jodact Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα, έχω ένα Laptop Hp με intel hd graphics 620/Geforce 940Mx (με Windows 11) το οποιο έχω συνδέσει σε μια Dell S2721DGFA οθόνη με Hdmi. Κατα διαστήματα και με εντελώς τυχαίο τρόπο, δεν εχω παρατηρήσει δηλαδή κάποιο μοτίβο που να προκαλεί το πρόβλημα, το σημα στην οθονη χανεται και επανέρχεται μεσα σε 1 δευτερόλεπτο. Πέφτει μαυρο και επανέρχεται αμέσως. Πχ μπορει σε διαστημα ενος λεπτου να το κανει 3-4 φορές και για τις επόμενες 3-4 ώρες να μη το κανει καθόλου. Δοκίμασα με διαφορετικο Hdmi καλωδιο και κάνει τα ίδια. Δεν εχει πρόβλημα η οθόνη διοτι στον σταθερό υπολογιστή δεν το κάνει. Επίσης οταν δεν ειναι συνδεδεμενη η οθονη, στην οθονη του Laptop δηλαδή, πάλι δεν το κάνει. Δεν κανει καποια εργασια ο υπολογιστής οταν συμβαίνει, γίνεται και σε εντελώς idle κατάσταση. Εχει συναντησει κανεις το ιδιο θεμα ? Έχει κανεις καμια πρόταση ? Οι drivers ειναι οι τελευταίοι, και έχουν γίνει όλα τα updates στα windows. Ευχαριστώ.
Stefanos683 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 δοκιμασε με κανα αλλο δισκο σσδ που να εχει παραθυρα 10 ή 7αρια. αν συνεχισει να το κανει θελει μαστορα
triplex1 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 1.κοιτα τι θερμοκρασια εχει απο το ξεκινημα 2.ανοιξτο και αλλαξε παστα 3.ενημερωσε τα drivers του επεξεργαστη σου
jodact Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Οι θερμοκρασίες του Cpu δεν ξεπερνάνε τους 70 βαθμούς. Πρεπει να ειναι σε φουλ φορτίο για ωρα για να το περάσει. Ποτέ ομως δεν περνάει τους 84. Κατά μεσο όρο βρισκεται συνηθως έως 60-65. Το intel support assistant μου λεει οτι ολοι οι drivers ειναι ενημερωμενοι. Το ιδιο και bios κλπ απο την Hp. Πάστα πρεπει να έχω αλλάξει πριν 2 χρόνια με Kryonaut οταν ειχα προσθέσει μνήμη. Δε μπορώ να καταλάβω αν αναβοσβήνει οταν ειναι τερματισμένος ο cpu. Παντως το fan του πολλες φορες στροφαρει χαμηλά, αρα υποθετω ισως να μην εχει τοσο φορτίο πάντα. Εγω μπορει να μη κανω τιποτα εκεινη την ώρα. Ισως να τρεχει κατι στο background Μπορει να φταιει ο driver της hd graphics ? Μπορώ να βαλω καποιον παλιοτερο ? Μολις δοκιμασα να εχω την δευτερη οθονη ως επεκταση της πρώτης. Να δουλευει δηλαδη η εργοστασιακή στα 1080p χωρις να κανει τίποτα, και η εξωτερική στα 1440p ταυτοχρονα. Η μια εδειχνε την επιφανεια εργασιας και η αλλη τον chrome. Οταν χάνεται η εικόνα, σβήνει μόνο η εξωτερική ενω ταυτόχρονα η εργοστασιακή δειχνει κανονικά την επιφανεια εργασίας. Δε ξερω αν βοηθαει καπως αυτό. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2022 από jodact
Stefanos683 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, jodact είπε Οι θερμοκρασίες του Cpu δεν ξεπερνάνε τους 70 βαθμούς. Πρεπει να ειναι σε φουλ φορτίο για ωρα για να το περάσει. Ποτέ ομως δεν περνάει τους 84. Κατά μεσο όρο βρισκεται συνηθως έως 60-65. Το intel support assistant μου λεει οτι ολοι οι drivers ειναι ενημερωμενοι. Το ιδιο και bios κλπ απο την Hp. Πάστα πρεπει να έχω αλλάξει πριν 2 χρόνια με Kryonaut οταν ειχα προσθέσει μνήμη. Δε μπορώ να καταλάβω αν αναβοσβήνει οταν ειναι τερματισμένος ο cpu. Παντως το fan του πολλες φορες στροφαρει χαμηλά, αρα υποθετω ισως να μην εχει τοσο φορτίο πάντα. Εγω μπορει να μη