Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

σε ρενο twingo του 1998 εχω το εξης (απλο) θεμα. Οταν παω να ξεκινησω με τη μιζα δε παιρνει μπροστα με τη πρωτη αλλα ισως με τη δευτερη/τριτη.

Βαζω κλειδι μιζα

Γυρναω διακοπτη/ανοιγουν φωτακια ταμπλω

Ακουω τρομπα βενζινης

Δινω μιζα, ακουω οτι παει να παρει τιποτα

Βγαζω κλειδι

Επαναλαμβανω διαδικασια και παιρνει κανονικα.

Ελεγα οτι κανει με το κρυο αλλα παρατηρησα οτι ακομα και 3-4 ωρες να αφησω το αμαξι μετα απο διαδρομη παρακαρισμενο και παω να βαλω μπροστα κανει τα ιδια...

Μου ειπαν για βενζινη, δε βαζω πλεον απο ενα συγκεκριμμενο βενζιναδικο, εβαλα και καθαριστικο τπτ.

Μηχανικα το αμαξι το πηγα σε συνεργειο καθαρισαμε ολα τα σωληνακια δεν εχει τπτ

Καμμια ιδεα;

(σπανια παρατηρησα και ενα αλλο φαινομενο που δε ξερω αν συνδεεται >δε κραταει ρελαντι)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλτρο βενζινης αλλαξατε? Μετρησατε πιεση βενζινης μπροστα? Μηπως δεν ειναι απο καυσιμο αλλα απο κανενα κλειδι και δεν διαβαζει το immobilizer? Εχεις 2ο κλειδι να δοκιμασεις? 

Επισης, αυτο το "δεν κραταει ρελαντι" ισως να λεει κατι.. πως ρυθμιζει ρελαντι αυτο το αμαξι? μηπως θελει καμια βαλβιδα ρυθμισης ρελαντι καθαρισμα? 

Επεξ/σία από nick#18
Δημοσ.
5 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

Καλησπερα

σε ρενο twingo του 1998 εχω το εξης (απλο) θεμα. Οταν παω να ξεκινησω με τη μιζα δε παιρνει μπροστα με τη πρωτη αλλα ισως με τη δευτερη/τριτη.

Βαζω κλειδι μιζα

Ακουω τρομπα βενζινης

Βγαζω κλειδι

Ελεγα οτι κανει με το κρυο αλλα παρατηρησα οτι ακομα και 3-4 ωρες να αφησω το αμαξι μετα απο διαδρομη παρακαρισμενο και παω να βαλω μπροστα κανει τα ιδια...

Μου ειπαν για βενζινη, δε βαζω πλεον απο ενα συγκεκριμμενο βενζιναδικο, εβαλα και καθαριστικο τπτ.

Καμμια ιδεα;

(σπανια παρατηρησα και ενα αλλο φαινομενο που δε ξερω αν συνδεεται >δε κραταει ρελαντι)

Ξεκινήσε απο σχετικά ανέξοδα . Καθάρισε τη πεταλούδα γκαζιού εάν δε έχει γίνει .

Και πές του μάστορα να δείτε και το ρυθμιστή πίεσης καυσίμου , ίσως το έχει στην στην αντλία καυσίμου ή επάνω στην μπεκιέρα  . Ισως δε κρατάει πίεση στο κύκλωμα ,

Δημοσ.

Δοκίμασε να ανοίξεις το διακόπτη, να τον κλείσεις μόλις σταματήσει η αντλία και άνοιξέ τον πάλι σαν πρώτη φορά μα δουλέψει η αντλία και δώσε μιζα να δεις αν πάρει 

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, JohnnypR είπε

Δοκίμασε να ανοίξεις το διακόπτη, να τον κλείσεις μόλις σταματήσει η αντλία και άνοιξέ τον πάλι σαν πρώτη φορά μα δουλέψει η αντλία και δώσε μιζα να δεις αν πάρει 

οκ θσ το δοκιμασω αυτο

Δημοσ.
21 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

Καλησπερα

Βαζω κλειδι μιζα

Ακουω τρομπα βενζινης

Βγαζω κλειδι

Καμμια ιδεα;

Όλα τα Γαλλικά πάσχουν από ρεύματα ........ αυτής της εποχής για να μην ακούγομαι καπως ........ το πιθανότερο είναι πως το κύκλωμα αφήνει την αντλία χωρίς ρεύμα , οπότε και το φαινόμενο το οποίο είναι σε αρχικό στάδιο ........ μην αλλάξεις την αντλία αν δεν βεβαιωθείς ότι πρέπει να γίνει ........ κάτι μετά τα 150.000 χλμ ........ 

Σημάδια ότι έχεις ζήτημα με τα ρεύματα  ....... το κλειδί ζεματάει στο χέρι σου όταν το βγάζεις από την κλειδαριά της μίζας ....... 

Δημοσ.

ναι οντως εχει θεματα (π.χ εφτιαξα τις προαλες το καλολιφερ ενω εχω θεμα με την αντισταση του πισω τζαμιου αν και το ρενω εχει ελαχιστα ηλεκτρικα/ουτε καν παραθυρα).

Το κλειδι δε καιει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετσι ξεκινησε και με μενα σε ενα smart του 2000. Πιθανοτατα η μιζα. Δεστο γρηγορα, γιατι πλεον εφτασε σε σημειο να χρειαζεται την (καινουργια) μπαταρια του αυτοκινητου για να βαλει μπρος, και με πατεντα, αλλες 2 μπαταριες φωτοβολταικων/φορτηγου (συνολικη ισχυς 460A) για να παρει μπρος με την τριτη ή τεταρτη προσπαθεια. Στην 5η τα εχει φτυσει. Εχει καταναλωσει το 30% της ενεργειας και απο τις 3 μπαταριες (μιλαμε για ΠΟΛΥ ρευμα) και αν δεν κρυωσει η μιζα (μιση με μια ωρα) δεν προκειται να παρει ουτε με 10 μπαταριες boeing αεροπλανου στη σειρα.

Ενα δυσκολευεται να παρει οταν το αυτοκινητο ειναι ζεστο, τοτε σχεδον σιγουρα θες αλλαγη μιζας, επιδιορθωση/καρβουνακια.

Επεξ/σία από stefa_1
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

ναι οντως εχει θεματα (π.χ εφτιαξα τις προαλες το καλολιφερ ενω εχω θεμα με την αντισταση του πισω τζαμιου αν και το ρενω εχει ελαχιστα ηλεκτρικα/ουτε καν παραθυρα).

Το κλειδι δε καιει

Για την μίζα , όπως σωστά αναφέρθηκε , να θυμίσω πως στα αυτοκίνητα όπως το συγκεκριμένο επιδέχεται συντήρησης .

Δημοσ.

H μίζα αν γυρνάει και ακούγεται σωστά δεν φταίει. Ενα ηλεκτρικό μοτερ είναι που εξαναγκάζει τον κινητήρα να γυρίσει.

Ψάχνεις σε άλλο σημείο το πρόβλημα.

Δημοσ.

Πήγαινε σε ένα μηχανικό να σου μετρήσει πίεση καυσίμου που φτάνει στα μπεκ. Και αν δει πολυ κάτω από 2bar...που μάλλον θα δει θεωρώ θα λυθούν εύκολα όλες σου οι απορίες. 

Δημοσ.

σημερα εκανα το πειραμα που ενας συμφορουμιτης συμβουλεψε:

Αμαξι κρυο (2 ημερες ακινητο)

Γυρισα μιζα ακουσα ντρομπα βενζινης.

Εβγαλα κλειδι

Ξαναεβαλα κλειδι, ακουσα τρομπα και εδωσα μιζα

Πηρε αμεσως

Τι ειναι; Τρομπα;

• Thanks 1
Δημοσ.

Παλιά είχα ένα opel corsa με το ιδιο πρόβλημα. Έφταιγε η αντλία βενζίνης την οποία και αντικατέστησα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...