Προς το περιεχόμενο

Χαμηλή ταχύτητα δικτύου

surveyor81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. έχω πρόβλημα με την ταχύτητα του οικιακού δικτύου.

Στο δίκτυο έχω συνδεδεμένα ενσύρματα δύο pc και ένα tv box μέσω powerline (TP-LINK TL-PA8030P) και ένα nas (custom με openmediavault) κατευθείαν στο ρουτερ. Ασύρματα είναι συνδεδεμένο ένα λαπτοπ (και τα κινητά, tv, ps4 κλπ). το ρουτερ είναι το Mi Router 4A. Έχω και το TP-LINK TL-MR6400 για να δίνει ιντερνετ στο xiaomi από 4G.

Όταν μεταφέρω αρχεία από το nas στο pc και αντίστροφα η ταχύτητα είναι 4-6 ΜΒ/sec. Νόμιζα ότι φταίει το powerline αλλα έκανα μεταφορά αρχείων και από το λαπτοπ και είχα ίδιες ταχύτητες. Έκανα δοκιμές με το iperf ανάμεσα σε pc-nas, laptop-nas, pc-laptop και μου εδειχνε ταχύτητες 45-50 Mbps σε όλα. Τα καλώδια είναι cat6 και τα lan είναι όλα gigabit (εκτός από το MR6400 που είναι εκτός δικτύου).

Καμιά ιδέα κάποιος για τι μπορεί να φταίει.

Επεξ/σία από surveyor81
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα κι εγώ δίκτυο με τα TL-PA8010P, με fileserver και αρκετές συσκευές μέσα στο σπίτι. Είχα πολύ ασταθή συμπεριφορά & ταχύτητα σε όλα τα σενάρια χρήσης. 

Άποψή μου να αγοράσεις ένα σετάκι TP Link Deco. Παίζουν άψογα, πλέον έχω τη μέγιστη ταχύτητα της γραμμής τόσο σε ενσύρματη όσο και ασύρματη σύνδεση. Αφήνεις το modem να κάνει μόνο τη σύνδεση στον πάροχο και το Deco για το routing και όλα τα υπόλοιπα.

Επεξ/σία από vdanasto

θεωρείς οτι τα powerline ειναι το προβλημα? θα προσπαθησω να αποσυνδέσω τελειως τα powerline απο το δικτυο να δω αν βελτιωθουν οι ταχυτητες μεταφορας

Όχι, ειδικά στην περίπτωση της ασύρματης μεταφοράς φταίει και το router.

Σου πρότεινα τα Deco γιατί θα μπορέσεις να αντικαταστήσεις και το Xiaomi αλλά και τα powerlines επιτυγχάνοντας ασύρματη και ενσύρματη κάλυψη παντού. Στην περίπτωσή μου, ένα ζευγάρι Decos καλύπτει περίπου 200τμ.

Το πρόβλημά μου δεν είναι τόσο η κάλυψη ιντερνετ αλλά κυρίως η ταχύτητα μεταφοράς αρχείων από και προς τον nas. με τα deco θα μπορώ να έχω ταχύτητες που πλησιάζουν τη gigabit συνδεση?

On 01/03/2022 at 14:26, surveyor81 said:

Το πρόβλημά μου δεν είναι τόσο η κάλυψη ιντερνετ αλλά κυρίως η ταχύτητα μεταφοράς αρχείων από και προς τον nas. με τα deco θα μπορώ να έχω ταχύτητες που πλησιάζουν τη gigabit συνδεση?

οχι.σε wifi 6 σε κοντινη αποσταση κλειδωσα 1.2 gbit με   max 600 mbit. μακρυα απο τα 1000 του gigabit. 1.2 γιατι υοσο μπορουσε το κινητο.(s10)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...