κανω τιποτα εκεινη την ώρα. Ισως να τρεχει κατι στο background Μπορει να φταιει ο driver της hd graphics ? Μπορώ να βαλω καποιον παλιοτερο ? Μολις δοκιμασα να εχω την δευτερη οθονη ως επεκταση της πρώτης. Να δουλευει δηλαδη η εργοστασιακή στα 1080p χωρις να κανει τίποτα, και η εξωτερική στα 1440p ταυτοχρονα. Η μια εδειχνε την επιφανεια εργασιας και η αλλη τον chrome. Οταν χάνεται η εικόνα, σβήνει μόνο η εξωτερική ενω ταυτόχρονα η εργοστασιακή δειχνει κανονικά την επιφανεια εργασίας. Δε ξερω αν βοηθαει καπως αυτό. 84 βαθμοι??! δλδ μεχρι 90 ακουγεται οκ? μεχρι 72,74 αλλαγη παστας, να κανει οκ επαφη, κ αν πιανεις ευκολα 76 πολυ ευκολα η ψυκτρα ή ο ανεμιστηρας δεν δουλευουν οκ. πιθανο ομως η ψυξη των γραφικων να ευθυνεται. μηπως ζεσταινονται τα ενσωματωμενα κ κολλανε 1
triplex1 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Αν σε βαραει 84 φιλε μου σε τετοια θερμοκρασια τα λαπτοπ παθαινουν κοκομπλοκο μη το ψαχνεις (και μιλαω για στιγμιαια οχι συνεχεια , εκει επανω τρως την μαυριλα και ειναι απο τα γραφικα , δοκιμασε να το ψυξεις καλυτερα και ξανακανε το ιδιο να το δεις αν στο ξανακανει ) , αν εχεις 2 χρονια ν'αλλαξεις παστα καλα θα κανεις να την αλλαξεις τωρα 1
jodact Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θεωρουσα νορμαλ τις θερμοκρασίες για λαπτοπ. Επισης θεωρουσα τα 2 χρονια μικρο διαστημα για αλλαγή πάστας τουλάχιστον σε μηχάνημα απλής χρήσης. Παράγγειλα Kryonaut και θα επανελθω μολις την αλλάξω. Προς το παρον εβαλα εξοικονομηση ενεργειας, αλλαξα και hdmi ξανά καλου κακου και εδειξε να έστρωσε. Μολις πριν κανω αυτά, αναβοσβηνε τοσο γρηγορα που ηταν μη χρησιμοποιησιμο. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2022 από jodact
jodact Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Τελικά βρήκα απο φίλο φρέσκια arctic silver 5 που την ξέρω και την άλλαξα. Το αποτέλεσμα είναι πάνω απο 10 βαθμοί κάτω στη μέγιστη θερμοκρασία. Μάλλον θυμομουν εντελώς λάθος τις θερμοκρασίες που έπιανε, κι ας είχα το οργανακι μόνιμα στην επιφάνεια εργασίας. Απο οτι φαινεται αυτό ήταν. Δεν το χει ξανακάνει. Ουτε εχει ξανακάνει thermal throttling. 1
triplex1 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 17 λεπτά πριν, jodact είπε Τελικά βρήκα απο φίλο φρέσκια arctic silver 5 που την ξέρω και την άλλαξα. Το αποτέλεσμα είναι πάνω απο 10 βαθμοί κάτω στη μέγιστη θερμοκρασία. Μάλλον θυμομουν εντελώς λάθος τις θερμοκρασίες που έπιανε, κι ας είχα το οργανακι μόνιμα στην επιφάνεια εργασίας. Απο οτι φαινεται αυτό ήταν. Δεν το χει ξανακάνει. Ουτε εχει ξανακάνει thermal throttling. Τα λαπτοπ θελουν αλλαγη παστας πιο τακτικα απο ενα desktop , να το θυμασαι αυτο , βρες και μια καλη βαση να το ψυχεις γιατι ερχονται ζεστες σιγα-σιγα και για να μην εχεις θεματα ξανα με θερμοκρασιες 1
triplex1 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 crazy αυτη τη βδομαδα https://www.e-shop.gr/genesis-nhg-1144-oxid-250-156-173-laptop-cooling-pad-p-PER.573948
jodact Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Χρησιμοποιώ πάντα βάση. Έχω μια deepcool με 4 ανεμιστηράκια, και μεσα δεν ειχε καθολου σκόνη μαζεμένη. Ήταν καθαρά θεμα πάστας η αυξημένη θερμοκρασία απο οτι φαινεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα