Προς το περιεχόμενο

Fritzbox 7530AX και Non Voip Τηλεφωνία

gianso

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους,

Θα με ενδιέφερε να αγοράσω το router του θέματος για το εξοχικό μου (που έχω ένα speedport της cosmote) μιας και έχουν αυξηθεί οι συσκευές που έχω με wifi 6 και μιας και η γραμμή δεν είναι και η καλύτερη (24αρα) ίσως να μου δώσει το κάτι παραπάνω σε σταθερότητα (χρειάζομαι οτι καλυτερο μπορω για τηλεργασία).

Το ερώτημα μου είναι τι ισχύει με non voip τηλεφωνία ? Η συνδεσμολογία που έχω ειναι με splitter απο τη γραμμη που έρχεται από το τοίχο προς το router του ΟΤΕ και τη φορητή συσκευή. Θα έχω κάποιο θέμα με το 7530 AX ? Είχα διαβάσει πως υποστηρίζει κάπου μονο voip πράγμα που με μπέρδεψε / παραξένεψε.

Update : αν βάλω το τηλέφωνο πάνω στη θύρα FON και το καλώδιο από το τοίχο πάνω στο DSL του router δε θα μαι οκ χωρίς το splitter ? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλό μήνα και πάλι σε όλους !!!

Επεξ/σία από gianso
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τις συσκευές της εταιρείας που βρίσκονται σε παραγωγή, μόνον τα 7590 και 7490 δέχονται και δουλεύουν με TDM (PSTN/ISDN) τηλεφωνία. Όλα τα άλλα μοντέλα (και τα ΑΧ) παίζουν μόνον με VoIP τηλεφωνία.

Αλλά είσαι σίγουρος ότι έχεις τέτοια και όχι VoIP, ειδικά σε Cosmote;

1 ώρα πριν, gianso είπε

Update : αν βάλω το τηλέφωνο πάνω στη θύρα FON και το καλώδιο από το τοίχο πάνω στο DSL του router δε θα μαι οκ χωρίς το splitter ? 

Μην επιχειρήσεις κάτι τέτοιο. Η θύρα FON των Fritz είναι έξοδος για να συνδεθεί απλή τηλεφωνική συσκευή, όπως είναι π.χ. και στα Speedport.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν είμαι σίγουρος, προκειται για κατ'εξοχή γραμμή σε εξοχικό , πρέπει να ρωτήσω να μάθω τι ισχύει με το εξοχικό , δε θυμάμαι αλλά δεν νομίζω να έχω VOIP τηλεφωνία. Μάλλον θα καλέσω τη cosmote να μάθω.

Update : μεσα στο λογαριασμο μου στο cosmote app λεει το παρακάτω καταλαβαίνω πως πρόκειται για αναλογική γραμμή ή δεν έχει σχέση που λέει PSTN ? 

COSMOTE Home Double Play Εξοχικό 4 S

4 Mbps Ευρυζωνική πρόσβαση

Τύπος σύνδεσης: PSTN

Επεξ/σία από gianso

3 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Υπάρχει καλώδιο συνδεδεμένο σε μία θύρα PHONE του Speedport;

Έχω να ασχοληθώ με τη συνδεσμολογία στο εξοχικό μπορεί και 4 χρόνια (πάω αλλά το router δεν ειναι σε σημείο πολύ προσβάσιμο οπότε έστησα τη συνδεσομολογία πριν 4-5 χρόνια και την ξέχασα (θυμάμαι πως έχε splitter μεταξύ τοίχου και router). Πρέπει να πάω να το δω να το θυμηθώ τι έχω :(

Υπό φυσιολογικές συνθήκες το DSL Splitter δεν χρειάζεται καθόλου σε VoIP, εκτός αν γίνεται επιστροφή αυτής μέσω μιας θύρας PHONE, καθώς η τηλεφωνία δουλεύει μέσω του Router και όχι απ' ευθείας από το κέντρο όπως σε PSTN/ISDN.

Αν δεν υπάρχει κανένα καλώδιο σε μια από αυτές τις θύρες προς το DSL Splitter, τότε δεν έχεις VoIP τηλεφωνία.

16 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Υπό φυσιολογικές συνθήκες το DSL Splitter δεν χρειάζεται καθόλου σε VoIP, εκτός αν γίνεται επιστροφή αυτής μέσω μιας θύρας PHONE, καθώς η τηλεφωνία δουλεύει μέσω του Router και όχι απ' ευθείας από το κέντρο όπως σε PSTN/ISDN.

Αν δεν υπάρχει κανένα καλώδιο σε μια από αυτές τις θύρες προς το DSL Splitter, τότε δεν έχεις VoIP τηλεφωνία.

Μιλησα με cosmote , δεν εχω voip , και δεν υπαρχει καν διαθεσιμοτητα για VOIP στη περιοχη του εξοχικου μου , οποτε ακυρη η ιδεα για 7530ax.

Ευχαριστώ για τη βοηθεια και το χρονο σου οπως και να εχει !!!

1210194345_Screenshot2022-03-01at1_33_51PM.png.e6a3cc86c1b85994a3a4aff7d2eb0c78.png

Αυτη τη συνδεσμολογια αν εχω θυμαμαι τωρα. Το ίδιο με το fritz 7530AX γιατι δε θα παιξει ? αφου δεν εχω voip το τηλεφωνο δε θα ναι απλα ανεξάρτητα απο το router και το router θα περνει κανονικα internet ? Δημιουργει το splitter θεμα και το fritz αναφέρεις φιλε μου ότι δε θα παιξει με αναλογική / non voip γραμμη ? 

• 1 μήνα μετά...
On 01/03/2022 at 13:23, gianso said:

Μιλησα με cosmote , δεν εχω voip , και δεν υπαρχει καν διαθεσιμοτητα για VOIP στη περιοχη του εξοχικου μου , οποτε ακυρη η ιδεα για 7530ax.

Ευχαριστώ για τη βοηθεια και το χρονο σου οπως και να εχει !!!

Αυτη τη συνδεσμολογια αν εχω θυμαμαι τωρα. Το ίδιο με το fritz 7530AX γιατι δε θα παιξει ? αφου δεν εχω voip το τηλεφωνο δε θα ναι απλα ανεξάρτητα απο το router και το router θα περνει κανονικα internet ? Δημιουργει το splitter θεμα και το fritz αναφέρεις φιλε μου ότι δε θα παιξει με αναλογική / non voip γραμμη ? 

μια χαρα θα παιξει.το τηλ πανω στο σπλιττερ.  το 7590 μπορει να περασει την tdm τηλεφωνια απο το splitter πανω σε αυτο και απο εκει να παιξεις σαν να ειναι voip ή να στησεις τηλεφωνικο κεντρο κτλ.εφοσον εσυ δεν το θες απλα αλλαζεις το ρουτερ του οτε με ενα fritz και παιζεις κανονικα οπως πριν χωρις να αλλαξεις κατι στην συνδεσμολογια.

22 ώρες πριν, poulinos είπε

μια χαρα θα παιξει.το τηλ πανω στο σπλιττερ.  το 7590 μπορει να περασει την tdm τηλεφωνια απο το splitter πανω σε αυτο και απο εκει να παιξεις σαν να ειναι voip ή να στησεις τηλεφωνικο κεντρο κτλ.εφοσον εσυ δεν το θες απλα αλλαζεις το ρουτερ του οτε με ενα fritz και παιζεις κανονικα οπως πριν χωρις να αλλαξεις κατι στην συνδεσμολογια.

Σε ευχαριστώ αρχηγέ , αυτό θα κάνω !!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...