τυνα Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και παλι, Πρόκειται για ακόμα μια απορία σχετικά με τις βάσεις δεδομένων. Ωστόσο ξεκιναω καινούργιο θέμα μιας και το προηγουμενο αφορούσε διαφορετικό ζήτημα Στην βάση δεδομένων που προσπαθώ να φτιάξω έχω αρκετές many to many σχέσεις για τις οποίες έχω ήδη φτιάξει τους ενδιάμεσους πινακες με τα fk. Ωστόσο αυτό που θέλω να κάνω τώρα είναι να φτιάξω φόρμες εισαγωγής των δεδομένων και δεν είμαι σίγουρη για το πως να προσθεσω τους πινακες που αφορούν αυτές τις σχέσεις. Για παράδειγμα, εχω φωτογραφίες κτηρίων, όπου μια φωτογραφία μπορεί να περιλαμβάνει πολλα κτήρια και πολλα κτήρια να εμφανίζονται σε πολλές φωτογραφίες. Στην φόρμα εισαγωγής των κτηρίων με τα χαρακτηριστικά τους, ποιον πινακα φωτογραφιών συνδεω, αυτόν με τα fk ή αυτόν που περιλαμβάνει και τις λεπτομέρειες κάθε φωτογραφίας (ημερομηνία κτλ); Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την οποια βοήθεια 😊 Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2022 από τυνα
MastroGiannis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα, Χρειάζεσαι δυο φόρμες. Μια για τα κτήρια και μια (ως υποφόρμα) για τις φωτογραφίες του κάθε κτηρίου. Η κύρια φόρμα θα έχει ως προέλευση εγγραφών τον πίνακα/ερώτημα κτηρίων και η υποφόρμα με τις φωτογραφίες του κτηρίου τον πίνακα/ερώτημα συσχέτισης «φωτογραφίες κτηρίων», όχι τον πίνακα φωτογραφιών. Η δύο φόρμες θα συνδέονται με το ID του κτηρίου και θα εισάγεις τιμές (τα ID φωτογραφιών) στο fk των φωτογραφιών, το οποίο στην υποφόρμα θα έχει τη μορφή ενός drop down ή list box, αναλόγως την υλοποίηση, ώστε να βλέπεις κάποιο οικείο στοιχείο της φωτογραφίας και όχι το ID της. Πολύ βολική σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η χρήση δυο list boxes, όπου στο ένα έχεις τις διαθέσιμες φωτογραφίες άμεσα από τον πίνακά τους και στο άλλο τις φωτογραφίες του επιλεγμένου κτηρίου, με τη δυνατότητα να ανταλλάσσεις μεταξύ τους τις φωτογραφίες, μία-μία ή ομαδικά. Έχοντας ως προέλευση εγγραφών τα κατάλληλα ερωτήματα, προσθέτοντας φωτογραφίες στο ένα list box αφαιρούνται από το άλλο, δίνοντας έτσι την αίσθηση της μεταφοράς. Ελπίζω μόνο να μην χρησιμοποιείς πεδίο τύπου Attachment στους πίνακες για να κρατάς τις φωτογραφίες αλλά ένα απλό πεδίο κειμένου για τα ονόματα των αρχείων τους. Καλό είναι επίσης, οι φόρμες σου, όσο απλές κι αν είναι, να συνδέονται με τους πίνακες μέσω ερωτημάτων, διότι οι πίνακες στερούνται πληροφορίας, ενώ τα ερωτήματα μπορείς να τα κάνεις όσο πλούσια σε πληροφορία θέλεις. Αν βρω κανένα παράδειγμα θα το ανεβάσω. Καλή συνέχεια!
τυνα Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Eυχαριστώ πάρα πολύ! Αυτή τη λύση με την υποφόρμα σκέφτηκα κι εγώ, ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι ένα κτήριο μπορεί να έχει πολλές φωτογραφίες αλλά στην υποφόρμα φωτογραφίας μπορώ να προσθέσω μόνο μία. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μπορώ να προσθέσω περισσότερες, χωρίς να συμπληρώσω όλη τη φόρμα του κτηρίου από την αρχή κάθε φορά για κάθε μία φωτογραφία;
MastroGiannis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα, Η υποφόρμα με τις φωτογραφίες κτηρίου θα πρέπει να είναι μορφής "Continuous" (ή "Datasheet"), όχι "Single". Σου ετοιμάζω ένα δείγμα ώστε να πάρεις κάποιες ιδέες. Αν θέλεις, ανέβασε κι εσύ αυτό που έχεις φτιάξει μέχρι τώρα (φυσικά με ψευδή δεδομένα) ώστε να έχουμε κι εμείς μια εικόνα και να λαμβάνεις συγκεκριμένες προτάσεις.
MastroGiannis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Γεια χαρά και πάλι, Αφήνω το δείγμα που υποσχέθηκα. Αποθήκευσε και αποσυμπίεσε κάπου το συνημμένο, άνοιξε το αρχείο της Access που θα βρεις μέσα στο φάκελο Buildings, ενεργοποίησε τις μακροεντολές κατά το άνοιγμα και άνοιξε τη φόρμα frmBuildings. Παίξε λίγο με την εφαρμογή, εξερεύνησε και εξέτασε τα στοιχεία της και, αν προκύψει κάποιο πρόβλημα ενημέρωσέ με. Θα βρεις αρκετά στοιχεία που θα σε εμπνεύσουν αλλά και –πιστεύω– θα σου δώσουν σωστές βάσεις. Για ερωτήσεις κι απορίες, μη διστάσεις ούτε στιγμή. Καλή συνέχεια! Buildings.zip
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα