Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλοχα, νοικιασα εναν επαγγελματικο χωρο και εκει που πηγα να βαλω ρευμα μου ζητησαν αυτο το πιστοποιητικο εγκαταστασης οπως λεγεται. Τους λεω τι ειναι τουτο, μου λενε οτι πρεπει να ερθει ενας τετοιος να δει αν ολα ειναι κομπλε και να μου δωσει ενα χαρι. Τεσπα, πριν φωναξω τον τετοιο, πηγα και ανοιξα τον πινακα να δω τι θα δω.

Και βλεπω αυτο...

921827337_InkedIMG_1212_LI.jpg.701100b2b288fe2a0ae6ae5a050e1d0a.jpg

Ενταξει, χωρις πολλα πολλα.

IMG_1218.JPG.bd1c555a3ebac6c18a7f76ea860e921b.JPG

Στο θεμα μας, τα το που θα μπουν οι πριζες λαμπες κλπ ειναι στο περιπου ακομα, αλλα θελω ρευμα για να κανω αλλες εργασιες. Εαν φτιαξω εναν πινακα, ο οποιος θα εχει μονο γενικο διακοπτη -> ρελε -> γενικη ασφαλεια -> ασφαλεια (20ρα) -> πριζα πινακου, μονο με αυτα θα μπορει να βγει το πιστοποιητικο ωστε να μπει ρευμα; Να βαλω ενα τροχο βρε παιδι μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φώναξε ηλεκτρολόγο να δει.. Μην βάζεις χέρι σε ρευμα ποτε.. Θα φωναξεις να σου βγάλει μια ΥΔΕ.. Να το καταθέσεις στον Δεδδηε... Αλλιώς ρευμα δεν θα παρεις.. Και μην το συνδέσεις μόνος σου.. Θα έρθει ο Δεδδηε.. Είναι πλεον ρευματοκλοπή.. 

Επεξ/σία από takoulou
  • Like 1
Δημοσ.

Ο πίνακας ειναι μια χαρα, ολα αυτά που βλέπεις είναι απο την πολυκαιρία.

Εξαλλου θα κανεις ανακατανομή και ανακαίνιση στον χώρο, αρα θα χρειαστείς οπως και να έχει ηλεκτρολογο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, παπι είπε

Αλοχα, νοικιασα εναν επαγγελματικο χωρο και εκει που πηγα να βαλω ρευμα μου ζητησαν αυτο το πιστοποιητικο εγκαταστασης οπως λεγεται. Τους λεω τι ειναι τουτο, μου λενε οτι πρεπει να ερθει ενας τετοιος να δει αν ολα ειναι κομπλε και να μου δωσει ενα χαρι. Τεσπα, πριν φωναξω τον τετοιο, πηγα και ανοιξα τον πινακα να δω τι θα δω.

Και βλεπω αυτο...

921827337_InkedIMG_1212_LI.jpg.701100b2b288fe2a0ae6ae5a050e1d0a.jpg

Ενταξει, χωρις πολλα πολλα.

IMG_1218.JPG.bd1c555a3ebac6c18a7f76ea860e921b.JPG

Στο θεμα μας, τα το που θα μπουν οι πριζες λαμπες κλπ ειναι στο περιπου ακομα, αλλα θελω ρευμα για να κανω αλλες εργασιες. Εαν φτιαξω εναν πινακα, ο οποιος θα εχει μονο γενικο διακοπτη -> ρελε -> γενικη ασφαλεια -> ασφαλεια (20ρα) -> πριζα πινακου, μονο με αυτα θα μπορει να βγει το πιστοποιητικο ωστε να μπει ρευμα; Να βαλω ενα τροχο βρε παιδι μου.

Πιστοποιητικό λογικά θα βγει ακόμα και αν στον πίνακα υπάρχει μια πρίζα ή μια λάμα όλη κι όλη (εφοσον η εγκατάσταση είναι ΟΚ). Το αν θα έχει 1 / 5/ 15 πρίζες/λάμπες δε του πέφτει λόγος. 

Απλά, το πιστοποιητικό θα συνοτδευεται από σχέδιο της εκγκατάστασης που θα δείχνει μια πρίζα / μια λάμπα. Αν μετά θες να αλλάξεις εγκατάσταση, κανονικά, θα χρειαστει να βγάλεις νέο. 

Δε χρειάζεται να φτιάξεις "άλλο πίνακα".

αυτό που σε τρόμαξε αν κατάλαβα καλά είναι τα τα λάθος χρώματα στα καλώδια όπως είχαν μπει;

foul δε λέω, αλλά αμφιβάλλω πολύ αν θα είχε καποια επίπτωση αυτό. Τουλάχιστον όπως γίνονται οι επιθεωρήσεις στους οικιακούς πίνακες, δεν έχω δει κανέναν να τσεκάρει τα καλώδια, μόνο τη σωστή λειτουργία. Τώρα επειδή είναι επαγγλεκματική εκγατάσταση ίσως είναι πιο αυστηρά.τυπικά τα πράγματα. Ίσως περισσότερο αν είναι κάποιο κατάστημα που φιλοξενεί κοσμο.

Αυτή τη στιγμή δεν έχει καν ρευμα, σωστά κατάλαβα;

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, DrLo είπε

Πιστοποιητικό λογικά θα βγει ακόμα και αν στον πίνακα υπάρχει μια πρίζα ή μια λάμα όλη κι όλη (εφοσον η εγκατάσταση είναι ΟΚ). Το αν θα έχει 1 ή 10 λάμπες / πρίζες δε του πέφει λόγος. 

Δε χρειάζεται να φτιάξεις "άλλο πίνακα".

Απλά, το πιστοποιητικό θα συνοτδευεται από σχέδιο της εκγκατάστασης που θα δείχνει μια πρίζα / μια λάμπα. Αν μετά θες να αλλάξεις εγκατάσταση, κανονικά, θα χρειαστει να βγάλεις νέο. 

Αυτή τη στιγμή δεν έχει καν ρευμα, σωστά κατάλαβα;

Ναι δεν εχει ρευμα. Και το πιο σημαντικο ειναι οτι πρεπει να γινουν καποιες εργασεις(με χρηση ρευματος) πριν αποφασιστει το που θα μπουν τα κυκλωματα. Αρα ψαχνω εναν τετοιο, του λεω βαλε μια πριζα εκει στο πινακα να εχουμε να δουλεψουμε και οταν δουμε πως θα γινει η τοπολογια τον ξαναφωναζουμε

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

αν εξαιρέσεις ότι ο είναι λάθος συνδεμένος ο δδε με τα τηκτά και τη χρήση του αγωγού προστασίας για δεύτερο ανάμα στην γραμμή

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Εξαλλου θα κανεις ανακατανομή και ανακαίνιση στον χώρο, αρα θα χρειαστείς οπως και να έχει ηλεκτρολογο

Χρησιμοποιει καλωδιο γειωσης ως φαση!!! 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, παπι είπε

Ναι δεν εχει ρευμα. Και το πιο σημαντικο ειναι οτι πρεπει να γινουν καποιες εργασεις(με χρηση ρευματος) πριν αποφασιστει το που θα μπουν τα κυκλωματα. Αρα ψαχνω εναν τετοιο, του λεω βαλε μια πριζα εκει στο πινακα να εχουμε να δουλεψουμε και οταν δουμε πως θα γινει η τοπολογια τον ξαναφωναζουμε

χμ, δε ξέρω τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις 

λογικά θα μπορεί να ακολουθήθει η ίδια διαδικασία σαν να ήταν μια "μονιμη" εγκατάσταση και όταν είναι να αποφασίσετε τις μόιμες αλλαγές να επαναληφθεί.

Εκτός αν μπορεί να βγει "εργοταξιακό" αλλά σε αυτή τη περίπτωση λογικά θα πρέεπι να μιλάμε για "οικοδομή", όχι απλά για μια ανακαίνηση.

Νομίζω μόνο κάποιος που ξέρει τα διαδικαστικά λόγω επαγγέλματος μπορεί να σου πει 100%.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, παπι είπε

Χρησιμοποιει καλωδιο γειωσης ως φαση!!! 

