Προς το περιεχόμενο

JAVA Program σε NOKIA 3510i (Απλό πρόβλημα)

CyberWalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω το εξής πράγμα που θέλω να κάνω - είναι σχετικά απλό, παλιότερα ένας φίλος το είχε ξανακάνει αλλά τώρα δε μπορούμε να το ξαναπετύχουμε. Έχουμε κολλήσει...

Θέλω να φτιάξω ΑΠΛΕΣ εφαρμογές java (με menou κτλ) αλλά για κινητό και συγκεκριμένα το NOKIA 3510i.

Κατέβασα από Borland τον JBuilder 8.0 Personal Edition, μου δώσανε και free key. Ολα ΟΚ. Κατέβασα και κάτι samples, του έβαλα και το JBuilder Mobile Set 3.01 και αυτό με κωδικό που μου έδωσαν, όλα ΟΚ.

Τώρα από NOKIA, έβαλα το "Nokia Mobile Internet Toolkit 3.1" επίσης όλα καλά, το "NOKIA Developer's Suite v1.1 for J2ME" που απλά χρειάζεται αν έχω καταλάβει καλά για κάτι μετατροπές και συμπιέσεις των αρχείων και το "NOKIA 3510i MIDP SDK 1.0" (που είναι ο emulator του cellphone) - ενώ πρόσθεσα και μια Java από την Sun, νομίζω την 3.0.1.

:arrow: Τώρα ποιο είναι το πρόβλημα; Ενώ παλιότερα o φίλος μπορούσε να φτιάξει εφαρμογές ανοίγωντας τον JBuilder και επιλέγοντας File > New > Micro > MidLET (που είναι η Java εφαρμογές για Mobiles) τώρα αυτό μας το δείχνει και των δύο (που ουσιαστικά έχουμε κάνει τα ίδια βήματα εγκατάστασης) όμως με γκρί και ανενεργό όπως παρακάτω στη φωτογραφία. (.png αρχείο) - Φυσικά δεν μπορούμε να το επιλέξουμε και άρα δεν μπορούμε να γράψουμε εφαρμογή για κινητά γιατί έχουμε κολλήσει εδώ.

JVME.png

Μήπως ξέρει κανένας σας τι φταίει; Έχετε ασχοληθεί κανείς σας να φτιάξει απλές εφαρμογούλες ή έστω να πειραματιστεί με έτοιμες στα κινητά;

Δημοσ.

όχι δεν φταίει αυτό. Εχτές το εγκατέστησα. (Και δεν είναι evaluation έτσι κι αλλιώς)

Thanks anyway.

Δημοσ.

boi8aei.png

Βοηθάει καθόλου αυτό; :roll:

Μήπως από εδώ μπαίνουν τα midlets σε περίπτωση που έχουν εγκατασταθεί;

tipaizei.png

Πρόσθεσα σαν library και σαν JDKs κάποια σχετικά πράγματα με τη NOKIA (paths με Classes, Source και Docs) αλλά προφανώς κάτι έχω κάνει λάθος...

Να τι εγκατέστησα και με ποια σειρά. Ίσως βοηθήσει αυτό.

1. Borland JBuilder 8.0 (For Windows) Setup

2. Borland JBuilder 8.0 Samples Setup

3. Borland JBuilder Mobile Set 3.01 Setup

4. NOKIA Mobile Internet Toolkit 3.1 Setup

5. NOKIA Developer's Suite 1.1 for J2ME v1.1.048 Setup

6. NOKIA 3510i MIDP SDK v1.0 Setup

7. NOKIA AudioSuite beta 0.1 Setup

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...