vste Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Με πολυ ζορι καταφερα και μαζεψα καποια χρηματα για να αγορασω ενα gadget. Οπως οι περισσοτεροι μου αρεσουν περισσοτερα απο ενα πραγματα αλλα δυστυχως η τσεπη ενα αντεχει και για πολυ καιρο μετα δεν θα εχει αλλο. Ενα background: Αυτη την στιγμη εχω ενα PC i5-10400/16GB/GTX 1050 2GB, ενα PS4 Pro με πολλα παιχνιδια και ενα αρχαιο XBox One το απλο. Ολα αυτα ειναι συνδεδεμενα σε 85" TV Sony Bravia 4k. Καταφερα και μαζεψα γυρω στα 600 ευρω και οι επιλογες που σκεφτομαι ειναι μεταξυ μιας GPU (που το PC πλεον πασχει χοντρα), ενος PS5 & ενος Steam Deck που το εχω προπαραγγειλει και ειναι να ερθει το 2ο 3μηνο. Να πω την αληθεια το Steam Deck μαλλον το βλεπω εκτος ανταγωνισμου γιατι αν και ενδιαφερον gadget ουσιαστικα δεν μου προσφερει κατι που δεν εχω. Ο προβληματισμος ειναι μεταξυ PS5 Disc και GPU και ακομα δεν εχω καταληξει ποιο απο τα 2 θα μου προσφερει τα περισσοτερα. Με τις τιμες που εχουν οι GPU μιλαμε για βαρια RTX 3060 και αυτο αν ειμαι τυχερος στα 600, καρτα που ειναι medium/low. Και με μεγαλη πιθανοτητα να μην βρισκεται σε αυτα τα λεφτα. To PS5 φαινεται πολυ πιο plug n play λυση. Αλλα απο την αλλη εκει χανω τα φθηνα παιχνιδια και τα δωρα του θειου. Τελος για το Steam Deck οπως εγραψα ειναι μια πολυ ενδιαφερουσα συσκευη που μπορει να παιξει και σαν φορητο, αλλα και σαν PC αντιστοιχων δυνατοτητων με αυτο που εχω, αλλα δεν εχει επεκτασιμοτητα. Επειδη οπως ειπα μετα απο αυτη την αγορα θα κανω καιρο να μπορεσω να ξαναπαρω κατι θα ηθελα να ακουσω μερικες αποψεις πριν να προχωρησω. Οκ το ξερω δεν ειναι ακριβως μονο PC Hardware αλλα εμπεριεχει και αυτο Ευχαριστω προκαταβολικα για οποιαδηποτε γνωμη.
hln3 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Η 4Κ TV έχει μεγάλες απαιτήσεις 😁 Με 3060 ti μπορείς να παίξεις 4Κ σε medium/low Οι 85 ίντσες είναι επίσης πολλές για 1440p αλλά (ΑΝ το υποστηρίζει η TV σου) σαν ανάλυση μπορείς να το δείς, σαν δεύτερη λύση με μία 3060 ti πάλι. Η 3060 δεν θα σε καλύψει, θες 3060 ti minimum και για 1440p γιατι θα χρειαστείς πολλά φίλτρα/high settings σε τέτοιες ιντσες 1
nickol-us Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Φαίνεται να γνωρίζεις τα θετικά και αρνητικά της κάθε κίνησης. Καθένας θα σου πει τι μακρύ και το κοντό του, βάζοντας υποκειμενικά κριτήρια. Βάλε τα δικά σου κριτήρια και αποφάσισε τι είναι πιο σημαντικό για σένα, πχ γραφικά ή φτηνά games; Αν παίζεις fps, χειριστήριο ή mouse / keyboard; Κανένας δεν μπορεί να τα απαντήσει καλύτερα από σένα για σένα... 1
hln3 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Για μένα gpu, το υπόλοιπο σύστημα είναι οκ. Αν δεν μπορείς 3060 ti, κοιτάς για 6600 ΧΤ radeon έχει αρκετά καλύτερη τιμή Μόνο όμως αν η οθόνη σου έχει 1440p υποστήριξη, σε 4Κ δεν θα τραβήξει η 6600 ΧΤ, θες 3060 ti το ελάχιστο για 4Κ 1