Το χρωμα ειναι λαθος οχι οτι ειναι γείωση

Σε χωρους επαγγελματικους δεκαετιών βλέπεις τέτοια απο τις πολλές αλλαγές που έχουν γινει.

Κανενας ενοικιαστής δεν θα μπει στον κοπο να κάνει ανακατασκευή, απλα θα κανει τα δικα του και ετσι το πρόβλημα παραμένει

Δημοσ.

Φωνάζεις ηλεκτρολόγο, βγάζει την ΥΔΕ, την καταθέτεις στον ΔΕΔΔΗΕ και παιρνεις ρεύμα. 

Μετα κάνεις ότι αλλαγές θέλεις, βάζεις νέα ΥΔΕ με τις αλλαγές επάνω. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 2/3/2022 στις 11:21 ΜΜ, παπι είπε

"εναν τετοιο" !!!Βλεπω οτι επαναλαμβανεις αυτον τον χαραχτηρισμο για τους ηλεκτρολογους!!Γιατι αραγε;Βασικα τα εξοδα του πιστοποιητικου να ξερεις βαρυνουν τον ιδιοκτητη,αν το οικημα ειναι ενοικιαζομενο,οποτε φωναζεις εναν ηλεκτρολογο για την ΥΔΕ και την καταθετεις στην ΔΕΔΔΗΕ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, jimmy1966 είπε

"εναν τετοιο" !!!Βλεπω οτι επαναλαμβανεις αυτον τον χαραχτηρισμο για τους ηλεκτρολογους!!Γιατι αραγε;Βασικα τα εξοδα του πιστοποιητικου να ξερεις βαρυνουν τον ιδιοκτητη,αν το οικημα ειναι ενοικιαζομενο,οποτε φωναζεις εναν ηλεκτρολογο για την ΥΔΕ και την καταθετεις στην ΔΕΔΔΗΕ

Στους επαγγελματικούς χώρους ξεχνα τον ιδιοκτήτη, το νοίκιασε πληρώνεις τα πάντα απο την τσέπη σου.

Επεξ/σία από NikosKallithea
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Στους επαγγελματικούς χώρους ξεχνα τον ιδιοκτήτη, το νοίκιασε πληρώνεις τα πάντα απο την τσέπη σου.

Ναι δεν το γνωριζω αυτο.Ισως εχεις δικιο

Επεξ/σία από jimmy1966
Δημοσ.
Στις 6/3/2022 στις 5:34 ΜΜ, jimmy1966 είπε

Αυτό που λες προφανως το έχεις  υπόψη σου από τα σπίτια και για την "default" εγκατάσταση.

Αν θέλει ο άλλος να αλλάζει εγκατάσταση δευτερα-τεταρτη -παρασκευη 

1. Θα πρέπει να πει ευχαριστώ στον ιδιοκτήτη που του το επιτρέπει

2. Θα πρέπει να αναλάβει το κόστος (και στο τέλος να το επαναφέρει στη αρχική κατάσταση αν του ζητηθεί)

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, DrLo είπε

Αυτό που λες προφανως το έχεις  υπόψη σου από τα σπίτια και για την "default" εγκατάσταση.

Αν θέλει ο άλλος να αλλάζει εγκατάσταση δευτερα-τεταρτη -παρασκευη 

1. Θα πρέπει να πει ευχαριστώ στον ιδιοκτήτη που του το επιτρέπει

2. Θα πρέπει να αναλάβει το κόστος (και στο τέλος να το επαναφέρει στη αρχική κατάσταση αν του ζητηθεί)

ναι εχεις δικιο,τελικα στις επαγγελματικες εγκαταστασεις ισχυουν αλλα,σχετικα με το ΥΔΕ ,οποτε  ειναι λογικο το κοστος να επιβαρυνει τον χρηστη.Αν και λογικα οταν γινεται η αρχικη μισθωση,θα πρεπει να περιλαμβανει και ΥΔΕ σε ισχυ.Σε ευχαριστω για την ενημερωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...