader). Η huawai θέλει να προσθέσει και τις λειτουργίες του tablet για να προσελκύσει μεγαλύτερο κοινό και να αρμέξει παραπάνω με τη τιμή, foul γιατί καταλύγει να πουλάει ένα πανακριβο ereader και ενα ακριβό σάπιο tablet σε μία συσκευή. Όποιος ψάχνεται μπορεί να τσεκάρει της remarkable αλλιώς για πιο φθηνή λύση της Amazon τα kindle.

Προσωπικά ενδιαφέρομαι για E-Ink tablet με γραφίδα κυρίως για σημειώσεις και όχι τόσο για διάβασμα ebook. Ώστε να αποφεύγω να ξοδεύω φυσικό χαρτί, μιας και όλα καταλήγω να τα σκανάρω και να τα έχω ψηφιακά σε pdf, ενώ το χαρτί καταλήγει στα σκουπίδια.

Τα remarkable δεν φαίνεται να υπάρχουν στην ελληνική αγορά.

Ναι οκ ειναι λίγο ακριβό, αλλά το "γκολ" σε αυτή τη συσκευή είναι

Harmony OS a.k.a Huawei Android Fork

Πράγμα που σημαίνει σύνδεση με το official store και χρήση εφαρμογών όπως Onenote κτλ καθως και χρήση συμβατικων εφαρμογών, e-banking κτλ

Και χρήση λειτουργίας συνέργειας με κινητό και λογικά με τα ομοσταυλα λάπτοπ με αποτέλεσμα την αποστολή/συνέχεια εργασίας σε όλες τις συσκευές

Variable refresh rate, dual speakers, OTG, Wireless Display κτλ

Με λίγα λόγια ένα αξιόλογο tablet με e-ink display χωρίς τις αγκυλώσεις/κουσουρια άλλων (pay-to-win - pay-to-send-mail). 

Αξιόλογο, και δεν έχω τη Huawei σε εκτίμηση...

• Like 1
  • Thanks 3

Στις 4/3/2022 στις 11:48 ΠΜ, svartevarg είπε

Προσωπικά ενδιαφέρομαι για E-Ink tablet με γραφίδα κυρίως για σημειώσεις και όχι τόσο για διάβασμα ebook. Ώστε να αποφεύγω να ξοδεύω φυσικό χαρτί, μιας και όλα καταλήγω να τα σκανάρω και να τα έχω ψηφιακά σε pdf, ενώ το χαρτί καταλήγει στα σκουπίδια.

Τα remarkable δεν φαίνεται να υπάρχουν στην ελληνική αγορά.

Μια χαρά υπάρχουν 

• Thanks 1

4 ώρες πριν, svartevarg είπε

Όχι όμως σε skroutz  και bestprice ;

Το παραγγέλνεις από το σιτε τους και στο φέρνουν με dhl. Ευτυχώς δηλαδή γιατί στην Ελλάδα με τα κούριερ τύπου Acs είναι τραγική η κατάσταση 

• Thanks 1

1 hour ago, bioentre said:

Το παραγγέλνεις από το σιτε τους και στο φέρνουν με dhl. Ευτυχώς δηλαδή γιατί στην Ελλάδα με τα κούριερ τύπου Acs είναι τραγική η κατάσταση 

Εγώ πάλι από όσες παραγγελίες έχω κάνει τα τελευταία χρόνια, που είναι πολλές, μόνο με DHL είχα θέμα. 

• Like 1

56 λεπτά πριν, NickTG είπε

Εγώ πάλι από όσες παραγγελίες έχω κάνει τα τελευταία χρόνια, που είναι πολλές, μόνο με DHL είχα θέμα. 

Τι σου έκαναν; 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...