Bitbit Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 όσες φορές έχω πάρει συμβατή μπαταρία ήταν απογοήτευση. Σε μικρό χρονικό διάστημα έπεφτε. έχω ένα hp που η γνήσια μπαταρία του κοστίζει ~80€. Πήρα μια συμβατή γύρω στα 25-30€, σε ένα χρόνο κρατούσε 1 ώρα, μου την έδωσε και αγόρασα άλλη συμβατή (~30€), άλλης μάρκας. Αυτή πήγε λίγο καλύτερα αλλά και πάλι έχει πέσει αρκετά. Και επειδή δε μπορώ να είμαι συνέχεια με τον φορτιστή ή θα πάρω άλλη μπαταρία, ή πιθανόν και άλλο φορητό μιας και είναι λίγο παλιός. δηλαδή έδωσα 60€ και αν πάρω κι άλλη θα έχω δώσει όσο η γνήσια. Αν έπαιρνα από την αρχή τη γνήσια δε θα ήτνα το ίδιο ή ίσως και καλύτερα; Εσείς αγοράζετε συμβατές μπαταρίες; Κι άλλη φορά έχω παρατηρήσει ότι οι συμβατές δε κρατάνε το ίδιο ή πέφτουν σε συντομότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τη γνήσια. Είτε είναι λάπτοπ είτε κινητό ή κάτι άλλο. Σε ένα άλλο hp με γνήσια μπαταρία κρατάει μια χαρά ακόμα κι ας είναι ετών... ακούω απόψεις
Giorgos85thess Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Σε μενα, ζητημα να βγαλουνε 6μηνο οι συμβατες... Εχουν χαμηλοτερης ποιοτητας μπαταριες μεσα δυστυχως. Ο,τι πληρωνεις, παιρνεις φιλε μου.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Εκτός από αυτό που είπε το παιδί από πάνω, που ισχύει πάντα, οι μπαταρίες λιθίου, φαντάζομαι Li-Ion δουλεύει το λάπτοπ σου, έχουν ένα αρνητικό γνώρισμα: Πέφτει η χωρητικότητά τους αν δεν τους κάνεις conditioning. Ουσιαστικά έναν αργό κύκλο φόρτισης/αποφόρτισης κάνεις και καθάρισες. Το πρόβλημα είναι ότι το πρώτο conditioning πρέπει να γίνει πριν περάσει κάποιο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία κατασκευής. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι η μπαταρία καθόταν σε κάποιο ράφι, κάποιας αποθήκης για καιρό πριν την παραγγείλεις και εκεί να έγινε η "ζημιά". Ορισμένοι κατασκευαστές μπαταριών, εκτός από την ημερομηνία κατασκευής στην συσκευασία αναγράφουν και μία ημερομηνία τύπου "best before" για την πρώτη φόρτιση. Εγώ στο 5 χρονών λάπτοπ μου, έκανα την πρώτη αλλαγή μπαταρίας φέτος, γιατί είχε πέσει από 5 ώρες στα 45 λεπτά και πήρα γνήσια. Παρόλο που είναι για laptop 5 ετών είχε ημερομηνία κατασκευής Οκτώβριο του 21. Η αλλαγή έγινε πριν 2 μήνες και ακόμα η αυτονομία δεν έχει πέσει από τις 5 ώρες (ίσως να έχει χάσει κανα 5-λέπτο, αλλά δεν το έχω παρατηρήσει).
poulinos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 On 02/03/2022 at 15:12, Bitbit said: όσες φορές έχω πάρει συμβατή μπαταρία ήταν απογοήτευση. Σε μικρό χρονικό διάστημα έπεφτε. έχω ένα hp που η γνήσια μπαταρία του κοστίζει ~80€. Πήρα μια συμβατή γύρω στα 25-30€, σε ένα χρόνο κρατούσε 1 ώρα, μου την έδωσε και αγόρασα άλλη συμβατή (~30€), άλλης μάρκας. Αυτή πήγε λίγο καλύτερα αλλά και πάλι έχει πέσει αρκετά. Και επειδή δε μπορώ να είμαι συνέχεια με τον φορτιστή ή θα πάρω άλλη μπαταρία, ή πιθανόν και άλλο φορητό μιας και είναι λίγο παλιός. δηλαδή έδωσα 60€ και αν πάρω κι άλλη θα έχω δώσει όσο η γνήσια. Αν έπαιρνα από την αρχή τη γνήσια δε θα ήτνα το ίδιο ή ίσως και καλύτερα; Εσείς αγοράζετε συμβατές μπαταρίες; Κι άλλη φορά έχω παρατηρήσει ότι οι συμβατές δε κρατάνε το ίδιο ή πέφτουν σε συντομότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τη γνήσια. Είτε είναι λάπτοπ είτε κινητό ή κάτι άλλο. Σε ένα άλλο hp με γνήσια μπαταρία κρατάει μια χαρά ακόμα κι ας είναι ετών... ακούω απόψεις αν πιανουν τα χερια σου αλλαζεις τα στοιχεια μονο με σοβαρα στοιχεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα