Nik1239 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα και καλό μήνα , εδώ και δύο με τρεις μήνες το πληκτρολόγιο μου (motospeed ck104 outemu blue) έχει αρχίσει και χαλάει το πλήκτρο E αλλα μια στις 10 δεν έπαιζε και δεν με ενοχλούσε τόσο μιας και όταν γινόταν εντονότερο το καθάριζα με σπρέι πεπιεσμένου αέρα και έστρωνε. Τις τελευταίες δυο μερες όμως τις 10 φορές που θα το πατήσω θα παίξει τις 3εις εκτός αν το πατήσω έντονα. Πώς μπορώ να το επισκευάσω μιας και η εγγύηση έχει τελειώσει και με καλύπτει δεν έχω σκοπό να το αλλάξω για τα επόμενα δύο χρόνια και δεν έχω χρήματα για καινούργιο αυτή την στιγμή. Έχω και ένα steelseries μεμβράνης να κάνω την δουλειά μου αν χαλάσει καλά καλά. Είδα σε ένα άλλο θέμα ότι προτείνεται καθαρισμός με ισοπροπυλική αλκοόλη και έχω παραγγείλει ήδη ένα μπουκάλι (το θέλω και για άλλες χρήσεις) και περιμένω να έρθει. Πώς το καθαρίζω; Να χρησιμοποιήσω μπατονετα ή να ρίξω λίγο όπως είναι (εννοείτε δεν θα είναι στο ρεύμα το πληκτρολόγιο) Ευχαριστώ για την οποία βοήθεια.
vdanasto Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Αν πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να παραγγείλεις ανταλλακτικό διακόπτη και να αντικαταστήσεις τον ελαττωματικό.
Nik1239 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 56 λεπτά πριν, vdanasto είπε Αν πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να παραγγείλεις ανταλλακτικό διακόπτη και να αντικαταστήσεις τον ελαττωματικό. Ο εξοπλισμός για να το κάνω αυτό ο πιο φθηνός πόσο στο περίπου κοστίζει; Γιατί διακόπτες δεν βρίσκω στην Ελλάδα , και σκέφτομαι αν είναι να κάνω ανταλλαγή με κάποιον που δεν τον χρησιμοποιώ πχ scroll lock. Πάντως πιάνουν τα χέρια μου
nickol-us Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Καλο μήνα Νικ. Xωρίς να έχω επιχειρίσει κάτι παρόμοιο, φαίνεται σχετικά εύκολο. Βέβαια μη έχοντας εξοπλισμό δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθείς 4-5 ευρώ κολλητήρι 2-3 ευρώ η τρόμπα 2-3 ευρώ καλάι και flux Συν τους διακόπτες... Στα παρακάτω video δείχνει καθάρισμα πως γίνεται το λύσιμο του πληκτρολογίου, η αντικατάσταση αλλά και η επισκευή του διακόπτη(είναι και έλληνας) https://www.youtube.com/watch?v=rwcl3EWCoFw https://www.youtube.com/watch?v=qiohWPZh-eA& Βέβαια και στις δύο περιπτώσεις έχει τους διακόπτες ξεκολλημένους. Αν είσαι τυχερός και μπορέσεις να ανοίξεις τον διακόπτη χωρίς να τον ξεκολλησεις για να τον καθαρίσεις καλώς. Αν απλά ρίξεις την ισοπροπυλική το πιθανότερο είναι οτι δεν θα κάνεις δουλειά. Θα χρειαστεί και πιεσμένο αέρα ώστε να δίώξει τυχόν υπολείμματα.