vste Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, nickol-us είπε Φαίνεται να γνωρίζεις τα θετικά και αρνητικά της κάθε κίνησης. Καθένας θα σου πει τι μακρύ και το κοντό του, βάζοντας υποκειμενικά κριτήρια. Βάλε τα δικά σου κριτήρια και αποφάσισε τι είναι πιο σημαντικό για σένα, πχ γραφικά ή φτηνά games; Αν παίζεις fps, χειριστήριο ή mouse / keyboard; Κανένας δεν μπορεί να τα απαντήσει καλύτερα από σένα για σένα... Να σου πω την αληθεια επειδη αυτη την στιγμη το PS4 Pro ειναι οαση μιας και τα παιχνιδια του, checkerboard or not, εχουν την καλυτερη ποιοτητα απεικόνισης σε αυτη την τηλεοραση κλινω προς το PS5 μερια και να κρατησω το PC οπως εχει για παλαιοτερα games μεχρι να ξαναβγουν φθηνες καρτες (350 ευρω για καρτα επιπεδου RTX XX60). Αυτη μου φαινεται η συνετη επιλογη ΑΛΛΑ απο την αλλη το περισσοτερο gaming το κανω σε PC και εκει εχω κυριως το backlog μου. AMD (κακως μαλλον) δεν θα σκεφτομουν να παρω.
johnpopexi Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 +100-150€(700-750€) είναι η 3060ti. Περίπου τόσο πιάνει η 1050 μεταχειρισμένη. Προχώρα σε πώληση και τσίμπα 3060ti. 2
vste Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 21 λεπτά πριν, hln3 είπε Για μένα gpu, το υπόλοιπο σύστημα είναι οκ. Αν δεν μπορείς 3060 ti, κοιτάς για 6600 ΧΤ radeon έχει αρκετά καλύτερη τιμή Μόνο όμως αν η οθόνη σου έχει 1440p υποστήριξη, σε 4Κ δεν θα τραβήξει η 6600 ΧΤ, θες 3060 ti το ελάχιστο για 4Κ Μια χαρα παιζει η TV σε 1440p Παιζω Black Mesa σε αυτη την αναλυση μιας και ειναι απο τα λιγα που σηκωνει η 1050 Κανει καλο upscaling αυτης της αναλυσης αλλα το PS4 Pro δειχνει καλυτερα.
triplex1 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Εγω βλεπω ζορι αλλα ξυνεσαι κιολας , αλλαξε την 85αρα που εχεις παρε ενα μονιτορ και μια 1650 και εισαι οκ
vste Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, triplex1 είπε Εγω βλεπω ζορι αλλα ξυνεσαι κιολας , αλλαξε την 85αρα που εχεις παρε ενα μονιτορ και μια 1650 και εισαι οκ Gaming ΜΟΝΟ σε projector/μεγαλη TV για εμενα εδω και 15+ χρονια. Αν εσενα σου αρεσει η φαση γραφειο/οθονη πολυ καλα κανεις αλλα δεν ισχυει για ολους αυτο. Εξηγησα οτι διαθετω ενα ποσο για να κανω ενα upgrade και επειδη δεν μπορουμε να τα αγορασουμε ολα σκεφτομαι καποιες επιλογες. Κανονικα η 1η επιλογη θα ηταν η GPU για εμενα, αλλα αυτη την φαση με προβληματιζει η σχεση κοστους/αποδοσης σε σχεση με ενα PS5. Τα λεφτα αυτα μαζευτηκαν με (μικρες ευτυχως) στερησεις και θελω να πιασουν τοπο. Ξεχασα να αναφερω οτι ειχα RTX 3060 η οποια και πουληθηκε για να αντικαταστησω τον projector που ειχα και καηκε με την TV. Δεν ειχα ξετρελαθει με το performance για οσο καιρο την ειχα, μπορει η Ti να ειναι οντως αρκετα καλυτερη. Παντως την καλύτερη απεικονιση σε αυτη την TV την ειδα οταν εφερε ο κολλητος το PS5 να το δοκιμασω για αυτο και το εχω σαν επιλογη. Σε GTX παντως δεν ξαναπαω ειναι πεταμενα λεφτα πλεον. Μην νομιζεις την κουβεντα την κανω μερες τωρα με τον εαυτο μου και οσο την κανω συνειδητοποιω οτι καλο ειναι να ακουσω και μερικες αλλες αποψεις. Ηδη και μονο που το εβαλα το θεμα απεκλεισα εντελως το Steam Deck μιας και ο κυριος λογος που το σκεφτομουν ηταν το preorder που εχω κανει στην Valve.
