Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με κάρτα secure digital

Pitsi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια κάρτα sd για την ψηφιακή φωτογραφική μου μηχανή.

Εχτές και ενώ είχα βγάλει πολλές φωτογραφίες μου έγραψε ξαφνικά ότι δεν περιέχει καμία φωτογραφία αλλά μου έδινε περιορισμένο χώρο για να βγάλω καινούργιες.

Όταν την συνέδεσα στον υπολογιστή είδα ότι έχει κατειλημένα 75ΜΒ από τα συνολικά 128 ενώ δεν εχει κανένα αρχείο μέσα.

Το ίδιο φάνηκε και όταν την έβαλα στον αναγνώστη του εκτυπωτή.

Έχει κάποιος ιδέα τι μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Το πρόβλημα με της μνήμες αυτές είναι η ηλεκτρομαγνητική θωράκιση τους ρε γμτ... να ξέρετε ότι είναι ευαίσθητες σε κύματα είτε αυτά είναι από το κινητό, από τον φούρνο μικ/των, είτε οποιαδήποτε πηγή εκπομπής που μπορεί να επιρρεάσει ηλεκτρονικά την μνήμη...

Η λύση, η οποία δεν είναι και πολύ κομψή, είναι να την έχεις συνέχεια τυλιγμένη με αλουμινόχαρτο σαν σουβλάκι, αλλά τρέχα γύρευε τώρα...

Δημοσ.
Δοκίμασες να κάνεις format?

σκοπος ειναι να σωσω τις φωτογραφιες που περιεχει, ειναι αρκετες και σημαντικες.

Ευχαριστω παντως

Δημοσ.

dwarves, απλά θα το βαρεθείς να το κάνεις συνεχώς... εκτός και αν την αποθηκεύεις με το τρόπο αυτό...

Στην ουσία αυτό που γίνεται είναι ότι το αλουμίνιο δημιουργεί ένα κλωβό Faraday και ανακλά όλα τα κύματα... αυτό μπορείς να το πετύχεις και με ένα μεταλλικό διχτάκι σαν σίτα, αρκεί τα διάκενα του να είναι πολύ μικρά ώστε να μην περνάνε τα μικροκύμματα, δηλαδή η τρύπα να είναι μικρότερη του μήκους κύματος...

Βασικά αν μπορούσαμε να κυκλοφορούμε με ένα τέτοιο και στο κεφάλι θα ήταν καλύτερα, ειδικά αυτοί που μένουν κοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας... δηλαδή κεφάλι τυλιγμένο σαν σουβλάκι... :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...