Dantε Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Εχω το πληκτρολογιο και μεταξυ αλλων εχω κανει και τη διαδικασια που θελεις. Ομως,ξεκινας με σπρευ επαφων.Οχι προπανολη ουτε αερα.Βγαλε λοιπον το keycap,ριξε σπρευ επαφων ,αστο να στεγνωσει και δοκιμασε. Αν συνεχισει τα ιδια ,τοτε ναι μπορεις να παρεις κολλητηρι και να το κανεις τραμπα με ενα αλλο switch που δε χρησιμοποιεις.Ευκολη διαδικασια,αρκει βεβαια να ξερεις να χρησιμοποιεις κολλητηρι γιατι στο ξεκολλημα,ευκολα μπορει να κανεις ζημια.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Καλημέρα, αν δοκιμάσεις ότι έχουν πει τα παιδιά από πάνω και δεν φτιαχτεί, στείλε μου ένα μήνυμα να σου στείλω ένα διακόπτη (πάντα κρατάω spare από τα projects μου). Αν φοβάσαι μην του κάνεις ζημιά, μπορώ να στον αλλάξω, αν είσαι Αθήνα. Χωρίς χρέωση εννοείται, χομπίστας είμαι.
Nik1239 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 9 λεπτά πριν, Sierra Levin είπε Καλημέρα, αν δοκιμάσεις ότι έχουν πει τα παιδιά από πάνω και δεν φτιαχτεί, στείλε μου ένα μήνυμα να σου στείλω ένα διακόπτη (πάντα κρατάω spare από τα projects μου). Αν φοβάσαι μην του κάνεις ζημιά, μπορώ να στον αλλάξω, αν είσαι Αθήνα. Χωρίς χρέωση εννοείται, χομπίστας είμαι. Καλησπέρα φίλε , δυστυχώς είμαι Κρήτη ευχαριστώ πάντως για την προθυμία. Έβαλα λίγο γράσο και φαίνεται να βοήθησε πολύ τώρα πιάνει 8/10 φορές. Αν χαλάσει πάλι μάλλον θα παραγγείλω Κολλητήρη να το φτιάξω να αλλάξω το ε με το scroll lock ευχαριστώ όπως και να χει😁
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, Nik1239 είπε Έβαλα λίγο γράσο και φαίνεται να βοήθησε πολύ Μ'αρέρει ο τρόπος που σκέφτεσαι, αν και δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή για πληκτρολόγιο, για patchwork όντως δουλεύει το γράσο στις επαφές. Εγώ το βάζω στις μπαταρίες των φορτηγών, για να μην κάνουν arc όταν τραβάνε πολύ ρεύμα για να μην τρώγονται οι πόλοι.
Nik1239 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, Sierra Levin είπε Μ'αρέρει ο τρόπος που σκέφτεσαι, αν και δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή για πληκτρολόγιο, για patchwork όντως δουλεύει το γράσο στις επαφές. Εγώ το βάζω στις μπαταρίες των φορτηγών, για να μην κάνουν arc όταν τραβάνε πολύ ρεύμα για να μην τρώγονται οι πόλοι. Δεν ξέρω φίλε ήμουν σε απόγνωση και λέω δε γαμιεται βάζω λίγο προσεκτικά και μάλλον έκανε δουλειά έστω και αν είναι προσωρινό.
FasTaker Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) εχω 3 κολλητηρια και 6-7 καρουλια καλάι. Εχω σπουδασει ηλεκτρονικος - ΠΔΑ - και τσικνιζα απο το εργαστηριο ηλεκτρονικων. Βασικο,αν τελικα ασχοληθεις με κολλητηρι παντα σε ανοιχτο χωρο διοτι οταν λιωνει το καλάι ο καπνος που βγαζει ειναι τοξικός. Στο θεμα μας εγω με σπρει contact cleaner παντα καθαριζα τα πλητρολογια μου οταν κολαγανε τα πληκτρα και ειμουν αρχοντας.Εκτος απο ενα που εφαγε μπουνια και εγινε 2 κομματια το οποιο δεν φτιαχνετε για ευνοητους λογους. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2022 από FasTaker 1
Nik1239 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 12 λεπτά πριν, FasTaker είπε Βασικο,αν τελικα ασχοληθεις με κολλητηρι παντα σε ανοιχτο χωρο διοτι οταν λιωνει το καλάι ο καπνος που βγαζει ειναι τοξικός. Δεν το ήξερα αυτό πολύ σημαντικό, ευχαριστώ.
SPY_oo7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Παλια οταν ειχε μολυβδο η κόλληση,τωρα δεν εχει..............
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα