dalan2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 τι μονο αυτο?να τερματισουν και τον πολεμο στην Ουκρανια πως και δεν το ζητησαν??ρε εχουμε τρελλαθει τελειως 1
jcd313 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 https://www.theverge.com/2022/3/1/22957212/nvidia-confirms-hack-proprietary-information-lapsus πάντως δε φαίνεται fake
Hasta La Vista Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Απο οτι είδα στο αρχίκο screenshot έχουν ProtonMail . Κάπως πείεργο (;) Όπως και ναχει μακάρι να τα βγάλουν επιτέλους σε Open Source ή και να τα leakάρουν .
Hawk_K Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Μόνο εγώ πιστεύω ότι στα μάτια του μέσου άσχετου/ημιάσχετου user, αυτό το hack κάνει κακό στο reputation της FOSS κοινότητας; 1 1
BadBoy Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Στην αρχή ήθελαν να αφαιρεθεί το LHR από τις κάρτες, μόνο αυτό. Όταν τους χάκαρε η NVIDIA και τους κρυπτογράφησε τους δίσκους, ξαφνικά «έχουν backup», αλλά τώρα θέλουν απλώς open source drivers. Έχω μια ισχυρή υπόνοια ότι πλέον δεν έχουν τίποτα και προσπαθούν να χτίσουν μια φήμη Ρομπέν των δασών για τον εαυτό τους.
godlike Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Είναι κίνηση εντυπωσιασμού η απειλή. Η nvidia δεν πρόκειται να ενδώσει σε απειλές γιατί δεν θέλει να ενθαρρύνει παρόμοιες ενέργειες. Και ο κώδικας να δημοσιευτεί άχρηστος θα είναι για την Linux κοινότητα. Η ενσωμάτωση κλεμμένου IP σε άλλο IP απλά δεν γίνεται. Αν "βρομίσει" ένα open source project με κλεμμένο IP πέθανε. Παράδειγμα από το παρελθόν είναι η διαρροή του κώδικα των windows και πόσο μακριά έμειναν οι developers του WINE από αυτόν. Οπότε μην περιμένετε τίποτα καλό από αυτό το hack 2
rearshooter Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 καλημέρα και καλή σαρακοστή! Άτσα, τι βλέπω?έχω χάσει επεισόδια! Έχουμε κανένα νέο ?
jcd313 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) https://www.moneycontrol.com/news/technology/lapsus-the-group-that-hacked-nvidia-goes-after-samsung-8198811.html Η πηγη ισχυρίζεται οτι τα δημοσίευσαν και μετά η nvidia τους χάκεψε αλλά είχαν backup. Αν κάποιος ψάξει περισσότερο όλο και κάτι θα βρεί. EDIT Αυτοί εδώ λένε οτι το μόνο που δημεσίευσαν είναι 71.000 credentials εργαζομένων nvidia. https://www.techcircle.in/2022/03/07/ransomware-group-lapsus-leaks-nvidia-s-data Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από jcd313
jim_p Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Τι εγινε με αυτο τελικα? Λεγανε οτι θα τον διαρευσουν εντελως την Παρασκευη, αλλα εχουμε Τριτη και δεν εχει ακουστει κιχ απο πουθενα. Μηπως τους εδωσε κανενα χαρτζιλικι η nvidia και σταματησανε?
chek2fire Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 μάλλον σε κανά συμβιβασμό θα ήρθαν αλλά και χρήματα να έδωσαν πως ξέρεις ότι δεν το έχουν ακόμα στη κατοχή και τo διαρρεύσουν αργότερα 4 ώρες πριν, jim_p είπε Τι εγινε με αυτο τελικα? Λεγανε οτι θα τον διαρευσουν εντελως την Παρασκευη, αλλα εχουμε Τριτη και δεν εχει ακουστει κιχ απο πουθενα. Μηπως τους εδωσε κανενα χαρτζιλικι η nvidia και σταματησανε?
jcd313 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Εφόσον η nvidia δεν ενέδωσε (και δεν νομίζω να περίμενε κάνεις κάτι διαφορετικό), ότι γίνει τώρα θα γίνει underground εκτός αν γίνει πολύ μεγάλο και τραβήξει προσοχή. Κάπου διάβασα οτι μοιράστηκε σε τορρεντ κάποιο αρχείο (και το ίδιο και για τον κώδικα της samsung που εκλεψαν αυτοί). Κινείται κανείς σε τέτοιους κύκλους αρκετά ώστε να μας ενημερώσει; Εν τέλει πάντως ισχύει οτι οι ομάδες FOSS δεν θα ακουμπήσουν τέτοιες πηγές. Το πολύ να βγεί κάτι σε miner κυκλους μου λέει η λογική μου. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από jcd313 1
chek2fire Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 23 ώρες πριν, jcd313 είπε Εφόσον η nvidia δεν ενέδωσε (και δεν νομίζω να περίμενε κάνεις κάτι διαφορετικό), ότι γίνει τώρα θα γίνει underground εκτός αν γίνει πολύ μεγάλο και τραβήξει προσοχή. Κάπου διάβασα οτι μοιράστηκε σε τορρεντ κάποιο αρχείο (και το ίδιο και για τον κώδικα της samsung που εκλεψαν αυτοί). Κινείται κανείς σε τέτοιους κύκλους αρκετά ώστε να μας ενημερώσει; Εν τέλει πάντως ισχύει οτι οι ομάδες FOSS δεν θα ακουμπήσουν τέτοιες πηγές. Το πολύ να βγεί κάτι σε miner κυκλους μου λέει η λογική μου. και εκεί το mining software είναι open source δηλαδή πάντα ήταν open source με αυτούς που συντηρούν τον κώδικα τους όπως ο Kolivas να είναι μέλη της linux κοινότητας με συμμετοχή και σε άλλα project. Δεν υπάρχει και εκεί περίπτωση να τρέξουν κλεμμένο λογισμικό. ΜΙλάμε για βιομηχανία δισεκατομμυρίων με αρκετές εταιρείες να είναι ακόμα και στα χρηματιστήρια. 1
BadBoy Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 20 ώρες πριν, chek2fire είπε και εκεί το mining software είναι open source δηλαδή πάντα ήταν open source με αυτούς που συντηρούν τον κώδικα τους όπως ο Kolivas να είναι μέλη της linux κοινότητας με συμμετοχή και σε άλλα project. Δεν υπάρχει και εκεί περίπτωση να τρέξουν κλεμμένο λογισμικό. ΜΙλάμε για βιομηχανία δισεκατομμυρίων με αρκετές εταιρείες να είναι ακόμα και στα χρηματιστήρια. Σκέφτεσαι με δυτικά δεδομένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα