Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια εφεση σε ζαχαροπλαστικη και σε ζυμες.. Σχεδον παντα οτι πιανω να φτιαξω πρωτη φορα το κανω τελειο.. Ολοι μου λενε να το κανω επαγγελμα.

Αξιζει στα 31παρα 3 ημερες να κανω "στροφή" ?

Υπαρχει καποια σχολη αντιστοιχη δωρεαν?

Θα βρω μετα ευκολα δουλεια?

 

Δημοσ.

σε ΙΕΚ, αν θες να μαθεις τεχνικές βρες ενα καλό ιδιωτικό. αλλιως σε δημοσιο. για να βρεις μετα δουλειά γενικά μπορεις να ανοιξεις δικό σου μαγαζί αρκει να προσανατολιστείς σε κάτι που λειπει γενικα από την αγορά της περιοχής που θες να ανοιξεις. 

  • Like 1
Δημοσ.

Ξέρω ότι στην περιοχή μου πχ υπάρχει σχολή του ΟΑΕΔ αλλά σε μαγειρική, που όμως μαθαίνουν κ τα βασικά της ζαχαροπλαστικής. Οι σχολές του ΟΑΕΔ είναι δωρεάν κ θα πάρεις κ κάποιου είδους πιστοποίηση από εκεί, στην μαγειρική τουλάχιστον αν το κάνεις για το χαρτί. Αλλά αν θες συγκεκριμένα ζαχαροπλάστης, μάλλον πως θα στραφείς σε ιδιωτική πχ "le monde" , βέβαια δεν ξέρω πόσο κοστίζει αλλά σίγουρα θα είναι πολλά λεφτά. 

  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Ο αδερφός μου έκανε στροφή στη ζαχαροπλαστική κάπου στα 31 και αυτός και τώρα στα 39 του έχει καταπιαστεί μια χαρά και παίρνει και σχετικά καλά λεφτά. 

Εκείνος, αρχικά απλά βρήκε δουλειά σε ένα μαγαζί σαν βοηθός χωρίς να έχει πάει σε αχολη και μετά από κάποια χρόνια πήγε και σε μια σχολή για αρτοποιός/ζαχαροπλάστης αλλά πιο πολύ για να πάρει την βεβαίωση επειδή από κάπου του την ζήτησαν αν θυμάμαι καλά. 

Γενικά, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι είναι ένα επάγγελμα που πρέπει να το κυνηγάς, να προσπαθείς συνέχεια να μαθαίνεις και να μην μένεις ποτέ στάσιμος. Επίσης, μεγάλο ρόλο παίζει και το που θα πέσεις. Αν πέσεις σε κάνα καλό μαγαζί να που έχει κάλο προσωπικό και υπάρχουν άτομα τα οποία ξέρουν 5 πράγματα να σου δείξουν κλπ  

Ωστόσο ένα μεγάλο μειονεκτημα σε αυτές τις δουλειές είναι ότι δουλεύεις σε όλες τις γιορτές + μεγάλες ονομαστικές γιορτές. Οπότε ουσιαστικά πάσχα, Χριστούγεννα κλπ τα ξεχνάς σαν διακοπές

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 4/3/2022 στις 4:12 ΜΜ, Aggeluska είπε

Ο αδερφός μου έκανε στροφή στη ζαχαροπλαστική κάπου στα 31 και αυτός και τώρα στα 39 του έχει καταπιαστεί μια χαρά και παίρνει και σχετικά καλά λεφτά. 

Εκείνος, αρχικά απλά βρήκε δουλειά σε ένα μαγαζί σαν βοηθός χωρίς να έχει πάει σε αχολη και μετά από κάποια χρόνια πήγε και σε μια σχολή για αρτοποιός/ζαχαροπλάστης αλλά πιο πολύ για να πάρει την βεβαίωση επειδή από κάπου του την ζήτησαν αν θυμάμαι καλά. 

Γενικά, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι είναι ένα επάγγελμα που πρέπει να το κυνηγάς, να προσπαθείς συνέχεια να μαθαίνεις και να μην μένεις ποτέ στάσιμος. Επίσης, μεγάλο ρόλο παίζει και το που θα πέσεις. Αν πέσεις σε κάνα καλό μαγαζί να που έχει κάλο προσωπικό και υπάρχουν άτομα τα οποία ξέρουν 5 πράγματα να σου δείξουν κλπ  

Ωστόσο ένα μεγάλο μειονεκτημα σε αυτές τις δουλειές είναι ότι δουλεύεις σε όλες τις γιορτές + μεγάλες ονομαστικές γιορτές. Οπότε ουσιαστικά πάσχα, Χριστούγεννα κλπ τα ξεχνάς σαν διακοπές

Έτσι κι αλλιώς τις έχω ξεχάσει τις γιορτές αφού όλες οι δουλειές που κάνω έχουν κυλιόμενο ωράριο και Σάββατα και κάποιες Κυριακές. 

Επίσης να προσθέσω ότι όλα τα επαγγέλματα θέλουν κυνήγι. Δεν βγάζει κάποιος μια σχολή και οκ μετά κάθεται και θα έρθει μετά από μόνο του. Προφανώς..

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες..

  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...