triplex1 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 14 λεπτά πριν, vste είπε Gaming ΜΟΝΟ σε projector/μεγαλη TV για εμενα εδω και 15+ χρονια. Αν εσενα σου αρεσει η φαση γραφειο/οθονη πολυ καλα κανεις αλλα δεν ισχυει για ολους αυτο. Εξηγησα οτι διαθετω ενα ποσο για να κανω ενα upgrade και επειδη δεν μπορουμε να τα αγορασουμε ολα σκεφτομαι καποιες επιλογες. Κανονικα η 1η επιλογη θα ηταν η GPU για εμενα, αλλα αυτη την φαση με προβληματιζει η σχεση κοστους/αποδοσης σε σχεση με ενα PS5. Τα λεφτα αυτα μαζευτηκαν με (μικρες ευτυχως) στερησεις και θελω να πιασουν τοπο. Ξεχασα να αναφερω οτι ειχα RTX 3060 η οποια και πουληθηκε για να αντικαταστησω τον projector που ειχα και καηκε με την TV. Δεν ειχα ξετρελαθει με το performance για οσο καιρο την ειχα, μπορει η Ti να ειναι οντως αρκετα καλυτερη. Παντως την καλύτερη απεικονιση σε αυτη την TV την ειδα οταν εφερε ο κολλητος το PS5 να το δοκιμασω για αυτο και το εχω σαν επιλογη. Σε GTX παντως δεν ξαναπαω ειναι πεταμενα λεφτα πλεον. Μην νομιζεις την κουβεντα την κανω μερες τωρα με τον εαυτο μου και οσο την κανω συνειδητοποιω οτι καλο ειναι να ακουσω και μερικες αλλες αποψεις. Ηδη και μονο που το εβαλα το θεμα απεκλεισα εντελως το Steam Deck μιας και ο κυριος λογος που το σκεφτομουν ηταν το preorder που εχω κανει στην Valve. Την γνωμη μου σε ειπα αλλα οταν εχεις 85αρα Sony δεν σκεφτεσαι τι θα παρεις φιλε , απλα παιρνεις αυτο που ειναι καλυτερο για την τηλεοραση σου 1
vste Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, triplex1 είπε Την γνωμη μου σε ειπα αλλα οταν εχεις 85αρα Sony δεν σκεφτεσαι τι θα παρεις φιλε , απλα παιρνεις αυτο που ειναι καλυτερο για την τηλεοραση σου Βρε μην παρεξηγεισαι δεν σου την "ειπα". Ισα ισα σε ευχαριστω και εσενα και τους υπολοιπους. Διευκρινησεις εδωσα. Μην νομιζεις μπερδεμενος ειμαι. BTW πλεον παιζουν προσφορες και τετοιες τηλεορασεις βρισκονται κοντα στο χιλιαρικο αν περιμενει κανεις και κοιταζει τις προσφορες, οποτε πλεον δεν ειναι απαγορευτικες. Ισα ισα που αν εχει τον χωρο κανεις ειναι πολυ καλη επιλογη να παρεις τετοιες ιντσες. Η καλυτερη ποιοτητα στο ματι σε αυτα τα λεφτα ειναι με το PS5, αλλα το κυριοτερο gaming και η κυρια βιβλιοθηκη μου ειναι στο PC. Anyway μαλλον προς PS5 με κοβω και αργοτερα αμα πεσουν οι τιμες επιστροφη σε PC. Σας ευχαριστω ολους.
triplex1 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, vste είπε Βρε μην παρεξηγεισαι δεν σου την "ειπα". Ισα ισα σε ευχαριστω και εσενα και τους υπολοιπους. Διευκρινησεις εδωσα. Μην νομιζεις μπερδεμενος ειμαι. BTW πλεον παιζουν προσφορες και τετοιες τηλεορασεις βρισκονται κοντα στο χιλιαρικο αν περιμενει κανεις και κοιταζει τις προσφορες, οποτε πλεον δεν ειναι απαγορευτικες. Ισα ισα που αν εχει τον χωρο κανεις ειναι πολυ καλη επιλογη να παρεις τετοιες ιντσες. Η καλυτερη ποιοτητα στο ματι σε αυτα τα λεφτα ειναι με το PS5, αλλα το κυριοτερο gaming και η κυρια βιβλιοθηκη μου ειναι στο PC. Anyway μαλλον προς PS5 με κοβω και αργοτερα αμα πεσουν οι τιμες επιστροφη σε PC. Σας ευχαριστω ολους. εχεις το pc μη κοιτας για ps καρτα θα παρεις , στο 700αρι υπαρχει 3060ti αν μπορεις να βρεις ακομη 100 , αλλιως αν δουμε κατι φθηνοτερο σε βαζουμε λινκ https://www.skroutz.gr/s/29592312/Gigabyte-GeForce-RTX-3060-12GB-GDDR6-Vision-OC-rev-2-0-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-4-0-με-2-HDMI-και-2-DisplayPort-GV-N3060VISION-OC-12GD-2-0.html Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2022 από triplex1 1
nickol-us Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Εφόσον κάνεις δουλειά με το pc για την ώρα, περίμενε. Φαίνεται πως έχει ξεκινήσει η αγορά να συνέρχεται. Βλέπω miners να εγκαταλειπουν για να πιάσουν αξία οι κάρτες τους, βλέπω επίσης μια καθοδική πορεία στις τιμές. Έτσι κι αλλιώς τα play δεν τα βρίσκεις σωρό. Άσε τον χρόνο να κυλήσει υπέρ σου. Ειτε θα μαζέψεις κι άλλα χρήματα, είτε θα πέσουν οι τιμές οπότε μιλάμε για διαφορετική σύγκριση. 1
triplex1 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 σε 3060ti https://www.skroutz.gr/s/33379935/EVGA-GeForce-RTX-3060-Ti-8GB-GDDR6-XC-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-4-0-με-HDMI-και-3-DisplayPort-08G-P5-3663-KL.html σε ευρωπη ξεφευγουν και με τα μεταφορικα , εγω θα ελεγα να πας σε 6600XT σε μια καλη υλοποιηση οπως η nitro ειναι και εντος μπατζετ https://www.skroutz.gr/s/30490813/Sapphire-Radeon-RX-6600-XT-8GB-GDDR6-Pulse-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-4-0-με-HDMI-και-3-DisplayPort-11309-03-20G.html αν βιαζεσαι αν οχι οπως λεει και ο Νικολας ολα ειναι υπερ σου αν περιμενεις 1
vste Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 5 λεπτά πριν, triplex1 είπε σε 3060ti https://www.skroutz.gr/s/33379935/EVGA-GeForce-RTX-3060-Ti-8GB-GDDR6-XC-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-4-0-με-HDMI-και-3-DisplayPort-08G-P5-3663-KL.html σε ευρωπη ξεφευγουν και με τα μεταφορικα , εγω θα ελεγα να πας σε 6600XT σε μια καλη υλοποιηση οπως η nitro ειναι και εντος μπατζετ https://www.skroutz.gr/s/30490813/Sapphire-Radeon-RX-6600-XT-8GB-GDDR6-Pulse-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-4-0-με-HDMI-και-3-DisplayPort-11309-03-20G.html αν βιαζεσαι αν οχι οπως λεει και ο Νικολας ολα ειναι υπερ σου αν περιμενεις Ναι η 3060ti ειναι εφικτη. Αποκλειω λυση AMD kυριως λογο DLSS μιας και σε αυτη την κατηγορια το real 4κ ειναι ανεφικτο. Με τρωνε τα χρηματα να τα δωσω μιας και καιρο θελω να κανω ενα upgrade αλλα εχω πει να το σκεφτω μεχρι το Σαββατο και να καταληξω τοτε. Θα ηταν πιο ευκολο αν εδινα την 1050 κανα 100ρικο, οπως προτεινε καποιο παιδι, αλλα την θελω για το 2ο PC. Anyway ευχαριστω και παλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα